חברה זרה בישראל

מצב
הנושא נעול.

painblanc

New member
חברה זרה בישראל

חברה זרה בישראל
שלום רב אני בן 40, נשוי ואב לשני ילדים. ב-1.1.95 התחלתי לעבוד בחברת תעופה זרה ללא חוזה עבודה מסודר, לאחר 11 שנים של עבודה בשירות לקוחות ללא אפשרות לשינוי אופי העבודה, ללא התקדמות משמעותית בשכר, החלטתי בתחילת החודש להיתפטר. את ההודעה מסרתי ב-7 לדצמבר ובכדי לעזור למנכ"ל לארגן את חלוקת העבודה הודעתי שהתפטר ב-1 לפברואר. ביקשתי שישולם לי פיצוי פיטורין, ונדחתי בשלילה. 1. החברה היא חברה זרה, כל השנים לא שולמו לי קרן פיצויים. 2. כל השנים לא הוחתמתי על חוזה עבודה. 3. גם שיצא החוק על הכרח קיום חוזה עבודה בשנת 2002 עד היום לא הוחתמתי על חוזה עבודה. האם אני יכול לאיים על החברה שאם היא לא תשלם פיצויים אפנה לבית המשפט בתביעה כנגד החברה שלא קיימה את החוק של חוזה העבודה ועקב כך זוהי עילה לקיום פיצוי פיטורין? או פשוט להתחיל משא ומתן עם לא ישולם פיצויי הפיטורין אפנה לבית המשפט. כמובן שידוע לי שע"פ החוק היבש לא מגיעים לי פיצויי פיטורין. בתודה דב

שיר ורד

New member
תשובות

חברה זרה בישראל
שלום רב אני בן 40, נשוי ואב לשני ילדים. ב-1.1.95 התחלתי לעבוד בחברת תעופה זרה ללא חוזה עבודה מסודר, לאחר 11 שנים של עבודה בשירות לקוחות ללא אפשרות לשינוי אופי העבודה, ללא התקדמות משמעותית בשכר, החלטתי בתחילת החודש להיתפטר. את ההודעה מסרתי ב-7 לדצמבר ובכדי לעזור למנכ"ל לארגן את חלוקת העבודה הודעתי שהתפטר ב-1 לפברואר. ביקשתי שישולם לי פיצוי פיטורין, ונדחתי בשלילה. 1. החברה היא חברה זרה, כל השנים לא שולמו לי קרן פיצויים. 2. כל השנים לא הוחתמתי על חוזה עבודה. 3. גם שיצא החוק על הכרח קיום חוזה עבודה בשנת 2002 עד היום לא הוחתמתי על חוזה עבודה. האם אני יכול לאיים על החברה שאם היא לא תשלם פיצויים אפנה לבית המשפט בתביעה כנגד החברה שלא קיימה את החוק של חוזה העבודה ועקב כך זוהי עילה לקיום פיצוי פיטורין? או פשוט להתחיל משא ומתן עם לא ישולם פיצויי הפיטורין אפנה לבית המשפט. כמובן שידוע לי שע"פ החוק היבש לא מגיעים לי פיצויי פיטורין. בתודה דב
תשובות
1. אתה יכול לאיים על החברה ואז היא יכולה להתלונן במשטרה על נסיון סחיטה באיומים. 2. אין חובה לחתום על חוזה עבודה. ישנה חובה על מעסיק לתת לכל עובד חדש הודעה על תנאי עבודתו תוך 30 יום מתחילת עבודתו. עובד ותיק זכאי לדרוש זאת מהחברה ואם בקש עליה לתת לו את המכתב תוך 30 יום מיום הבקשה. אי עמידה בתנאי החוק, איננה עילה להתפטרות וקבלת פצויים, לכל היותר קנס מינהלי ואולי פיצוי כספי לעובד לפי החלטת השופט. 3. אבל, אתה יכול להודיע לחברה שאם לא ישולמו לך פצויים, תקדים את סיום יחסי עובד מעביד ותעזוב בעוד 30 יום כמתחייב מהחוק. 4. אני מציע שתערוך בדיקה האם קיים הסכם קיבוצי כללי בענף שעבדת בו אשר הוחל עליו צו הרחבה, אם קיים הסכם כזה, הוא חל גם עליך, במקרה כזה, כדאי לבדוק האם ההסכם הנ"ל מחייב הפרשה לקרן פנסיה לאחר תקופת עבודה מסוימת. אם אכן קיים סעיף כזה, תוכל לדרוש מן החברה פיצוי על אי קיום ההסכם ובין השאר לשלם לך את הכספים שהיתה אמורה להפריש לקרן בגין רכיב התגמולים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה