חברים יקרים דו"ח ועדת הביקורת של עמותת הממ"ג פורסם אבל...

eavishaul

New member
הודעה חשובה לכל חברי עמותת טייסי הממ'ג

כאחד מחברי ועדת הביקורת של העמותה ברצוני להזים שמועה שהגיעה לאוזני היום בבוקר. במסגרת הבדיקה שערכו חברי הועדה לא התגלה כל מימצא שמצביע על עברות פליליות חלילה. אנו מבקשים להתאזר בסבלנות עוד מספר ימים עד לפרסום הדו'ח. אפי אבישאול בשם ועדת הביקורת

John Frum

New member
:- 0 אני מזועזע!! לקרוא ולא להאמין!

לא יכול להיות דבר כזה. הועד הנוכחי מכהן שנים! שנים שאנחנו נותנים להם מנדט ואמון והם יושבים בחיבוק ידיים?!
&nbsp
תפקידו של הועד הוא בין השאר לעסוק בפלילים. לא יתכן שיזניח נושא כל כך חשוב. כשאני הייתי יו"ר הטרדתי מינית, קניתי וילה בכפר שמריהו על חשבון כספי העמותה וגביתי דמי חסות מהמנחתים.
חוסר המעש של הועד חמור מאוד בעיני.
כנראה שהולך ופוחת הדור!
במשטרה זה לא היה קורה!

eavishaul

New member
יוסי, אולי כדאי שהנשמות הטובות במנחת רונית יפסיקו להפיץ שמ.

corbin dallas

New member
אפי שמועות יש בהרבה מקומות

בוא לא נכפיש קהילה שלמה בגלל תפוח רקוב... יוסי בוודאי אינו אשם.

bensand

New member
חברים יקרים דו"ח ועדת הביקורת של עמותת הממ"ג פורסם אבל...

הדו"ח ותוכנו מיועדים לעיון חברי העמותה אני מבקש להמנע מפירסום של הקובץ כקובץ בפורום, אנא קבלו בהבנה שכל פרסום של המסמך כמסמך ימחק לאלתר מהפורום. קיום דיון על תוכנו והתפלמסות כפי שאנחנו מכירים ואוהבים בפורום מותרת.
בהצלחה,

Yoav BenAri

New member
התיחסותי לדוח כפי שפורסם

נכבדי שלום,
לאחר שקראתי את 'תמצית הממצאים שבדוח' להלן תגובתי כחבר עמותה:
1. חדש לי כי ניר מירב יו"ר העמותה מוכר אווירונים, אך אם בטרקטורונים מעופפים אנו עוסקים, מילוי תפקיד יו"ר ועד העמותה הינו התנדבותי וזמני ולכן אין בכך מלמנוע או להפסיק את עיסוקו של זה או אחר עקב מינויו לשכזה. אותו הדין לגבי הגזבר או כל חבר אחר.
2. האשמה שבעקבות הפעילות האישית נפגעות פעולות העמותה חייבת במסמכים והוכחות מוצקות.
3. מכירת ציוד כזה או אחר שהעמותה מייצרת = 'מזכרות' רצוי וראוי שימכר על ידי העמותה ולא על ידי אדם פרטי, האשמה כי נעשו בסתר ראויה שתוכח, אני אישית יכול להעידכי יודעתי על מכירה כזו באחת השנים בכדורים הפורחים על ידי מיל מהעמותה וכן בתקופה האחרונה במיל על מכירה באחת האספות של העמותה.
4. ועדת ביקורת אינה יכולה להיות מוכשלת שכן היא גוף בלתי תלוי! אם אכן ישנם הוכחות בכתב לכל המוצהר עליה למוצאם - ככה הדברים עובדים כיום...
5. כחבר עמותה, באספה השנתית, הוצגה בפני והדוח השנתי והתכנית לשנה הקרובה באספה השנתית, היה על כך אפילו ויכוח באספה אם יוצג תרם הבחירות או אחריהן, למי שזוכר, 'אם זה לא היה זה אז מה זה היה?....'
לסיכום-
על פניו ניראה כי אין ממש בתמצית הדוח על העוסקים במלאכה, ואם כן ראוי כי יוצגו במלואם כולל הוכחות בכתב לכל האשמה ותוכחה כי פגעו בפעילות הועד והעמותה
שוב, זו דעתי כחבר עמותה שמח וגאה להיות חבר בה
בברכה לעוסקים במלאכה כולם כולל כולם
יואב

