חברים חדשים

  • פותח הנושא lap
  • פורסם בתאריך

vegan

New member
לי נראה שהסיבה היא אי השרשת הרגלים

האדם אינו אוכל חיות מטבעו ואין לו משיכה טבעית לכך. כאוכל פירות. משיכתו הטבעית של האדם היא לטעם המתוק, לניחוח הפירות, לצבעוניותם ועסיסיותם. התאווה לחיות מתות היא הרגל נרכש וככל שעוברות השנים, ההרגל מתחזק וקשה יותר לשרשו. לאדם צעיר קל יותר לשנות הרגלים. כשם שמנצלים זאת כדי להקנות לרוב הילדים הרגלי אכילת חיות מגיל צעיר, כך גם קל יותר לעשות את השינוי בכיוון השני. משיחות עם כאלה שנטשו את הצמחונות, רובם עשו זאת בשל הדעות הקדומות, שנשמעות לצערנו גם מרופאים רבים, כאילו שצמחונות אינה בריאה (כמובן שההיפך הוא הנכון). ילד פחות מושפע מטיעונים אלה וכך גם מישהו שצמחוני מגיל צעיר ונוכח בעצמו באמת. מישהו שנהיה צמחוני בגיל מבוגר יותר, מתייחס יותר לעניין הבריאותי ובדרך כלל מקבל הערות רבות מהסביבה. אם הוא אינו צמחוני זמן רב ואינו מודע מאד לנושא התזונה, הוא חושש יותר ובמקרה של מחלה או חולשה כלשהי הוא ימהר להאשים את הצמחונות כגורם לכך. המקרה שלי, לפחות סותר את ההנחה שהגורם הוא החינוך. בגיל 3 החלטתי להיות צמחוני, ברגע שהבנתי מה מקורו של הפגר בצלחת. לא היה אף אחד צמחוני במשפחתי או בסביבתי אשר השפיע עליי או הנחה אותי בנושא. בהמשך הפסקתי להשתמש בנעלי עור בסביבות גיל 14, כאשר במשך 10 שנים לא היה לי אפילו רמז לכך שאינני היחידי בעולם הנוהג כך. רק כשהתחברתי לאינטרנט התחלתי לקרוא על טבעונים בחו"ל ואחר כך גם הכרתי טבעונים באגודה נגד ניסויים בבעלי חיים (אנונימוס הייתה עדיין קבוצה קטנה בראשית דרכה). היום אני כבר צמחוני 92% משנותיי ו 22% מהן טבעוני. מההורים קבלתי תמיכה בנושא הכנת האוכל ועד היום אמי מכינה אוכל טבעוני מעולה כשאנו נפגשים, אבל לא תמיכה מוסרית. עד היום מסתכלים על פעילותי באנונימוס כמוזרות ובזבוז זמן.
 

MooN aka asdfgh

New member
הכל נכון חוץ מדבר אחד...

אתה לא יכול להתעלם מעובדות מדעיות: האדם מטבעו הוא אוכל כל, משמע הוא אוכל גם בשר מטבעו.
 

xenocide

New member
העניין הוא

שאם מישהו נהיה צמחוני מגיל צעיר הייתה לסיבה לכך שהוא הבין מה הוא אוכל... וגם נראה שקל לו יותר להתנתק מהבשר ולא לחזור אליו שוב בבגרות משום שלא תמיד זוכרים מה היה כל כך "טוב" או טעים באכילת בשר אני מכירה המון שהפסיקו לאכול בשר מתוך אידיאולוגיה ולא מעצם העובדה שמה שהם אוכלים מגעיל אותם ולכן ברגע שהרגישו געגוע לבשר חזרו לאוכלו. לכן אני חושבת שיש הבדל עצום בין ילד בן 3-8 שנהיה צמחוני לבין מישהו שצריך להחזיק עצמו ממש ממש חזק עם הצמחונות כי הוא התחיל עם זה בגיל מאוחר יותר.
 
