חבר'ה אל תתנדבו כל כך מהר.......

droriko

New member
לפחות התחילו כבר עם המילואים

הקימו ועדה מיוחדת ומיקצועית שהעלת כבר דרך ליעול המילואים שגם בהם יש כח אדם מיותר , דרך שראש הממשלה כבר הצהיר שהוא רוצה ליישם היום זה מילואים אולי מחר זה סדיר

sela v

New member
איך אתם מסיקים את כל המסקנות שלכם

היה נסיון לשנות משהו? אפילו שקיצרו את השירות ב-4 חודשים לבנים, לפני שזה התחיל כבר ביטלו את זה באיזה תירוץ טיפשי. קשה לשנות, אנשים מפחדים מהשינוי... לא מבין מה הלחץ על אנשים להתגייס. לא רוצה שלא יעשה צבא, ואני אצדיע לאותו אדם שלא עשה צבא, כי זה העקרון שלו, ולא מבחינה אגואיסטית. זה שהצבא שטף את המח למערכת החינוך שתחדיר לתלמידים שזה חשוב, זה ממש עצוב. ומי אמר שצבא מקצועי לא יכול לקום? כבר היום רוב מי שמסיים בי"ס לא מתגייס (חרדים, ערבים ועוד כל מיני סיבות).

droriko

New member
אדם שפוסל מישהו אחר בגלל

שהוא לא שירת בצבא הוא פשיסט זה לא דעה זה עובדה! ולמי שטוען שאני מדבר שטויות שבבקשה יקרא שוב (אם הוא לא עשה זאת בתקופת התיכון) את מאפייני המשטר הפאשיסטי שאחד מהם אומר במפורשות - "הצבא מעל הכל , לאדם אין כל משמעות בפני עצמו, ומשמעותו היחידה היא תרומתו לצבא" אין מה להוסיף, המילים אומרות הכל

droriko

New member
לא שאני אומר שלשרת בצה"ל זה רע

חלילה וחס מי שמרגיש טוב כחלק מהשירות הצבאי שלו שיבושם לו באמת אני רק אומר שאם בן אדם לא רוצה לשרת בצבא זו זכותו המלאה אי שירות בצבא לא עושה בן אדם פחות טוב נקודה!

evilplate

New member
אז בחורה ששמעה אחרי 2 דייטים

שהשתחררתי מהצבא בגלל בעיות בריאות (שלא נראות לעין דרך אגב) ובגלל זה (95 אחוז,היא מאוד נהנתה בדייט הראשון,דיברנו קצת על פוליטיקה גם והיא ימנית) היא לא יצרה קשר היא פאשיסטית אז...אוקיי זה קצת מקל :D

newKiticat

New member
תומכת בהחלט.....

גם אני האמנתי באמת ובתמים שלא מתאים לי מסגרת, סבלתי המון בתיכון ומאוד היה לי קשה להתגבר על החשק של לא לעשות שירות. מה לעשות- זה הרבה יותר קרץ לי מאשר להקדיש את עצמי לשנתיים שלמות. והנה, התנדבתי. אני במסגרת צבאית מלאה, אני נמצאת בתפקיד דורשני ותובעני, שלא הולכים הבייתה ב5, או אפילו כשהמשמרת נגמרת...

רק דודי

New member
אין ספק ש..

כל אחד והדעה שלו, ושלכל דבר יש שני צדדים. לכן אני לא ממש מבעין למה אתה כלכך נגד זה שאנשים יתנדבו, מה אכפת לך? לפי הכותרת חשבתי שאתה בא לספר על תנאי השירות הגרועים שהיו לך או משהו ושאתה מנסה להגיד לנו שההתנדבות זה לא טוב או משהו כזה, אבל אחרי אחרי שקראתי הודעתך גיליתי שאפילו אין לך מושג מה ת"ש, קל"ב או אפילו מה זה אבט"ש!!! לפי דעתי אתה מפסיד חלק חשוב מחיי החברה של המדינה. כולם בלימודים או בעבודה יספרו חוויות על השירות צהבאי, ומושגים שרק הם (ואנחנו) מבינים ואתה לעולם לא תבין.. חבל. אבל מצד שני זו החלטה שלך וכפי שאתה מציין, כבר זכית להתנגדות אפילו מצד המשפחה שלך, אז כנראה שבכל זאת היית אמיץ באיזשהו אופן. אבל הקריאה שלך לחברי הפורום לא להתנדב לצה"ל, כשאתה אפילו לא יודע מה זה אומר, היא ההיפך מאומץ - אלא פחדנות לשמה! להערכתי מדובר ברגשות ההחמצה שלך, שגומרים לך לרצות שכמה שפחות אנשים יתנדבו, כדי שלא תרגיש יוצא דופן... אני התנדבתי ואני מבסוט על כך. הצבא די דואג יחסית למצבי הבריאותי והיחס מצד מפקדיי הוא מ-ד-ה-י-ם (אבל זה כבר תלוי מי המפקדים של כל אחד.. שלי בכל אופן, נהדרים). נכון, תמיד יש מה שיעצבן, ושמתבזבז המון זמן מבחינת קריירה ולימודים, אבל עם זאת, מרוויחים המון בגרות נפשית. פעם הייתי נורא ביישן ופחדן - לא הייתי נפתח לאנשים בקלות, הייתי רועד כשהייתי הולך לתור במשרד הפנים! קשה להגיד שהייתי עומד על שלי... והנה - עכשיו, למרות שלא הייתי בתנאי שטח וביחידה קרבית - למדתי לעמוד על שלי, להיפתח בקלות יותר לאנשים, לפתח קצת כושר, לעסוק בתחומים שלא חשבתי בכלל שאני אתעסק בהם, להדריך אנשים אחרים, ללמוד מהי אחריות ועוד ועוד. היום אני הולך בביטחון עצמי וכבר יודע לדרוש את המגיע לי. ורק בזכות הצבא. זו גם הסיבה שאני מתכוון להישאר בקבע וכעת אני במיונים לקצונה בחיל-האוויר... מקווה שילך לי טוב - ושלכולם יהיה שירות מהנה!

TRANSFER

New member
ניתוח פסיכולוגי מעניין../images/Emo13.gif

בהצלחה במיונים לקצונה בח"א. גם אני רוצה קצונה

למעלה