bensand

New member
יואב ידידי אתה טועה וניכר שלא קראת בדיקדוק את הדו"ח

1. מצויין בחוק העמותות כי קיום ניגוד עיניינים מספיק בכדי למנוע מאדם להחזיק בעמדה ולא נדרשת הוכחה לכך, עצם קיום ניגוד העניינים הוא המהות. זאת ועוד אומר שעצם ניגוד העניינים הזה מונע ממספר טייסים ותיקים לקחת חלק בעמותה שלנו וחבל.
2. לא ברור לאיזו פעילות אישית אתה מתייחס.
3. אני בטוח שאף אחד מהחברים כולל אותך לא ידע שמועמס מרכיב רווח על חולצות שנמכרו לנו ע"י העמותה או מנות קייטרינג, עצם ההסתרה היא דבר פסול, אני לא חושב שיש צורך בכפל מס, שולמו דמי חבר, מעתה וקדימה הפעילות צריכה להיות ללא מטרת רווח אלא אם החבר מודע ומסכים לכך.
4. גם להפתעתי כיוון שלא הייתי מודע לזה לוועדת הביקורת הזכות להיות נוכחת בישיבות ועד ולא הרשות וברגע שאתה מזמן פגישה סודית אתה הלכה למעשה מכשיל את הביקורת... אגב החוק במדינת ישראל חולק עליך לא כך הדברים "עובדים היום"
5. הדו"ח השנתי אינו מספק תמונה אמיתית על אופן ניהול הכספים ואילו היה ידוע מה שוועדת הביקורת מעלה לנושא זה ספק אם זה היה מה שהיה...
אני ממליץ שתתעלה על הממצאים ותתעמק בדו"ח.

John Frum

New member
מאחר שהחומר הזה דווקא לא מסווג

אז דע לך שמוצרים ממותגים בזמני הכילו ביודעין מרכיב רווח כדי לכסות הוצאות.
אין פה שום המצאה חדשה וזה מה שגם אנחנו עשינו בתור ועד.
לא רק שהנושא דווח לחברים, הוא גם דווח אישית במסגרת תכנית העבודה וסקירת תקציב גם לחבר הועד דאז, רן, שהיה בעצמו חלק מן ההחלטה הזו ולאפי שהיה משקיף ולועדת הביקורת (דוידי הולנדר) שנכח. ההוצאה וההכנסה הזו לא רק שהתקבלה על ידי חברי הועד (שרן היה חלק ממנו) זה גם נעשה ביודעין כדי לאזן הוצאות לאחר שדוחק תקציבי הביא אותנו להחלטה שכל אירוע שהוא לא אסיפה יממן את עצמו ככל הניתן. מדובר בהחזר הוצאות עבור פחת וחולצות שלא ימכרו ובכיסוי אסיפות שלא מן המניין שלא תוקצבו. אירוח החוויה הדרוזית כולל תמיד התחייבות לכמות מינימום שחששנו שלא תתמלא ולכן נאלצנו להרים את המחיר. אנשים שילמו סכום מאוד נמוך לארוחת ערב בשרית, אוהל בדואי וארוחת בוקר חלבית הכוללת מטר פיצוחים כיד הפרופ. בפועל הגיעו הרבה יותר אנשים עם משפחות מה שהפך את העניין לעודף בקופה של 1261 שקל מהאירוע. דו"ח ועדת הביקורת (!) באסיפה השנתית 2012 מסר דו"ח מלא לחברים והוא מצורף כאן.

