חברה לתשומת לבכם: רודיולה

dodo281

New member
חברה לתשומת לבכם: רודיולה../images/Emo41.gif

בנושא הרודיולה - אני עומדת לאמר כאן דברים שלא יהייה כ"כ נעים לשמוע, אך נראה שחשוב לאמרם - שקלתי - לנוכח ההתלהבות הגדולה שלכם, והחלטתי - שאל לי לשתוק - למרות ... ותבדקו אתם - הנוטלים רודיולה - את הנושא.... והלוואי ואין כל ממש בדברי שלהלן!!! 1. תרופות SSRI - מעלות רמת הסרוטונין הזמין ע"י האטת ספיגתו בחזרה = אינן מתערבות במנגנון הרגיש והכ"כ חשוב של ייצור הסרוטונין ע"י הגוף. 2. הרודיולה - לפי מה שקראתי בחומר שסיוון הביאה בפנינו כלינק - מעוררת ייצור מוגבר בגוף של שני חומרים שנמצאים בשרשרת ייצור הסרוטונין - לפני הסרוטונין = מתערבת = מאיצה ייצור הסרוטונין בגוף. 3. ליצירת האפקט של ה- SSRI - נדרש זמן = הזמן בו נצבר אט אט הסרוטונין הנוצר בקצב טבעי = תהליך עדין. 4. הרודיולה - לפי נסיונכם משפיעה כמעט מייד = תהליך אגרסיבי. 5. לפי הנתון שהביאה סיוון - העלאת רמת הסרוטונין היא ב- 30% !!! 6. גם סמים שונים - לא רפואיים - כמו אקסטזי - מעלים בבת אחת את רמת הסרוטונין בגוף = אני מניחה ומקווה - העלאה לרמה הרבה יותר גבוהה משל הרודיולה. 7. אחרי השפעת הסם - באה "נפילה" - בשל ירידה חדה ברמות הסרוטונין הזמינות. 8. מה קורה אחרי שהשפעת הרודיולה פגה - לכם התשובות - ואשמח באם תשתפו אותנו. 9. מחקרים מראים כי בעקבות נטילת סמים המעלים בצורה דראסטית את רמת הסרוטונין - נוצר עם הזמן - לאחר שימוש ממושך/אינטנסיבי - חסר בסרוטונין !!! - הפוגע בתפקודים שונים !!! הגוף פשוט מתחיל לייצר פחות סרוטונין... 10. יש בכם המעדיפים רודיולה על SSRI - משום תופעות לוואי אפשריות של ה-SSRI. 11. SSRI - הן תרופות - וככאלו - עברו דרך ארוכה ומפרכת עד לאישור השימוש בהן בבני-אדם. בדרך נמצאו גם תופעות לוואי, אך גם תועלת רבה. גם לשימוש במכונית - יש "תופעות לוואי" אפשריות מסוכנות - אך על כך - איננו מוותרים כ"כ בקלות, ואיננו מחליפים באמצעי תחבורה טבעי - הולך על ארבע
בוודאי יש לכם דוגמאות נוספות
12. תוספים - כמו הרדיולה - לא עברו את המסע הדקדקני לאישור תרופות !!! 13. יש מקרים בהם תוספים הוגשו לאישור כתרופות - ולא עמדו במבחנים הנדרשים!!! ונותרו כתוספים... 14. אני מאמינה כי לו היה ברודיולה קסם כ"כ גדול - ללא נזק בצדו - חברות פרמצבטיות היו עושות הכל כדי להכניסו לרשימת התרופות המאושרות. הרי כל פציינט היה מעדיף תרופה מאושרת ממקור טבעי , עפ"נ מקבילה שהיא תוצר מעבדה - וכל תרופה מאושרת חדשה זוכה להדים מיידיים בכל מקום - והשקתה ופרסומה קלים בהרבה =זולים בהרבה. 15. סיון יצאה למסע בו גילתה את הרודיולה - עמ"נ להימנע מנטילת SSRI - וסיבותיה עמה, והיא מוטבת ע"י כך - ונוטלת בזהירות רבה - והלוואי שבכך תמצא את הפתרון המועיל לה - ועובדתית - היא ישנה טוב יותר בעקבות זאת. 16. לפי מה שקראתי כאן - יש ביניכם שאינם נזקקים ל-SSRI - ובכ"ז נוטלים הרודיולה. 17. לפי מה שראיתי כאן - יש הזוכים מהרודיולה לאנרגיות המדירות שינה מעיניהם... 18. כולנו יודעים שמאזן האנרגיה שלנו רגיש - בייחוד של התשושימים. 19. אנא - היזהרו !!!!!! מכל ה-

