חברה.. ראו את הרותם הענק

akivab

New member
אלונה.. המיקום רחוק מאד מפלמחים.

אבל בשביל המאמץ , מגיע לך פרח.

alonaski

New member
חחח... ../images/Emo13.gif תודה!

פשוט, בשמורת חולות פלמחים יש המון רותמים מאוד מפותחים ומרהיבים...
טוב אז תן רמז לכיוון... או נ"צ ליד, באזור...

alonaski

New member
ואגב, עם תמונות כאלה - אתה מוזמן

לפרסם גם בפורום "טיולים בארץ" פה בתפוז - זה המקום בו כל אחד מתהדר בצילומי הפרחים שראה בטיולו האחרון בארץ...
הנה הכתובת: http://www.tapuz.co.il/TapuzForum/main/forumpage.asp?id=683 וגם - הרי לך פרח חזרה
התדע מה הוא? צולם ביום שישי בערוץ נחל פארן

alonaski

New member
שכרון - נכון! ../images/Emo13.gif אבל...

שכרון פעוט!
קרוב משפחה של שכרון סיני

RockhopperJudy

New member
על שיכורים ועל רתמים:

אלונה, השיכרון נשאר לי מימי היותי מורה לטבע... הרותם שפגשנו בדרך היה בממדי ענק, החברים לא הבינו בהתחלה למה השמעתי את קריאות ההתפעלות, אבל כשניגשו אליו הם פשוט השתכרו מהריח. אז איפה פגשנו אותו? זה היה בטיול של יום שישי, בחלק האחרון של הטיול.... עקיבא לוחץ לא לגלות מהר מידי...

udrt

New member
איך שזה נראה מפה זהו 'שכרון המדבר'!

זוהי גם מחלה מדבקת בקרב חובבי טיולים

alonaski

New member
טוב אז אם אתם כ"כ מתמוגגים על

הרותם...
כמה מילים לזכות הצמח המופלא הזה: הרתם המדברי הוא שיח המגיע עד לגובה של 2 מ'. במקור הוא צמח מדברי טיפוסי שלמד להסתגל לתנאי המדבר הקשים אך, למד גם להתפשט לכל אורך הארץ וחדר לכל שאר הנישות האקולוגיות, עד צפון הארץ. ההתאמה של הרותם לתנאי המדבר היא מאוד חכמה: א. יש לו 2 מערכות שורשים. אחת - חודרנית שמעמיקה להגיע עד 10 מ' מתחת לאדמה בחיפוש אחר מי תהום. והשניה - פרושה לצדדים בעומק של עד חצי מ' מתחת לפני האדמה ומיועדת לקלוט במיידי מי גשם של שטפונות או גשמים מקומיים פתאומיים. ב. הצמח כולו בעל ענפים ללא עלים או מעט עלים וקטנים שנושרים די מהר. בכך הוא חוסך איבוד נוזלים. למי שלא יודע - כל צמח ירוק נעזר בעלים או באברים הירוקים האחרים שלו לנשימה ולגדילה = תהליך הפוטוסינטזה (=הטמעה בעברית) בו החומר מיצר לעצמו סוכרים בעזרת פחמן דו חמצני, מיים וקרני השמש! רוב החלפת הגזים בצמח ירוק ממוצע נעשית דרך העלים שם נמצאות ה"פיוניות" = אלה הם שני תאים קטנים שנסגרים ונפתחים כמו פיות קטנים. אבל כשזה קורה - הצמח גם מאבד/מאדה מיים. ככה ניתן להבין שצמחים בעלי עלים עם שטח פנים רחב = הם בעלי הרבה מאוד פיוניות ומסתכנים באידוי גבוה כשההפך - מצמחים בעלי עלים קטנים או קוצים (=קוץ זה גילגול של עלה). הרותם - מטמיע דרך הענפים שלו הנושאים את הפיוניות. אבל לא סתם על הענפים הירוקים, אם תסתכלו מקרוב - תגלו שיש לאורך העלה חריצים - בתוכם הוא מסתיר את הפיוניות כדי לצור עבורם "מיקרו אקלים" = הן זוכות לצל וכך מתחמקות מקרינה ישירה של השמש שמאיימת לאדות את המיים דרכם.... מס' רב של צמחים למדו את שיטת הרותם והעלים ולכן צמחים אחרים שאין להם עלים אלא גבעולים ארוכים שמפריחים פרחים = קוראים לאיפיון הזה "ענפים רותמיים"! = ע"ש ממציא הפטנט בכבודו ובעצמו!
יש עוד סיפור פולקלוריסטי על הרותם כשדכן המדבר בקרב הבדואים... אבל זה כבר... בהזדמנות אחרת, סביב המדורה
אגב, הרותם המדברי הוא בן משפחת הפרפרניים שמאפיין אותם בין היתר הריח המתקתק עז של הפרחים...
כמו הקידה השעירה (הצהובה), אחירותם החורש (גם צהוב), וכד'...
זה היה 60 שניות והמוווווווווווווווווווווון מילים על ידידו של האדם - הרותם המדברי!

akivab

New member
עוד...עוד...עוד.....עודדדדדדדדדדדדד

ובשבילך משהו קטן

alonaski

New member
מממ... איזה יופי! ../images/Emo13.gif

לא סתם זכתה להקרא הכלנית בשמה = פרח הכלה!
אגב, הידעת למה יש לכלנית "צעיף לבן" בבסיס עלי הכותרת?...

RockhopperJudy

New member
אלונה, מה הפרח הלבן הזה?

אני מנסה לצרף קובץ. לא זוכרת מה זה. פורח עכשיו בהמונים בנחל התנינים. זה צילום שצילם שחר.

alonaski

New member
ג'ודי... מצטערת זה נורא מטושטש...

לא ברור לי. את יכולה לנסות לתאר לי אותו וגם את יכולה לנסות לפרסם את התמונה הזאת בפורום טיולים בארץ פה אולי מישהו שם ידע לזהות...
למרות שאני בספק כי הפרח לא ממש ברור...

למעלה