זקוק להפרכות!!

SilentMike

New member
אני חייב להשיב בנאלית.

כאשר שתי עמדות סותרות מועלות באותה רמה של ביטחון, אין זה הכרחי שהאמת נמצאת בדיוק באמצע. יתכן שצד אחד פשוט טועה. בפרפראזה זו של דברי ריצ'רד דוקינס יש נקודה. אתה די בטוח, אני מניח, שאין פיל סגול או דרקון כחול בתוך הנעל השמאלית שלך. אני די משוכנע שאתה מתנגד באופן כללי לכל סברה הגורסת שיש חיית ענק כלשהי בנעלך השמאלית, ושהדבר היחידי שנמצא שם מדי פעם היא הרגל שלך, ואולי קצת ליכלוך, זיעה, אבק, חידקים וכו'. יש לי חדשות בשבילך. אתה לא יכול לדעת את זה, לא באמת, לא בביטחון אמיתי של 100%. אבל בכל זאת, בהנחה שאתה שפוי, אתה מרשה לעצמך לדעת את זה. ועוד חדשה בשבילך. דרווין טעה. הוא טעה בקשר למנגנון התורשה. טעותו תוקנה כי זה מה שעושים במדע, ועכשיו אנחנו מבינים הרבה יותר טוב איך האבולוציה עובדת. אבל דרווין גם צדק כמעט בכל היתר, והוא עדיין אבי המדע הזה, ובצדק. וניוטון, משום מה עדיין מלמדים אותו בבתי-הספר ואף באוניברסיטאות. מה, הם לא יודעים שגם הוא טעה? ובכן הוא לא טעה בהרבה, והפיסיקה שלו די טובה למצבים הרגילים שהיא מתארת. מה שאיינשטיין עשה הוא Fine-Tuning לניוטון בתחום שהתורה שלו נכונה בו, והרחבה של המכניקה לתחומים נוספים (מהירויות גבוהות, שדות כבידה חזקים וכו'). התחלנו בדוקינס ונסיים בדוקינס. רק שהפעם אשאיל ממנו מטאפורה ואשנה אותה קצת. לומר בריאתנות שאסור לכנות את הבריאתנות שטויות מהסיבה הזו, זה קצת כמו להגיד שבעקבות העובדה שגילינו שכדוה"א אינו כדור מדוייק כי אם אליפסואיד אומר שאסור לנו לומר שתיאורית הארץ השטוחה היא שטויות. הבריאתנות היא הבל אנטי-מדעי שנובע ממניעים דתיים, וכל מי שעיניו בראשו ראוי שיאמר זאת ללא חשש. פחדנות אינטלקטואלית אינה, ומעולם לא היתה, "הדרך המדעית". חושבים, חוקרים, בודקים, מגיעים למסקנות, בודקים שוב, מאששים וכו'. זו הדרך המדעית. כן, מותר לשנות דעה ולהחליף תיאוריה, אבל אך ורק בעקבות ראיות, ולא בעקבות דמגוגיה, לחץ פוליטי ושקרים. אלה ראויים להיקרא בפה מלא בשמם הראוי: שטויות מטומטמות (כרגיל, עד אשר יוכח אחרת. אבל קודם להוכיח בבקשה).

DallyLama

New member
לא התיחסתי רק לבריאתנות

דיברתי על האופן שבו אתה בטוח כל כך בתורתך ומבטל את השאר על הסף. אולי ישנה תיאוריה אחרת שנסתרת מאיתנו כרגע, אין בידך לדעת. אני לא יכול לצטט מדענים מפורסמים. רק את היסטוריה. פעם אחר פעם גילינו שהיקום שלנו מסתורי יותר ממה שאנחנו חושבים. לכן תורתו של דרווין היא נכונה עד שיוכח אחרת. וכנראה שזה יקרה... רק לשם הרקורד אני תומך של האבולוציה אבל פתיחות לרעיונות אחרים היא שמשכללת את התורת שלנו. ואטימות בה דרווין נלחם גורמת לנו להיות דומים לבריאתנים.

SilentMike

New member
האטימות היא בדמיונך.

עמידה על הגיון, הגינות ואמירת אמת אינה אטימות. דחיית הבלים אינה אטימות. חוסר נכונות לקבל טענה על סמך דברים שאולי יהיו ידועים בעתיד לטענתו של מן דהוא אינה אטימות. העובדות מציירות שוב ושוב תמונה ברורה, והתמונה הזו היא של אבולוציה בברירה טבעית. מה יביא העתיד אין לדעת. אבל עד שיבוא העתיד ויגלה לנו את סודותיו עלינו לסמוך על הראיות העומדות לפנינו. באופן אישי, אני סבור שהסיכוי שיגלו אי-פעם שלא התרחשה אבולוציה על כוכב הלכת הזה הוא אפסי. בערך כמו הסיכוי שיגלו שבעצם השמש כן סובבת סביב כדור הארץ, או שהרארץ היא שטוחה. כן, זה הגיע לרמה כזו של ודאות.

DallyLama

New member
חייב להעיר משהו.

אתה שולל כל תאוריה אחרת לתורת האבולציה על הסף כשטויות ושקרים. שזה טעות קריטית שיוצרת את אותה אטימות דעת שיש אצל הבריאתנים. התיאוריה עובדת נכון לתצפיות שגילינו אין זה אומר שהיא נכונה תמיד. גם מכניקה ניוטונית חשבו שהיא נכונה עד שהגיע איינשטין והראה לנו אחרת. בנוסף לקרוא לתאוריות אחרות הבלים ושטויות אינה הדרך המדעית ומונעת התקדמות. לכן יש לתת מענה רציני לכל תיאוריה כי לך תדע מה יוליד מחר

22ק ו ס ם

New member
אתה עושה כמה טעויות קלאסיות

אף אחד לא שולל שיש אפשרויות אחרות. האבולוציה היא תיאוריה דינמית שחלו בה שינויים רבים (אם כי העקרונות הבסיסיים נשארו אותו דבר), לכן לטעון שמדענים אטומי דעת זה פשוט שקר. הבריאתנות אינה תיאוריה מדעית. יש לה תחזיות שניתנות להפרכה למשל? ברגע שהיא תהיה תיאוריה מדעית היא תוכל להתמודד בשדה המשחק של האבולוציה. מי שלומד אבולוציה יודע שיש עשרות אלפי עדויות שתומכות בה. היא לא תיאוריה אלא עובדה מדעית. הטענה של פתיחות מדעית מועלית שוב ושוב בהקשר של האבולוציה. האם באותה מידה היית מטיל ספק שהשמש לא תזרח מחר? מבחינה תיאורטית זה אפשרי אבל בגלל שיש כל כך הרבה עדויות שזה לא יקרה אף אחד לא לוקח את זה ברצינות. כך בדיוק צריך להתייחס לאבולוציה. יש כל כך הרבה עדויות בעדה שתיאוריות אחרות אפשריות תיאורטית אבל אין שום ראייה לנכונותן. בהערה כללית, תיאוריות מדעיות נבדלות זו מזו בהסתברות שהן נכונות. תיאוריית האבולוציה נמצאת באותה רמה של ודאות שתורת היחסות של איינשטיין. עד שלא יוצג מודל חלופי ומקיף שיסביר את כל העדויות שתומכות באבולוציה בצורה אחרת, אף אחד לא יתייחס לתיאוריה כזו ברצינות, ובצדק.

למעלה