זקוקה לעצות מהוותיקות בעיניין

bird18

New member
זקוקה לעצות מהוותיקות בעיניין

שלום לכולם
שמי אודליה ואני אמא לתינוקת בת חודשיים(+3) עם קלאב פוט חד צדדי אשר אובחן כבר בסקירת מערכות הראשונה בשבוע 16 להריון. ופחות או יותר מאותו רגע הכרתי את הפורום הזה. מה שהוריד ממני הרבה לחץ (והיה הרבה).עם כל הבדיקות שמבקשים לעשות. הרופא שאיבחן את הקלאב פוט המליץ לנו על ד"ר פנסקי והפורום נתן לי חיזוק ללכת אליו עוד בהיותי בהריון לצורך התרשמות ואכן התרשמתי. בגיל 10 ימים התחלנו לגבס אותה למזלנו הטוב לאחר 4 גבסים עברנו לנעליים אלפא פלקס כמובן היומיים הראשונים היו קשים ללא שינה ועכשיו אנו בשבוע השלישי לנעליים וזה דיי הסתדר, אני חושבת שלי יותר קשה מאשר לה.
יש לי כמה שאלות לוותיקות בעיניין, אני מניקה את הילדה ונראה לי שלילדה לא נוח עם הנעליים היא נמצאת בתנוחת סיבוב האם יש למישהיא עצה אך להניק נכון עם הנעליים האלה?
בנוסף נורא מטרידה אותי ההתפתחות שלה, איך מתחילים לזחול, לשבת אם נמצאים עם הנעלים 23 שעות ביממה? למרות שהרופא אמר שאין שום עיכוב, איך זה היה אצלכם?
תודה רבה,
אודליה

היי אודליה

לגבי ההנקה, אני מניקה את לביא כשהבטן שלו מוצמדת לבטן שלי, הוא בעצם שוכב על הצד ואז רגל אחת באוויר, זה נוח לו ולי. את יכולה גם להניק אותה בתנוחת סיבוב עם זה נוח לה, גם אני עושה את זה לפעמים, אני כל פעם משנה תנוחה.

הבן שלי בן שלושה חודשים וחצי וכבר מתהפך מהגב לבטן, עם הנעליים! זה מדהים :) אני חושבת שבשלב שהוא יתחיל לזחול ולשבת כבר נעבור להיות עם הנעליים רק בלילה ככה שזה לא יפריע להתפתחות שלו. הרופא אמר כמה זמן תהיו עם הנעליים 23 שעות? למרות שהם גם לומדים לזחול ולשבת עם הנעליים, ראיתי סרטון ביו טיוב.

המון בהצלחה ותהני מהילדה:)

bird18

New member
היי מיכל

תודה על התגובה המהירה. אני גם מניקה שרגל אחת באוויר אבל יש לי תחושה שזה לא נוח לה. האמת ההנקה הולכת ונהיית יותר קשה היא לא יונקת טוב אני לא יודעת אם זה קשור לנעליים או לא.

לגבי ההתפתחות אני בשוק שהבן שלך מתהפך עם הנעלים איזה סוג יש לו? פשוט, נראה לי בלתי אפשרי עם המוט הכבד של האלפא פלקס להתהפף. הרופא אמר שעד גיל חצי שנה היא תהיה 23 שעות. לגבי הסרטון אם את זוכרת איך להגיע לסרטון הייתי רוצה שתשלחי לי.

תודה ותהני גם אם מילד

Yifatule

New member
היי

אני זוכרת שגם אני הייתי מניקה ככה ואחרי תקופת הסתגלות קטנה היא ינקה בלי בעיה.

גם ניב התהפכה מוקדם בעזרת הנעלים. היא למדה להשתמש במוט לעזרתה.

bird18

New member
סרטוני קלאב פוט

וואיי זה מדהים לא חשבתי שזה אפשרי וגם ראיתי ישי ברשת המון סרטונים. בו נגיד שהנעלים לא אמורות לעקב ואם זה יקרה כנרראה יש סיבה אחרת.
באמת תודה על כל המידע.
ואני אעדכן בהמשךעל ההתפתחות.

אודליה

אני מניקה אחרת

היא שוכבת כשהטוסיק שלה בחיבור בין הירכיים שלי (בקיצור היא שוכבת על הגב) והראש מוצמד. מקווה שהסברתי טוב.

goldyle

New member
גם לי ממש קשה עם ההנקה מאז שהתחלנו עם הנעלים

הוא הפסיק לתפוס כמו שצריך, ושמתי לב שהנעלים מושכות את כל הגוף שלו למטה אז אני מנסה לתמוך עם היד או עם כרית,
בבית זה עוד איכשהו בסדר (למרות שהייתי צריכה לוותר על להניק אותו על הכורסא ולעבור לספה) אבל מחוץ לבית זה ממש לא פשוט,
במיוחד אם אני מוצאת כיסא שיש לו משענות יד צפופות, הוא נתקע עם הנעלים במשענת של הכיסא ויוצא לגמרי מאיזון :(
מקווה שנתרגל בזמן הקרוב ושזה יסתדר...

