זקוקה לעצת בזק

פנלאופה

New member
זקוקה לעצת בזק

שלום חברות הפורום היקרות,
אני לא מאמינה: היום אמור היה להגיע המחזור ולפני שעה חסכתי לעצמי את הלימבו ועשיתי בדיקה. אני בהריון.

רק השבוע ביקשתי לראשונה עצה בפורום השכן: עברתי שתי הפלות נדחות בשנה האחרונה, ואנחנו מנסים מחדש כבר כמה חודשים.

מחר אני רוצה לצאת לשני ביקורים דחופים. הראשון, בדיקת קרישיות יתר בזמן הריון, במכון במפורש אמרו לי להגיע ברגע שיש לי בדיקה חיובית. אני מקווה שיגלו הבנה ויבצעו לי את הבדיקה במקום.
השני, ביקור אצל רופאת הנשים. הבנתי שיש אפשרות של תמיכה הורמונלית של פרוגסטרון ואסטרוגן. יש גם את עניין הקלקסן והאספירין.
א. האם יש עוד דברים שאני צריכה לברר מול רופאת הנשים?
ב. אני מניחה שהיא לא גמישה כמו רופאי פוריות, האם להתעקש איתה שתתן לי ולהגיד למשל שאני אקח אחריות על התוצאות? האם זה בכלל הגיוני?
ג. האם ללכת גם פשוט למרפאת הפוריות ולבקש מהם עצה, על אף שעד כה הם מכירים אותי רק על סמך ההפלות שביצעתי אצלם?
ד. האם לקחת אספירין, היחידי מכל האפשרויות שלא דורש מרשם - בכל מקרה?

אין לי אמנם שום דרך לבסס את זה, אבל אני לא מאמינה שעברתי שתי הפלות באותו התזמון מסיבות מקריות שונות. הסברה שלי: או שהעוברים היו בעייתיים מקרית אבל בשני המקרים, או שיש לי בעיית קרישיות, או שיש משהו פגום ברחם. אז התחושה שלי היא שאני עומדת לאבד את ההריון הזה אם לא אעשה כלום כדי להציל אותו.

מה הייתן עושות במקומי?
אגב, אני גם קצת שמחה.

וואו!

אין לי תשובות לשאלות א-ד, אבל יתכן בהחלט, שההפלות ארעו על רקע עוברים פגומים ולא בגלל בעית קרישיות או בעיה ברחם. מחזיקה אצבעות עבורך, שהפעם זה עובר תקין, ושתצליחי להיות הרבה מודאגת וגם קצת שמחה עד לחורף.

מקווה שעוד יהיו הרבה סיבות לשמוח!

קודם כל, תוסיפי לעצמך עוד סיבה לרשימה: נפלת בצד הרע של הסטטיסטיקה. הרבה הריונות נגמרים בשלב מוקדם, ללא סיבה, ולפעמים אין משהו שאנחנו יכולות לעשות נגד זה חוץ מלקוות. זה נורא נורא קשה לקבל את זה, אבל זה המצב.

לגבי בדיקות - הייתי מבקשת גם בדיקה של תפקודי בלוטת התריס ובדיקת נוגדנים לבלוטת התריס, אם טרם עשית כזאת, כי חוסר איזון של בלוטת התריס יכול להיות קשור.
לגבי היתר - עברתי הפלה נדחית אחת וכששאלתי את הרופא על תמיכה בהריון הבא הוא אמר שאין צורך. אני יודעת שיש רופאי נשים (לא בהכרח רופאי פוריות) יותר מתירניים בקטע הזה כי זה בגדר לא יועיל לא יזיק, אז ייתכן שאם קצת תתעקשי יתנו לך.
בכל מקרה לא הייתי לוקחת משהו על דעת עצמי.

בהצלחה, ושההריון יסתיים במועד ובידיים מלאות!

אני באתי

רק כדי להגיד כמה אני שמחה עבורך :) כשרוצים ילד להיות בהריון הרבה יותר טוב מלא להיות בהריון..... מזל טוב והלוואי שיסתיים בידיים מלאות! (אין לי תשובות לכל השאלות, יבואו חכמות הפורום ויתרמו מחוכמתן).

