זרובבלה עברה לתפוז

0r0r

New member
וואו?

בלי קשר למי, כי זה ממש לא חשוב ולא מצדיק שום אזכור, אני מסכים עם מה שנכתב שם על נענע/ישראבלוג. לגבי תפוז? יפה לה האופטימיות.

TheWhiteTigris

New member
ממש קרקס עשו סביבה.

מי ישמע איזה בן אדם חשוב היא. תפוז הכריזו בראש חוצות על המעבר כאילו מדובר במינימום בשיירת ראש הממשלה, ולא בסתם שטיח פרובוקטיבי (הינה, עוד אנשים יודעים להגיד אמירות פרובוקטיביות. האם עכשיו תפוז ישימו זאת במומלצים?)

דם דם

New member
איך סבתא שלי אומרת

שימחת סְקֵנְטי אז היא פה נו ו.. שיהיה לה דרך צלחה בתפוז. לא צריך להשתגע בסך הכול בלוגרית.

TheWhiteTigris

New member
לדעתי זה לא בגלל ההשמצות.

אני מאוד רוצה להאמין שעורכי תפוז לא שטחיים ורדודים עד כדי כך שישימו פוסט כלשהו שהפואנטה בו זה השמצת המתחרה. הרי ידוע שתפוז מהווה פלטפורמה לאנשים בוגרים יחסית לישרא, אז למה להם לירות לעצמם ברגל? לדעתי פשוט בישרא היא הייתה "כוכבת" (פלסטיק), ובגלל שהיא עברה לתפוז, לפתע עכשיו בתפוז משתחווים אפיים בפניה. משהו בסגנון הבלוג של אוהד חיטמן (עדיין לא הבנתי אם הוא קרוב משפחה של עוזי חיטמן או לא), או במילים אחרות: "כוכבים דרג ז' ", שבלוגרים אחרים כמו דםדם ואנטוניו מוכשרים פי 10 יותר מהם.

דנטל

New member
עוזי דוד שלו ונדמה לי שזה גם כתוב בבלוג שלו

יכול להיות שאתה צריך לקרוא יותר המלצות בשער תפוז ושער הפורומים. זה אולי ישנה לך את הגישה לגבי השטחיות של עורכי תפוז. רק אציין שברוב המקרים, אישית, זה לא מפריע לי.

TheWhiteTigris

New member
יש לי אנטי

לאנשים שחושבים שאם הם מפורסמים בזכות תחום מסויים (שירה/משחק/כדורגל וכו'), הם חושבים שגם יש להם כישרון נדיר לכתיבה (והרי אני אקרא רק בלוגים מעניינים וכתובים כמו שצריך, לא בלוגים של "קמתי-שתיתי-אכלתי"). כך שלא נכנסתי (ולא אכנס גם) לבלוג של חיטמן הצעיר. ד"א, נכנסתי לראות מה הרעש עם זרובבלה. אפילו בין אלה שאני לא מנוי עליהם אני יכול למנות בנקל אנשים שאני אהנה לקרוא אותם מאשר לקרוא אצל זרובבלה (עכבר כחול מדבר, מטר שמונים שלא ביקרתי אצלו כבר הרבה זמן האמת, וכו'). במילים אחרות - צר לי, אותי לא קונים בפרובוקציות בשקל
. צריך להשקיע באמת בכתיבה איכותית. זה לא אומר כלום לגביה כמובן, שיהיה לה בהצלחה. מצידי, שתהיה לה הצלחה כ"כ גדולה שהיא תרושש את הקופה של תפוז (תמלוגים, זוכרים?), בכיף. מחזיק אצבעות. אבל זה לא אומר שאני אוטומטית צריך לרוץ אליה.

דנטל

New member
אוטומטית זה לא מקובל בכל מקרה

אם מישהו מפורסם מחליט שהוא גם כשרוני בכתיבה זה לא חלק מהדיון פה בכל מקרה, כי את הבאז לא יוצרת/יצרה זרובבלה ולא שלום אסייג ולא אוהד חיטמן ומי שלא יהיה. את הבאז יוצרים עורכי תפוז שהטלת ספק בשטחיותם. לא שזה ממש באשמתם. הם רק עושים את העבודה שלהם ואם לפי הסטטיסטיקות "נינט טייב עושה קרחת"
זה מה שמביא הקלקות, אז זה מה שמקודם. לצערי, אנשים שלא קונים פרובוקציות בשקל הם מלכתחילה לא קהל היעד. פאקצות בנות 12 כן. ""מדליק מי שמקליק ראשון""...

TheWhiteTigris

New member
מצד אחד

כולם משבחים את הבלוגיה כמקום משכן לאוכלוסיה בוגרת יותר, משכילה יותר, ונבונה יותר. מצד שני נינט והקרחת תופסות כותרות, ותפוז משתפים פעולה. רק אני רואה את הסתירה? תפוז במגמת הידרדרות של העדפת תוכן צהוב. פעם לפחות הוא היה מטרות טובות, או צרות גדולות (סרטן ושאר החיטוט הצהוב). כיום כבר יורדים ממש לרמת הרפש או השיטחיות (ע"ע הפיכת נינט למותג שראוי להתייחסות) אם זה ימשך ככה, אולי העזיבה מישרא לתפוז לא הצעד הכי חכם שנעשה בבלוגספירה...

