זקוקה לעצת בזק

פנלאופה

New member
גם אני קלולקס בעניין

להבנתי בארץ - דופק, שקיפות, סקירה ראשונה, שנייה, והערכת משקל.
כן, לוקחת את האספירין, היום לקחתי מנה ראשונה. בלי ספק בכלל.

שירהד1

Member
מנהל
טוב לראות אותך פה. ברוכה הבאה

לא אתייחס לכל הפרמטרים הרפואיים ששאלת לגביהם, כי אני מבינה שאת מוקפת בהיבט הזה. רק אכתוב שרוב ההפלות שמתרחשות בשליש הראשון, קורות בגלל בעיות כרומוזומאליות בעוברים, דבר שאין לנו שליטה עליו,או בגלל בעיות אחרות שאין לנו שליטה עליהן, כמו החלוקה של התאים בשלבים הראשונים, התמיינות התאים, השתרשות וכן הלאה.
שתי הפלות בשליש הראשון אינן נחשבות הפלות חוזרות, ואם אין מחלות רקע או בעיות בריאות של האישה או של הגבר, אין צורך בבירורים ובטיפולים.

אל תזניחי את נושא הגוש בשד. תתייעצי לגבי העניין הזה, כי הרי יש הרבה שינויים בשדיים בעת ההריון, ואולי ייעצו לך לבצע מעקבים גם בנושא זה.

מאחלת לך המשך הריון תקין, שיסתיים בידיים מלאות
.
נשמח להמשיך וללוות אותך פה עד הסוף הנפלא.
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

פנלאופה

New member
שירה

תודה על האיחולים! נדמה לי שאפשר לומר שכאשר מתווסף פרמטר של גיל, מתגבשת כיום נטייה רפואית להחשיב הפלות חוזרות כבר משני מקרים. אצלי רופאת הפריון המליצה בחום אחרי ההפלה השנייה שאעבור לקליניקה שלהם. אבל אני מסתמכת על משהו שקראתי ולא זוכרת היכן.

לא שזה משנה את מצבי: החזרה הכפולה של ההפלות ממילא לא תקבל דיאגנוזה מעבר להגדרה המעורפלת שנתת, שמשמעותה שהרופאים עדיין לא יכולים לנבא עם איזה צירוף של ביצית וזרע תתרחש התחלקות טובה ועם איזה - פגומה.

במקרה שלי, ושלך אם אני זוכרת נכון, אין שום פרוגנוזה ברורה מלבד להיכנס להריון עד שיצליח. אגב, בינתיים עברתי עוד בדיקת קרישיות, כדי לברר האם יש קרישיות שמתהווה תוך כדי ההריון, וגם זה חזר שלילי.

לגבי השד, קבעתי תור לאולטרא סאונד. בדיקת רנטגן מן הסתם אסורה. אעדכן!
ושוב, תודה על תשומת הלב החמה, העידוד והדאגה לפרטים.

למעלה