פנלאופה

New member
כמה נכון

תודה שמצאת את הרגע הזה בתוך היום הקשה שעובר עלייך. קישטה ימים רעים!

פנלאופה

New member
הלוואי, תודה!

הוספתי את בלוטת התריס, מעולה! אני כבר רואה את הרופאה שלי מחר רושפת עליי מבטי שנאה, עם החוכמת דוקטור גוגל שאני מביאה. אבל מכפת לי.
בהכי שולי רק לגבי הניסוח שלך, הרוחקוראתמרי: אני מניחה שלא התכוונת שאין סיבה, (לכל דבר יש סיבה) אלא רק שלצערנו הרפואה עדיין לא יודעת את הסיבה.

תודה לכן על המילים החמות, אני עוד בהלם.

פנלאופה

New member
עכשיו ברור

כן, זה נראה לי כרגע הכי נורא, שאין מה לעשות. בדיוק בגלל זה יוצאת עכשיו למרוץ הבדיקות, למצוא משהו, העיקר להיות בפעולה.

פנלאופה

New member
נוגדנים ובלוטת התריס

תודה רוחקוראתמרי, בזכותך נשמעתי היום קצת פחות מפגרת ועילגת ממה שאני נשמעת בדרך כלל, רק כי הוצאתי פתק והקראתי בקול רם במבטא כבד: בלוטת התריס!
עשיתי את זה פעמיים, רופאת הנשים שהיתה פשוט מגעילה אליי באופן יוצא דופן אבל די מזעזע, באותו הרגע היא נתפסה הלם, שתקה ואז הודתה בשקט: נכון, זה באמת מאוד חשוב.
אחר כך אצל ההמטולוגית: היא אמרה שתפקודי בלוטת התריס כבר נבדקו בבדיקה הקודמת של הקרישיות (מוזר בפני עצמו, לא?) והתוצאות תקינות, ובכל זאת היא תבדוק את המדד פעם נוספת רק למקרה שחל שינוי בזמן ההריון עצמו.
עם זאת, בדיקת הנוגדנים לבלוטת התריס לדעתה אינה קשורה להפלות מוקדמות. נשמע לך הגיוני? אולי תוכלי להגיד לי מהיכן את מכירה את הקשר?

את בלוטת התריס בד"כ בודקים בהריון

והמדד אכן עשוי להשתנות בהריון, כמו גם ערכי הנורמה, ולכן חשוב לבדוק גם אם בבדיקה קודמת הכל היה תקין.
לגבי נוגדנים- זו עצה שקיבלתי מחברת פורום שסובלת ממחלת האשימוטו, והאנדוקרינולוגית שהייתי אצלה בין ההריונות תמכה ברעיון לבדוק את זה.

טלי963

New member
סיבה נוספת שיכולה לגרום להפלות חוזרות

אחד מבני הזוג בעל טרנסלוקציה - שחלוף כרומוזומים (ממליצה לקרוא על המושג הזה באתר של פרופ' שוחט). אצלינו הריון כימי, הפלה נדחית אחת והרבה שנים של ניסיון להרות למרות שאין שום סיבה ממשית לכך. יש לציין שבבית ילד בן 7 שהריון איתו הגיע די בקלות.
אני מאוד בעד מי שפיר (ועכשיו גם ציפ גנטי) לא משנה בגיל ובתוצאות של הבדיקות, זאת הגישה שלי לא מאמינה בסטטיסטיקות. מי שפיר של הבן שלי היו תקינים. עכשיו בהריון ובמי שפיר התגלתה טרנסלוקציה מאוזנת אצל העובר. ישר נשלחנו אני ובעלי לביצוע בדיקת קריוטיפ כדי לדעת האם לאחד מאיתנו יש אותה טרנסלוקציה והעובר ירש אותה (שזה המצב העדיף במקרים האלה) או שמדובר במצב דה נובו (קרה אצל עובר ולא הורש לו מאחד ההורים). הסתבר לנו שלבעלי יש אותה טרנסלוקציה, מה שבסבירות גבוהה מסביר את הבעיות פוריות שלנו והריונות כימיים/הפלות. כשהתחלתי לחקור את הנושא התברר שאנשים בדרך כלל עולים על זה רק אחרי שחוו מספר הפלות ואז שולחים אותם לבדיקת קריוטיפ. עכשיו כל האחים של בעלי צריכים גם להיבדק לראות האם יש להם גם (לא מזמן מישהי במשפחה עברה הפלה, ואם גם לבעלה יש את זה אז זה יכול להסביר את הסיבה). המצב של טרנסלוקציה אינו נדיר - הערכות מדברות על 1:500 בכלל האוכלוסיה.
שיהיה המון בהצלחה

