אין ספק ש..
כל אחד והדעה שלו, ושלכל דבר יש שני צדדים. לכן אני לא ממש מבעין למה אתה כלכך נגד זה שאנשים יתנדבו, מה אכפת לך? לפי הכותרת חשבתי שאתה בא לספר על תנאי השירות הגרועים שהיו לך או משהו ושאתה מנסה להגיד לנו שההתנדבות זה לא טוב או משהו כזה, אבל אחרי אחרי שקראתי הודעתך גיליתי שאפילו אין לך מושג מה ת"ש, קל"ב או אפילו מה זה אבט"ש!!! לפי דעתי אתה מפסיד חלק חשוב מחיי החברה של המדינה. כולם בלימודים או בעבודה יספרו חוויות על השירות צהבאי, ומושגים שרק הם (ואנחנו) מבינים ואתה לעולם לא תבין.. חבל. אבל מצד שני זו החלטה שלך וכפי שאתה מציין, כבר זכית להתנגדות אפילו מצד המשפחה שלך, אז כנראה שבכל זאת היית אמיץ באיזשהו אופן. אבל הקריאה שלך לחברי הפורום לא להתנדב לצה"ל, כשאתה אפילו לא יודע מה זה אומר, היא ההיפך מאומץ - אלא פחדנות לשמה! להערכתי מדובר ברגשות ההחמצה שלך, שגומרים לך לרצות שכמה שפחות אנשים יתנדבו, כדי שלא תרגיש יוצא דופן... אני התנדבתי ואני מבסוט על כך. הצבא די דואג יחסית למצבי הבריאותי והיחס מצד מפקדיי הוא מ-ד-ה-י-ם (אבל זה כבר תלוי מי המפקדים של כל אחד.. שלי בכל אופן, נהדרים). נכון, תמיד יש מה שיעצבן, ושמתבזבז המון זמן מבחינת קריירה ולימודים, אבל עם זאת, מרוויחים המון בגרות נפשית. פעם הייתי נורא ביישן ופחדן - לא הייתי נפתח לאנשים בקלות, הייתי רועד כשהייתי הולך לתור במשרד הפנים! קשה להגיד שהייתי עומד על שלי... והנה - עכשיו, למרות שלא הייתי בתנאי שטח וביחידה קרבית - למדתי לעמוד על שלי, להיפתח בקלות יותר לאנשים, לפתח קצת כושר, לעסוק בתחומים שלא חשבתי בכלל שאני אתעסק בהם, להדריך אנשים אחרים, ללמוד מהי אחריות ועוד ועוד. היום אני הולך בביטחון עצמי וכבר יודע לדרוש את המגיע לי. ורק בזכות הצבא. זו גם הסיבה שאני מתכוון להישאר בקבע וכעת אני במיונים לקצונה בחיל-האוויר... מקווה שילך לי טוב - ושלכולם יהיה שירות מהנה!