לגבי הספרים של זכריה סיטשין
השאלה שלך MetalSinagouge הופנתה אלי ע"י גילי. מאחר ואני מנהל את אתר המרכז הישראלי לחקר עבמי"ם, אענה ברשותך: 1. כל נושא העבמי"ם שנוי במחלוקת. למרות שלדעתי האישית אין עוררין על כך שחוצנים קיימים והם נמצאים כאן בקביעות, הרי שמרבית עולם המדע לא מקבל טענות אלו (וסיבותיהם עימם). לכן ניתן לומר, שכל הספרים בתחום, שנכתבו מעולם, כולם בלא יוצא מהכלל שנויים במחלוקת בקרב הקהילייה המדעית. 2. זכריה סיטשין מעלה תיאוריות מאד מענינות, אבל שלא כאחרים המעלים תיאוריות חסרות בסיס או פילוסופיות לחלוטין, הרי שסיטשין מנסה להוכיח את דבריו ע"י ממצאים ארכאולוגיים וכתבים קיימים. לכן, ניתן להתווכח איתו, אבל חובה לדעתי להביא את הספרים לידיעת הגולשים. לאחרונה יצא ספרו "כוכב הנפילים, גם בעברית, ואני בהחלט ממליץ לקרוא את הספר. יש לזכור שבסיס המחלוקת של סיטשין עם עולם המדע נובעת מהעובדה שהוא עושה שימוש בידע הרחב שיש לו בשומרית (ואין הרבה מומחים לשומרית בעולם), ובחקר תרבויות עתיקות, על-מנת לנסות ולהוכיח את דבריו. ספריו מעוררים זעם בקהיליה המדעית מאחר והוא אינו ארכאולוג או חוקר-תרבויות בהשכלתו אלא עיתונאי. לכן, יש לקרוא את ספריו ולקבוע עמדה כל אחד לעצמו. 3. רשימת הספרים באתר, לא עודכנה זמן מה. דוקא פנייתי לגולשים להפנות אותי לספרות מעניינת ולהציגה באתר, לא נענתה כמעט כלל (פרט למקרים בודדים). 4. האתר עצמו שייך למרכז לחקר עבמי"ם, ונועד לשרת את כל הגולשים ואת כל הדעות. לכן, גם מאמרים שאני חלוק עליהם או נתונים שאיני מסכים עימם, כן מתפרסמים. העיקרון הוא אחד - זכות הציבור לדעת, ולשפוט בעצמו את החומר. כל אחד רשאי לקבל את כל המידע, ולהסיק לעצמו מסקנות לגבי מידע כזה או אחר. חנן