חברים, אנו זקוקים לעזרתכם!

עין 3

New member
חברים, אנו זקוקים לעזרתכם!

רבים מכם וודאי הפכו מודעים בשבועות האחרונים למאבק שהחל פורום פוריות בגזירה לקצץ מתקציב טיפולי ההפריה בתקציב 2004. פורום הורים אחרי טיפולים מארגן מפגש משפחות גדול, עם כל ילדי הטיפולים. אנו מבקשים לצרף למפגש כמה שיותר משפחות, עם או בלי ילדים. כמו כן נשמח אם למפגש יגיעו גם משפחות שלא עברו טיפולים, אך מעוניינות להביע סולידריות ותמיכה במאבק שלנו נגד הגזירות. המפגש יהיה בנוכחות התקשורת, והרעיון המרכזי הוא להראות לכל את הפירות הנפלאים של הטיפולים, ולהדגיש שלהם היתה בדיוק את אותה הזכות להיוולד כמו לכל ילד אחר במדינה. אנחנו מבקשים מכם להתגייס לעזרתנו. לבוא למפגש אם תוכלו, וכן להעביר מסר זה בין חבריכם ומכריכם שעברו טיפולים, ולהזמין אותם למפגש. חשוב להדגיש - אף אחד לא ייחשף לתקשורת כנגד רצונו. אף אחד לא יתבקש לעמוד בפני המצלמות ולהתראיין באופן פרטני. אנחנו מעוניינים להראות את עצמנו כקבוצה. המפגש יתקיים ביום ב-16 לאוקטובר, יום חמישי (חוה"מ סוכות), בשעות אחה"צ המוקדמות באיזור המרכז (ת"א והסביבה). פרטים מדוייקים יועברו במסרים ובמיילים ולא ע"ג הפורום. אנא, מי שיכול ומוכן להגיע, שיתפקד תחת הודעה זו. לפרטים נוספים פנו אלי במסר. תודה מראש פורום הורים אחרי טיפולים
העברתי לכם את ההודעה הזו, עם בקשה גדולה לתמיכה במאבק שלנו. אני עצמי נוטלת חלק נכבד במאבק שכן אם הגזירות החדשות היו בתוקף לפני מספר שנים, פשוש שלי לא היה נולד. ואם הגזירות אכן יתקבלו - הסיכוי שלי לילד נוסף שואף לאפס... אלא אם כן אזכה בלוטו (או אצליח להכנס להריון לפני סוף השנה...). חוץ מזה שאני חושבת על אלה שלא נתברכו כמוני בשני ילדים ועלולים להשאר עקרים לכל ימי חייהם!!! הכנו מצגת המסבירה היטב את מהות הקיצוצים המתוכננים ולמה אנו חושבים שהם לא רק לא הוגנים אלא גם לא יחסכו בהוצאות הבריאות. מי מכם שמעוניין לקבל את המצגת שישלח לי את כתובת האי-מייל שלו. תודה למי שהגיע עד כאן.

1נתי 1

New member
תומכת במאבק

ומאחלת כל מי שרוצה - כניסה מהירה להריון כאמא מאמצת - סביר שעברתי מס' לא קטן של טיפולים כולל מבחנות וניתוחים ופעם אף הייתי בכנס בו נאם רמון כשרק שינו את חוק הבריאות וה"אדון הנכבד" פשוט לא ענה לשאלותי בנושא הגבלת הטיפולים למפגש/הפגנה לא אגיע מפאת אי רצוני להחשף אבל מחזיקה לכם אצבעות חזק חזק רק דבר אחד חרה לי בהודעתך "ועלולים להשאר עקרים לכל ימי חייהם" יש לי ילדה !! משגעת !! היא ממלאה את ליבי וחיי למרות שלא ילדתי אותה אז גמר חתימה טובה ומאחלת לך שהחודש תיקלטי

1נתי 1

New member
תפוז השתגע

כל ריפרש הכפיל את ההודעה נראה לי שלרולן תהייה היום הרבה עבודת מחיקה

עין 3

New member
הי נתי

קודם כל והכי חשוב, אני מתנצלת אם פגעתי ולו במעט. אני האחרונה בעולם שאגיד משהו על ילדים מאומצים. בעיני להיות אמא מאמצת או אמא ביולוגית זה היינו הך!!! אבל, אשמח לשלוח לך את המצגת ותוכלי לקרוא למה כתבתי את זה. ובכל זאת, אסביר גם כאן: אני לא יודעת אם אימצת בארץ או בחו"ל. אני לא יודעת מה היו הנסיבות. התור לאימוץ בארץ עומד כיום על 6 שנים בערך. אם כל הזוגות (או חלקם) שעדיין לא התייאשו מהטיפולים יירשמו לאימוץ, הרי שהתור יגיע ל-12-14 שנים. אי אפשר לקבל תינוק בארץ אם האישה בת מעל 40 שנה. ז"א שמי שלא תירשם עד גיל 26 לא תוכל לקבל תינוק. היא כן תוכל לקבל ילד בוגר יותר ואני אפילו הייתי מסכימה לאפשרות כזאת, אבל רוב האוכלוסיה לא מסוגלת ואי אפשר לשפוט אותם על כך. לגבי אימוץ חו"ל - אימוץ חו"ל הוא יקר מאוד, למעלה מ-100,000 ש"ח. חזרנו לנקודת ההתחלה. משרד האוצר רוצה ליצור מצב שבו תינוקות יהיו נחלתם של עשירים בלבד.

סול11

New member
עם הבנה למצוקתכם

עין יקרה. עם כל ההבנה למצוקתם של זוגות הנזקקים לטיפולי פוריות,עולה אצלי
.מדוע על כלל משלמי המיסים במדינה מוטלת "חובה מוסרית"לדאוג ולממן מצוקות אישיות. ואין על כלל אזרחי המדינה כל חובה ולו הקלה ביותר לנסות ולהפחית קצת מנטל המס המוטל על משלם המיסים.והשאלה נוגעת לו רק בזקוקים לטיפולים, ישנם עוד קבוצות רבות במדינה שמגיע להן."חד הוריות","מובטלים",מרובות ילדים,חרדים,וכ"ו. האם חשב מישהו על מצוקתם של משלמי מיסים רבים,ובפרט בימי מיתון אלו. ואתן חומר למחשבה. בעל עסק עצמאי נדרש לשלם מדי חודש 1:12 שהם כ11% מהכנסתו על פי שומה משנת מס קודמת ובתוספת אחוז מסויים כפי שנקבע על פי תחזיות ה"צמיחה".למוסד לביטוח לאומי.ואף אחד לא נותן דעתו האם יש לו הכנסות כל שהן בעת התשלום.אין לו כל זכאות לקבלת קיצבה כל שהיא. לא אבטלה שהרי הוא "בעל עסק",ולא הבטחת הכנסה שלא נדבר על פטור מתשלום על פי הכנסה תאורטית,ולא זכאות לתשלום דמי ביטוח מינימליים.ובאם לא ישלם יהפוך לעבריין ורכושו יעוקל. והשאלה הנשאלת האם גם במצב זה שבו נמצאים רבים ממשלמי המיסים אין הצדקה שאותן קבוצות נתמכות ע"י הקופה הציבורית יעצרו ויתנו משלהן(לא יקבלו מימון המדינה עד לימים טובים יותר).ואולי יעזרו יותר לעצמן וינסו להקים עמותה שתממן ולו בחלקן את ההוצאות.וזאת ע"י תשלום מיסי חבר וגיוס תרומות. ולא באמצעות מחאה נגד האוצר ""האכזר"" שהרי כל עמותה העומדת בקריטריונים מסויימים זכאית לתמיכה זו או אחרת. מוגש כחומר למחשבה ע"י אחד שאכפת לו.