tshgn

New member
אכן - דודו - מילים כדורבנות!!

מחשבות אלו מטרידות אותי כל הזמן. אני ממשיך עם הרודיולה, וכמובן עם האצבע על הדופק ועם שאיפה לגלות מאמרים מדעיים (ולתרגמם לפי דרישה, כמובן) הדנים ברודיולה. חשוב להדגיש יחד עם הטענות החשובות שהעלת שעדיין לא מיצו את הפוטנציאל הגלום בצמחיית העולם, ועדיין אנו רחוקים מרוב הצמחים המועילים בעולם, ולכן אל לנו, נתמכי הרודיולה, להרים ידיים מחששות (אולי מוצדקים!) אלו, אלא לתור אחר הבנה גורפת של: * המנגנון, * התועלת, * הנזק לטווח קצר וארוך למשתמשים ברודיולה. מקווה שיימצאו עוד מאמרים מדעיים. שימו לב, הדגש הוא על "מדעיים"!!!!, ממש מפירסומים מדעיים. תומר

שריק 7

New member
../images/Emo22.gifדודו- דברי חוכמה ואיכפתיות.

רק חבל,שוב אני מחוזרת על כך, שאין למצוא -כמעט-רופאים כמו זה שבורכת בו. זו נקודה כואבת ... גם אני הייתי רוצה להתייעץ עם הרופא שיראה תמונה כוללנית ויעשה אינטגראציה בין כל המרכיבים שאני נוטלת. אך בינתיים אני בשלב בו עליי להחדיר לתודעתו את קיומה של התסמונת!!!!!!!!!!!! הוא בספרה שלו- אין מחלה כזו- נו??!! לכן חשוב שאת מדווחת על תוספים שאישר הרופא הנהדר שלך. שרי

tshgn

New member
רופא המשפחה? אחר?

מי המטומטם? מדוע את עדיין איתו?! אני עדיין עם רופאת המשפחה המטומטמת שלי שטוענת שהאבחון של המומחית למחלות זיהומיות עימה אני נפגש כל כשבועיים כמעט שנתיים איננה נכונה רק מפני שאני במילא לא זקוק לה. מיד אם וכשארצה אוכל לעבור לאותה מומחית גם במרפאה בה היא תהיה רופאת המשפחה שלי. בינתיים אני תופס למטומטמת מקום וללא תגמול כי אני פשוט לא קובע תור אצלה. פגיעה בכיסה! ולכן בהכנסתה! תומר

anadin

New member
בבקשה- היו זהירים!../images/Emo18.gif

יקירי-- גם אני זכיתי ברופא משפחה מדהים ורגיש- והוא אוסר עלי את התוספים - וגם את הרודיולה. הוא אמר לי שיברר בעצמו על הרודיולה ויראה - אולם כעת אוסר לערבב תרופות עם צמחים -חבר´ה - אתם כבר יודעים שהעובדה שמשהו הוא צמח - לא הופך אותו אוטומטית ל"בריא ונכון", זוכרים? נפלא שאנחנו יכולים לחלוק אינ´ בינינו - אבל לא לרוץ לעשות הכל - בלי לבדוק קודם! אני בכלל מפקפקת בכל חוברת ההדרכה של סולגאר עם כל ההמלצות הנפלאות שלה. לפני שאובחנתי בלעתי תוספי אנרגיה, ברזל וכו´- מסתבר שלא היה צורך בתוספים- יש לי פיברו וסתם זרקתי כסף! ההמלצות שלהם טובות אולי לאנשים שהתעייפו במירוץ - אבל לא למתוסמנים. הם ממליצים בחום. למה לא? זה כסף והמון כסף! אז שוב, הכל בזהירות בבקשה! תודה

שריק 7

New member
תומר- לצערי המבחר מצומצם../images/Emo4.gif

ברור לי שצריך לאתר רופא משפחה ראוי. אבל אני גרה בישוב קטן וגם מסביב אין הרבה אפשרויות. גם כך אני מבקרת אצל 2 רופאי מש´ במקביל כדי לבחון מי מהם יותר אמפאתי עבורי. יש אחד שמבין יותר- אך חסר סבלנות. השני- נוטה יותר להיות חותמת- ומעסיק פקידה שחוסכת לי הרבה טלטלה ע"י שימוש אינטנסיבי בפקס. ולמעשה גם מומחים מן הרשימה לא היו עבורי "רופא מקיף" כך שאני עוד מתנדנדת בחוסר שביעות רצון מהמערכת. יש בי מחשבה לעזוב את מכבי, מפני שבקהילה שלנו יש בכללית רופא יותר אינטגרטור. אם כי גם עליו רצות דעות סותרות. קיצורו של עניין, רוב הרופאים שחוקים, חוסכים באדיקות בגלל צו-הקופה ולא אוהבים פציינטים עם מחלות פתלתלות שאין להן תרופה חד-משמעית! נקווה לטוב- שרי

tshgn

New member
מקווה שתמצאי את הנוסחא הנכונה

אצלי זה פשוט היות וגר בעיר מרכזית בה יש בית חולים ולכן מבקר את הרופאה במרפאות חוץ כפעמיים בחודש ולכן מספיק לי. יש לי גם את הטלפון הנייד שלה. וגם נתנה לי מרשמים ללא תאריך, והפניות לבדיקות כגון משטח גרון ללא תאריך. פשוט נהדרת (ולא רק מסיבות אלו). מה המרחק לבית החולים/מרפאות החוץ הקרוב למקום מגורייך? האם שווה להתחיל מפגשים שם ולתאם מרשמים, הפניות, וכדומה גם בטלפון? שווה לנסות לברר. אם זה מישהו מהרשימה של אס"ף אז כנראה מבין עניין. תומר

שריק 7

New member
תומר- לצערי אין אופציה כזו.

בתי החולים המרכזיים בחיפה מרוחקים ממני כשעה ורבע נסיעה במכונית בשעה בה אין לחץ בכבישים... אני נוסעת מרחקים כאלה רק בתחבורה ציבורית. אך רציתי לדעת מה הסיבה לריבוי משטחי גרון? מה מטרתם? האם אתה ספציפית זקוק להם, או שזוהי רוטינה המומלצת ע"י רופאתך במעקב אחר מחלתנו?
שרי

tshgn

New member
משטחי הגרון המרובים יחסית הם..

בשל הרגשת הדלקת בגרון, שכמעט ולא נעלמת וכן גרון שנראה מודלק ממש, עם אודם ואפילו סגול. ככל הנראה פשוט עוד סימפטום של הCFS, או שנובע מוירוסים שחוגגים עלי כל הזמן. הרופאה הנהדרת שלי ממש רוצה לתפוס את האשמים וכשאני במילא בבדיקות דם או בביקור אצלה אז כבר עושה גם משטחים. לא משקיע בכך יציאה מהבית במיוחד. היא נתנה לי גם אופציה לעשות המשטחים לבד ולהשאיר לה על הדלפק במחלקה בה עובדת בבית החולים (אשתי במילא עובדת באותו בניין). תומר

dodo281

New member
תומר - משטחי גרון ולב...../images/Emo23.gif

כיוון שכולנו יועים שיש לך
... ועתה יודעים שגם - גרון...
הקשר בין לב וגרון : סטרפטוקוקים !!! הם עלולים לפגוע בשריר הלב - אם לא ניתן טיפול מתאים בפנצילין בזמן הנכון. אז - שווה - כל עוד הגרון שלך מתנהג לא יפה - במקרה שלך - לבצע משטחי גרון רבים - כפי שהרופאה שלך - תבורך
- עושה.

tshgn

New member
אך למען הדיוק...

