חברה קבלנית

• פותח הנושא MAAM
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

MAAM

New member
חברה קבלנית

חברה קבלנית
אני עובד בחברה כשכיר בחברה שהיא קבלן של חברה גדולה של חברה גדולה אחרת שכרי נקבע לפי תפוקה ותוצרת לפי יחידה של קריאת שרות ותיקון או התקנה של מוצר אלקטרוני אצל לקוחות החברה הגדולה כאשר לכל סוג של קריאה או התקנה יש תעריף אחר. שכרי מתורגם בתלוש המשכורת כבסיס +שעות נוספות קבועות +שעות נוספות מאושרות. נשאלת השאלה האם המעסיק שמפריש לי לקופת גמל חיב להפריש לפי הברוטו הגבוה וכן עבור לשלם עבור ימי חופש נצברים במכסה שנתית לפי החוק לפי שכר בסיס או מנימום או לפי הברוטו ומה בנוגע למצב שבו אצטרך לקבל פיצויי פיטורים לפי מה מחשבים ?

שיר ורד

New member
תשובות

חברה קבלנית
אני עובד בחברה כשכיר בחברה שהיא קבלן של חברה גדולה של חברה גדולה אחרת שכרי נקבע לפי תפוקה ותוצרת לפי יחידה של קריאת שרות ותיקון או התקנה של מוצר אלקטרוני אצל לקוחות החברה הגדולה כאשר לכל סוג של קריאה או התקנה יש תעריף אחר. שכרי מתורגם בתלוש המשכורת כבסיס +שעות נוספות קבועות +שעות נוספות מאושרות. נשאלת השאלה האם המעסיק שמפריש לי לקופת גמל חיב להפריש לפי הברוטו הגבוה וכן עבור לשלם עבור ימי חופש נצברים במכסה שנתית לפי החוק לפי שכר בסיס או מנימום או לפי הברוטו ומה בנוגע למצב שבו אצטרך לקבל פיצויי פיטורים לפי מה מחשבים ?
תשובות
1. לפי חוק אין חובת הפרשה לקופת גמל. לכן מה שמוסכם בין הצדדים כחלק השכר ממנו מופרשים לקופת גמל תקף. 2. לפיצויי פיטורים אין להחשיב תשלום בגין שעות נוספות. אם תצליח להוכיח שהשעות הנוספות הקבועות הן רישום פיקטיבי ולמעשה אינך עובד אותן, תוכל לקבל פיצויי פיטורים גם בגינם. (מפיצויי הפיטורים יש להפחית כספיםן שנצברו לזכותך בקופת הגמל על חשבון רכיב פיצויים). אם תצליח להוכיח, ששכרך נקבע לפי עבודה קבלנית, וכל הרישום של שעות נוספות הוא פיקטיבי, תוכל לקבל פיצויי פיטורים לפי הברוטו המלא. 3. מספר ימי החופשה השנתית מחושב על פי הותק ומספר ימי העבודה בפועל במהלך השנה. תשלום השכר בגין יום חופשה צריך להיות השכר הרגיל. לפי הבנתי תשלום זה צריך לכלול את שכר הבסיס + השעות הנוספות הקבועות הקבוע מחולק במספר ימי עבודה ממוצע בחודש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה