חברים היה נחמד אבל החלטתי להפסיק לצפות בסדרה.

חברים היה נחמד אבל החלטתי להפסיק לצפות בסדרה.

העונה הראשונה היתה מעולה. העונה השניה היתה בסדר אבל החצי השני שלה ממש מתדרדר.
הקש ששבר אותי היה הפרק האחרון שהיה טפשי, לא אמין ודבילי.
נתחיל ממשהו קטן- אמה והנרי מסתתרים בחיפושית הצהובה כדי שניל לא יראה אותם?? זה כמו שיהודי בחו"ל יוריד את הכיפה כדי שלא ידעו שהוא יהודי אבל במקביל יתחבא בבית כנסת מתוך הנחה שלא יחשבו שיש שם יהודים.

וכעת למה שגרם לי לקבוע שזה הפרק הכי מטומטם בסדרה- מה שהתסריטאים עשו מרג'ינה בפרק הזה כל כך לא מתאים למה שהציגו אותה בשתי העונות. עשו אותה טפשה במקרה הטוב ולא שפויה במקרה הרע.
זה מתחיל בסצינה עם הנרי בגינה. רג'ינה מודיעה להנרי למעשה שהיא הולכת לחסל את כל תושבי סטוריברוק ומופתעת כשהוא מסרב.
הלו.. הרי ניסית להיות טובה כדי שהנרי יאהב אותך ופתאם את מופתעת ולא מבינה למה הנרי מתנגד לטבח המוני? או שרג'ינה טפשה או שהיא לא שפויה אם היא ציפתה שהנרי פתאם יהפוך את עורו.
זאת לא הרג'ינה שהציגו לנו במשך כל הסדרה. תצפו מחדש בסצינה ותראו שתרגישו חוסר נוחות שכאילו זאת לא הדמות הרגילה שאנו רגילים אליה.
נוסיף לזה רמת משחק ממש אבל ממש גרועה של הנרי. כלומר לא ידעתי שהוא מסוגל לשפר את היכולת שלו לשחק עוד יותר גרוע אבל הנה הוא הצליח בכל זאת להפתיע אותי לרעה. אולי הרגשתי ככה כי זאת היתה סצינה עם השחקן הכי גרוע מול השחקנית הכי טובה.
נמשיך ליער המכושף- המטרה של רג'ינה היתה להרוג את שלגיה. רג'ינה לא תופסת את עצמה כרעה אלא כבעלת רצון לנקמה בשלגיה על מות דניאל. פתאם משיחה קצרצרה הכל נסלח? אם רג'ינה בעלת כזה עומק אז מלכתחילה היא לא היתה אמורה להאשים את שלגיה במותו של דניאל.

אני כבר חש כמה פרקים שהתסריטאים פשוט "אונסים" את העלילה בגסות כדי לסגור קצוות איך שבא להם וכאמור הסצינה של רג'ינה והנרי היתה פשוט ביזיון בעיני כשרג'ינה מוצגת כמו טפשה.חבל שלאנה לא העירה להם שהדיאלוג לא מתאים לאופי של רג'ינה.

בכל אופן היה תענוג לשהות במחיצתם והמשך הנאה לכולכם.

ועוד משהו בקטנה

מנגנון אל-כשל של הקללה?- הקללה נשברה מזמן לא?
זהו רות סוף

Shiri from the block

Active member
כן יש רק עוד 2 פרקים, לא חבל? ה-2 פרקים האחרונים יכולים להפתיע אותך ממש..
ראית כבר 99% מהעונה, לא תשלים ל-100?

גם השותף שלי רוצה להפסיק ואמרתי לו שיחכה לשני פרקים האחרונים... תנו לסוף עונה להראות מה היא מסוגלת ואז תחליטו.
נראה לי ממש טיפשי לוותר עכשיו.

הלדין

New member
למען האמת, רג'ינה לא שפויה.

רג'ינה של תחילת העונה היא אישה שפויה דיה להבין שאי אפשר לכפות על הנרי לאהוב אותה. לקראת הסוף רג'ינה עושה בדיוק את מה שנמנעה ממנו בתחילת העונה: להטיל קסם שיגרום להנרי לאהוב אותה. כנ"ל לגבי רצח המונים, בתחילת העונה לרג'ינה יש הזדמנות להכות בתושבי סטוריברוק שזה עתה ניעורו מהקללה ורק בשל האובססיה שלה להנרי, הדבר הזה גם נמנע. לגבי הסצנה בין הנרי לרג'ינה, לי נראה שרג'ינה פשוט איבדה את הקשר שלה עם המציאות ותפיסתה את הנרי ומניעיו לא מציאותית. ובאשר לשלגיה, רג'ינה נמצאת באותו מצב מנטלי שם - מעין אי יציבות רגשית לכאן ולכאן שמונעת על ידי כמיהתה לאהבה. מרגע שהיא מבינה ששלגיה יכולה לספק לה אהבה, היא מוכנה לסלוח לה. נראה לי שניתן הסבר חלקי מידי רמפליצקין בכך שרג'ינה לא רגילה עדיין להיות מלכה. בשביל אחת, שהייתה חסרת כח במשך זמן כה רב, כח כזה בידיים יכול להוציא נפש מעורערת כשלה משיווי משקל נפשי. מות אמה בהווה הוא זרז דומה.

אני חושבת שלרג'ינה יש מלא שכבות...

והיא דמות מסובכת... היא רוצה אהבה כלשהי. היא לא ממש מבינה מה זו אהבה... או לפחות, איך להתמודד עם אהבה...
נתחיל מזה שאמא שלה לא ממש אהבה אותה כיוון שהלב שלה היה מחוץ לגוף שלה במשך כל ימי חייה של רג'ינה... ועד שהיא אהבה מישהו (דניאל), אמא שלה הרגה אותו... והיא התחתנה עם אבא של שלגיה שהיא לא אהבה אותו....
אבא שלה כמובן שהוא אהב אותה אבל, הוא פחד יותר מדי מאמא שלה ולכן, הוא לא ממש יכל להגן עליה... אבל כמובן שהוא אהב אותה עד כדי כך, שהוא איפשר לה להרוג אותו... אבל גם כאן, היא לא ממש יודעת להתמודד עם אהבה וזה למה היא הטילה את הקללה...
ואז נכנס גרג עם אבא שלו שבו היא ראתה מישהו שהיא יכולה לאהוב... אבל שוב אבא של גרג הגן עליו ושלח אותו...
ואז הגיע הנרי... הוא אוהב אותה אבל היא לא מסוגלת להבין איך להתמודד עם אהבה הזאת... הרי כל מי שאהב אותה בעבר והיא אהבה אותו מת. וזה מה שגרם לה לפנות לכח... קסם... היא פשוט לא יודעת איך להתמודד עם אהבה וקסם נראה לה הפתרון הכי פשוט...

יסמין@

New member
אבל

את כל אנשי הכפר, כולל ילדים קטנים, היא רצחה לא באמצעות קסם אלא בדרכים אלימות רגילות כמו שאר הרודנים הפסיכופטים. וכל זה קרה הרבה לפני הרבה שקורה מתה, הנרי וכו'. ואת כל האנשים האחרים שרצחה, גם כן לפני. וכספת הלבבות הנוראה שלה - לפני. ושלחה את הנזל וגרטל לבית המכשפה בידיעה שהיא תאכל אותם כמו שאכלה הרבה ילדים אחרים ששלחה אליה וכו' וכו' וכו'. בווווהווווו, מסכנה. מלאת השכבות הרעות רק רצתה שיאהבו אותה. בגלל זה היא רצחה כל כך הרבה ופגעה ועינתה ועשתה רע כל כך הרבה. באמת דמות מורכבת ומקסימה שממש מעוררת רק הערצה רבה. ועל הכל אפשר לסלוח לה. היא הרי מורכבת.

היא לא מסכנה

בואי נעשה רגע הקבלה לרודנים רוצחי המונים מוכרים. היטלר היה צייר, שבא מבית שבור. סטאלין יועד להיות כומר, אסד הוא רופא עיניים שרצה לרפא את ילדי סוריה...... את התוצאה של הטירוף שלהם כולם מכירים טוב מידי.....
היא לא יציבה מבחינה מנטלית, היא נמצאת כל הזמן על הסף..... ראינו את זה כבר שהיא מוכנה בשנייה לסלוח לסנאו ובשנייה אחת היא מתהפכת כי היא לא מסוגלת לקבל אחריות על המעשים שלה. הכוח עלה לה לראש, הנקמה מסנוורת אותה, והעובדה שהיא בוגרת כמו ילדה בת 5, פלוס רגעי כנות (ושחקנית מדהימה) הופכים את ר'גינה לדמות מעניינת ומורכבת (כמו כל מנהיג מטורף).