גם מכירת מוצרים ממותגים נועדה להחזיר את עצמה מבחינה כספית! זו בפירוש לא היתה חלוקה במחיר הכלול בדמי החבר (לזה היו כובעים ב2011-2010 שנותר מהם עודף גדול מאוד). הסיבה שאתה לא ידעת את זה היא לדעתי כי בזמן שההוצאה הזו נעשתה והדיווח עליה נמסר לחברים על ידי חברי ועדת הביקורת מוקי גבעון ודוידי הולנדר, פשוט עוד לא היית בסביבה. אם אנחנו מדברים על הדיווח של ועדת הביקורת לחברים על הכנסות והוצאות בשנים 2013-2014, על מה בדיוק הטרוניה? מאזן הבוחן לא מסתיר כלום, הפרוטוקול שמדבר על התקצוב (לפחות ב2013 בעת הקדנציה שלי) גלוי וקיים והיחידים שצריכים להסביר מדוע משהו נכלל או לא נכלל בדיווח השנתי לחברים בעת האסיפה השנתית הם אלו שאמורים היו למסור אותו לחברים - ועדת הביקורת עצמה.

מעולם (!) לא קיימתי ישיבת ועד בלי לפרסם לה פרוטוקול שהיה גלוי לעיני כל, לא רק לחברי העמותה. תקצוב למוצרים ממותגים היה מתועד בפרוטוקול שפורסם לידיעת חברי העמותה באתר העמותה תוך פחות משבוע לאחר קבלת ההחלטה על התקצוב.

לסיום, אם יש משהו שאי אפשר לכתוב שמישהו לא ידע, זה שניר מירב משמש נציג של סיקסשוטר ומייבא ממ"גים. הוא פרסם את זה בכל הזדמנות גם פה בפורום. כולנו מוכרים וקונים ציוד. גם אני וניר בזמנו ייבאנו, התאמנו ומכרנו אוזניות של ג'נטקס לשמחת החברים במחיר מצויין. גם רן ואפי, אגב, הביאו קסדות מצויינות עם אוזניות של השתקה אקטיבית שנראות נהדר. כולנו קונים אחד מהשני כקבוצת חברים! אפי טס על סיקסשוטר שקנה דרך ניר, רן ייצג את יוסי וכל זה - בלי שום בעיה. כולנו ילדים גדולים שיודעים להפריד בין עיסוק פרטי לבין התפקיד בעמותה. אם אני אזדקק לשירות מסויים, אני אפנה קודם כל לחברי. אין פה בפועל שום אינטרס זר.
מה הבעיה?

הבעיה היא עודף תקנונים ו"עורכדיניזציה" של קבוצת חברים לאיזו מסגרת שמתאימה לתקנונים שמישהו אחר כבר כתב. כבר אי אפשר להגיד בוקר טוב בלי להתייעץ עם יועמ"ש ולעשות ביטוח שמא יתבע אותי מישהו אם יתברר שהבוקר לא טוב. וככה, בקטנוניות בירוקרטית קטנה, אנחנו מתחילים להגיד ש"כן, אבל בסעיף קטן 8 בתקנון חתונות ולוויות רשום בפירוש שהקיבוץ לא יממן חתונה או לוויה של מי שלא התגורר בו בשנתיים האחרונות לפחות". פתאום, נהלים והאותיות הקטנות נהיו חשובים יותר מהמהות. יותר חשובים מהחברים שלנו, יותר חשובים מהכיף שבתחביב, יותר חשובים מאיתנו. כי סעיף קטן 8 חייב להתמלא, הרי מדובר ביושר שלנו ובאינטגריטי שלנו. בדרך למלא את סעיף קטן 8 אני יכול לנסוע ב120 באיילון ולחטוא בחטאים אחרים של אנשים בשר ודם, אבל זה לא משנה כי כרגע אנחנו מדברים על סעיף קטן 8 וכל השאר לא חשוב. פתאום אנחנו שוכחים שהועד וועדת הביקורת לא בדיוק נלחמו על המינוי שלהם. ליתר דיוק, החל מ2011-2010 כמעט כל אחד שהגיע לועד ולועדת הביקורת מילא את תפקידו בחוסר רצון בולט ומתוך ההבנה שאם לא אנחנו אז אף אחד לא יעשה זאת. ניר, ירון, אני, עמית - כל אחד מאיתנו היה מוותר בשמחה על מקומו לטובת מישהו שירצה בו. לא ניר ולא רן ולא אפי רצו את התפקיד הזה וגם לא ירון ולא אני ולא יורם ואף אחד שאני מכיר. זה תפקיד התנדבותי כפוי טובה ורעיל. ניר הצטרף לועד בלחץ פיזי מתון של הרבה חברים וכנגד מחאותיו הנמרצות.
הסיבה שניר, ירון, עמית, רם וגם אפי ורן עדיין נמצאים בתפקיד הזה למרות שאף אחד לא התנדב להחליף אותם היא שהם לא בורחים מאחריות. אני בניגוד אליהם, פשוט חושב שהאחריות הזו חסרת משמעות.

