חברים, הפסדתם...

• פותח הנושא בי
  • פורסם בתאריך

בי

New member
חברים, הפסדתם...

אתמול התקיימה ביקום הרקדה עליה דיווחו לפני יומיים חגית וניר. זו היתה הרקדת נוסטלגיה, העבירו אותה חיים צמח ואייל קרבלניק. בגלל המדריכים זו לא היתה הרקדה שבלונית. רקדו הרבה ריקודים שלא נרקדו הרבה שנים ושלא נירקדים במקומות אחרים, ואפילו לימדו כמה ריקודים. חבל ששאר הרקדות הנוסטלגיה לא נראות כמו ההרקדה הזאת. (אני משערת שזו של חיים צמח בירושלים ג"כ טובה באותה מידה, לא הייתי בה). ריקודים ישנים יש בשפע וניתן להרכיב הרקדות מגוונות עם ריקודים מתקופות שונות, אבל במציאות המרקידים בחוגי הנוסטלגיה, אלה הנערכים פעם בחודש, נתקעים כל אחד עם רפרטואר קבוע משלו. למישאל הרפרטואר שלו, וגם אם תבקשו ריקוד שלו ברפרטואר שלו, לא תקבלו, ואותו כנ"ל אבי אמסלם במרחביה. חבל. ההרקדה של חיים צמח ואייל קרבלניק תיערך מדי חודש, ביום רביעי בשבוע השני של החודש. למי מכם שאין הרקדה שאינו "מכור" לה בימי רביעי, אני מאד מאד ממליצה לבוא להרקדות הבאות. זה כיף. לא צריך יום לימודים ארוך כדי ללמוד את הריקודים, רובם פשוטים וניתנים ללמידה תוך כדי הריקוד, תמיד יש מדריך שרוקד במרכז המעגל, ואני בטוחה שכל אחד מכם יכיר חלק נכבד מהריקודים. המיקום נח למי שגר במרכז, אך גם למי שגר רחוק יותר, שווה נסיעה. חוויה!!!

אנא כתבי לנו רשימה

של ריקודים מיוחדים שנלמדו או הורקדו, בהרקדה נוסטלגית זו , ואשר לא נרקדו במקומות אחרים. תודה. רק לשם פרופורציה. ואולי נתחיל לבקש אותם

בי

New member
בבקשה

שאלת את הבנאדם עם הזיכרון הכי דפוק, אבל בכ"ז... ישנם ריקודים "מיוחדים" שרוקדים בשאר הרקדות הנוסטלגיה, דוגמת נטפים, פזמון האגודה, וכאלה...ריקודים שלא תמצא אותם כמעט אף פעם בהרקדות הרגילות. ריקודים מיוחדים יותר שאני זוכרת מאתמול הם: הבאנו שלום עליכם, זמר שכזה שלימדה שושנה קופלביץ, יהושוע, עורי בת ציון, זה מה שזכור לי כרגע. אשאל את יאיר בינו בערב לשמם של עוד ריקודים שנרקדו, או שחגית תוסיף מחר לרשימה, היא צעירה יותר ומן הסתם הזיכרון שלה טוב משלי. אם התכוונת בציניות לכך שתתחיל לבקש ריקודים מיוחדים ובין אם התכוונת ברצינות אני משערת שברור לך שאין סיכוי שישימו אותם במקומות אחרים גם אם תבקש. בהרקדות הרגילות, ברור למה לא, כי לא יהיה מי שירקוד אותם, כולל המדריך. בהרקדות נוסטלגיה, מכיוון שכל מרקיד מקובע על הרפרטואר שלו וגם... ה פ ת ע ה ....גם הוא לא יודע את הריקודים האלה.

בי

New member
אנא, רענן את זכרוני

איפה ומתי רקדת איזה ריקוד מאלה שהזכרתי???

הנה רשימה

ריקודים שכמעט ולא רואים (רשימה חלקית, גם אנחנו לא זוכרים...): מעגל: את אדמה, זמר שכזה (שושנה קופלביץ לימדה), דבקה ורד, שירי, יה חביב, ושבו בנים, כאגדת רבקה, תפילה במדבר, יהושע זוגות: נערה, אהבה עתיקה, נחל התנינים (חיים צמח לימד), סופו של קיץ, לא לקחת ללב, שושן ריחני, בנאות מרעה שורות: יוסל יוסל, הבה נגילה וכמובן כל הריקודים המוכרים. בכלל, חוץ מהריצפה (הבטיחו שיסדרו) היה ממש אחלה. הגיעו יוצרים ומדריכים: סעדיה עמישי, שושנה קופלביץ, אמנון שאולי וגם משה תלם, משה אורון ויאיר בינו. היתה אווירה מאד נעימה, המעגל היה מלא - גם בריקודים המיוחדים (תמיד היה מדריך באמצע), והערב עבר בכיף ("נסחפנו" עד אחרי 1:00) התאריך הבא 11.9 - ניתן לכם התראה מראש

סתם בשביל העניין - תוכל לפרט?