הסכנה העיקרית ללב היא דלקת במסתמים ולא ממש בשריר הלב, למרות שגם זו לא סימפטית. דלקת זו מכונה מיוקרדיאל אנדוקרדיטיס, והיא הייתה הדבר בראשון בו חשדו כשהתחילו הבעיות לצוץ. תומר

dodo281

New member
תומר - לצערי - סטרפטוקוקים -

ככל הידוע לי עלולים לגרום גם בעייה במסתמים - עד כדי צורך בהחלפתם. שלא נדע !!!! ותמיד! תמיד ! פשוט צריך לתפוס אותם בשלבים ראשונים - ואז פנציין פותר הבעייה

מיאה49

New member
היי דודינקה, אמרת דברי טעם כיאה

להשלכות הקשות על גופנו מנטילת תרופות או תוספים, ללא השגחה רפואית. יחד עם זאת קראתי שוב את הכתבה בטבעלייף על רודיולה ונאמר שם שנטילת התוסף לא הזיקה בשום מקרה גם אחרי זמן ממושך של צריכתו. קטע מתוך הכתבה על רדיולה באתר טבע לייף: "לסיכום, נמצא שצמח זה יעיל לעמידה בפני מצבי סטרס, לחיזוק הפעילות המנטלית ומניעת דיכאון וכפיתיות, למניעת מחלות לב ומניעת תהליכים סרטניים. זהו אחד מן הצמחים היותר בטוחים בשימוש וגם אחרי תקופות ממושכות של נטילתו לא דווח על כל תופעות לוואי שלו. המוצר מצוי בארץ ונמצא למכירה בבתי טבע, בתי מרקחת ופארמים". מצורפת הכתבה מתוך טבעלייף רק בריאות לכולכם מירה

tshgn

New member
../images/Emo22.gifויחד עם זאת חיוני לנו לזכור

שכאשר חוקרים (ובייחוד כאלו בעלי אינטרס מסחרי לקבל תוצאות הטובות לשיווק!) נוטים לבחור את קבוצת המחקר לפי שיקולים מסוימים. לדוגמא: כשהייתי מאושפז בגיל 18 לניתוח לב פתוח סיפר לי המנתח שהצלחת ניתוחי לב פתוח היא גבוהה מאוד (אינני זוכר האחוזים). כשלאחר שלושה חודשים עברתי עוד ניתוח לב פתוח הירשו לי הרופאים לחטט להם בחדר הסמינרים בארון הספרים. ולתדהמתי (כיום זה כבר ממש לא מדהים אותי) מצאתי מאמר מדעי בעברית, עטוף בכריכה אדומה יפייפיה, עם הלוגו של המחלקה בה נותחתי. במאמר תוארה הסטטיסטיקה של מחלקת ניתוחי לב ואכן התוצאות של המחקר שהתנוססו בגאווה ובאותיות של קידוש לבנה היו כפי שסיפר לי אותו רופא. אבל... באותיות הקטנות ממש במקום המתאים להן, היה רשום ש: * במחקר נכללו רק מי ששרדו את הניתוח עצמו וחיו יותר משנה לאחריו. * במחקר לא נכללו כל מי שמתו מסיבוכים לניתוח (כגון בצקת ודלקות ריאה.). אך ברור לי שדודי, שהיה ממש עימי באישפוז ומת בניתוח מבצקת ודלקת ריאה, חטף אותן כסיבוך של הניתוח עצמו. ואולי בגלל חוסר יעילות הצוות באותה המחלקה. אך הוא, שנפל מהסטטיסטיקה בשל היותו אשם בשתי הסיבות לאי-הכללתו בקבוצת המחקר - הוא לא יפריע להם להציג המחקר במאמר הכרוף לתפארת לתורמים פוטנציאלים ולחולים המהרהרים בסיכונים ה"מחושבים" (לכאורה...). אז גם כאן, במחקר המתואר לגבי הרודיולה, איננו יודעים מי הייתה קבוצת המחקר. מניסיוני במחקרי אפידמיולוגיה, די ברור לי שקבוצת המחקר היא אנשים בריאים (לפחות X שנים לפני הכללתם במחקר) ולא חולים כמונו. ועלינו כמובן החומרים יכולים (ואכן כך הדבר בדרך-כלל) לעבוד אחרת... תומר