לא, לא מעניין אותי בכלל מה אומר החוק או מה אומרת תקנה זו או אחרת. מעניין אותי מה פתאום נזכרנו באיחור של כמה שנים בכל הדברים האלה ולמה זה פתאום רלוונטי יותר ממה שהיה לפני שנים. התשובה היא שזה בגלל שאנחנו כבר לא חברים. ואם אנחנו לא חברים אז לא צריך 174 עמודים של טלנובלה כדי להבין שמיצינו.

בסוף הדברים אני מצרף כאן מכתב. מכתב מועדת ביקורת שביקרה את הועד שעמדתי בראשו בחריפות, אבל כתבה את הדברים בצורה חברית ומכבדת, בלי 174 עמודים שצריך סוג מסוים של הפרעת ריכוז כדי לקרוא אותם. זו ביקורת והנחיה ברורה לועד, שהיא מכבדת, חברית, אפילו אבהית - אבל תקיפה. מדובר בועדת ביקורת שראתה מפעל של שנים עומד בסכנה וכך הגיבה. דוגמא לאיך כן לתת ביקורת.

שוב, עצוב לי מאוד שהדברים הגיעו למקומות המכוערים הללו של מחיקת חברויות בפני עיסוקים עקרים.

bensand

New member
דרור ראשית תשובה יפה ומנומקת ואפשר להתעמק בה אבל...

לצערי אתה חוטא בדבר שהרבה חברים בתחום חוטאים.... וזו ההבנה שיש חברים חדשים בעמותה. אני לא הייתי חבר עמותה בתקופות עליהם אתה מדבר... אני לא הייתי מודע לכל מה שהתרחש לפני... למעשה הדרך היחידה שאדם כמוני (ויש עוד כמה עשרות כמוני) יכול ללמוד על מה היה הוא בעזרת פירסום פרוטוקולי ישיבות... עבודה בשקיפות... כינוס ישיבות דחופות יותר מפעם בשנה, לצערנו כל זה לא קורה ואין פרוטוקולים ללמוד מהם. עובדה זו ומשאירה אותנו מופתעים מדברים שהוחלטו כבר בעבר... אי אפשר לבוא בטענות לאנשים שאינם מודעים לדברים שאינם גלויים.
כבר ציינתי שאני מסכים איתך בנושא העורכדיניזציה של העמותה והביטוח או העדר הביטוח, החשיפה וכו'?

Yoav BenAri

New member
בן סנד

בי חבירי,
כיוון שאיני משתתף קבע בפורום ובדיוק מהסיבות הללו, זה שאנו אינם מסכימים אחד עם השני כבר מובן מעל הכתב... אך יפה נינהג אם לא 'נפוצץ' את הפורום בהודעות כאלו ואחרות האחד על השני ללא ביסוס מוצק, קרא או לא... נכון או לא... וכן הלאה.
האמותה הוקמה, וזאת לצעירים שפה, על מנת לספק מענה ולטובת כולם, העוסקים במלאכה עושים זאת נאמנה עוד משחר הקמתה ועד היום.
דרור יסודי והביא דוגמאות יפות וכן תאור יפה של שנים עברו, אני רק מניח שכולנו רוצים לטוס בשקט ומתחת לרדאר של הרשויות, ללא רגולציה מיותרת. למרות שישנם חברים המצדדים ומנסים להוביל את הענף לרגולציה.
'אווירונים' זה לא אנחנו, ראה ערך מצנחי רחיפה...
בתקווה שנמשיך להיפגש באוויר וצמוד כנף אל כנף ללא פפראצי....
בברכה
יואב