עין 3

New member
סול יקירי,

אני שמחה על ההזדמנות שניתנת לי להכנס לפרטים. קודם כל, עצמאי משלם לביטוח לאומי על פי הכנסותיו מהשנה שעברה כי זו הדרך היחידה לחשב. בסוף שנה הוא יקבל החזרים אם מגיע לו. ודרך אגב, אם ההכנסות ירדו באופן משמעותי אפשר להגיש בקשה ולהצהיר על הירידה בהכנסות ואז הם מפחיתים את התשלום החודשי. לא ברורה לי ההשוואה בין זוגות הנזקקים לטיפולי פוריות לבין חד הוריות ומובטלים. אני דווקא הייתי משווה את זה לעובדה שאני מממנת את האנטיביוטיקה שלך, את התרופות נגד אלרגיה וגם את מכשיר השמיעה של סבא שלך (וסליחה אם אין לך סבא או שאין לו מכשיר שמיעה...). בעיית פוריות היא מחלה לכל דבר (לפעמים של הגבר, לפעמים של האישה). המדינה חוקקה חוק חד צדדי של ביטוח בריאות ממלכתי. אנחנו מחוייבים לשלם עבור הביטוח ועכשיו באופן חד צדדי היא מקטינה את הכיסוי. מה גם, שאם עכשיו ארצה להוסיף לביטוח הפרטי שלי (שממילא יש לי כבר) כיסוי עבור טיפולי פוריות, הם לא יקבלו אותי כי הבעיה כבר ידועה כיום... תאר לך שפתאום יחליטו שהמדינה לא מממנת יותר מכשירי שמיעה? כי יש יותר מדי אנשים שנזקקים לזה וזה עולה למדינה הרבה כסף? מה פתאום?! זה בדיוק אותו דבר! לגבי האפשרות של הקמת עמותה - לא הבנתי את הרעיון. מי ישלם כסף לעמותה? מי שנמצא בטיפולי פוריות וזקוק לכסף עבור עצמו? הרי כאשר זוג מתחתן ונכנס למיטה הוא לא מעלה על דעתו שלא יצא מזה הריון! ואישה שלוקחת גלולות בשנות נישואיה הראשונות לא מעלה על דעתה שיתכן והיא לוקחת אותן לחינם שהרי ממילא היא לא יכולה להכנס להריון! אז למה שהם ישלמו לעמותה כזו? כי אולי פעם הם יזדקקו לשרותיה? אף אחד מאותם זוגות לא ידע שיגיע לטיפולי פוריות עד אשר הגיע! יש לי עוד הרבה מה לומר בנושא הקיצוץ עצמו (שאיננו קיצוץ כלל...). כל המסר עובר יפה מאוד במצגת, ואם תשלח לי את כתובת האי-מייל שלך אשלח לך אותה ברצון. ובכל זאת, אנסה להעביר חלק מהמסר בהודעה הבאה.

סול11

New member
עין. דברים שרואים מכאן לא רואים משם

אין ברצוני להכנס לפולמוס. אבל מספר הערות. 1. ליקבל החזרים ועד אז ישלם מהיכן ולשם מה. 2. להפחתה.גם אם יגיש בקשה ואם תאושר בכלל יחלפו חודשים רבים,ועד אז ישלם מהיכן? 3.ההשואה היא לכל הנסמכים על הקופה הציבורית. 4.ובציניות ללא אנטיביוטיקה מתים נכון?ללא טיפולי פוריות עדין "חיים" 5.ולסבא. האם ידוע לך שקיצבת הזיקנה במדינת ישראל כולל הטבת הבטחת הכנסה לאלו שאין להם כל הכנסה אחרת,מפנסיה חסכונות וכ"ו עומדת כיום על כ 1700 ש"ח לחודש. וגם כאן מדברים על קיצוץ .לכן ההשואה אינה הוגנת. 6.בעית הפוריות היא מחלה שאיתה ניתן לחיות ובפרט אלו שעברו טיפול וילדו.7. ולענין העמותה אפנה אותך לאימרה אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו.וכאן מדובר על מי שכבר הגיע ולא על אלו שיגיעו ויצטרפו. ובאם בחוק עוסקים אנו. הוא הוגש ונחקק ע"י "המפלגות החברתיות והסוציאלסטיות"ומוטב ולא היה נחקק ונותן בידנו את החופש לבטח בריאותנו כראות עיננו כנהוג בעולם הנאור. 8. כל קיצוץ קטן כגדול הינו קיצוץ הכואב לנפגע ממנו,מי פחות ומי יותר. מצגת היא תאוריה הניזונה מרחשי לבו של יוצרה.ומאחר והמחלוקות גדולות הן סביר להניח שנבנתה והושפעה מרחשי ליבם של הנפגעים. ואסיים בשאלה והיא.מה נתן אנו למדינה על מנת שתתן לנו.

עין 3

New member
אני חוזרת ואומרת:

אתה מכניס את טיפולי הפוריות לקטגוריית "נסמכים על הקופה הציבורית" ולא כך הוא הדבר. מדובר בטיפולים רפואיים!!! אני מסכימה איתך לגבי חוק בריאות ממלכתי, אבל הוא נחקק והיום חברת ביטוח פרטית לא תבטח טיפולי פוריות לזוגות שכבר ידועה אצלם בעייה כזו! אולי אנטיביוטיקה היא לא דוגמה טובה כי היא מצילה חיים, אבל מה אם תרופות לאלרגיות? מה עם מכשירי שמיעה? מה עם טיפולים פסיכולוגיים? מה עם פיזיותרפיה? ולא חסרות דוגמאות. ואני מניחה שעדיין לא ראית את המצגת כי אחרת לא היית כותב את מה שכתבת. המצגת מדברת על עובדות! המצגת מדברת על כך שהקיצוץ הזה לא יגרום לחסכון אלא לעלייה בהוצאות הבריאות. ודרך אגב, אני לא נמנית על הנפגעים מהקיצוץ הזה... אני נרתמת למאבק כי אני חושבת שהוא צודק!!! וכך גם הרבה מהשותפים להכנת המצגת, כמו למשל תומר, ילד מקסים שמצולם במצגת, כבר אינו בן יחיד. הוא הבן הבכור במשפחה בת 3 ילדים. בהם הקיצוצים לא יוכלו לפגוע ובכל זאת, הם נרתמו למאבק במלוא המרץ כי הם רואים את העוול שבקיצוץ הזה.

עין 3

New member
ושכחתי את הסבא...

כן אני יודעת שקיצבת הזקנה היא מגוחכת ואני יודעת שגם אותה רוצים לקצץ. אתה רק מחדד את דעתי שהממשלה הזו מנסה לקחת מהחלשים... הידעת ש"פנסיונר" של צה"ל (המרכאות הן בגלל גיל הפרישה המגוחך מצה"ל) יקבל מהמדינה בממוצע עד יום מותו כ- 4,000,000,000 ש"ח?! למה משם לא מקצצים, או לפחות מעלים את גיל הפרישה? נדמה לי שסטינו מהנושא...

עין 3

New member
הקיצוץ לא באמת יחסוך בהוצ' הבריאות!

כיום משתדלים הרופאים וגם המטופלים להחזיר יחסית מעט עוברים בכל הפריה ואת השאר להקפיא. אם יגבילו את טיפולי ההפריה, בלית ברירה יאלצו המטופלים וגם הרופאים, להגדיל את מינון הזריקות, להגדיל את כמות הביציות, העוברים המוחזרים וממילא את מספר ההריונות מרובי העוברים. הריונות מרובי עוברים פרושם: יותר שמירת הריון בבית חולים (עליה בהוצאות הבריאות). יותר לידות מוקדמות וניתוחים (עליה בהוצאות הבריאות). יותר אשפוזים בפגיות (עליה בהוצאות הבריאות). יותר טיפולים לילדים שנפגעו בגלל פגות (עליה בהוצאות הבריאות). יותר קצבאות נכות לילדים שנשארו נכים בגלל פגות... ובכל זאת, ולמרות הסיכונים, נשים יתפתו להגדיל את המינון כי כל מחזור טיפול עולה כ-15000-20000 ש"ח והם ינסו להשיג הריון בכל מחיר!!! אין לי ספק, סול, שאתה אחד שאכפת לך. אני רואה את זה בכל הודעותיך וגם שמעתי עליך דברים טובים מאנשים שכבר פגשו אותך. אבל אתה פשוט לא בקיא בפרטים. האוצר אישר עכשיו תוספת תקציב של 250,000,000 ש"ח למשרד הקליטה על מנת לעודד עליה. וכל זאת על מנת לעזור ולשכנע יהודים לבוא לארץ כאשר זה בכלל לא מעניין אותם. זהו בדיוק סכום התקציב של טיפולי הפוריות. אנחנו (המדינה) עומדים להפסיד כ-2000-3000 תינוקות בשנה! אני כבר לא מדברת על ההפסד האישי של הזוגות האלה, אלא על הדמוגרפיה של ישראל!