מיאה49

New member
תומר, אני למשל לא הייתי לוקחת

כדור שלם של רודיולה, אלא מפזרת מעט על האוכל מתוך הקפסולה. אצלי כמויות הומיאופטיות עובדות יותר טוב. לפיכך כמות מזערית, לא נראה לי, שיכולה כל כך להזיק. יום טוב מירה

sayv

New member
ניסיתי לפזר על האוכל..

היתה תחושה טובה אח"כ אבל.. יייאאחחחחס! לא טעים!!!! גם מעקצץ.. כמעט הקאתי, ושמתי כמות מזערית.

daud

New member
אכן דודו מילים שקולות ואחראיות

במידה ולא שמתם לב לא כ"כ נכנסתי לנושא הרודיולה למה ? כי אני לא מבין בנושא ולא היה לי כוח להיכנס איליו וגם אם הייתי נכנס עמוק לעניין וקורא את כל המאמרים עדיין לא הייתי רופא. אבל משיחה עם סיוו הבינותי שהיא גם חושבת שההשתוללות סביב הרודיולה מעט מוגכזמת ו לכן היא פירסמה את הקישורים למאמרים. אני יודע ממנה שהיא המתינה וחשבה הרבה וגם למדה את הנושא מהזוית האישית שלה לפני שהיא התחילה לקחת את התוסף!!! לכן אני מזכיר לכולם שתוסף כמו הרדיולה לא כ"כ מומלץ להתחיל לקחת לבד ו במיוחד מאחר ואני מניח שכל הנמצאים בפרום זה לוקחים תרופות אאז אני ממליץ להתייעץ עם הרופא שרושם להם את התרופות הללו כי לא רק הרדיולה עצמה היא הגורם במקרה כזה אלא גם התרופות האחרות שנוטלים!!! ו הערה (אנקדוטה) קטנה לדודו שהשוותה את הרודיולה לאקסטזי מבחינת הפעולה הכימית ולמיה שהתלהבה מתכונותיו המרזות, בשנות ה20 וה30 כאשר הרזון היה אופנתי האקסטזי נמכר בשוק החופשי כממדחלץכא תיאבון ומרזה, חוץ מזה הגרמנים חילקו אותו לאוכלוסיה האזרחית שלהם כמדכא תיאבון באחת ממלחמות העולם (לא זכור לי איזה) ואם כבר מדברים על אקסטזי אז עד ל1986 יועצי נישואין באנגליה היו רושמים אותו לזוגות ובישראל הוא הוכנס לפקודת הסמים והתרופות בישראל לפני זמן לא ארוך.

לדודאית מזוהרה*

מקבלת את מה שכתבת. יכול להיות שזה עוזר בטווח הקצר אבל יכול להיות שאח"כ זה יגרום לנסיגה. היתה תקופה שהמליצו לי לשתות את התה הממריץ של הרבלייף. ואכן נהניתי מאוד. הצלחתי לעבוד המון שעות ביום ללא צורך במנוחה של הצהריים. בלילה לא ישנתי. ואכן אחר כך הגיעה הנפילה. הגמילה גם היתה קשה. לכן אני נזהרת היום מלקחת ממריצים למיניהם. אבל הבנתי שהרדיולי לא ממריץ אלא מרגיע ולכן חשבתי שהוא מתאים. לאור מה שכתבת שווה לשקול שוב את השימוש ברדיולה. עוד לפני כן החלטתי לאור זה שלא הצלחתי לנוח בצהריים לוותר על הקפסולה השלישית של היום. נראה איך יהיה הלילה ולפי זה אחליט מה לעשות מחר. מקסימום יהיה ברפרטואר שלי עוד משהו שנכנסתי אליו בהתלהבות ויצאתי עם אכזבה. לילה טוב. זוהרה*

למעלה