bensand

New member
יואב היקר לי מכל
(אנחנו חייבים להמשיך להפגש כך)

אני לא מבין את כוונתך בלפוצץ... יש פה דרך להתנהל בפורום ואני טרם ראיתי משהו מתפוצץ פה. שנית "ללא ביסוס מוצק", אשמח אם תוכל להרחיב בנושא זה.
לגבי האוירון - אנחנו כולנו דוברי עברית (אגב מספר טעויות כתב שלך שים לב)...
את המילה אווירון חידש "הילד העברי הראשון", הוא איתמר בן אב"י. נראה שהוא חידש אותה על פי המילה הצרפתית לאווירון: avion. אֲוִירוֹן בנויה מן המילה אֲוִיר ומן הסיומת ־וֹן. ומניין לנו המילה אֲוִיר? ובכן, אוויר (או אֲוֵיר) מצויה כבר בלשון המשנה, והיא צורתה העברית של המילה היוונית aer (=אוויר).
בראשית המאה העשרים האווירון לא טס אלא עוֹפֵף, הטיסה נקראה מָעוף, והטייס מְעוֹפֵף, המילה מתאימה, אנחנו לא צונחים... חלקנו אולי מרחפים אבל בלשון אימי המילה אוירון מתכללת בתוכה גם את הממ"ג... אגב אין ערך מצנחי רחיפה בשום מילון עיברי שבדקתי...
הבעיה היא שגם אתה נפלת בחטא הקדמון של דרור ואתה חושב שכשאתה הצטרפת לעמותה שם נעמד העולם מלכת... את הדברים שדרור פרסם היום לא ניתן למצא בשום מקום באינטרנט.... ועל זה אני מצר...
לעניין הרגולציה אני מסכים איתך לחלוטין! אין סיבה לרגולציה מיותרת בתחום שלנו, שהרי המחוקק החליט כבר מזמן שאנחנו לא שם... חברים שמנסים להוביל לשינוי בנושא זה פועלים נגד תחנות רוח כיוון שאין בעדתו של המחוקק להכניס או לתכלל אותנו בשום רגולציה, איך אני יודע? הייתי שם נציג שלך בוועדת הכלכלה ושמעתי זאת במו אוזני

Yoav BenAri

New member
אתה התותח הכי בעולם

עז קחה... יש לי תאויות קטיב ולמרות זאת אני חי ונושם לא פחות טוב ממציא השפה העיברית

אוירון/ אווירון/ אבירון לא משנה את הנקודה העיקית.
לכל השאר לא אגיב וזאת על מנת לתת לאנשים העוסקים בדבר למצאת את התהליך עד סופו כראוי במדינת חוק מתוקנת.
לא נותר לי אלא לאחל לך ולחברים חג שמח וטיסות בטוחות גם אם יחליטו בועד וניבחרי העמותה על ועדותיהם שאין צורך בעמותה לממג"ים וברצונם להיום הזנב של האוירונים....

בברכה
יואב

bensand

New member
אפשר לחלוק על הכל, אבל על דבר אחד אי אפשר לחלוק...

חוש ההומור המשובח שלך ידידי! כן ירבו.

וברכת שנה טובה לך ולכל החברים

John Frum

New member
למה אתה חושב שאני חוטא?