ושוב, זו תוכנית טלוויזיה, שאפילו לא מבוססת על משהו שבאמת קרה. לא צריך לקחת את זה כלכך ללב

Macphista

New member
מה שמזכיר לי

התגובה שלך כאן הזכירה לי, רוברט קרלייל שיחק במיני סידרה בריטית על התחלת דרכו של היטלר. היו שם עוד כל מיני שחקנים מוכרים בריטים וגם אמריקאים- ג'וליאנה מרגוליס.
אז ראיתי את זה ביום השואה... ורוברט שיחק את ... היטלר... והייתי מאוד מבולבלת מה אני אמורה להרגיש כלפי הדמות שלו... בחמש הדקות הראשונות.
בכל השעות שהגיעו אח" נגעלתי מהדמות (התסריט לא נתן מקום להזדהות בכלל) אבל הו כה נפעמתי מהשחקן המשכנע. אם אכן היטלר הזיע כל הזמן הסתובב עם פנים מלאות שאריות אוכל וירק על עצמו מלא.
קיצר, כוחו של השחקן...

Macphista

New member
היא בילבלה אותי

איכשהו קיבלתי בתחילת הסרט שלכל הגרמנים האלה יש מבטא בריטי כלשהו והם מדברים אנגלית עם מבטא בריטי כי זה סרט בריטי וכי רוב הקהל בריטי וזה. כרגיל, כמו שבסרטים אמריקאים כל הזרים מדברים אנגלית. אבל... אז לבליל כל המבטאים הבריטים השונים שהיו שם נכנסה האמריקאית... ואפילו אמרו על הדמות שלה שהיא אמריקאית... ואני כזה- אז היא גמרניה אמריקאית שמדברת גרמנית במבטא אמריקאי? או אנגלית במבטא אמריקאי? או פשוט אנגלית וכולם זורמים איתה?
היה לי מאוד מבלבל כל סיפור המבטאים בסרט הזה.

יסמין@

New member
מה את אמורה להרגיש כלפי הדמות שלו??

לא יודעת.... המממממ.... רצח 6 מיליון יהודים ועוד כמה מיליונים מעמים שונים והומואים וצוענים.... הממממ.... באמת מבלבל מאוד מה להרגיש כלפיו.

אבל הרי זה מה שאני מדגישה כל הזמן: יש להבחין
בין השחקן
לבין הדמות!

יסמין@

New member
התאפקתי כל הזמן

להזכיר מפלצות כאלה. אבל משום שהזכרת, אותי באופן אישי לא מעניין אם סטלין ניגן על כינור ואם אסד אהב ציפורים ואם היו נאצים שקראו שירה ורצה שיאהבו אותו. את מי זה מעניין בכלל???? בעיניי הם לא דמויות מעניינות ומורכבות. בוודאי לא מעניינות.

אני לא לוקחת ללב. אני פשוט רוצה להבין: האם מעריצים את
לאנה
או
את
רג'ינה?

Macphista

New member
את מכירה את הסדרה דקסטר?

על איזה פסיכופט שרוצח אנשים כל הזמן?
אז זו סדרה מאוד מוצלחת. יש לה מלא מעריצים. הרבה אוהבים את הדמות של דקסטר. אוהבים לשנוא, אוהבים לראות, אוהבים להנות ממנו כשהוא על המסך.
זה לא אומר שאם הם יפגשו דקסטר כזה בחיים האמיתיים הם לא יעשו משהו אחר מלבד לברוח ולקרוא למשטרה.
אני חושבת שאת צריכה לקבל את זה שיש אנשים, הרבה, שאוהבים לראות דמויות רעות ברמה כזו או אחרת על המסך. ופשוט לקבל את זה.
כמו שאת תמיד אוהבת לסיים דיונים כאן- נסכים לא להסכים. סוף פסוק.

יסמין@

New member
לא. קראתי

שהגיבור הראשי בסדרה הוא פסיכופט מרושע ביותר. אז למה לי לראות דבר כזה?
בוודאי שאני מבינה שיש אנשים שאוהבים לראות דמויות רעות,
אם כן התשובה לשאלתי היא: שיש שמעריצים את רג'ינה, ולא רק את לנה!
ת'אמת? מצער אותי.
אין כאן מה להסכים או לא להסכים. זו עובדה שיש אנשים שמזדהים עם רוע ועם הרעים, בחיים ובסדרות.
אותי זה מעציב.

Macphista

New member
אוי איזה דמות נהדרת!

כל כך נהנתי.
לא קראתי את הספרים אז אני מכירה רק מהסרטים אבל... וואו! איזה דמות נהדרת! וביצוע מצויין.
הלנה בונהם קרטר פשוט מושלמת!

למעלה