לא נכון!

אני צמחונית מגיל 12 וחצי ואני לא מתגעגעת לבשר בכלל והכרתי מישהו שהוא עכשיו בן 40 וצמחוני מאיזה גיל 15 עובדה שזה לא קשור לגיל בכלל אבל מה שנכון זה שמי שנהיה צמחוני בגיל 3 או בכלל מלידה רוב הסיכויים שלא יחזור לאכול בשר אבל ההפך זה לרוב לא נכון
 

xenocide

New member
לא אמרתי

שזה לא יתכן רק אמרתי שזה יותר קשה למי שזוכר את טעם הבשר ושלא הגעיל אותו לאכול בשר. אי אפשר לקחת בחשבון אנשים מהפורום-כלומר את עצמכם כי אני מניחה שכולכם עדיין צמחוניים. אבל אתם שוכחים שמדובר כאן באלו שהיו צמחוניים ועזבו את זה. שאלתם פעם מישהו שהפסיק להיות צמחוני למה הוא עשה את זה? כי אני כן, והתשובה שקיבלתי הייתה- אידיאולוגיה אידיאולוגיה אבל קשה לי לא לאכול בשר!
 

vegan

New member
העובדות המדעיות הן שהאדם פרוגיבור

אכן, לא ניתן להתעלם מהעובדות המדעיות המראות שהאדם מטבעו הוא פרוגיבור, אוכל פירות. ישנם בני אדם המתנהגים פועל כאוכלי כל, אך לא לכך מותאם גוף האדם. אני מצרף מאמר של יריב גלבוע בנושא (מצורף גם כקובץ וורד): השוואה בין מזונם הטבעי של טורפים, אוכלי כל ובני אדם יריב גלבוע (עורך טבע-און ובריאות) מזון טבעי של חיה הוא המזון שהחיה צורכת בתנאים טבעיים. האם חלב הוא מזון טבעי ליונקים שנגמלו? לא, כי אין אפשרות שיסופק לחיות בוגרות. אם בני אדם צורכים חלב פרה זה לא אומר שהוא מזון טבעי. מחלוקת רבת שנים קיימת לגבי השאלה אם בשר הוא מזון טבעי של האדם. עוד במאה ה18- קבע ג´ורג´ קיוביה כי האנטומיה ההשוואתית מלמדת, כי האדם דומה לקבוצת הפרוגיוורים (אוכלי פירות), ואינו דומה לקבוצת הקרניבוורים (הטורפים) בשום דבר. אי-דמיון לטורפים 1. מעי האדם והקוף ארוכים מגופם פי 12, מעי הכבשה – פי 30, מעי הכלב – פי 3. 2. כלבים וחתולים אינם לועסים את מזונם ביסודיות כמו האדם, והמזון נבלע על ידם חתיכות חתיכות. אם אדם יעשה כך הוא יסבול מכאב בטן והמזון לא יתעכל טוב, אך אצל הטורפים מופרשת חומצה הידרוכלורית בכמות גדולה פי 10 מאשר אצל האדם. החומצה מפרקת ביעילות את החלבונים בבשר ומשמידה חיידקים. אצל האדם זמן עיכול בשר נמשך 6 5- שעות לעומת כשעתיים אצל טורפים. לטורפים יש בקיבתם אנזימים ספציפיים לבשר שמפרקים אותו במהירות ואפילו את העצמות. 3. רוקם של טורפים אינו מכיל את האנזים פטיאלין, שנמצא אצל האדם ואצל חיות צמחוניות ומפרק עמילן. 4. השתן של טורפים חומצי, אך בסיסי אצל חיות צמחוניות וגם אצל האדם (אם הוא בריא). 5. האדם רגיש לטפילים ולחיידקים בבשר אך טורפים לא. האדם ניזוק משומנים רוויים מן החי ומכולסטרול מן החי - אך טורפים לא. 6. לטורפים יש מערכת שיניים שמותאמת לתפיסת הטרף, פציעתו וביתורו. לאדם לא. 7. אדם מתגרה מריחם, צבעיהם ומראם של פירות וירקות. ריחם של גופות בעלי חיים הוא פשוט מסריח וגורם לאי נעימות. דם ואיברים כרותים גורמים לאי נעימות אסתטית. ריחו וטעמו של בשר נעימים רק אם בישלו ועיבדו אותו כך שיאבד את ריחו וטעמו המקוריים. אי-דמיון לאוכלי כל אוכלי כל אינם טורפים במובן המקובל של המילה. עצם המונח אוכלי כל הוא בעייתי ואינו מוגדר היטב, כי הם שייכים לסוגים רבים ושונים ונבדלים זה מזה בהרבה אופנים. חזירים אוכלים פירות, זרעים, אגוזים, בלוטים, ירק, פקעות, בצלים וגם חרקים, תולעים, חלזונות וחולייתנים קטנים שאותם הם מוצאים בשעת הנבירה באדמה. דובים אוכלים