פנלאופה

New member
טלי תודה על המידע החשוב

אצל רופאת הנשים כבר הייתי, אבל אני אעלה את העניין מול רופאת הפריון בשבוע הבא, אני לא יודעת אם יתנו לנו לעבור בדיקת קריוטיפ בהינתן שהבדיקות של הנפלים משתי ההפלות שעברתי לא הציגו שום תוצאה גנטית בעייתית. אבל לא מבינה בזה מספיק.

טלי963

New member
היי

לא ידעתי שהנפלים עברו בדיקה גנטית. אז כנראה זאת באמת לא הסיבה.
שיהיה המון בהצלחה!!!

פנלאופה

New member

מיקה 00

New member
המון מזל טוב דבר ראשון....

אני יכולה להגיד לך בתור אחת שעשתה חודש שעבר את הפרוצדורה של קביעת בדיקה לקרישיות יתר... לפחות במכבי זה הולך ככה:

את צריכה שתיהיה לך הפנייה מהמטולוג לבדיקת קרישיות ואת צריכה לקבוע תור לבדיקת קרישיות שמבצעים אותם במכונים ספציפים.... התורים זה לא מהיום למחר אלא אם כן אם רשום בהפנייה שזה דחוף ככה שתבררי לפני שאת הולכת סתם ככה.... גם לא מובן לי למה במכון אמרו לך לחכות שתיהיה לך בדיקה חיובית ... נראה לי ממה שידוע לי שאת הבדיקה מבצעים בלי קשר להריון .....

לגבי תמיכה אני ביקשתי מלבד הפנייה לבדיקת בטא בדיקה לפרוגסטרון כי אני עברתי 2 הפלות כימיות ופחדתי שיש קשר לחוסר בהורמון הזה... עכשיו אני בהריון ועשיתי 2 בדיקות לבטא ופרוגסטרון בהפרש של 8 ימים והפרוגסטרון היה תקין לחלוטין אז החלטתי לא לקחת תמיכה... אבל אם את ממש לחוצה יש אפשרות לקחת גם על "עיווור" תמיכה....לכי תדעי לפעמים אפקט הפלצבו גם עוזר...
אני מזהירה אותך מלקחת תרופות ללא התייעצות עם רופא! בטח לא אספירין...

בכל מקרה מאחלת לך המון בהצלחה ושהכל יהיה בסדר

פנלאופה

New member
תודה רבה מיקה!

אני לא מתגוררת בישראל, אלא באירופה. לאחר שתי הפלות רצופות כבר הציעו לי לעבור בדיקת קרישיות, וההמטולוגית אמרה לי במפורש שביום שבו אני מגלה שאני בהריון, אני צריכה להגיע שוב לסבב בדיקות.
בסיבוב הראשון כל המדדים שלי היו תקינים.
היום הלכתי למרפאה של ההמטולוגית, סיפרתי לפקידה שאני בהריון וזה הספיק בשביל פגישה נוספת עם ההמטולוגית ובדיקת דם.
ההמטולוגית הסבירה לי שהבדיקה הנוספת בזמן ההריון בוחנת רק חלק מהערכים שנבדקו עד כה, אותם ערכים שייתכן שישתנו פתאום במהלך ההריון, הם אלה שמעידים על קרישיות נרכשת.
היא תודיע לי בעוד 48 שעות אם תהיה תוצאה בעייתית, ואז תזמין אותי לנטילת הפרין. בינתיים היא ציידה אותי באספירין בלבד, נטילה אמפירית, 100 מ"ג ליום. היא אמרה שהיא היתה לוקחת אספירין בלי בכלל להרהר בעניין, ועל אף שאין היום שום מחקר שמספק עדות מכריעה בסוגיה.