עין 3

New member
מצרפת קישור להודעה בפורום אחר

ההודעה נכתבה על ידי אמא שאני לא מכירה. אבל היא מתארת כל כך יפה את המאבק. יש בה גם קישור לעצומה לחתימה. מי שרוצה מוזמן לחתום. בסוף הטקסט הכתוב בעצומה, יש גם קישור למצגת שעליה דיברתי.

דמוקלס

New member
ההקשר...

בין הזכות הטיבעית להורות,לבין מימון ממשלתי הוא הבעיה.לא הזכות,עליה אין לי מחלוקת.זה כבר בין אדם והטבע אדם ואלוהיו ולעיתים לא רחוקות סגנון חייו והרגלי הצריכה...אישית מתנגד לכל התערבות ממשלתית.לא רוצה שיגידו לי למה ואיך,מהי משפחה לגיטימית מהי לא.גם לא רוצה את כספם...אבל גם אם נשים הכל בצד,והרוב יבחר בדעה כנגדי,{כמו שקרה}הקיצוניות הינה מטורפת.מדינת ישראל עד להצעה האחרונה היתה המובילה בעולם במימון ממשלתי לטיפולי הפריה,וכל זה ממשרד אם תקציב מגוחך.שלא מצליח לכסות ולא עשירית מתפקידיו הקשורים לחיים...אז נכון בעולם המוזר בו אנו חיים כסף שיחסך מכאן לא בהכרח ילך לשם.אבל לשלם קרוב לשלוש מאות שח על ילד,בזמן שאחרים נינטשים בכניסות כמו כלבים עזובים קצת לא נעים.ואני עדין,ממש ממש עדין.משפחות במדינה איבדו מאות שקלים בחודש דרך קיצוצים בהקצאות לילדים,אצל חלקם מי רע לנורא,קטסטרופלי...לממן חדשים,זה לצחוק להם בפנים.

עין 3

New member
שלום דמוקלס

הקיצוניות בישראל אינה מטורפת כלל וכלל!!! ישראל, בניגוד להרבה מדינות אחרות, זקוקה לילדים. הם העתיד שלנו. ספר לי איפה בדיוק יש ילדים נטושים בכניסות כמו כלבים עזובים??? נכון, יש מקרים בודדים ומזעזעים של ילדים שננטשו על ידי הורים חסרי מצפון או נערות שנדחקו לפינה, אבל אותם ילדים בודדים מועברים מיד לאימוץ. התור לאימוץ בארץ עומד על 6 שנים כיום!!! כך שמסתבר שאין כל כך הרבה ילדים זרוקים בכניסות ומחכים שמישהו יקח אותם... לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת "לשלם קרוב לשלוש מאות שח על ילד"? אתה יכול להסביר? האם התכוונת לקיצבת ילדים? אם כן, אז קיצבת ילד ראשון ושני ביחד לא מגיעה לסכום הזה! לילד שלישי ומעלה - אני לא יודעת, וכנראה שגם לעולם לא אדע... אני מסכימה איתך שמי שאין לו אפשרות לפרנס הרבה ילדים, שלא יביא לעולם הרבה ילדים. אני מעולם לא הזדקקתי לקצבאות, אני יכולה לפרנס את ילדי בכבוד. לא ביקשתי תרומות ולא ביקשתי נדבות. כל מה שאני ביקשתי זה לקבל את המובטח לי על פי חוק בריאות ממלכתי! אני מבקשת שימשיכו לטפל בבעיותינו הרפואיות!!! לא אני חוקקתי את החוק אבל אני כן מחוייבת לו! אני מצפה שלפחות מי שחוקק אותו ימשיך להיות מחוייב לו...