עפ"ר חרקים. המינים השחורים של הדובים אינם טורפים אלא לעתים רחוקות מאוד. דובים חומים אוכלים גם נבלות ודגים, אך מזונם העיקרי צמחי. רק הדוב הלבן (בקוטב) הוא טורף מובהק, כי אין שם צמחייה, אך הוא שונה מאוד משאר הדובים בהסתגלותו לתנאי החיים בקוטב. עכברים וחולדות אוכלים בטבע מזון צמחי, אך בקרבת האדם יאכלו כל מזון (עד כאן נלקחו הנתונים מערכי חזיר, דב ועכבריים באנציקלופדיה העברית). זה שהעכברים הסתגלו לאכול דברים שאינם מזונם הטבעי מראה שלכל יצור חי יש טווח הסתגלות גדול. חתולים הגדלים עם בני אדם אוכלים לעתים לחם, תירס, אפונה, אבוקדו וכו´, אך זה לא אומר שהם אוכלי כל. פרות מקבלות קמח עצמות במזונן ואוכלות אותו, אך זה לא אומר שאינן צמחוניות בטבען. באנגליה אולף גמל לאכול נקניקיות, אך ביסודו הוא אוכל צמחים. האדם הקדמון נהג לצוד בעלי חיים מכיוון שמקורות המזון שעמדו לרשותו היו מצומצמים, והוא שם את ידו על כל מה שיכול. בישול אינו אקט טבעי. אכילת בשר ללא בישול מסוכנת לאדם (וכן אכילת בשר מבושל, אך פחות). יצרם הגסטרונומי של בני אדם אינו מתעורר למראה מזונם הבשרי של אוכלי כל: חלזונות, חרקים, תולעים ונמלים, ולכן בני אדם אינם אוכלי כל. מזונות אלה אינם נמצאים בשפע לחיה גדולה כמו האדם ולאדם אין יכולת ביולוגית מובנית לאסוף אותם (כמו הלשון של דוב הנמלים). גם לחזיר ולדוב מהווים החרקים וכיו"ב חלק זניח במזונם. כנ"ל לגבי קופים שאוכלים חרקים. לבני אדם אין יצר ציד לחרקים: מקקים מעוררים בו סלידה, ואינם מעוררים תיאבון. יש שבטים נידחים שאוכלים חרקים, אך ילדים קטנים אינם נוהגים לאכול חרקים באופן ספונטני. קופים ובני אדם יש הטוענים, שהאדם קרוב מבחינה ביולוגית לקופים, ומאחר שחלק מהם אוכלים בשר בטבע, אכילת בשר טבעית לאדם. השימפנזה נחשב לקוף הקרוב ביותר לבני אדם ולחכם בקופים. "תזונתם של השימפנזים היא צמחונית ביסודה, אך בנסיבות מסוימות הם צדים קופים, עפרים וחזירים קטנים". בעונות מסוימות בשנה הוא ניזון מטרמיטים (האנציקלופדיה העברית, ערך שימפנזה). השימפנזים אינם מותאמים מבחינה ביולוגית לציד ומבצעים אותו כשאין להם מקורות מזון אחרים. מיני קופים שונים דומים זה לזה יותר מאשר לאדם, אך הם נבדלים מאוד בכל הפרמטרים, כולל בתזונה (רוב מיני הקופים הם אוכלי פירות). עצם השוני העצום בין המינים השונים של דובים, שחלקם צמחונים לחלוטין והאחר (הדוב הלבן) שהוא טורף מובהק , מראה שבביולוגיה אי אפשר להסיק על תזונה ממין אחד למשנהו לפי קרבה כללית של מטען גנטי. לכן, אין סיבה אפריורי שהאדם ידמה בתזונתו לשימפנזה שאוכל גם בשר, כפי שאין סיבה שידמה לסוג אחר של קוף שהוא צמחוני לגמרי. עדיף לבדוק את התנהגותו הטבעית של האדם ואת נתוניו הפיסיולוגיים ומזה להסיק. מזונו הטבעי של האדם הוא פירות וירקות. הוא מותאם גם לאכילת לחם, תפו"א ומזונות מעובדים אחרים, וככל שהמזון מעובד יותר כך הוא פחות בריא. בשר אינו מזון טבעי של האדם, כפי שמוכיחים הנתונים הפיסיולוגיים שהובאו בתחילת דברי, והאדם אינו מותאם לאכילת בשר (כפי שהוא מותאם לאכילת לחם, למשל, למרות שאין זה מזונו הטבעי) כפי שמוכיחים הנזקים הבריאותיים הנגרמים מאכילת בשר, אפילו בשר אורגני. סיכום: רבים מתבלבלים מכך שאדם יכול לאכול ולעכל בשר ועושה כך ומסיקים מזאת שבשר הוא מזון טבעי של האדם. הנתונים שהובאו הראו שהמצב שונה לחלוטין.
 

