רוב הזמן נח
Well-known member
היום השם שלו השתנה לקודי kodi.למיטב ידיעתי, XBMC הוא נגן לגיטימי, שלא משתמש בטורנטים
לא בדקתי זאת לעומק, אבל מההיכרות שלי עם XBMC, ככל שאני יודע, לא נעשה שימוש במנגנון טורנטים "מאחורי הקלעים", אלא ניתן לנגן רק מדיה מאתרים שתומכים בממשק "הזרמה" (Streaming), או מקבצים "מקומיים" במחשב.
מה ההבדל?
האתרים שתומכים בסטרימינג, לרוב מחזיקים מדיה חוקית, שבעלי הזכויות בה, העלו אל האתר (למשל יוטיוב), או שהאתר הוא בעל הזכויות ומאפשר סטרימינג ממנו (כמו אתרי טלוויזיה ברשת). אם האתר יאפשר לגולשים להוריד תוכן מוגן בזכויות יוצרים, מבחינת החוק אפשר לתבוע את האתר. XMBC מכילה תמיכה בחיבור אל אתרי סטרימינג. כשתוכנה משתמשת בטורנט, אין את מי לתבוע (בגלל הטכנולוגיה שבה פועלים הטורנטים) ולכן במצב כזה, אם יחפשו אשמים, אז האדם שהשתמש בתוכנה, עלול להיות היחיד שייענש (תלוי בארץ ובחוקים), אפילו שהוא לכאורה לא עושה שום-דבר במודע.
אני לא משפטן בהכשרתי, אבל בכל-זאת, לדעתי תוכנה מהסוג המוצע, עלולה לגרום לאנשים לעבור על החוק, אפילו מבלי שהם מודעים לכך. מה עוד שדף הבית שלה, מופיעה ההודעה שציינתי בפוסט קודם..
בברכה,
גיליום
ולקודי יש הרחבות. ויש הרחבות שברגע שאתה מחפש סרט או סדרה זה נותן לך תוצאות לצפיה דרך Streaming
ויש הרחבות שתוצאות הם דרך טורנט. ולאחרונה יצא לי להתקל בהרחבה שמשלבת ונותנת תוצאות משניהם.