חברים, גיחה קלה לפורומטריקס

MetalSinagouge

New member
האמת...

אין לי על מה להתלונן. יש פירות טריים 365 ימים בשנה. יש לי מנוי לספרייה שעשיתי בכלום כסף. הראש שלי כבר מסובב מכל כותרת חדשה בתפוז שבה כתוב שאולמרט מעורב בעוד פרשת שחיתות. יש לי את כל הזכויות אדם והזכויות החברתיות. אין לי מושג ממש מה קורה עם אחרים אבל אני מניח שזה די דומה אצל רוב האוכלוסיה.

Gilliana

New member
לצערי, אתה מאד טועה

זכויות אדם וזכויות חברתיות ממש אין לך במדינה הזו - רק נדמה לך שיש, וזה חלק ממה שנורא כ"כ. כנראה שעוד לא נתקלת בביטוח-לאומי, מס-הכנסה ועור אי אילו רשויות שיעשו ממך חוכא ואיטלולא וישללו ממך את כל זכויותיך החוקיות. אגב - רוב האוכלוסיה, בניגוד אליך, כבר כן נתקלה באילו. וזה בדיוק שורש הבעיה - שאין לך מושג מה קורה עם האחרים. אתה חי לך ב-ד' אמותיך בזמן שהמדינה הזו קורסת מכל היבט אפשרי ובסופו של דבר - הקריסה הזו תגיע עד לפתח ביתך, אבל כנראה שעד שזה לא יקרה, אתה לא תהיה מודע לכך.

MetalSinagouge

New member
נושא אחר:

את מכירה את מקרה העב"ם בפיניקס בסוף שנות ה90? אני ראיתי צילומים מזה בתוכניות, לא הבנתי: האם אלה צילומי אילוסטרציה או שאלו עדויות חיות?

Gilliana

New member
ודאי שמכירה

וקשה לי להתייחס לעניין הצילומים משום שאני לא יודעת על אילו צילומים אתה מדבר, יש אוטנטיים ויש אילוסטרציות - אם יש לך תילום לדוגמה, או קישור לאחד כזה, אוכל לענות לך. מה שבטוח - בהחלט יש "עדויות חיות" כפי שאתה קורא להן, מהארוע הזה - כמו גם מהרבה מאד ארועים אחדים.

MetalSinagouge

New member
זה היה באיזה תוכנית..

שרצה בלופים כמעט בערוצי היסטוריה ודיסקאברי סיינס. לאחרונה התחלתי להתעניין בהסברים אחרים לתופעה של חוצנים כשההסבר העיקרי שהכרתי היה מבוסס על המשוואה שקובעת שהסבירות לקיום חיים "out there" גבוהה. אבל הבנתי שקארל יונג היה חזק בעסק עוד כשהתחילו התצפיות הראשונות. איך באפון כללי מתייחסים לתאוריות שלו ולז'אק וואלה בתחום? אומנם השני הוא מדעי, אבל לפי מה שהבנתי יש לו דעות די פרובוקטיביות.

Gilliana

New member
אינני מתמצאת בפילוסופיה...

... בענייני החוצנים, אני עוסקת בצד המחקרי-מדעי-בלשי של התופעה. ואתה מן הסתם מתכוון למשוואת דרייק, שלמרות שהיא קובעת שהסבירות לקיום חיים גבוהה, אין לה שום קשר לתופעת העבמי"ם ולביקורי חוצנים בכדור הארץ אלא בעקיפין. עכשיו, למה התכוונת ב-"עוד כשהתחילו התצפיות הראשונות"? תצפיות קיימות, כמעט, מאז שחר קיומו של האדם.

MetalSinagouge

New member
תצפיות רשומות ראשונות: 1947.

טוב נו לא בדיוק ראשונות, אבל אני מתכוונן למקרה של ארנולד קנט. אני דווקא סתם התעניינתי בהאם יש סיכוי למצוא בכלל חיים תבוניים ביקום האינסופי, וכך אני מניח שיש סיכוי שהם ביקרו, ויש סיכוי שלא. סתם לדעת שאנחנו לא לבד.

Gilliana

New member
זה הרבה יותר מאשר "סיכוי"

אתה מכיר את הטור של חנן ושלי ב-NRG? בין אם כן ובין אם לאו - אתה מוזמן לקרוא.

MetalSinagouge

New member
קראתי :)

באתר של המכון לחקר עב"מים של ישראל ראיתי שברשימת הספרים המומלצים יש ספרים של זכריה סיטישין, את יודעת במקרה מה גרם להם לשים חומר כזה שנוי במחלוקת, או שהרשימה נועדה להתרשמות כללית?

Majestic12

New member
לגבי הספרים של זכריה סיטשין

השאלה שלך MetalSinagouge הופנתה אלי ע"י גילי. מאחר ואני מנהל את אתר המרכז הישראלי לחקר עבמי"ם, אענה ברשותך: 1. כל נושא העבמי"ם שנוי במחלוקת. למרות שלדעתי האישית אין עוררין על כך שחוצנים קיימים והם נמצאים כאן בקביעות, הרי שמרבית עולם המדע לא מקבל טענות אלו (וסיבותיהם עימם). לכן ניתן לומר, שכל הספרים בתחום, שנכתבו מעולם, כולם בלא יוצא מהכלל שנויים במחלוקת בקרב הקהילייה המדעית. 2. זכריה סיטשין מעלה תיאוריות מאד מענינות, אבל שלא כאחרים המעלים תיאוריות חסרות בסיס או פילוסופיות לחלוטין, הרי שסיטשין מנסה להוכיח את דבריו ע"י ממצאים ארכאולוגיים וכתבים קיימים. לכן, ניתן להתווכח איתו, אבל חובה לדעתי להביא את הספרים לידיעת הגולשים. לאחרונה יצא ספרו "כוכב הנפילים, גם בעברית, ואני בהחלט ממליץ לקרוא את הספר. יש לזכור שבסיס המחלוקת של סיטשין עם עולם המדע נובעת מהעובדה שהוא עושה שימוש בידע הרחב שיש לו בשומרית (ואין הרבה מומחים לשומרית בעולם), ובחקר תרבויות עתיקות, על-מנת לנסות ולהוכיח את דבריו. ספריו מעוררים זעם בקהיליה המדעית מאחר והוא אינו ארכאולוג או חוקר-תרבויות בהשכלתו אלא עיתונאי. לכן, יש לקרוא את ספריו ולקבוע עמדה כל אחד לעצמו. 3. רשימת הספרים באתר, לא עודכנה זמן מה. דוקא פנייתי לגולשים להפנות אותי לספרות מעניינת ולהציגה באתר, לא נענתה כמעט כלל (פרט למקרים בודדים). 4. האתר עצמו שייך למרכז לחקר עבמי"ם, ונועד לשרת את כל הגולשים ואת כל הדעות. לכן, גם מאמרים שאני חלוק עליהם או נתונים שאיני מסכים עימם, כן מתפרסמים. העיקרון הוא אחד - זכות הציבור לדעת, ולשפוט בעצמו את החומר. כל אחד רשאי לקבל את כל המידע, ולהסיק לעצמו מסקנות לגבי מידע כזה או אחר. חנן

MetalSinagouge

New member
הבנתי.

אני מניח ששמעת על אריק וון דניקן ועוד קבוצות דתיות שמבססות את הקרדו שלהן על האמונה שחוצנים עיצבו גנטית את האנושות, האם הם כולם נעתיקים מסיטשין בעצם?

Majestic12

New member
תיקון לתצפיות רשומות

מה שמכונה "העידן המודרני" של חקר העבמי"ם, החל עם תצפיתו של קנת' ארנולד. אך במקביל, החל העידן המודרני של חקר העבמי"ם גם בברית המועצות (כמעט בסמיכות זמנים). תיעודים על עבמי"ם, בלא קשר למחקר המודרני, כבר קיימים משחר ההיסטוריה והתקופות הפרה-היסטוריות, דרך העת העתיקה, ימי הביניים ועד לימינו...

Gilliana

New member
ואני רק אוסיף...

... שאחת הכתבות שלנו בצדור, עוסקת בדיוק בנושא הזה - התצפיות הקדומות.

Gevakumon

New member
שלישי?

בואי נעצור רגע ונספור עד עשר, את מעיפה פה מושגים על רקבון שחיתות עוני ושכבות חלשות, אז האמת היא שאני חזרתי ממש לא מזמן מהמזרח, מה שנקרא העולם ה"שלישי" שדיברת פה עליו. וראיתי מדינות בעלות עושר אקולוגי מדהים - מים בלי סוף, קרקע פוריה, מזג אויר מעולה. ובעלות שכנים הרבה יותר סימפטים מהחבר'ה שאנחנו אספנו לנו. וקיימות פי כמה וכמה זמן מה50 שנה העלובות שאנחנו על המפה, והן, מה שנקרא, מדינות עולם שלישי. שם חורשים את השדות עם פרות, ושם עוני זה לא "אין לילד שלי סוני פליסטיישן" שם עוני זה אין לי אוכל. ושם אבטלה זה לא משהו שנקלעים אליו כי עבודת בניין חקלאות סיעוד ועוד המון משרות הן לא לכבוד שלנו, אלא לפועלים הזרים. ושם שחיתות זה לא איזה מינון של איזה בכיר איפשהו אלא שחיתות זה ששוטר עוצר אותך ברחוב ואומר לך בפרצוף שאם את לא משלמת לו 200 דולר את נכנסת לכלא וזה ממש לא חשוב מה יש או אין עלייך מה עישנת או לא עישנת ואיפה חצית את הכביש. אני לא היחיד שהרגשתי ככה, הביקור בעולם השלישי האמיתי מכניס לפרופורציות, והאמת היא, שב50 שנה ובתנאים הממש לא פשוטים שיש לנו, בנינו אחלה מדינה (וואלה, לא אני, אני נולדתי לזה) ונכון שלא הכל מושלם, אבל יש במה להיות גאים ובטח שכל ההצהרות האלה לגבי שחיתות רקבון וכו הן הגזמה מופרעת.

Gilliana

New member
כפי שכבר אמרתי...

... זו הצרה של העם הזה - שמרוב חרא, תסלח לי על הביטוי, שהוא שקוע בו, הוא כבר לא מזהה את הריח. אולי בעוד כמה שנים כשתבין איך המדינה הזו עושקת אותך ורומסת אותך ברשות החוק, תדבר אחרת - אחרי שתשלם 30 שנה ביטוח לאומי ויזרקו לך כמה פרוטות עלובות שעוד מעיזים לקרוא להן "קצבת זקנה" כאשר אתה הוא זה שעבד עבור הכסף הזה והרבה הרבה יותר ממנו. חשבת פעם כצה כסף היה לך אילו היית שם את כל תשלומי הביטוח הלאומי בתקופה הזו בקופת חסכון פרטית??? וזוהי כמובן רק דוגמה אחת מני רבות. אם כבר אנחנו מדברים על מטריקס, זו באמת אחת הדוגמאות הטובות ביותר - אתה פשוט ישן ונותר רק לקוות שתתעורר במהרה בקרוב בימינו אמן לעולם האמיתי יחד עם רוב העם הזה, שהרי כולכם שקועים בתרדמת עמוקה.

Free Smile

New member
כל כמה זמן עולה בי הרצון

ללכת עם TSHIRT בה יהיה רשום: "מדוע אני סקרן?" השאלה הזאת ניצבת בבסיס שאלתך, מתחת לרובד של 'מדוע אני סקרן, ספציפית כלפי -> סוגיות מעין אלה...' אחד יהיה סקרן לשמוע מה קורה עם יעל בר זוהר, אחד יהיה סקרן לדעת מדוע הוא נולד. אישית הייתי מעדיף לדעת מה התשובה לשניה. על אף שאולי היא אקסיומה, באותה מידה שהסקרנות היא אקסיומה. ואז מה? עליי לקבל אותה פשוטה כמשמעה? ולהתעלם מהנטייה שלי לשאול שאלות (או שמא גם נטייה זו בעצמה היא...) אז לוקחים את הדברים כפי שהם כעת עם הידיעה שהחיים ממשיכים ומתבגרים ומתחדשים, ומקווים שבכך מתפקחים. או שמחפשים מישהו שכבר יודע דבר או שניים. ואז נשאר הטריק, לתכסס את עצמנו נגד המנגנון הסקפטיות שלנו עצמנו, ולדעת במי אפשר לסמוך לא מכיר את האוקולטיסט ההוא

MetalSinagouge

New member
אבל בסופו של דבר,

כל אחד ממלא את חייו בשאלות כאלו ואחרות שלהן אין היררכיה ברורה כנראה. למשל שאלה על חיים של סלבריטי דומה לשאלה פילוסופית כי סה"כ אנשים חושבים על זה ומעבירים תזמן ככה :)

Free Smile

New member
אם היתה לנו את היכולת

לבחון את עצמנו בכל רגע נתון היינו נדהמים ומזדעזעים עד עומק נפשנו לגלות כמה חוסר חשיבות שולטת ברוב הדברים שמעסיקים אותנו בין היתר, המון מחשבות של "אם היה"

למעלה