טובה53

New member
עונה

להנקה יעילה, התינוקת צריכה לפנות כלפיך "בטן לבטן" עם כל הגוף ולא בפיתול.
אפשר להיעזר בכרית אחת או יותר כדי לתמוך את הרגל שבאוויר.
אפשר להשחיל יד (של אמא) דרך המשולש רגל-מוט-רגל (של הילדה) כדי להחזיק את הגוף שלה.
לי היה נוח להרים רגל אחת (ברך של אמא לכיוון האף של אמא) וכך לתמוך ברגל עם הנעליים שבאויר.
בהצלחה - מקווה שכבר הסתדרתן.
בקשר להתפתחות. ברוב המקרים אין שום עיכוב. הילד שלי כן נזקק לפיזיוטרפיה מגיל 7 עד 11 חודשים - זה לא נורא בכלל ואפילו היה כיף. היה לו עיכוב קל ובעזרת התרגילים שלמדנו ותרגלנו הוא השלים את ההתפתחות. כלומר גם במקרה הנדיר שיש עיכוב התפתחותי, מטפלים בזה ופותרים את זה.
מקוןה שעזרתי!

אפשר לשאול על ההנקה?

למה בפיתול ההנקה פחות יעילה לדעתך? דווקא אצלי היא אוכלת ממש טוב ככה... אבל אם יש לך משהו לחדש לי אני אשמח לדעת.

טובה53

New member
הנקה

בפיתול ההנקה פחות יעילה - כך אומרות כולן - יועצות הנקה, אחיות בית חולים וטיפת חלב, מדריכות לה לצ'ה, חברות פורום הנקה בתפוז, והשכנות בגן השעשועים.
העצה הזו עזרה לי פעם.
אם אצלך היא אוכלת ממש טוב ככה אז אל תשני ממה שאת עושה.
אבל במקרה של הנקה בפיתול שלא הולכת טוב בד"כ הדבר הראשון שמייעצים זה בטן אל בטן עם כל הגוף.
למיטב ידיעתי.

טוב...

הילדה שלי הולכת נגד מה ש"כולם אומרים".. היא גם לוקחת בקבוק רק ממני, בניגוד לזה שכולם אומרים שצריך שמישהו אחר ייתן ושהם לא ירגישו את הריח של אמא, שהציצי קרוב...
עד לפני הנעליים רוב ההנקות היו בטן לבטן אבל באופן טבעי הנעליים שינו את זה ודווקא מסתדר. ז"א, לא טוב יותר או פחות.

פרלמנים

New member
מתחברת מאוד למה שטובה המליצה

על "השחלת" היד בזמן ההנקה.
אני הנקתי עד גיל שנה וחצי, היו כמה ימים של הסתגלות.

Nicki

New member
לגבי ההתפתחות-

מצחיק איך רק עכשיו, עם הילד השני, אני מקבלת פרופורציות... גילי, ילדת הק"פ שלי, התחילה לזחול בגיל 5.5 חודשים, נעמדה בגיל 7 חודשים והתחילה ללכת לבד בגיל 1.2. גור, אחיה הקטן, בן 7 חודשים, עושה קולות של זחילה אבל עדיין לא אוזר אומץ- והוא בלי קלאבפוט. זה באמת ובתמים לא מעכב את ההתפתחות

נועית37

New member
ברוכים הבאים,

אני נועה, אמא ליואב בן השנה ו10 חודשים, ילד מדהים, חייכני, כובש.... כמו שאת מבינה אני אוביקטיבית ( :

יואב נולד עם קלאב פוט דו צדדי ונותח ברגל אחת בגיל 8 חודשים. כלומר? הוא נשאר עם נעליים למשך 23 שעות/גבס עד גיל 9 חודשים כמעט.

אני הנקתי את יואב בתנוחת הנקה רגילה. מנסיון לשחזר את התקופה הזו, נראה לי שפשוט רוב התקופה הוא היה בגבס ) : (או בגלל נסיגה או בגלל ניתוח) אבל בשאר הזמן הנקתי תוך הכנסת היד שלי דרך המוט כדי לתמוך בו (לא יאומן שעד שלא העלית את השאלה הזו, לא זכרתי שזה היה עוד שלב בדרך ( :)

ולגבי ההתפתחות. אני לא חושבת שהיתה אמא שחששה להתפתחות בנה יותר ממני ( :. הייתי יוצאת איתו לקניון, ילדים בני 6 חודשים זוחלים ומתישבים, ובני בן ה 8 חודשים... עדין לא מתהפך! אבל... בגיל 9 חודשים יואב כבר התהפך, זחל, התיישב... ובגיל שנה!!! התחיל ללכת. להזכירך - כל שלבי ההתפתחות התחילו באיחור רב ואילו ההליכה - הגיעה מוקדם מהצפוי. ( :
היום יואב מטפס על סולמות, כסאות, שולחנות. עם או בלי הנעליים (לפעמים אנחנו נאלצים לשים לו את הנעליים בזמן ערות בגלל שהוא לא ישן 12 שעות)

למה אני מספרת לך את זה? כדי שעם כל החששות שמלווים אותך תדעי שבסוף הדרך הקשה שנראית לך בלתי נגמרת - את תזכי לקטוף את הפירות ולהסתכל בחיוך ובפליאה על התינוקת הזו שרק לא מזמן היתה מגובסת...

בהצלחה ותעדכני,

נועה, יש לי שאלה

איך יואב מגיב לזה שאתם נועלים לו את הנעליים כשהוא ער? הוא זוחל איתם? אני מבינה שהוא כבר הולך. בן כמה הוא?
סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש על התשובה :))

היום לביא בן 3.5 חודשים והנעליים לא מפריעות לו בכלל וגם לא לנו, אך אני קצת חוששת ממה יהיה כשהוא יגדל ואולי יתנגד שננעל לו את הנעליים כשהוא ער...?

למעלה