עין 3

New member
במיוחד בשבילך, צרפתי את נוסח העצומה

לכבוד: נשיא המדינה - משה קצב, ראש הממשלה - אריאל שרון, שר האוצר - בנימין נתניהו, שר הבריאות - דני נווה, שר הפנים - אברהם פורז, ממשלת ישראל וחברי הכנסת אל תקחו מאיתנו את הזכות להיות הורים!! אנחנו, החתומים על עצומה זו, מביעים את מחאתנו על הגזירה החדשה אותה מבקש שר האוצר של מדינת ישראל - בנימין נתניהו, לגזור על אלפי הזוגות והנשים בישראל, הסובלים מבעיות פריון, ושדרכם היחידה להביא ילדים לעולם היא באמצעות טיפולי הפריה חוץ גופית. נוסח הגזירה: -התייעלות וצמצום עלויות באספקת שירותי בריאות בקופות החולים- מחליטים לתקן את התוספת השניה לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד-‎1994 (להלן חוק ביטוח בריאות) ולקבוע כי טיפולי הפרייה חוץ גופית יינתנו לצורך הולדת ילד ראשון, למבוטחת עד גיל ‎44 שאין לה ילדים, אך לא יותר מחמישה מחזורי טיפול לכל מבוטחת. סעיף זה גוזר את דינן של אלפי משפחות בישראל להישאר חסוכות ילדים, על אף שסיכוייהן להביא ילדים לעולם באמצעות טיפולים אלו אך ללא ההגבלות המוזכרות כאן, הוא גדול ביותר! כמו כן גוזרת הגזירה על ילדים רבים שהגיעו לעולם באמצעות טיפולי הפריה, לגדול כילדים בודדים, וללא הזכות לאחים או אחיות. האם היה עולה על דעתו של בנימין נתניהו לגזור כי זוג המנסה להרות באופן טבעי 5 חודשים ללא הצלחה חייב להפסיק בנסיונותיו ולאבד את זכותו להורות?? או להגביל את היילודה של משפחות ללא בעיות פריון לילד אחד בלבד? או לאסור על נשים מעבר לגיל 44 להרות בין כותלי ביתן? ישנם ילדים רבים מספור במדינת ישראל שהגיעו לעולם לאחר יותר מחמישה טיפולי הפריה, גם לנשים לאחר גיל 44 וגם לאחים ואחיות וכמובן שלהורים שחיכו להם עד אין קץ!! שר האוצר - הילדים שלנו הם האוצר של מדינת ישראל. אל תוותר עליהם!!

דמוקלס

New member
זה עניין של יומרנות...

לקפוץ מעל הפופיק,,,יש לי הצעה בשבילך,,,לי קצת קשה כלכלית,אם לא היה סביר שהיתי מביא עוד ילד או שנים לעולם,אולי הממשלה תקח עליה את המשכנתא שלי בתור עסק,להגברת הילודה.זה שווה במחירים של הפריות בערך שני ילדים.תצתרפי עלי פעם,{בעיקר ימי שלישי} נעלה לכרמל,אראה לך מקומות מלאים בילדים,או יותר נכון פעם היו,הם אומנם עדין קטנים אבל כבר מזמן לא ילדים.בכלל לא בטוח בני אדם.קורבנות של מחסור עוני דוחק וסתם רוע.מחליקים בין הכסאות שנים,לא מענינים איש...מדינת ישראל מפקירה את ילדיה,בסמטאות ובקרנות הרחוב,ובאותו הזמן במכון המחקר החדש פורצת גבולות,שוברת שיאים,מתהדרת בכובעים. הכל בגדול.הכל נוצץ...שלא להזכיר עסקים פורחים זה לעשות ילדים.הרבה יותר משתלם מלהתעסק בחיים.מדינת ישראל לא צריכה ילדים,סתם בשביל הפרנציפ.מדינת ישראל צריכה בני אדם. קשה לגדל כאלו כשמעבר לכביש הכל מתפורר.

סול11

New member
זה כבר לא לענין

הדעות חלוקות והנושא הופך לכל שאלה תשובה. המקום הראוי לדיון בנושא זה לדעתי הוא.פורום חברתי ו/או כלכלי,או אידבידואלי

עין 3

New member
סול, הפעם אני מסכימה איתך

וגם בליל המשפטים שדמוקלס כתב לא מאפשר לי לחשוב מאיפה להתחיל לענות. רק משפט אחד קטן אני חייבת לדמוקלס: מאיפה לקחת את ההשוואה המצחיקה בין המשכנתא שלך לטיפולים רפואיים????

דמוקלס

New member
מותר לצחוק...

נכון להיום,עלות הבאתו לעולם של ילד בהפריה מלאכותית בממוצע,כפול שתים,הינה המשכנתא שלי.האם זו דירה קטנה או הון תועפות לילד כבר תלוי בפרפקטיבה.גם אני כמוכם מסכים שזה לא ממש המקום,בדיוק כמו שזה לא היה למען גיוס של חתימות.

למעלה