ולמה אתה מנכס לי את חוסר ההבנה שיש חברים חדשים בעמותה?
בהיותי מצויד במנת משכל כבירה כל כך, הצלחתי דווקא להבין עניין כל כך חמקמק. אם זיהית פה סרקזם אז אני מקווה שנעצור כאן עם חלוקת המחמאות לאינטליגנציה של אחרים. אני לא אשיב לך ש"ניכר שלא קראת בדקדוק" אלא אומר בפשטות שוב: על מה אם כן הטרוניה? על כך שהמידע על הרווחים החוזרים לא נמסר לחברי העמותה במסגרת הדיווח השנתי של ועדת הביקורת? אז למה זה בדו"ח כנגד הועד? אני באמת לא כועס על ועדת הביקורת בעניין. בעיני זה באמת חסר חשיבות ונמצא לגמרי במנדט של הועד שמנהל כספים באופן וולונטרי כשהשיקול שלו בעניין ענייני ולגיטימי לחלוטין. על זה הילדה שלי בת השבע היתה אומרת "נו באמת!".
אז נכון, הועד הנוכחי ממש חלש בפרסום פרוטוקולים וגם היה חלש באחזקת האתר.
לא בסדר. מסכים לגמרי. אז מה נעשה להם? ננכה משכרם?
כל עוד אין מישהו שמתנדב לעשות את העבודה הזו אין לנו אל מי לבוא בטענות בעניין לדעתי.

ישיבות ועד צריכות להיערך אחת לחודש לפחות. כל עוד הועד מוכן לתת רק את זה ואין מי שמוכן לתת יותר - כנ"ל.

אני מאוד מקווה שלא התכוונת ליותר אסיפות דחופות שלא מן המניין. אני מברך על זה שאין הרבה כאלה.

bensand

New member
אני מכיר באנטילגנטיות שלך אבל אתה מפספס קצת

ראשית זיהת לא נכונה סרקזם, אני חף ממנו. אנחנו מנהלים דיון מתורבת על תהליך שמתרחש. בדגש על מתורבת.
שנית אתה הצגת כאן מסמכים שלכאורה מהווים חלק מהעמדת דו"ח הביקורת על טעויות. אני ציינתי שחלק מהבעיה שחלק מחברי העמותה הותיקים, והכללתי בהם אותך כיוון שאתה הבאת את אותם המסמכים מתקופות העבר (טרום תקופתי) בעמותה היא שאתם חושבים שהכל ידוע, נהיר וברור לכולם, אני אחד מהמצדדים הגדולים היותר שיש לעמותת הממ"ג אני חושב שזה אירגון חשוב אבל רב הנסתר על הגלוי בו בשנתיים האחרונות, וטוב שיש תהליך ביקורת, ואני לא נכנס לאופי, ניסוח ותיזמון הביקורת את זה נעשה בדיון פנימי. אחדד ואומר שאילו היה מובא לידיעתי חלק מהנתונים שהובאו לידיעתי הודות לתהליך הביקורת, אולי הייתי פועל אחרת, ולראיה אני התפטרתי מהועד. לא אתה ולא יורשך בתפקיד פרסמתם פרוטוקולים, אגב גם אני לא כיוון שאני עד לפני יומיים הייתי אדמין של האתר וחבר ועד עד סוף אוגוסט שותף לחטא, אולי עדכנתם את החברים בפגישות עמותה ואולי לא, מה שאני מצר עליו, ללא סרקזם ובאופן ישיר, שיש ניחוח לא טוב באויר, אני לאחרונה משוחח עם הרבה ותיקים בתחום, הרבה יותר ממני והרבה יותר ממך ואני מבין כי כך היה תמיד... אז אולי הגיע הזמן לעשות שינוי אמיתי. ובכלל אני מאמין גדול בדמוקרטיה ויכולת האדם לבחור בחירות על בסיס מידע שמשותף עימו, ולך יש אחלה רעיון (אגב בישיבת הועד הראשונה בה השתתפתי הצעתי בדיוק את אותו הרעיון הוא נשלל ברוב קולות על ידי הועד המכהן) יש עוד כמה רעיונות שמסתובבים בחוץ, איש הטוב בעיניו יעשה ותינתן הזכות לבחור. ואל תפגע, אין פה כוונות רעות, לא שלי, ורוצה להאמין של רוב החברים שכותבים כאן, כולם מלאים כוונות טובות, אולי לא נסכים עם כולם, אולי נסכים עם חלקם אבל מה שבטוח הדיון פורה, הדעות לגיטימיות והאנשים ברובם אינטלגנטים. ואני באופן אישי מאוד מרוצה כיוון שתנועה כזו בפורום לא זכורה לי הרבה זמן...