לגבי הפרוגסטרון, לפני ההמטולוגית ביקרתי אצל רופאת הנשים, שאמרה לי שמהעדכון האחרון שיצא, פרוגסטרון ואסטרוגן אינם מומלצים כטיפול אמפירי בשלב הבטא המוקדם שלי, בשל הסיכונים שבנטילה, אלא רק כאשר יש הצדקה קונקרטית. אני לא יודעת מה זה אומר וגם לא אם היא יודעת מספיק. רק מעדכנת, ומודה לך מאוד על התמיכה.

מיקה 00

New member
היי לך

תאמת אני די מופתעת ממה שאת מספרת... ממה שהבנתי באירופה בניגוד לישראל כמות הבדיקות והלחץ מופחתת ופה את מספרת לי שאחרי 2 הפלות הציעו לך לעבור קרישיות בעוד בישראל את צריכה להגיע ל3.... אני בהחלט מסכימה עם הגישה של המדינה שאת חיה בה! מה הכוונה בסיבוב הראשון המדדים היו תקינים?
אצלנו בארץ בשביל לקבוע תור להמטולוג לוקח חודש וחצי כדי לקבל תור לבדיקה לוקח עוד חודש וחצי וכדי לקבל את התוצאות עוד חודש... ככה שאם בישראל תעשי את הבדיקות לאחר בדיקת הריון חיובית תקבל את התוצאות שתיהיי כבר אחרי השליש הראשון..... מדהים שאת אומרת שיהיה לך תשובות תוך 48 שעות... יפה מאוד להם....

בכל מקרה מחזיקה לך אצבעות שכל התוצאות יהיו תקינות וכנ"ל גם ההריון החדש הזה

פנלאופה

New member
זה כרגיל תלוי במצבך

כל עוד ההריון רגיל ומשעמם, האשה פה תעבור באמת הרבה פחות בדיקות מאשר בארץ, למעשה שלוש סריקות אולטרה סאונד ובדיקות דם סטנדרטיות תקופתיות. אפילו מי שפיר אחרי 35 הם לא יעשו אם נראה שההריון מתפתח תקין.

גם פה הפלות חוזרות נחשב רק משלוש הפלות, זה עדיין הסטנדרט, אבל אכן הספיקו שתי ההפלות כדי שיצלצלו לרופאה שלי הפעמונים, והיא שלחה אותי להיבדק בחינם.

אבל זאת השוואה לא שלמה: טיפולי הפוריות פה הם חינם רק בחלק מקופות החולים, בשאר רק חצי מהסכום מסובסד, והם מוגבלים לגיל 40, לשלושה סבבים, ולזוגות נשואים בלבד.

שאלת מה הכוונה שבסיבוב ראשון המדדים היו תקינים: התכוונתי שהסיבוב הראשון של הקרישיות היה תקין בכל המדדים שנבדקו, עכשיו מחכה לתוצאות של הסיבוב השני, שבו היא בחנה רק את המדדים של קרישיות שעשויה להיות נרכשת.

ותודה על האיחולים :)

מיקה 00

New member
אה עכשיו הבנתי

נראה לי שגם בארץ אם מדובר בטיפולי פוריות בגלל שזה עולה להם הרבה כסף אז הם שולחים יותר מהר לבדיקות אבל לא סגורה על זה

תאמת אני לגמרי קלולס כמה סריקות מבצעים בישראל?

ומה את מחליטה לגבי האספירין לוקחת או לא?

למעלה