tsf

New member
../images/Emo140.gifוהסיפור שלי...

טוב קודם כל שלום, אני קוראת את ההודעות בפורום כמה זמן אבל תמיד מתעצלת להגיב, אז הנה, לא התעצלתי וזה הסיפור שלי: אז ככה, אני בת 15. מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי בע"ח, האכלתי את חתולי הרחוב ולא רציתי לאכול בשר כי הוא חיה. אני זוכרת שבגיל 3 או פחות היה איזה סרט אנימנציה מפלסטלינה בTV והייתה שם איזה מכשפה שהרגה את הפרה וזה גרם לי להיות עצובה ולברוח מתחת לשמיכה.... בכל מקרה אכלו אצלנו בבית בשר אבל גם טבעולים וכל מיני קטניות ודברים כאלה (נראה לי שלאמא שלי היה איזה קטע עם בישול כזה... בריא
אבל כן היה בשר) בכל מקרה באופן עקרוני לא רציתי לאכול את זה אבל לפעמים הכריחו אותי או שכנעו אותי אבל לפעמים נתנו לי לאכול מ"השניצל הירוק" ככה קראתי אז לטבעול תרד או ברוקולי.... בכל מקרה מאז בערך זה הלך בהדרגה,תמיד ידעו שאני לא רוצה לאכול בשר אבל בסביבות כתה ב´ הכרזתי שאני לא רוצה בשר... כמובן שמידי פעם דחפו לי איזה שניצל לצלחת או שאכלתי בארועים מיוחדים כשהיה משהו ממש טעים בשרי (היה לי עם עצמי ויכוח רציני באיזה מנגל של יום העצמאות אצל חברים) אבל בקיצקץ גם לא אהבתי את רוב הדברים הבשריים וזה גם שימש לי כתרוץ לא לאכול משהו שלא אהבתי (גם סיבה טובה לפי דעתי!). ובערך מאז הפסקתי לאכול בשר עם מעידות קטנות "פעם ב..." במקדונלד עם רגשי אשם אח"כ ותקופה בכתה ה´ שכן אכלתי בשר .אבל אף פעם לא אכלתי ממש בשר באופן קבוע (אולי באותה תקופה כן). בבית לא עשו לי בעיות, אבא שלי ניסה לשכנע אותי לאכול בשר אבל לא באופן כ"כ רציני,קצת נידנד במשך כמה זמן אבל מי זוכר... היה בבית טבעול (וזה גם היה קודם ככה שיחסית לאנשים אחרים פה זה אחלה) ועכשיו כבר לא נגעתי ב-כ-ל-ל בבשר כבר שנה וחצי, המקפיא אצלנו מפוצץ בכל מיני טבעולים פי 5 יותר משניצלים בשריים
כשהייתי בחו"ל לפני שנה ממש שיגעתי נראה לי את המשפחה שלי ככשאכלנו הם נגיד אכלו נקניקיות בלחמניה באיזה דוכן ואני גררתי אותם להמשיך לחפש איזה סנדוויץ´ לא חי (וסיפור דומה גם במסעדות...