דנטל

New member
מסכימה עם התסכול שלך, אבל לא עם טיעון הסתירה

אין פה סתירה. הגולשים הם אלה שטוענים שתפוז הוא משכן לאוכלוסיה בוגרת/משכילה/נבונה (תפוז תמיד טענו שיש פה מהכל והם לגמרי צודקים... בינתיים). מדובר בגולשים "סנובים", כמו שאני הייתי עד שביקרתי בישרא, וכמו אחרים שעדיין נמנעים מלבקר שם בגלל דעות קדומות ובתכלס אין להם מושג אמתי לגבי מה שקורה בישרא והם סגורים בבועה התפוזית שלהם. הדעות הקדומות האלה באופן מוחלט לא מתיישרות עם המציאות. לגבי העזיבה מישרא והצעד הלא חכם - אני לא חושבת שהגולשים האחרים בפורטל בו אתה מנהל בלוג בהכרח מעידים על מי שאתה. ישנם עוד גורמים, מעבר ל"עמיתיך" לפורטל, שמהווים שיקול במקום בו אתה מעדיף. קשת השיקולים יכולה להתחיל בדברים קטנים כמו עיצוב נחשק ולהסתיים בדברים קצת יותר גדולים כמו כסף.

למה היא מחקה את כל הבלוג בישראבלוג?

היא נתנה איזשהי סיבה לזה? אני מצטרף לשאר התגובות ונראה שאני לא מתרגש מהמעבר שלה כמו שתפוז מתרגשים..

דם דם

New member
קרב הענקים

אם לשים את הקלפים על השולחן (לפחות לדעתי במבט מהצד) תפוז ונענע הם היריבות הגדולות כיום בעניין הבלוגים. אני חושב שהיריבה המשמעותית של תפוז היא נענע והיריבה המשמעותית של נענע היא תפוז. בלוגלי או דה מרקר לא מהוות סכנה עבור שתי ענקיות הבלוגים כך שהיריבות היא בעיקר בין תפוז ונענע. אישית אני יכול להבין למה תפוז מתרגשים מזה שזרובבלה עברה הינה. זה מין ניצחון מסויים עבור תפוז על נענע. שיבושם להם. שיבושם לה. לא מכיר אותה ולא קראתי אותה מעולם אבל מה אכפת לי לפרגן לה.

gesus

New member
אז למה אתה מפרגן לה?

או יותר נכון, על מה אתה מפרגן אם לא קראת אותה? על זה שהיא עברה מנענע לתפוז? אפשר לחשוב איזה מעבר זה. אנחנו כולה בישראל.

דם דם

New member
פירגון לא עולה כסף

אז קודם אני מפרגן אחר כך אני אמצא תירוץ על מה

זרובבלה.

אני חושבת שהפרסום שהיא קיבלה בעמוד הראשי אינו רק בגלל עזיבת ישרא, אלא גם ובעיקר בגלל שזרובבלה אינה 'עוד בלוגרית' אלא סלב-בלוג שאני חושבת שאין עוד כמותה ברשת. זרובללה החלה את הבלוג שלה ככותבת אנונימית, ובזכות כתיבה חריפה, פרובוקטיבית ואיכותית היא הצילחה לצבור לעצמה אלפי קוראים והמלצות וקישורים מכל מקום. אני לא קוראת קבועה שלה, ולא איזו מעריצה. ממש לא באתי לכאן בשביל 'להגן' עליה בפני ותיקי תפוז (וביננו היא האחרונה זקוקה להגנה, ועוד ממני) אלא מנסה להאיר את חשיבותה של זרובבלה כבלוגרית ייחודית, שלא לומר אפילו פורצת דרך בבלוגספירה הציונית. הקמפיין הנועז שזרובבלה עשתה עבור 'פלפל' היה חידוש בתחום הפרסום בבלוגים, ולא נראה לי שלפניו או אחריו היה בארץ דבר דומה. ואני לא נכנסת בכלל לשאלת פרסום בבלוגים, רק מצביעה על הקמפיין הזה כמשהו חריג. בניגוד לבלוגים של סלבים, שכותבים בכדי ליחצ"ן את עצמם, זרובבלה עשתה את הצעד ההפוך ומבלוגרית אנונימית, כמו כל אחד מאיתנו, הפכה לאישיות מוכרת ואף קידמה את עצמה מבחינה מקצועית וכלכלית באמצעות הבלוג שלה. גם בסיפור הפוסט השערורייתי שלה אודות ערביי ישראל הצליחה זרובללה לעורר מיני מהומה בביצה הקטנה, ושלל הגינויים והנידויים לא היתה דומה לשום תגובה על פוסט של מישהו אחר. אז נכון שזה מעורר קנאה שכמישהי פותחת בלוג, מפרסמת פוסט אחד וביום למחרת היא מומלצת בעמודים הראשיים וסופרת מעל ארבעת אלפים כניסות, אבל לדעתי יש לתת לזרובבלה את הכבוד המגיע לה, אם לא באופן אישי, כי לא חייבים לאהוב את מי שהיא עושה ומי שהיא, אלא כבוד אליה כבלוגרית. חוץ מזה, אולי המעבר שלה לתפוז יביא איתו קוראים וכותבים חדשים ויעשיר את הבלוגיה, כך שנוכל כולנו לצאת נשכרים מהמעבר.

דנטל

New member
לא מענין אותי

וזה למרות שאני דווקא מחבבת אותה (ממה שראיתי בטלויזיה ובסרטונים באינטרנט כשבכלל לא היה לי מושג שהיא בלוגרית). כלומר, הענין שלי בה זהה לענין שלי בכמעט כל שאר הבלוגרים הקיימים עלי אדמות - 0.

למעלה