חבל על הצוואר

אלון L

New member
חבל על הצוואר

לאחר שהעברתי למנהלת של המפקח על הבניה וליועצת המשפטית של העירייה את דבר עבירת הבניה, הקבלן החליט לתקן דרכיו. כדי שזה יקרה הייתי צריך לשלוח מכתבים לועדה המחוזית, ליועצת המשפטית של העירייה ולהגיע למנהלת של הפקח על הבניה. תוך כדי בירור בתיק בניין, הסתבר שמישהו מטעם הקבלן זייף את החתימה שלי על מסמך שנשלח לועדה המחוזית ולפיו אני כביכול מסיר את הערר על החלטת ועדת המשנה (של הועדה המקומית). הדבר קומם אותי, והגשתי תלונה במשטרה. כעת, לאחר שהקבלן תיקן את עבירת הבניה, אני רוצה באמת להסיר את הערר ולבטל את התלונה. הבעיה היא שאני חושש שהסרת הערר תיתן לו ביטחון לחזור על עבירת הבניה. והשאלה היא האם אפשר למשוך בזמן את תאריך הערר כדי שהערר ישמש כחבל על צווארו המאיים עליו לבנות את הבנין בהתאם לחוק מבלי לנסות שוב פעם לחרוג ?

תשובה

שמחתי לשמוע שהדברים השתנו לטובה. לגבי התלונה במשטרה. הינך רשאי תמיד לבוא ולבקש לבטל את התלונה אך המשטרה לא חייבת לקבל את בקשתך. אתה התלוננת על עבירה של חוקי המדינה ומרגע זה ההגה עובר לידי המדינה, בכפוף לחריגים מסויימים - למשל בנושא אלימות במשפחה. לגבי הערר. בנושא זה הייתי מתייעץ עם אדם אשר בקיא ברזי הנושא הספציפי הזה. אני הייתי מנסה לקבל מסמך רישמי מטעם העייריה בדבר האירוע וכו'. בלי קשר תמיד ניתן לפנות בבקשה לסעד זמני היה וחלילה תגלה בעתיד דבר חדש. עתה אם אני מבין מדבריך המצב די ברור ודי פשוט ומעתה הנושא נמצא במעקב ופיקוח שלך והקבלן יודע זאת. ייתרה מכך, אם אני מבין נכון הערר היה ממוקד בנושא הזה ולכן ממילא לא ידוע לך על נושאים אחרים שמצדיקים דיון. בהצלחה.

אלון L

New member
הקבלן התחרט במעשיו

המון תודה. לפי התוכנית המקומית למח' הרישוי מותר לתת היתר לקו בניין של 4 מטר ולא פחות מכך, אבל הוא הגיש בקשה להקלה (כדי לסטות) ולפיה יבנה קו בנין של 3.60 מטר. בעקבות בקשתו, הגשתי התנגדות, הועדה המקומית דחתה והגשתי ערר על החלטת הועדה המקומית לועדה המחוזית. בינתיים, הקבלן הצליח לבטל את הערר מפני שנשלח לועדה המחוזית המכתב המזויף לפיו אני כביכול מבטל את הערר והמכתב נחתם בשמי (חתימה מזוייפת). גיליתי זאת ביום חמישי, ומיד הגשתי תלונה במשטרת ישראל. חזרתי הביתה עם האישור על תלונה על הזיוף, ומיד תוך כדי עצבים ניסחתי מכתב ליועצת המשפטית של העירייה שאותו אצרף לתגובה הבאה. הגעתי פיזית למחלקה המשפטית, ואמרתי למזכירה שלה שהיא חייבת ליידע את היועצת המשפטית על המכתב, והיועצת המשפטית קראה ודיברה עם מנהלת של המפקח (שהייתי אצלה מוקדם בבוקר באותו יום חמישי), ואתמול ביום שישי הקבלן לפתע התחרט והסיר את הקוצים. אני מצרף תמונה ואח"כ קובץ המכתב ששלחתי ליועצת המשפטית של העירייה. אני כמובן בתמורה לכך, אבטל את התלונה במשטרה בוודאי, ואבטל גם את הערר אבל מביטול הערר אני חושש לעשות זאת כעת כל עוד לא סיים את הבנין וזאת מפני שאני מאוד מאוד חושש שברגע שאבטל את הערר אז לפתע הקבלן יקבל ביטחון לסטות. ולכן הייתי מעדיף לדחות את ביטול הערר עד שהוא יסיים לבנות בלי חריגות. לאחר שהקבלן תיקן את דרכיו, אז הסטיה היא 2.35 מטר בערך שזו סטיה לא משמעותית שאני סולח לה, אבל לפחות זה לא כמו הסטיה שהוא כמעט עשה מ 4 מטר ל 2.73 מטר.

