חברים, גיחה קלה לפורומטריקס

Free Smile

New member
חברים, גיחה קלה לפורומטריקס ../images/Emo13.gif

שמח לראות שהוא לא פורו*מת*
קודם כל, על אף היותי רביעיסט, אין זה משנה לעניות דעתי מאיזו דרך להיות מושפע, אלא העיקר ללמוד מהדרך והיהדות היא בהחלט דרך אז לכל מי שמתחבר לסרט ובעל ראש פתוח ואוהב לקשר בין דבר לדבר אתר ששווה בדיקה, לדעתי שווה גם "קישורים" אמת מאטריקס

MetalSinagouge

New member
רביעיסט = גורדייף?

תמיד (טוב לא תמיד, רק ביומיים האחרונים, אבל אני לא אותו הבנאדם שהייתי לפני שנייה אז אפשר לומר שזה תמיד) עניין אותי: גורדייף בעצם מלמד איך לצאת מהמטריקס. איך אנשים ההולכים אחריו עושים את זה? ספרים? סדנאות? מה יש בסדנאות?

Free Smile

New member
אם אתה מחפש את ג' אתה מאחר

הוא הלך והשאיר מאחוריו מסורת את הרעיונות אפשר לקלוט בספרים, אפילו יש סדנאות שקשורות בהן. אך לעשות שימוש במשנתו, לשם כך אפילו הוא מבטא במפורש את ההכרח בבית ספר עם מורה. ממה שאני מבין מקריאת חיפוש אחר המופלא - העבודה הזאת מצריכה תנאים מסוימים, אם אין אותם, אז יתכן והאדם רק ימשיך לבלבל את עצמו עוד יותר לשמחת האנושות, על אף שג' עצמו כבר ביצע את הטרנספורמציה המיוחלת ועזב את מימד קיומנו הידוע לנו, עדין ישנה אפשרות להכנס לבית ספר, גם אם לא שלו, האפשרות קיימת נכון לשעה זו. אם הסקרנות בך מפעמת, talk to me __ ובהזדמנות זאת אספר בדיחה שמעולם לא מצאתי מקום לשייך אותה דקארט: אני חושב, משמע אני קיים. גורדייף: זה מה שאתה חושב.

MetalSinagouge

New member
בא נראה אם הבנתי:

מה שבעצם דקארט אומר זה ברור. מה שגורדייף אומר זה שאותה מחשבה היא לא באמת הוא, נכון? האם יצא לך פעם להיות בדילמה האם לפנות מקום למישהו מבוגר באוטובוס? כי לי יצא. תמיד אני מתלבט בין לתת מקום (כי ככה לימדו אותית ויהיו לי יסורים אם לא אעשה כך) ובין לספק יותר נוחות ביולוגית\פיזית\מכנית לגוף שלי. והגוף שלי- אני די בטוח שאני זה לא הוא לכן יוצא שזו דילמה שמקורה לגמרי באגו השקרי? אגב באתר הזה של המטריקס ששמת, יש לך מושג איך אפשר לצפות בקליפים? משום מה זה לא פועל אצל אותה יישות שיושבת מול המחשב ומחכה שזה יתחיל להקרין, לעת עתה נקרא לה "אני"
הנה עוד אתר מעניין. יש שם הרבה דברים לא מובנים אבל העיקרון של היציאה מהמטריקס ניכר היטב.

Free Smile

New member
מוסר ( להבדיל ממצפון )

נקבע על ידי החינוך הנגזר מהתרבות. כילד שמתחנך על ידי מבוגרים שלא הפיקו בהם את הנוכחות ולא פועלים בהכרח מתוך מודעות, הערכים המוסריים מוטמעים בי או בך - גם ללא צורך במודעות שלנו. אין זה הופך את הפעולה שנובעת מ"מפני שיבה תקום" ל'רעה', גם אם ה"רצון" שמביא אליה הוא חיקוי של מה שבמקרה קלטנו פעם והשאיר בנו חותם עז. זה רק הופך את זה למכני משהו, כלומר שנעשה שלא מתוך נוכחות ברגע ובחירה מודעת. מה שאתה מכנה אגו שקרי אני מניח שזה מה שאתה אולי זוכר כ"אישיות מזויפת" שמדברים עליה ג' או אוספנסקי... ואני לא מוצא טעם להלחם בה ראש בראש עד הסוף המר כי בין אם יש או אין מה לעשות - היא שם
היא אני, או לפחות מה שאני רוב הזמן. מה גם שאם אתה שם לעצמך מטרה להיות בנאדם אדיב, כדאי לפתח ולהתאמן על ביטויים של התכונה הזאת, נכון? לגבי הבדיחה, חידוד קל> קשה להתעסק בשאלה של "מי הוא באמת" ביחס למחשבה חולפת בין הריבוי המטורף של ה'אני'; ג' פרסם ספר LIFE IS REAL ONLY WHEN I AM, יענו - זה שאתה חושב שאתה קיים, לא הופך אותך לקיים. דרושה עבודה כדי לרכוש את הקיום ברמה הממשית. אם נתעלם משוני בין רמות של קיום והאפשרות לעלות ברמה, אפשרות שכרוכה באותה עבודה, אז מן הסתם הבדיחה חסרת משמעות לחלוטין (אם זאת עדיין מבדרת בעיניי) אתר נראה מרשים במידה כלשהי, מאסה של חומר שאולייייייייי אני אקרא אחרי שאני אסיים את מה שהבטחתי לעצמי (משום מה העמסתי יותר מדי ב TO READ LIST שלי)

MetalSinagouge

New member
בקשר לאגו..

אני פשוט ראיתי את המושג הזה כתוב בצורה שלילית ברוב המקומות מלבד בפסיכולוגיה, שם המילה באמת מתייחסת "לעצמי". יצא לך להתעניין בטאואיזם? היום קראתי איזה משהו באתר של אלן וואטס שבו הוא אמר שלא צריך להלחם באגו כי הוא ממילא שם ויהיה שם כל הזמן, כמו שאמרת, וזה די חידש לי כי תמיד חשבתי שהמטרה העיקרית של רוב התורות הרוחניות זה להכנס לטראנס :) הבדיחה הזו הזכירה לי 'בדיחה' שקראתי בקומיקס מסוייםת שם היא יוחסה לאליסטר קראולי (השולתתת!!!1111): 2 אנשים נסעו ברכבת האחד החזיק על הברכיים קופסה מחוררת. השני לא יכל לחסום את הסקרנות ושאל: מה יש בתוך הקופסה? הנוסע אמר לו- יש שם נמייה. העניין הוא שאחי פוחד מנחשים וכו' כו'. הנוסע הסקרן המשיך לדחוק ושאל: מדוע אין סימני תזוזה מכיוון הקופסא? הראשון השיב לו: "אה, זה כי הנמייה דמיונית". השני שאל אותו, אז איך היא תטפל בנחש? והראשון ענה- זה העניין, גם הנחש הוא דמיוני. לא צחקתי מזה, אבל די חשבתי על זה, והגעתי למסקנה שלחשוב זה כואב.

Free Smile

New member
חבר שלי פעם ציטט

שמסקנה היא הנקודה שמגיעים אליה כשנגמר הכוח לחשוב
כשהכוח מתחדש (תחת נסיבות כלשהן), מגיעים למסקנות שונות להכנס לטראנס לא מצריך מסורת רוחנית, אני יכול לחבר אותך לכמה אנשים שעושים מסיבות יער ותוכל להתחבר לרמה ממסטלת שלא תדע מה לעשות עם עצמך בה. אישית אני לא מאמין בזה ודוגל באמירה שעליך להכיר מי ניצב מולך, בעודך מתבונן בעצמך. קל מדי לזרוק מילים כמו אגו בלי לדעת לשם מה המילה נוצרה ומה היא אמורה לשרת אפילו כשמתיחסים לפסיכולוגיה יש לך כל כך הרבה זרמים, מי יודע אם פחות או יותר ממסורות רוחניות

MetalSinagouge

New member
זה נשמע הגיוני.

בד"כ השאלות הן אלו שמניעות לחשוב. אבל לדוגמא יש הרבה תורות רוחניות. בהרבה מהן אתה חייב לעשות משהו פיזי מעבר לקריאה, בקבלה למשל (לפי מה שהבנתי) כל מה שאתה צריך זה לקרוא. קצת מוזר לא?

Free Smile

New member
Mental Practice?

אני מכיר מישהי שהיתה קשורה למרכז לקבלה. היא אמרה שהיה שם הרבה דגש על מושג נתינה, כך שמבלי להכנס לזה יותר מדי (על מה מקבלים מלתת) אני הבנתי שהם לא רק בקטע של קריאה. מה גם שתשאל רבנים טובים מה דעתם על קבלה, ואני משער שלפחות חלק נכבד מהם יאמר לך שיש דרך מסוימת שעליך לעבור לפני שבכלל יש לך מה לחפש בקבלה. אפילו "עם הספר" צריך לעשות משהו חוץ מלקרוא
היה ואנחנו מאמינים שיש משהו מעבר או מלבד לפיזיקה בעולם זה, ויש סיבה לדברים ואותה אנחנו מחפשים, אז כנראה גם יש סיבה למה אנחנו חיים בגוף פיזי, ולמה הוא מהווה כשליש מהמכלול שלנו. כלומר אנחנו בנויים מגוף רגש ושכל, ו3 אלה משפיעים זה על זה, לעתים לרוב, לעתים לרע, ולרוב שלא במודע.

MetalSinagouge

New member
כן אה...

על קבלה וויתרתי כבר כי אני לא ארגיש שלם אם אלמד את זה מבלי ללמוד את הדברים הפשוטים של התורה ואני פשוט לא מרגיש שזה קורה לי. שאלה מעניינת לדיון: למה אנחנו בכלל חושבים או משערים שיש סיכוי שיש משהו מעבר לעולם החומר? אגב מה שאמרת בסוף הזכיר לי קצת את הלימוד של האוקולטיסט פרנץ בורדון, מכיר?

סליידר

New member
כי אנחנו לא יכולים לקבל את זה שהכל

פשוט. חיים, מתים זהו. זה היצר של הקונספירציות שגורם לנו לחשוב שמישהו עובד עלינו, שאנחנו בטוח לא יודעים הכל. דווקא נשמע ישראלי.

Gilliana

New member
מה זאת אומרת לא יכולים לקבל?

אין שום יצר קונספירציות, ברור שאנחנו לא יודעים הכל ולעולם גל לא נדע - אנחנו רק שואפים לדעת כמה שיותר, אבל אין לזה שום קשר לקונספירציות. ולהיפך - הישראלים דווקא נוטים להסתפק בידע מינימלי וב-ד' אמותיהם ולא להתעמק יותר מדי מעבר לכך - הפורום הזה הוא חריג מאד בנוף הישראלי.

סליידר

New member
דווקא חשבתי אחרת על הישראלים

אבל כשאת מנסחת את זה ככה, כנראה שיש כאלה וכאלה. וחלק מהמחשבה הזאת באמת באה בעקבות מחשבה על טוקבקיסטים... למרות שלא חסר טוקבקיסטים עם ידע מינימלי

Gilliana

New member
../images/Emo13.gif

וכמו שאמרתי קודם - טוקבקיסטים זו תופעה בפני עצמה שאני אישית חושבת שכבר עשיתי עליה דוקטורט. אפשר לדעתי לפרפל (מלשון עריכת פרופיל) כמעט לכל טוקבקיסט שמגיב פעמיים-שלוש. יש בד"כ איזשהו דפוס מאד ברור בתגובות, אבל זה כבר נושא לפורום פסיכולוגיה.

MetalSinagouge

New member
אני לא בטוח.

בעצם זה נשמע הגיוני מצד אחד. אני חושב שזה נגרם מזה שהחיים עצמם כמו שאמרת פשוטים אבל אנחנו מסבכים אותם בBS היום יומי. מצד אחר... מי יודע. אני לא חושב שאחנו צריכים להסתובב ולחשוב שדופקים אותנו כל היום, אבל וואלה לפעמים מעניין לקבל זווית אחרת על דברים שמציגים לנו אותם בתור אקסיומות ביום יום. זה נשמע ישראלי אבל זה יהיה ישראלי רק כשזה יקשר ללקנטר כמו מפגרים כל היום. הקונספירציה האחרונה היא הרצח שביצע או לא ביצע הפועל הרוסי הזה, והופ כל העם מתאחד לבכות על המצב של המשטרה (יש פה יותר מדי אנשים שיש להם את ההזדמנות לעזוב אבל הם לא עושים את זה, למה?).

Gilliana

New member
יש לזה סיבה מאד ריאלית

והסיבה היא חוסר אפשרות כלכלית להגר. על מנת להתחיל חיים בארץ חדשה יש צורך בתשתית פיננסית הגונה - אתה לא יכול סתם לבוא למדינה אחרת בלי גרוש על הנשמה, ולרוב האנשים בארץ אין את היכולת הכלכלית הזו - מה לעשות? המדינה גם דואגת לזה שאם נרצה לעזוב, לא נוכל כ"כ בקלות.

MetalSinagouge

New member
אז הקופים האלה צריכים להפסיק

להגיב בטוקבקים ולהתבכיין. זה כ"כ מעצבן, עד שלא יגרמו לכל אחד להזדהות עם שם מלא השטויות שם לא יפסקו.

Gilliana

New member
קופים???

למה קופים??? כי המדינה דופקת אותנו? כי היא מושחתת ורקובה עד היסוד מכל אספקט וכל בחינה וגרועה יותר ממדינת עולם שלישי??? אתה קורא לזה להתבכיין? 450,000 איש מתחת לקו העוני זו בכיינות? אבטלה של 10% וקיצוץ קצבאות מהשכבות החלשות, שלא לדבר על 50 אחוז מס הכנסה בעוד שכל הבכירים בממשלה גונבים את הכספים זו בכיינות??? אתה יודע בכלל איפה אתה חי שאתה מדבר כך??? או שאתה מאלו ששפר עליהם מזלם וחשבון הבנק שלך מרופד כ"כ טוב עד שלא אכפת לך שכל שאר העם יישרף?

MetalSinagouge

New member
לא דווקא המצב הכלכלי שלי

די נמוך מהממוצע אבל אני די מסכים בקשר ל"שלא אכפת לך שכל שאר העם יישרף?" :) לדעתי המצב הזה זה אובררייטד, ושמים לב אליו רק בגלל שזו מדינה שניתן לחצות גאוגרפית ב10 שעות. בגלל זה גם יש תשומת לב לכל תאונה, רצח. אתן דוגמא לכוונה: הרצח של הילדה תאיר, כשמצאו את החשוד ה3 והנוכחי מיד כולם התנפלו על המשטרה כי הם חשבו שזה ספינים. למה? מישהו מהם יודע איך ומה מצאו (אני לא אומר שאני יודע אבל אני נזהר מלזכות את החשוד). גם יש לי תאוריה שבעצם כל הטוקבקיסטים זו חבורה של 3 אנשים פסימיים עם הרבה זמן פנוי.

Gilliana

New member
טוקבקיסטים זה נושא בפני עצמו

שהוא מורכב מכדי לסכם אותו ב-"3 אנשים שיש להם זמן פנוי". בכל אוםן - זה לא המצב, ומדובר בתופעה בעייתית בפני עצמה, אבל לא נכנס לזה כעת. ומה שאתה מתאר, מייצג בדיוק את הבעיה של העם הזה - המצב שלך בקנטים, אבל אתה לא תעשה כלום בנדון אלא תמשיך לאכול קש וזאת מתוך כך שאינך מפנים כי המצב שלך נובע מכך שכל המדינה שקועה, תסלח לי על הביטוי, בחרא. זו גם הסיבה שהמדינה הזו תמשיך להראות כפי שהיא נראית והמצב רק ילך ויתדרדר. אולי ביום שתגיע למצב שלא יהיה לך מה לאכול ולא תוכל לעמוד בתשלומי משכנתא/שכ"ד - תתעורר.

למעלה