John Frum

New member
אני תמיד פירסמתי פרוטוקולים.

כל ההעתקים בידי הועד ובידי. מה קורה באתר - לזה אני לא אחראי.

bensand

New member
יכול להיות, אבל אני לעולם לא אדע...

כי אני לא הייתי חבר בזמנך, ולצערי לא יכול הייתי לעלעל בהם...

John Frum

New member
קראתי באכזבה ובעצב את הדו"ח

אני חושב שהדו"ח הזה הוא חרפה לכולנו כחברי עמותה, לא רק לחברי הועד וועדת הביקורת. מופת של יציאה מפרופורציות, תככים על לא כלום ובעיקר מחירה של התנדבות מיותרת. תקצירם של עשרות עמודים שכתובים בעורכדינית מעייפת, צילומי מסך של פטפטת בלתי נגמרת בוואטסאפ ותגובות הנאשמים מעידים על כך ש:
1. דני משך לנורית בשיער וזה לא יפה.
2. נורית אכלה התפוח, זרקה את הפרח בחצר והלכה לשחק לה עם ילד אחר.
3. נורית גם אמרה לדני שאמא שלו זונה וזה לא יפה. לא ככה מדברים בגן שלנו. כנראה שבגלל זה הוא משך לה בשיער אבל המשטרה עדיין חוקרת את נסיבות האירוע.
4. קבוע g לתאוצת הכובד ונוסחת העילוי אכן השתנו בעקבות הממצאים אבל חזרו די מהר לסורם.

חברים,
הדו"ח הזה מעיד בהרבה מאוד מלל על העובדה הפשוטה שעמותת חברים אנחנו כבר לא. בלי חברות - מה הטעם בכל זה?

אני חושב שהגיע הזמן להבין את המסר: הגענו עם הדו"ח הזה לסוף הדרך. אני בטוח ב100% שאחרי דו"ח כזה קומץ הבודדים שהסכימו לעשות את התפקיד כפוי הטובה הזה של ועדת הביקורת וועד העמותה לא ירצו להמשיך למלא אותו - בטח לא יחד.

אני מקווה שהועד יכנס בקרוב אסיפה שלא מן המניין ובה אשמח מאוד אם יעלו על סדר היום את הצעתי לפרק את העמותה. כל הטלנובלה הזו מיותרת לחלוטין וחבל על כל האנרגיות השליליות שנשפכות פה בכמויות גדולות מאוד. אני משתדל להמנע מתכניות ריאליטי וגאה לומר שלא צפיתי בהן מעולם.
קריאת הדו"ח הזה היוותה עבורי השלמת פערים מיותרת.

אני קורא מכאן לחבריי חברי הועד ניר מירב, עמית רגב וירון ברק באופן פומבי.
כשאני כותב חבריי - זו לא מליצה. אתם חברים שלי והפניה אליכם כאן היא גם כחברים שלי וגם כחבר עמותה שפונה באופן רשמי לועד: הגיע הזמן להצביע על פירוק העמותה וסגירת הבאסטה הזו. אתם לא צריכים את זה. רן ואפי - גם אתם לא צריכים את זה. לכל אחד מכם יש מספיק מה לעשות בלי האיוולת הזו.
אני מבקש שתעלו את הנושא להצבעה באסיפה הקרובה ביוזמת הועד.

היום הזה הוא יום עצוב לנו כחברים ועצוב גם לי בתור מי שכיהן כיו"ר הועד והתכנס יחד עם הפרסונות הללו לישיבות כקבוצת חברים.

למעלה