חבר'ה אל תתנדבו כל כך מהר.......

חבר'ה אל תתנדבו כל כך מהר.......

למרות שזה מוערך מאוד חיילים קרביים, אנשים מתנדבים ובכלל כל אחד התורם את חלקו, אתם לא חייבים להתנדב ממש לא אני בן 20 ושוחררתי על 21 רפואי. בהתחלה כשקיבלתי את העובדה שאני לא אתגייס היה לי קצת מוזר. חשבתי שאנשים ייסתכלו עליי בצורה אחרת וכל החברים שלי התגייסו, ולא רציתי להיות שונה. לא היה אכפת לי מהצבא עצמו או ממדינת ישראל או לתרום. בקיצור היה הכנות סידורים וכל היה מוכן לרגע שבו אני אתנדב ידעתי את מה התפקיד הייתי בהרבה ראיונות וכו'. בדקה ה90 החלטתי שאני לא עושה את זה כי זה לא מתאים לי בתור בן אדם פרטי. בבית ספר תיכון סבלתי מאוד מהמסגרת ובירכתי על היום שסיימתי י"ב. לא רציתי לשחזר את זה לעוד שנתיים או שלוש או כמה שמתנדבים. עמדתי בגבורה נגד הלחץ של המשפחה ושל החברה שמסביבי. לא כולם חייבים לקחת חלק בצבא ההגנה לישראל. רק היום אני מבין שהפטור מצה"ל היה ברכה עבורי ומזל גדול שנשארתי בן אדם חופשי. מה שרציתי להגיד לכם זה שתחשבו טוב טוב על ההתנדבות ותתארו לכם את החיים בלי ה3 שנים של הצבא. זה עולם אחר לדעתי. עולם הרבה יותר טוב

roy gabay

New member
שמע כל אחד לוקח את זה בדרך אחרת

מי שבאת אוהב את המדינה ומוכן לתרום לה כדאי שהוא יעשה צבא זה הכי טוב

המרחפת

New member
לא מסכימה.

שירות צבאי אינו מילה נרדפת לאהבת המדינה, ולהיפך. יש דרכים רבות לאהוב את המדינה, יש צורות שונות לתרום לה. שירות צבאי הוא רק הצורה הבטחונית. והוא לא בהכרח התרומה הכי טובה.

Dizen

New member
רק רוצה לציין משפט מסוים בהודעה:

"בדקה ה90 החלטתי שאני לא עושה את זה כי זה לא מתאים לי בתור בן אדם פרטי" אתה החלטת לא להתנדב כי הבנת שהמסגרת הצבאית לא מתאימה לך, וזה בסדר גמור. ומה עם אנשים שמסתדרים טוב עם מסגרת
גם להם אתה ממליץ לא להתנדב
הרי הקביעה שעולם בלי 4 שנים בצבא הוא עולם טוב יותר היא קביעה אישית שלך...
כל הרעיון בהתנדבות הוא שעושים את זה מרצון...

tty2

New member
../images/Emo6.gif

אתה בחרת בדרך שמתאימה לך, ועל כך אין שום טענה אליך. אבל לא כולנו מתנדבים כדי לרצות את ההורים או את המוסכמות החברתיות! אני למשל, התנדבתי ממניעים אגואיסטים לחלוטין : אני רציתי להתבגר, לצאת מחיק המשפחה העוטפת ולטעום איך זה בחוץ, איך זה להיות אחראי, איך זה לעבור בעבודה מסודרת... וזה עבד כמו קסם! מאדם מאוד חסר בטחון ובכלל לא עצמאי עד כדי כך שכמעט לא נסעתי באוטובוסים בכלל, ואם כבר אוטובוס אז עם מלווה. לאדם עצמאי, בעל אחריות פיקודית, פתוח ומלא בטחון עצמי שגם היום עובד לטובתי! אז כל אחד והרגשתו....

Red Soul 23

New member
בתור אחד ששירת כמתנדב

אני חושב שהכינוי "מתנדבים" מעיד על המהות: אנשים שהתנדבו לשרת בצה"ל מרצונם לתרום לחברה הישראלית ולבטחון מדינת ישראל בכלל, ולעצמם בפרט (כן, השירות הצבאי גם תורם באופן אישי). חוץ מזה, האמירה: "זה לא מתאים לי בתור בן אדם פרטי" מעידה על כך שאינך מבין כלל את מהות ההתנדבות לצה"ל- אנחנו לא עושים את זה רק כי זה מביא לנו תועלת אישית. להיפך, כל מהות ההתנדבות היא לתת למען החברה והמדינה. מי שמבין זאת - יודע כמה ההתנדבות חשובה.

