חברה חדשה בפורום

חברה חדשה בפורום

שלום שמי טובה קרני, אני מיילדת, אני מיילדת-בית, אני נשואה לאהרן, אמא ליהונתן, נועם ונגה. גרה בנטף. עבדתי ב"משגב לדך" כשלוש שנים עד לסגירתו המצערת, ועד לפני כשנה עבדתי בחדר לידה בהדסה עין-כרם. רק לאחרונה התחלתי להתיידד עם המחשב, אני עדיין מקרטעת למדי, אך כבר לא בורה מוחלטת. אהרן, בן זוגי, הוא מומחה לרפואת משפחה בשריגים ובהר אדר, גם הוא מאוהב בתחום לידות הבית ופעמים רבות אנחנו עובדים בשתוף פעולה וברצף, כמו למשל: בדיקת יילוד לאחר לידה, מצבים רפואיים בהנקה, מידע על חיסונים, התאמת אמצעי מניעה וכו' בשנה האחרונה התחלתי לעבוד כמיילדת בית (בכל לידה נוכחות שתי מיילדות, אני ועמיתה), ואני מיישמת את הידע שצברתי בחיי האישיים והמקצועיים. אני מלווה נשים וזוגות [ולפעמים גם סבים וסבתות] בתקופת ההריון, נוכחת [תומכת] בלידה בבית חולים ומיעצת בהנקה. אשמח לשתף אתכם בנסיוני ובידע שלי,וללמוד מהתנסויותיכם.

אשכר ש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בטוחה שנוכל ללמוד ממך הרבה

סטיוויה

New member
ברוכה הבאה טובה ושאלת ../images/Emo163.gif

היכן זה נטף? או יותר מדויי-באילו איזורים בארץ את מלווה יולדות?

גיאוגרפיה ועוד

נטף הוא ישוב קהילתי ליד אבו גוש, מעלה החמישה, הר אדר. עם ובלי כל קשר,המקום יפה להפליא,נהדר ךטיולים. אני מעדיפה ללוות נשים במיוחד לבית החולים הדסה עין כרם,מכמה סיבות: באזור שלנו, של ירושלים, הוא בית החולים הפתוח והידידותי ביותר ליולדת; ;רבות מהמיילדות מאמינות בלידה פיזיולוגית ואקטיבית; כחלק מהצוות בעבר,אני מתקבלת כמלווה בשמחה ובפתיחות רבה שלא חוויתי באף בית חולים אחר.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif תבורכי על

השתתפותך ועל הנכונות לעזור לנו ולשתף מנסיונך!! ושאלותיי לי אלייך: האם את חברה בארגון אמה"י? האם הכוונה ב"לווי בהריון" היא ממש מעקב הריון, או יותר לתמיכה (נפשית למשל)? האם את גם יועצת הנקה?

פרטים נוספים על החברה החדשה טובה

בימים אלו אני מצטרפת לארגון מיילדות הבית. בליווי הריון הכוונה היא לכל מיני אפשרויות. אני מלווה נשים ללידה בבית חולים,כשהתמיכה היא זו הנדרשת - פיסית,רגשית או נפשית. אני גם עושה מעקב הריון מקובל : התפתחות העובר, לחץ דם, שמיעת דופק וכו'. במסגרת עבודתי כמיילדת [עבדתי גם כחצי שנה במחלקת יולדות במשגב לדך ],הדרכתי וסייעתי ליולדות רבות ,אם ברגעים ובשעות הראשונות לאחר הלידה,ואם מאוחר יותר. הייתי בכנסים ובהשתלמויות גם בנושא ההנקה. לא, לא עשיתי את הקורס הבינלאומי; אבל -או בלי שום אבל, בעצם -אני מה זה אוהבת להיניק... חבל שהמקצוע הזה לא קיים היום.

../images/Emo24.gif תודה על הפרטים!

היו כאן אמהות רבות שהתעניינו באפשרות לבצע מעקב הריון אצל המיילדת (ולא אצל רופא הנשים, כמקובל בארץ) וטוב לדעת שיש מיילדות שמאפשרות את זה. אני מתגוררת בארה"ב ומעקב ההריון שלי נעשה כולו אצל המיילדת, וזה פשוט נפלא! כאן המיילדת גם מוסמכת לשלוח לבדיקות רפואיות, כך שהאם לא צריכה להסחב לרופאים כדי לקבל הפניות לבדיקות מעבדה, למשל, או לבדיקות אולטראסאונד ומי שפיר (למי שבוחרת לעשות). אמן ויום יבוא וגם בארץ זה יתאפשר
. גם אני אוהבת להניק
מחכה כבר ליונקת החדשה שלי שתפציע בקרוב!

mise

New member
ועוד שאלות בנוסף לרוני:

מי העמיתה שמתלווה אליך? האם זו מישהי קבועה?

עמיתותי לעבודה

בעקרון, אני עובדת עם ענת טל-אורן ומיכל בונשטיין. המילה "בעקרון" מתייחסת לאפשרות - שעדיין לא קרתה - ששלושתינו עסוקות בעת ובעונה אחת בלידות של 3 נשים... במקרה כזה, העמיתה הנוספת לא קבועה.

tonti

New member
טובה!../images/Emo24.gif

איך אני שמחה לראות אותך פה!! הייתי איתך בקורס של עדה וברכה בירושלים.

ס ו ל ה

New member
יופי שבאת ומרגש שאתם שניים בעניין

לידות הבית, אני בטוחה שתהני ותתרמי לכולנו!

נטף זו התנחלות?

אם כן, האם זה אומר שתהיי מוכנה להגיע להתנחלות ליילד? לא שזה רלבנטי כרגע, יש לי תינוק בן חצי שנה בבית, אבל תמיד טוב לתכנן מראש.....

mise

New member
נטף זו לא התנחלות :)

ואם את צריכה מיילדת שמגיעה לכל מקום, אז המיילדת 'שלי' מתאימה.

למעלה