תשובה

צר לי שאני לא יכול להיכנס לעומק במסגרת הזו שאינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי. מהתמונה שצורפה לא ברור כלל באם הנושא אכן נגמר כטענתך. העובדה שנחתכו הקוצים לא אומרת שאין בקרקע חריגה וכו'. הייתי ממליץ לך להתייעץ עם מהנדס או איש מקצוע שמבין בעניין. לכאורה באם הקבלן אכן החזיר לחלוטין!!!!(או בסטייה קלה ונסבלת על-ידך) את המצב לקדמותו לא קיימת אפשרות להשאיר הליך תלוי ועומד על נושא שטרם נולד. הייתי ממליץ לך לשכור את שירותיו של איש מקצוע בכדי שיימנף את כל הנושא בצורה האופטימלית עבורך.

אלון L

New member
בענין התלונה במשטרה

אני רוצה לסגור את התלונה אבל לא יודע באיזה נימוק כי אני רוצה למנוע רצון של המשטרה להמשיך להתעסק בחקירת הנושא. האם יש טיעון שאוכל לבוא מחר למשטרה שיגרום לחוקר לראות שאין טעם להמשיך בחקירה ? ומה אגיד ליועצת המשפטית, איך אוכל לחזור בי. יהיה נכון מצידי לעשות את זה כך שאשלח מכתב ובו אכתוב; "ראי מכתבי מיום 11.7.2009 כבוטל והתלונה בוטלה" ונגמר הסיפור ? איך יהיה נכון לסיים את הפרשה, לחזור אחורה ולגמור עניין ? באיזה טיעון ?

תשובה

לעניין התלונה במשטרה הינך רשאי לבקש לבטל את התלונה מהנימוק שאין לך עוד אינטרס בבירור העניין אבל כפי שציינתי המדינה היא זו שתחליט. לגבי העירייה הייתי חושב על פיתרון אשר יתעד וימסמך את כל המצב עד-כה. בהצלחה.

אלון L

New member
סיימתי הכל אתמול בבוקר

אתמול בבוקר, הייתי במשטרה, היה שם תור של 3 שעות, וכשנכנסתי ביטלתי את התלונה. רציתי לבטל והיה צריך נימוק, אז אמרתי שאבא שלי חתם וכשהגשתי את התלונה שכחתי לבדוק איתו. התלונה נסגרה עקב כך. אח"כ פניתי לעירייה ובדיוק המהנדס כבר כתב מכתב חריף לועדה המחוזית והם שמחו לבשר לי שהם מטפלים יפה בבקשתי (הקודמת) אז עידכנתי אותם שמסתבר לי שאבא שלי חתם בשמי ושהקבלן תיקן את הסטיה הניכרת. הדפסתי מכתב מוכן (כבר בשעה 7:00 לפני שיצאתי למשטרה) שהמנהדס והפקידים בעירייה אמרו לי שזה מצוין ושלחו את זה לועדה המחוזית אני מצרף את המכתב. בזאת סיימתי את הפרשה. אני אגיד לך משהו. אומנם, אבא שלי לא חתם בשמי, אבל הוא יודע שלא מתאים לי להתלונן במשטרה וכל הסיפור הזה. עניינים כאלה של הגשת תלונה, הם לא דבר שמתאים לכל אחד ואני אחד מאותם אנשים שלא מתאים להם כל האנרגיה של הגשת תלונה. בכך סיימתי את הפרשה ואני מרגיש משוחרר יותר ואבן נגולה מעל ליבי. אז אומנם אכן מישהו זייף את החתימה שלי, ואומנם זה לא אבא שלי, אבל כדי לבטל את התלונה אבא שלי אמר לי להגיד שם שמסתבר שזהו ולא הקבלן ולפיכך לבטל את התלונה. כך ביטלתי את התלונה בהצלחה. אני חושב שלמשטרה אין זמן להתעסק עם שטויות כאלה, והמשטרה מטפלת במקרים של רצח, גניבות, פריצות ודברים רציניים יותר ולכן בקלות ביטלו את תלונתי לבקשתי. בעירייה, ביקשו שבמכתב שאני מנסח בנוגע לבקשתי להסיר את הערר, שאכלול גם את שמם של הדודים שלי. לא הסכמתי לרשום בשם הדודים שלי וזאת מפני שאני לא חושב שיהיה זה צודק וראוי להסיר את הערר שלהם מהועדה המחוזית. אם הדודים שלי רוצים להסיר את הערר שלהם שיואיל בטובם לרשום מכתב בעצמם וזאת מפני שאני לא מעונין לסבך את עצמי אח"כ איתם שהם יגידו לי; "למה ביטלת את הערר שלנו?, מי נתן לך רשות לבטל את הערר שלנו ?". כשהתעקשתי לרשום את מכתב הסרת הערר לועדה המחוזית אך ורק בשמי, אז בעירייה אמרו לי שאני צודק. כעת, אני אחרי ביטול התלונה ואחרי הסרת הערר מהועדה המחוזית. ועכשיו אני מרגיש שאבן נגולה מעל ליבי