) ובגללי גם שאר המשפחה עכשיו אוכלת הרבה יותר מהטבעולים למינהם. אה ועוד נקודה חשובה. בגלל שהם אכלו בשר פשוט לא הזיז לאף אחד שאני לא אוכלת מספיק חלבונים (כי הייתה תקפה ארוכה מאוד שזה היה ככה), איזה קרובת משפחה שלנו שהבת שלה או משהו צמחונית אמרה לנו שצריך לעשות בדיקות דם אבל זה לא הזיז לאף אחד (זה משהו שאני עדיין כועסת עליו) בכל מקרה נראה לי שהיה לי חוסר רציני בכל מיני חלבונים וויטמינים אחרים והרגשתי שאני גובהת הרבה פחות מאשר בתקופות שכן אכלתי בשר מידי פעם והיו לי המון סימנים לבנים כאלה על הציפורניים עד שבמשך תקופה מסויימת לפני יותר משנה חשבתי לחזור לאכול בשר. אבל לשמחתי לא חזרתי לזה, בשנה שעברה למדנו קצת על מע´ העיכול בביולוגיה אז גם הוסיפו פרק על תזונה. בערך אז קלטתי שאני לא אוכלת נורמלי, פתחתי את האינטרנט באתרים שקשורים לנושא (וגם כאן לדוגמא) ולמדתי מה אמורים לעשות. עכשיו אני מכינה לעצמי את רוב האוכל ועושה אותו כמו שצריך ובריא יותר ואני הרבה יותר בטוחה בקשר לצמחונות ולזה שלא צריך את הבשר גם כמרכיב תזונתי וגם בשביל "הכיף". בכל אופן נראה לי שמספיק שעממתי אותכם אז ביי....
 

vegan

New member
על חוסרים ועודפים

לא סביר שהיה לך מחסור בחלבון, אלא אם כן היית בדיאטה חריפה. אצל רוב האוכלוסיה, אוכלת החיות, ישנו עודף גדול בחלבון, יותר מפי שניים מהמומלץ. אצל צמחונים וטבעונים רמת החלבון קרובה יותר למומלץ ורק לעתים רחוקות תהחה נמוכה מכך. מחסור בחלבון יכול להופיע בתנאים של דיאטה חריפה, תת תזונה או אוכל מאד לא מאוזן. בן אדם שאוכל כמויות סבירות מבחינת קלוריות ואינו נוקט בתזונה מוזרה מאד (לדוגמא רק צ´יפס), נדיר מאד שיהיה לו מחסור בחלבון. צריך לדאוג יותר מעודף חלבון ובכך יש ייתרון בולט לצמחונים ולטבעונים. סימנים לבנים בצפרניים מרמזים על מחסור באבץ. גרעיני חמניות הם מקור מצויין לכך. לא ידוע לי על קשר בין צמחונות לגובה. ישנם הבדלים משמעותיים בגובה בין אנשים שונים ללא קשר לתזונתם. גם קצב הגדילה שונה וילד שהיה הנמוך בכיתה יכול להפוך לגבוה בכתה מאוחר יותר. אנשים מחפשים סיבות לכל דבר, כולל גובה או מחלות וקל להאשים בכך את הצמחונות. העובדה היא שיש מחלות ואנשים נמוכים גם בקרב אוכלי החיות, אבל לא שמעתי אף אחד מאשים בכך את אכילת החיות. דווקא אכילת חיות היא שאחראית לבעיות בריאותיות רבות כולל מחלות לב, סרטן, בריחת סידן ועוד. אנשים רבים נוטשים את הצמחונות בשל דעות קדומות לגבי השלכות בריאותיות. אני שמח לשמוע שלא הסתפקת בדעות בלתי מקצועיות, למדת את הנושא והמשכת בדרכך. ישנה חשיבות עצומה לפצת מידע תזונתי שיעזור לשמור את הצמחונים והטבעונים ככאלה.
 

