ואולי חבל שאתה לא מתייאש...
אני יכול להביא איה סט פולני טוב כזה? יש לי מליון בדיחות על פולניות... אני אביא רק אחת קצרה בשביל הכיף, אבל זאת לא הבדיחה שלי, אני שומר את התור שלי לבדיחה הרבה יותר טובה... איזו פולניה זקנה אחת נכנסת לבית ספר לשפות ונרשמת לשיעורי צרפתית. שאל אותה הפקיד, "צרפתיתי למה? מה יש לסבתא ולניה כמוך ללמוד צרפתית?" ענתה לו הפולניה, "תשמע, אני שמעתי מברוניה השכנה מלמטה, שבגן עדן מדברים צרפתית, אז שיהיה, מה יש לי להפסיד?" שאל אותה הפקיד, "אבל מה יקרה אם תגיעי לגיהנום?? ענתה לו הפולניה, "זה בסדר, אידיש אני כבר יודעת..." אני אוהב את הבדיחה הזאת..... אבל עכשיו לבדיחה הרצינית... איזה ילד אחד, קטן וזב חותם היה הילד הכי שנוא בכיתה, כולם תמיד הרביצו לו, הביאו לו נוגרות לפנים, שיתוקים לרגליים, בעיטות, אגרופים, מה לא... והילד הקטן שלנו היה חסר אונים, לא היה לו מה לעשות... הילד גדל והפך לנער, ובתיכון כולם פוצצו אותו מכות, היו מחכים לו אחרי בית ספר עם אלות ושרשראות, היו פשוט קורעים לו את הצורה... ושוב, לגיבורינו לא היה מה לעשות... הנער גדל ועכשיו הוא כבר גבר, אבל מה, החברה במשרד פשוט שונאים אותו... כולם היו פשוט מפוצצים אותו מכות, גם הנשים במשרד (מי אמר שאני לא שוויוני?!?), היו זורקים עליו פחי אשפה, היו נועלים אותו בשירותים, זרקו עליו מחשב פעם, וכשהוא בא לבוס להתלונן, הבוס נתן לך כזאת נגחה לפנים, שיתק אותו לשבוע... הגבר גדל והפך לזקן ומת, כמו כל אדם זקן. וגיבורינו התמים, שלא עשה נז לאיש מעולם עלה לגן עדן. וכמה מפתיע, המלאכים שם פשוט שנאו אותו, לא סבלו אותו, היו תוקעים לו את הכנפיים בצלעות, קושרים אותו לעצים, זורקים לו על הפנים את הטבעות הצהובות שמעל הראשים שלהם... המת שלנו ברח מגן עדן והגיע לגיהנום, חשב ששם אולי יהיה לו קצת שקט אבל לא... כל השדים היו מפוצצים לו את הפנים במכות, היו שורפים אותו, דוקרים אותו עם הקילשונים שלהם ותולים אותו בשרשראות... הבחור איבד כל תקווה... ביאושו האחרון הוא ברח למקום שבו ישו נצלב, החליט להתנצר... (צר לי אם בדיחה זו משפילה אנשים על רקע דתי, חבל מאוד בשבילכם...), קרא ברך מול ישו הצלוב ואמר: "אבי, ביאושי האחרון באתי אליך... קבל אותי ואהוב אותי"... ישו מסתכל עליו במבט בוחן, ואז אומר לו: "בוא´נה אם אני לא הייתי קשור עכשיו הייתי מזיין לך את הצורה".....