זקוקה לעצות

Rוני

New member
זקוקה לעצות

והפעם משהו שונה הוא: בן 16 תחביב / עיסוק עיקרי בפנאי - ספורטאי קושי: הרבה פעמים כשהוא עומד לבחינה בתחום הספורט המתח מכריע אותו וביצועיו פחותים בהרבה מאשר ביצועיו כשאינו מתוח. כשהוא מרגיש שאינו תחת עין בוחנת הוא מעולה. ניסיתי את הטכניקות של חיזוק הדימוי העצמי דיברנו על החשיבה החיובית מן הסתם דיברנו על עוד עשרות דברים וזה לא עוזר. בחינה - מתח - ביצוע חלש ללא מתח - ביצוע מעולה אגב, בלימודים זה שונה. הוא מאד מצליח. אשמח לעצות ולרעיונות החיים כאימון מתמשך

אולי

במבחן הבא שינסה להתייחס לזה כאל עוד שיעור, וכך להוריד את המתח. שינסה לעבוד על שאלות כמו "מה הכי גרוע שיכול להיות אם אכשל? מקסימום אעשה מועד ב'". שינסה לדמות את עצמו לפני המבחן עושה אותו בהצלחה בלי מתח. מקווה שעזרתי, אפילו שאני לא מאמנת.

Rוני

New member
לא מדובר על מבחנים

מדובר על אימוני ספורט בלבד. אם זה היה מבחן רגיל זה היה קל
אימוני ספורט, שכל אלה שצריכים לקבוע מי הולך לאיזו נבחרת עומדים ומביטים

על אותו עיקרון.

שידמיין שזה אימון רגיל. אמנים הרבה פעמים משתמשים בטכניקה הזאת בהופעות- מתייחסים אליה כמו חזרה שצריכה לצאת הכי טובה.

bisquit

New member
היי שוב..

האם קיבלת את המסר ממני..ואת המסנג'ר?

Rוני

New member
כן. עוד לא התקנתי. מקווה היום

יש לך עצה מעשית לעכשיו?

tlingit

New member
ברוכה הבאה bisquit ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת הנושאים המעסיקים אותנו ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

bisquit

New member
תודה על קבלת הפנים

תודה לך על קבלת הפנים. אני מאמנת אישית ועסקית ונכנסתי לכאן באקראי או...לא.. באחד מהזמנים בו שוהים בימינו בחדר האטום.. בכוונה לא עלעלתי בדפים שקודם..כל רגע, כל דף הוא חדש בעיניי, אלא אם כן תאמרי לי שחרגתי ממשהו, אשמח אם תאירי את עיניי. בכל מקרה תודה על הפרחים, רעיון מעולה להקים פורום כזה.

tlingit

New member
../images/Emo140.gif

תודה על המחמאה
לא חרגת כמובן, קריאת הכללים נועדה לוודא שכולנו פועלים בהבנה הדדית

כיוון אפשרי

מה לגבי להציע לו לארגן ששני אנשים שהוא מכיר יצפו בו רץ או עושה כמה דברים, וכשהוא יצליח לבצע את הדברים בצורה טובה... אז להגדיל את כמות האנשים, עד שהוא ירגיש נוח במצב הזה שצופים עליו.

Rוני

New member
צופים בו הרבה, כולל אני מדי פעם

והוא נהדר אבל כשהוא במצב לחץ הוא לא במיטבו והוא יודע לנתח מה עשה לא טוב אבל לא יכול להפטר מזה

מה לגבי לארגן לו מצבי לחץ מבוקרים?

בסביבה של אנשים שהוא מרגיש נוח איתם?

נראה לי שאפשר ללמד אותו טכניקות

להירגעות. הייתי מלמדת אותו טכניקה של להרגיש את הנשימה באופן שעושה אותנו שלווים יכולת לעצב את המרחב הפנימי שלו (בטח הוא חושב דברים מלחיצים ומדמיין כל מיני דברים)

Rוני

New member
אני מנסה את זה כבר שנים

לא עובד איתו קשה לעבוד עם מישהו קרוב כל כך ניסיתי: 1. העצמה אישית - ויש לו הרבה על מה להסתמך. הוא פשוט אדיר ביכולות ובנחישות 2. טכניקות הרגעות 3. רשימה של כל היכולות הוא אומר שבגלל הלחץ הזה הוא לא נהנה ואם הוא לא נהנה אולי הוא צריך לא ללכת לשם