tsf

New member
תשובה

דבר ראשון, תודה שהסברת לי על האבץ
ודבר שני לא הבנת, כן אכלתי דברים בעיקר כמו צ´יפס באותה תקופה ובתקופה שאכלתי בשר גבהתי ממש המון והייתי בין הגבוהות בכתה וכשהפסקתי קצב הגביהה גטן בצורה רצינית. אז אני לא יודעת אם זה בגלל זה או לא אבל עכשיו זה לא כזה משנה
 

vegan

New member
קצב גביהה לא אחיד זה נורמלי לחלוטין

כשהייתי קטן, הייתי יחסית גבוה, לאחר מכן, בגיל ההתבגרות, היו תקופות שהייתי הנמוך בכיתה. בתיק הצבאי נרשם לי גובה 1.65, על סמך המדידה בלשכת הגיוס. היום אני בגובה 1.83 ובכל התקופה הייתי צמחוני. אנשים שונים מגיעים לגובה שונה ותהליך הגביהה קורה בגילאים שונים, זה בהחלט לא תהליך אחיד.
 

tali_le

New member
לא בהכרח חינוך - אבל בהחלט הרגלים

אדם שרגיל לאכול בדרך אחת ואכל כך עד גיל מאוחר יחסית (מבחינת הרגלי תזונה) מתקשה לעבור להרגלי תזונה שונים הדבר מתבטא פחות בעניין אכילת הבשר - שהרי הורדת בשר מהתזונה אינה שינוי הרגלים מסיבי אלא החלפת סוג מוצרים אחד בתחליפיו בעניין הטבעונות - מדובר בשינוי הרגלים מסיבי מאוד ותובעני מאוד - בחודשים הראשונים לטבעונות מוצא עצמו האדם המון פעמים ללא אוכל זמין ומיידי (לעומת מוצרי חלב וביצים) וההשקעה הנדרשת באוכל ובאכילה היא גבוהה מאוד - כמובן שכמו כל דבר שהוא הרגלים - עם הזמן הטבעונות הופכת חלק טבעי מאורח החיים (ומהמטבח) והדברים נשעים קלים יותר - אבל לא כל אחד מוכן להשקעה הזו ולכן נפוצים הרבה טבעונים לשעבר שהפסיקו אחרי כמה חודשים... טלי
 

פייל

New member
אני לא ממש חדשה...

אבל טרם הצגתי את עצמי. אני בת 16 וצמחונית שנה (עם נטיות רציניות הרבה קודם) בבית אין לי בעיות. אבא שלי צמחוני כבר שנים ואמא שלי מכינה (כשהיא מכינה) אוכל צמחוני טעים ומתלוננת שאין לה למי לבשל בשר. (אני לא יכולה להגיד שאני נורא מצטערת...) זה הכל. נ.ב פייל זה מתוך ספר פנטזיה, למי שתהה.
 
למעלה