איזה חצי רוקדים (ולא פעם בשנה, כשהיוצר מגיע לביקור) ואיזה חצי "לא יפים" בעינייך (ואולי גם למה)? אם תוכל לספר לנו איזה ריקודים "יפים" בעינייך, נוכל לספר לך אם זו הרקדה שתעניין אותך או לא.

יבנאי

New member
לעזרא - על טעם ועל ריח אין להתווכח

הכרטיס הצהוב השני בדרך? (סתם בצחוק)

על טעם ועל ריח !!!

עזרא יקר ! אמרו חכמינו "אל טעם ועל ריח - אין להתווכח". ואני סבורה שיפה או לא יפה זה "בעיני המתבונן". מירי.

לעזרא, אנחנו מחכים

טענת כאן טענה מאוד רצינית - ומן הראוי לאשש אותה באיזו הרקדה רוקדים חצי מהריקודים שהזכרנו??? בטח שלא אצל מישאל אגב, בתגובתך לבי בעצם הסכמת עם מה שהיא כתבה - גם היא כתבה שאת נטפים ואת פזמון האגודה רוקדים בכל הרקדות הנוסטלגיה, אבל מה לגבי האחרים? עדיין מחכים להתייחסותך.

לחגית וניר. שבת-שלום.את בנאות מרעה

סופו של קיץ רוקדים גם אצל מישאל.שני הריקודים את אדמה אצל יואב ודבקה ורד אצל מישאל הרוקדים לא אהבו ומיד נעלמו.כנל יא חביבי,ושבו בנים לגבולם,כאגדת רבקה ויהושע שהוא ארוך וקשה ןלמרות זה מישאל לפעמים נותן אותו.שאר הריקודים שהזכרתם הם יפים ולא נותנים אותם.חבל שלא הגעתי להרקדה כי אותו יום היה לי יום מעייף, קבלתי אוטו חדש.

לחגית וניר

כל הריקודים שהזכרתם יפים, חבל שפיספסתי, נו בפעם הבאה. לא שמעתי על ריקוד "מהריצפה" שחוץ ממנו היה אחלה (סתם בצחוק) שבת שלום.

נוסטלגיה ואיכות

חגית וניר.כל הכבוד למי ששומר על הגחלת.גם בנוסטלגיה המדריך צריך לחוש את הקהל-ולא להשמיע ריקוד שרק זוג אחד בלבד מכיר-כדוגמת "בעיקבותייך" והמבין יבין. חוץ מזה מה הביג דיל?חלק נכבד מהריקודים שציינתם נרקדים בקרית טבעון בימי שני נוסף על ריקודים נפלאים אחרים.הגלגל הומצא הרבה קודם. וחוץ מזה הריקוד "נחל התנינים"כלל לא נוסטלגיה-למרות שיש לו טעם של פעם. תקפצו לבקר.

למבין ענין

קודם כל, שמחנו לשמוע על ההרקדה בטבעון עם יאיר הראל שאנחנו מאוד אוהבים ומעריכים (מסור לו ד"ש). לצערנו, זה קצת רחוק בשבילנו. כמובן שאף אחד לא המציא כאן את הגלגל. סתם רצינו להמליץ על הרקדה נחמדה במרכז. ובכל זאת, מדריך לא צריך רק לחוש את הקהל. זה לא מספיק. אם דרך העבודה של המדריך היא רק "לחוש את הקהל", נרקוד כל הזמן ריקודים כמו "סתיו לבן", "עז וכבש", "מחול האוהבים", "רחל", "החיננית" וכו´ (מזכיר למישהו איזו הרקדה?) אותנו זה כבר משעמם. כמובן שלא צריך ללכת לקיצוניות השניה ולשים רק ריקודים מטורפים ("בעקבותייך" זה מטורף??? אנחנו רוקדים אותו בהרקדה רגילה ...) - צריך לדעת לשלב. מרקיד צריך להוביל, לחשוף את הקהל לריקודים אחרים. ואם לא יודעים - אז ללמד!!! וזה בדיוק מה שהיה ביום רביעי. בכל ההרקדה (ולמרות רשימת הריקודים שרשמנו, והיו עוד!) - רק בריקוד אחד ("ושבו בנים") רקדנו כמעט לבד. בכל שאר הריקודים הקהל השתתף - וזה היה הכיף הגדול (אנחנו לא ממש אוהבים לרקוד לבד)

למעלה