Starving Marvin

New member
אני דווקא רוצה לציין משפט אחר:

"אני בן 20", ורוב הפורום הזה בסביבות אותו גיל. להחלטה כ"כ משמעותית יש השלכות גם לעתיד הרחוק, וגם לעיצובך כאדם. עשית נכון? אולי. אני אישית חושב שלא, אולי אני טועה. מה שכן, בגיל 20 אתה בטח לא יכול להיות בטוח בכך בביטחון מלא. חכה עוד כמה שנים, ואז אולי תוכל להתחיל לנתח את המצב ברצינות. שוב- החלטה בעלת משמעות עמוקה שכזאת תשפיע לא רק על מהלך חייך בשנתיים שעברו, אלא גם על השנים שיבואו (ואני לא מדבר בכלל מבחינת הסטיגמות, למרות שגם זה בטח לא יעשה לך טוב), ולכן להגיד היום באופן חד משמעי שזה עשה לך טוב- לא רציני.

droriko

New member
למה לא רציני

אם הבן אדם מרגיש סבבה וחופשי אם זה שהוא לא עושה צבא שיהיה לו לבריאות למה לחפש רע כל הזמן אם הוא מרגיש בלב שלם שהוא עשה את ההחלטה הנכונה בשבילו זה אומר הכל ובקשר לסטיגמות זה ההשלכה חסרת משמעות לחלוטין של העניין אנשים שהם שטחים עד כדי רמה של לפסול בן אדם רק בגלל שהוא לא עשה צבא הם כל כך עלובים שלא ראוים אפילו ליחס , בטח לא צריך להרגיש רע אם הם יראו בי נניח כנחות מהם אם לא עשיתי צבא, פשוט לא רואה אותם ממטר

Starving Marvin

New member
אני חוזר:

הבן אדם בן עשרים. לא רק הוא לא יודע אם הבחירה שלו לא להתנדב תעשה לו טוב, כל אחד מאיתנו לא יודע אם הבחירה שלנו להתנדב תעשה לנו טוב. זו בחירה בין שני מסלולים שונים מאוד אחד מן השני, ושניהם ישפיעו עליך מאוד (גם אם לא פורמלית, אז בתור אדם) בטווח הארוך. לכן, להחליט כבר עכשיו שמדובר מבחינתו בבחירה נכונה- לא רציני. הוא יוכל להתחיל להעריך את זה עוד כמה שנים. לא עכשיו. לגבי הסטיגמות, השארתי אותם בחוץ, ואת דעתי עליהן אשמור לעצמי. אין זה גורע מן העובדה שבסופו של דבר, הן לא יועילו לך, אלא רק יעשו נזק. בנימה אישית, הייתי רוצה להוסיף שאני חושב שמדובר בזכות לתרום לחברה שמסביבך, כמו שמדובר בחובה. אם אתה יכול, אין שום סיבה שלא תעשה את זה. מעבר לטענת ה-"לא פייר שכולם עושים ואתה לא", וכל טענות החובה האחרות, שגם הן נכונות וחשובות- שירות צבאי הוא משהו שקושר אותך הנה: למדינה שלך ולחברה בה אתה חי. לא לעשות צבא היא גם בחירה אנוכית, וגם התעלמות ממה שהשירות יכול לתרום לך, וחבל שאנשים לא רואים את זה. ולסיום, אל תשכח דבר חשוב- אם כולם היו אומרים שהם לא רוצים לשרת, את ההודעה הזאת היינו כותבים ביידיש בפורום "יהודי התפוצות". מי שמסוגל לעשות שירות צבאי, ובוחר שלא ממניעים אישיים- פשוט אגואיסט.