אלון L

New member
סיימתי הכל אתמול בבוקר

אתמול בבוקר, הייתי במשטרה, היה שם תור של 3 שעות, וכשנכנסתי ביטלתי את התלונה. רציתי לבטל והיה צריך נימוק, אז אמרתי שאבא שלי חתם וכשהגשתי את התלונה שכחתי לבדוק איתו. התלונה נסגרה עקב כך. אח"כ פניתי לעירייה ובדיוק המהנדס כבר כתב מכתב חריף לועדה המחוזית והם שמחו לבשר לי שהם מטפלים יפה בבקשתי (הקודמת) אז עידכנתי אותם שמסתבר לי שאבא שלי חתם בשמי ושהקבלן תיקן את הסטיה הניכרת. הדפסתי מכתב מוכן (כבר בשעה 7:00 לפני שיצאתי למשטרה) שהמנהדס והפקידים בעירייה אמרו לי שזה מצוין ושלחו את זה לועדה המחוזית אני מצרף את המכתב. בזאת סיימתי את הפרשה. אני אגיד לך משהו. אומנם, אבא שלי לא חתם בשמי, אבל הוא יודע שלא מתאים לי להתלונן במשטרה וכל הסיפור הזה. עניינים כאלה של הגשת תלונה, הם לא דבר שמתאים לכל אחד ואני אחד מאותם אנשים שלא מתאים להם כל האנרגיה של הגשת תלונה. בכך סיימתי את הפרשה ואני מרגיש משוחרר יותר ואבן נגולה מעל ליבי. אז אומנם אכן מישהו זייף את החתימה שלי, ואומנם זה לא אבא שלי, אבל כדי לבטל את התלונה אבא שלי אמר לי להגיד שם שמסתבר שזהו ולא הקבלן ולפיכך לבטל את התלונה. כך ביטלתי את התלונה בהצלחה. אני חושב שלמשטרה אין זמן להתעסק עם שטויות כאלה, והמשטרה מטפלת במקרים של רצח, גניבות, פריצות ודברים רציניים יותר ולכן בקלות ביטלו את תלונתי לבקשתי. בעירייה, ביקשו שבמכתב שאני מנסח בנוגע לבקשתי להסיר את הערר, שאכלול גם את שמם של הדודים שלי. לא הסכמתי לרשום בשם הדודים שלי וזאת מפני שאני לא חושב שיהיה זה צודק וראוי להסיר את הערר שלהם מהועדה המחוזית. אם הדודים שלי רוצים להסיר את הערר שלהם שיואילו בטובם לרשום מכתב בעצמם וזאת מפני שאני לא מעונין לסבך את עצמי אח"כ איתם שהם יגידו לי; "למה ביטלת את הערר שלנו?, מי נתן לך רשות לבטל את הערר שלנו ?". כשהתעקשתי לרשום את מכתב הסרת הערר לועדה המחוזית אך ורק בשמי, אז בעירייה אמרו לי שאני צודק. כעת, אני אחרי ביטול התלונה ואחרי הסרת הערר מהועדה המחוזית. עכשיו אני מרגיש שאבן נגולה מעל ליבי

תגובה

אני בכול זאת הייתי ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע אשר מבין ובקיא בתחום הספציפי. בהצלחה.

למעלה