זקוק לרעיון

קליבר 11

New member
זקוק לרעיון

יצאתי לחל"ת ב 24.03.20 ובטפסים של העבודה רשום שתקופת החלת היא עד סוף חודש מאי 5. 2020
כעת הבוס מתקשר אליי ואומר לי להגיע ביום א הקרוב.
השאלה מה אני אמור לעשות או להתייעץ .??>> כלומר עליי לחזור כי בטופס רשום עד סוף חודש מאי.
אציין שאני נמצא בדירת דיור מוגן שאינה מאפשרת לנו לצאת לעבודה ולחזור לדירה מטעמים בריאותיים .
מאוד רוצה לקרוא תשובות
תודה לילה טוב וחג עצמאות שמח לכולם

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
קיצור תקופת החל"ת על ידי המעסיק

1. מבחינת הביטוח הלאומי אין בעיה, שכן זכותך לחל"ת התגבשה ככל שהיית בחל"ת לפחות 30 יום. על כן, בדין קיבלת דמי אבטלה, ככל שקיבלת. ככל שתחזור מוקדם מהצפוי - במילא הדבר יוודע לביטוח הלאומי מתוך הדיווח השוטף על תלושי שכרך.
2. מבחינת היחסים מול הדיור המוגן ומול המעסיק - פנה למעסיק בכתב והבהר לו כי אינך יכול לצאת בימים אלו מהדיון המוגן, וכי הסתמכת בין היתר על המסמך שהוצע לך לפיה החל"ת ימשך עד לסוף מאי. בנסיבות אלו - כתוב לו - תוכל לחזור לעבודה אך ורק במועד המקורי שקבע, ולא קודם לכן.

קליבר 11

New member
שלום .. ותודה על תשובתך

עדיין לא קיבלתי דמי חלת כי מחכים לטפסים שיגיעו מלשכת אבטלה .
כעת ... אני מחר חוזר לעבודה בעזהי"ת ופוחד שמא יעכבו זה עוד .
מה שכן עידכנו אותי בסמס שקיבלו את כל המסמכים ..
כעת התענינות נוספת בבקשה .. אני סובל מבעיות אורטופדיות קשות ממש בכל הגוף כנראה שייש לי מחלת פרקים ומאוד קשה לי לתפקד ואני פשוט רוצה לצאת לפנסיה ממש כך . לקבל קיצבה מסוימת כל חודש .
מה אתה מציע לי לעשות ?
אציין שסובל מזה שנים אבל עם השנים המצב החמיר ותמיד הגעתי לעבודה .
תודה לך ושבוע טוב .

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
בעיה אורתופדית לעובד

1. זכאותך ל'פנסיה' ו/או לפנסיה מוקדמת ניגזרת מתקנון קרן הפנסיה שבה אתה מבוטח, לרבות בראש ובראשונה מגילך, מאחוזי הצבירה שצברת, בין היתר לאור השאלה האם אתה מבוטח בפנסיה תקציבית/צוברת, במגזר הפרטי/הציבורי וכו'. מומלץ לפנות לסוכן הביטוח לשם בירור פרטי הפנסיה שלך - לא מסרת כל מידע לעניין זה.
2. ככל שהקשיים האורתופדיים נובעים מהתפקיד, שקול לפנות לביטוח הלאומי לקבלת "מחלת מקצוע". ככל שאינם נובעים מהתפקיד - שקול לפנות לביטוח הלאומי לקבלת נכות כללית, בשים לב לנתונייך הרפואיים.
3. כמו כן, שקול לפנות לקרן שבה אתה מבוטח לקבלת "אובדן כושר עבודה", ככל שהינך מבוטח וזכאי לרכיב זה.
לא פירטת דבר אודות כל האמור - לכן מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.

קליבר 11

New member
שלום עמית !!!!

א. תודה על תגובתך המקצועית .
ב. במידה ואני מבוטח בכל קרן זה או אחר אז אני יכול להוציא מכולם נכות .
ג. בחברת פסגות יש לי פנסיית נכות האם כדאיי לי להתחיל בתהליך ? וכיצד או עם מי אני עושה זה ??
יש לי במתנס בעירי ש י ל שדיברתי איתה לפני כשנה ..
בגדול מה היית עושה מתוך נקודת הנחה שייש לי בעיות פרקים
והאם זה לא משו חדש כלומר שבאתי עם זה לעבודה עם כל הבעיות
אז יכולים לדחות אותי .. כי הרי כן עבדתי .
ובגדול כיצד ומאיפה אני מתחיל לעבוד ...
תודה רבה על תשובתך .
ליל מנוחה
קליבר

קליבר 11

New member
שלום לך איש יקר !!

כהמשך לדבריי ..
יש לי ביטוח נכות מב לאומי אז אני יכול לקבל משו בעקבות מחלת מקצוע . ??.
ובנוסף שאלה .... באם הכאבים בגוף הם איתי כבר שנים אני אצליח לקבל נכות מהחברה או ניידות מב לאומי ?
תודה לילה טוב

למעלה