droriko

New member
אני את התרומה שלי לחברה אעשה

בדרכים שלי, שלטעמי בעלות משמעות גדולה הרבה יותר משירות בצה"ל אף אחד לא יכפה עלי מתי ואיך אני צריך לתרום אגב תיאורתית הצבא במתכונתו הנוכחית אינו האלטרנטיבה היחידה למתן ביטחון אפשר גם להקיןם צבא מיקצועי שיהיה פי אלף יותר יעיל עם פי אלף פחות חיילים עם אפס חיילים מיותרים (כמו לדוגמא מרבית החיילים בעורף) עם פי אלף פחות חיילים ממורמרים שאין להם מושג למה הם מבזבזים 3 שנים על כלום בצבא הזה , כמובן שעקב כך שיהיו הרבה פחות חיילים כל חייל יקבל משכורת גבוהה הרבה יותר מהמשכורות של היום, ברמה שמשכורת של חייל קרבי תיהיה הכנסה מכובדת ביותר ולא השכר העלוב שמקבליםק רבים כיום כאילו היו פועלים תאילנדים כמו שאומרים(כנ"ל תומכי לחימה וג'ובניקים שיקבלו אומנם פחות כמובן אבל גם יעשו כסף טוב) , מה שימשוך אנשים לצבא הזה הלא מעט מדינות (כמו ארה"ב) שאין בהן חוק גיוס חובה מתקיים הדבר הזה אני לא יודע עד כמה טוב יהיה הצבא, אבל הוא בטח יתנהל בצורה טובה יותר מהגוף המסואב והמושחת עד כדי הקאה הזה שנקרא צה"ל ככה שסיסמאות כמו "אם כולם היו אומרים שהם לא רוצים לשרת, את ההודעה הזאת היינו כותבים ביידיש בפורום "יהודי התפוצות". " לא תופסות בדיוק

droriko

New member
תיקון קל

אני לא יודע עד כמה טוב יהיה הצבא" הכוונה לצבא המקצועי שאני מדבר עליו

Dawson girl

New member
צר לי לנפץ לך את האשליה,

אבל ה"צבא המקצועי" הזה שאתה מדבר עליו פשוט לא מעשי ואין סיכוי שהוא יתקיים כמו במדינות שבהן אין חוק שירות חובה, בגלל הסיבה הפשוטה שבלי צבא , לא תהיה לנו מדינה. תראה, גם אני לא מרוצה מאיך שהצבא מתנהל ולא תמיד אני חושבת עליו בצורה חיובית. אבל כל האידיליות האלה שאתה מדבר עליהן יפות רק בתיאוריה, במציאות אין להן שום בסיס.

Dizen

New member
אתה שוכח פרט קטנטן

כח אדם
ארה"ב היא מקום עצום בעל אוכלוסיה עצומה, ולכן הם יכולים להרשות לעצמם לגייס רק את מי שרוצה. אם אצלינו ינסו לעשות דבר כזה (גם עם העלאת משכורות והטבת תנאים ומקצועיות והכל) עדיין לא יהיו מספיק אנשים בשביל לבנות צבא.
למה אני ערה בשעות כאלה?!

droriko

New member
הבאתי את ארה"C בתור דוגמא אחת

יש עוד לא מעט דוגמאות יש הרי ,כמו שאמרתם, לא מעט שמוכנים לתרום לתמדינה בתחום הביטחון אז למה שלא יעשו את זה כשיהיה צבא מקצועי, ועוד יעשו מזה אחלה כסף, בניגוד להיום חוץ מזה גם ככה היום מי שלא רוצה להתגייס לא מתגייס בדרך כזו או אחרת גיוס חובה כבר לא ממש תופס אז בואו לא ניתמם

ftb1

New member
בדיוק

והפורום הזה הוא הוכחה לכך שאנשים כן יתנדבו כי כשזה לא בכוח אז באים בהרגשה יותר טובה ועובדה שהיחידות המובחרות שחייבים להתנדב אלייהן מלאות באנשים ויותר וכאמור הצבא מלא בג'ובניקים שלא צריכים אותם ומבזבזים את הזמן שלהם בצבא ושונאים אותו במקום זה לא עדיף היה שהם היו תורמים במקומות אחרים?

ftb1

New member
ועוד משהו

וועדה של הצבא עצמו (לא וועדה חיצונית)קבעה שצבא מקצועי יהיה עדיף אבל מה לעשות שהצבא שלנו פועל מהר אז השינוי יהיה אולי בעוד 20 שנה

למעלה