Rוני

New member
מלכתחילה כתבתי החיים כאימון מתמשך,

לא מתאמן, אלא קרוב אחרת לא הייתי נכנסת לזה עם חששות ופחדים אלו החיים האמיתיים עם מתאמנים קל לי אני לא נכנסת אמוציונאלית חיפשתי רעיון נוסף על מה שאני עושה רציתי להעזר גם בידע שלכם וגם בנקודת המבט האובייקטיבית, מה שלי אין במקרה הזה

אפשרות

כמה הנחות יסוד על מנת להיות ספציפי - התשובה תתבסס עליהן 1. מבחנים משמעותיים כאלה לא מתרחשים כל יום 2. הוא עומד לפני משהו ספציפי (אחד או יותר) 3. ישנם שני נושאים על הפרק (אולי) - הרצון לשנות את הדפוס הכללי שתארת והרצון להפגין ביצועים בארוע/ים הקרוב/ים 4. החשש שלו שמא יכשל הוא שמרפה את ידיו (רגליו וגופו) וכתוצאה הוא מפגין ביצועים ירודים - הנחה חשובה מאוד ויש כמובן לאשש או להפריך אותה בשיחה ( אם לא נעשה כבר) אישית אני לא אוהב להתייחס לתופעות כלליות (גם באימון) כי בסופו של דבר כל תופעה כללית היא פרשנות שנותנים לאוסף ארועים ש"נראים" לנו דומים - ובכך חורצים את גורלו של הארוע ה"דומה" הבא יש להתייחס לכל ארוע וארוע בנפרד ואחרי 10, 100, או 1000 ארועים מוצלחים נגלה שהתופעה הכללית נעלמה מאליה ולעיניינך (או עיניינו
), אפשר לקחת את השיחה על מנת שיתבונן כיצד הוא מתכוון לגשת לבחינה ולתת את הכי טוב שלו גם אם הוא יודע מראש שלא יעבור או יתקבל. "במציאות" אנשים רוצים להצטיין במבחנים על מנת לקבל ציון גבוה בעיני הבוחנים ולקבל את אישורם להמשך הדרך (גם ראיון עבודה זה סוג של מבחן) אני מציע רעיון מהפכני, ללכת למבחן ולהצטיין שלא על מנת לקבל את אישורם של הבוחנים. שיצטיין בשביל עצמו, שיבוא על מנת לשבור את השיא של עצמו ללא קשר למשמעות המבחן ברמה הפורמאלית (זו דוגמא כמובן, שיבחר איזה מטרה שתפיח בו מוטיבציה להצטיין שאיננה אישורם של הבוחנים). זה לא קסם אבל אולי זה כיוון - בהצלחה.

Rוני

New member
אנסה לענות

1. מבחנים משמעותיים כאלו מתרחשים אחת או שתיים לעונה בתקופת השיבוצים בעבר עבר אותם בהצלחה ועלה והגיע למקומות שרצה. מאמן גרוע שבר לו את הבטחון (מאמן הקבוצה בספורט) 2. כרגע עומד לפני משהו ספציפי ועדיין יש לו בחירה, בין מה שרוצה אבל לא נוח לו שם, לבין מה שלא מכיר אבל מבטיח לו יותר רגיעה ונוחיות 3. מבחינת שנינו יש רצון לשבור את דפוס הכניסה ללחץ ולחזק את היכולת להיות רגוע או להתנתק מהעיניים הבוחנות ולעשות את הטוב ביותר עבורו 4. ממש כפי שהגדרת שמתי לב שיש תקופות שלא מפריע לו המבחן, הוא אומר ש"לוקח אותו בהליכה" ואז הוא הולך ומצליח, ויש תקופות - כמו עכשיו שהלחץ מדיר שינה מעיניו. הצעתי לו ללכת לאימון ולא להתייחס לעיניים הבוחנות, ללכת עבור עצמו, להתנתק מהכל להסתכל רק על המטרה שהוא מכיר אותה כל כך ולעשות אימון עבור עצמו. בפעם הראשונה מאז שאני מכירה אותו - החליט לא ללכת ולקחת זמן לחשיבה. לא אכפת לי שלקח יום לחשיבה, אבל אני מאד מוטרדת ולא בטוחה בכלל מה יהיה באימון הבא. זו סדרת אימונים שהם בחינה רצינית.

למעלה