חברים יקרים דו"ח ועדת הביקורת של עמותת הממ"ג פורסם אבל...

OrionHobby

New member
תגובה לגון

לדעתי ממש לא יאה להגיב בפורום לדוח ששאר האנשים לא יכולים לקרא
אוליי אתה צודק ואוליי ממש לא מניין לי לדעת
&nbsp
בפרסום הפוסט האחרון עשית נזק לאלה שקראת להם חברים ולא נראה שזה עדיין המצב
&nbsp
ווידוי ....
אני לא חבר עמותה אבל לבוא לכאן כל יום בדמות חבר ורק לצעוק לסגור לסגור זה לא מכובד אתה לא רוצה אל תהייה זה מאוד פשוט.
&nbsp
גון כשאתה היית יור ואני רק הצטרפתי פניתי אלייך עם המון שאלות ממש כמו אלה שאנשים שואלים עכשיו, אז (לפניי שנתיים) אמרת בדיוק כמו היום אבל הפוך
&nbsp
אז קצת כבוד אחד לשני לא יזיק זה עבר כל גבול הפורום הזה הוא לא מקום לנגח
&nbsp
איתן

John Frum

New member
תגובה לאיתן

1. לא צריך לכתוב תגובה ל... - רואים את זה בשרשור.
&nbsp
2. מציע שתשאל את ניר, ירון ועמית אם הם נעלבו ממה שכתבתי פה או שנגרם להם נזק. ניכר שאין לך באמת מושג על מה מדובר. זה בסדר, זה נובע מזה שאתה לא חבר עמותה.
מבטיח לך שלא רק שאנחנו עדיין חברים, אנחנו גם מתכננים להיפגש בטיול בסופ"ש.
&nbsp
3. זה קצת חוצפה לחנך אותי בעניין בלי להבין אפילו מה אני אומר. אני חושב שצריך לסגור את העמותה כי אני חושב שזה רע שיש גוף יציג או גוף מאורגן שנחשב למייצג אותנו. אם יש משהו שלא עשיתי פה זה לנגח את הועד.
&nbsp
4. אני מבין שאתה חושב שזה לא יאה להגיב בפורום לדו"ח פנימי. הכתובת לתלונתך היא מנהל הפורום ואם הוא לא יסכים איתך (וגם אני במקומו לא הייתי מסכים) אז הכתובת למניעת הדיון הזה היא פורום משוב בתפוז. מפאת כבודך לא אעלה כאן את הדיון שהתפתח בינינו בתקופה שכל זה לא היה רלוונטי עדיין. אני רק יכול לומר שאתה לא מבוטח דרך העמותה ולא בשום ביטוח אחר שאני מכיר ואני מקווה בשבילך שיש לך פתרון אחר ליום סגריר. אני אישית לא אסכים לטוס לידך או בטיול איתך או להזמין אותך לטיול או אירוע שלי לפני שאראה במו עיני פוליסה.
&nbsp
5. לפני שתטיף לאחרים על כבוד הדדי רצוי שתדע בכלל במה מדובר. בקליפת אגוז, מדובר בדו"ח שפרסמה ועדת הביקורת כנגד הועד, דו"ח שלכאורה מעלה האשמות חמורות כנגד הועד המכהן ולמעשה מהווה האשמה פתוחה גם כלפי כל מי שהתנדב פעם לוועד העמותה ולוועדת הביקורת, כולל כלפי. אני יכול להשתמש בהרבה מילים מפוצצות שיתארו את מה שאני חושב על זה אבל זה לא יועיל. מה שיועיל זה מסר אחד פשוט: המשחק הזה הוא ילדותי ומיותר. אני מאוד מכבד את חברי הועד וגם מכבד את חברי ועדת הביקורת ולכן החלטתי להשתדל ככל הניתן מלענות לדו"ח הזה לפרטיו. המשך הדיון בחומר הראיות בבית הדין הווירטואלי יתרום רק להפצת עוד ועוד כעס, טינה ועלבון.
המבוגר האחראי צריך להימנע מדיון מיותר ועקר.
&nbsp
אני מברך את בן על ההחלטה להשאיר את תוכן הדו"ח ופרטיו בתחומי העמותה ומצדיק ב100% החלטה זו שלו. זוהי החלטה אתית, חכמה ונכונה.

OrionHobby

New member
היה רגוע

וטוס לידי בכייף ודאי שיש לי ביטוח
בהצלחה שיהיה לך עם התגובות והחברויות מהצד זה נראה מוזר אבל בטח לא אשפוט אותך
אתה יכול להעלות כאן איזה דיון שבא לך ושהיה בינינו אני חושבתי אז שבדבר אחד העמותה טועה ועושה נזק וזה שבמקום לעזור לכול טייס בעל הסמכה להיות מבוטח גורמת לזה שיש הרבה אנשים שלא חוץ מזה איש איש עושה מה טוב לו ולכל המתנדבים לא מגיע שמישהו יעליב וכו
&nbsp
ושיהיו לך טיסות בטוחות
&nbsp

bensand

New member
היי איתן

הפורום אומנם אינו מסונף לעמותה, הוא גורם עצמאי בלתי תלוי המיועד לטייסים, מתעניינים וסתם אוהבי התחום ופתוח לכל, הוא אינו מייצג אינטרסים של אף אדם או גוף, וחשוב שישאר ככה. נכון לא כל מה שנכתב פה ברור ובהיר לכולם, אבל זה דיון חשוב שאין בכוונתי למנוע אותו מחברי לתחום או לפורום, אכן הדו"ח הוא מסמך פנים אירגוני המיועד לאנשים החברים בארגון ולכן אינו יכול להחשף לכלל הציבור. הדיון בדו"ח הוא לגיטימי וחשוב ואפילו אתה יכול לתרום לנושאים מבלי להיות מעורב לפרטי פרטים. ובהתייחס למה שידידי דרור כתב אני ממליץ לך בחום (מבלי לדעת את הפרטים) לבטח את עצמך והתחביב שלך ללא שום קשר לחברות בעמותה זו או אגודה אחרת, מקרה קטן פעוט ככל שיהיה יכול לקחת ממך המון כסף ולייצר נזק משמעותי לשגרת חייך, ואם יש לך ביטוח, אז כל הכבוד!

וכמובן כמובן כמובן אתה ראשי להביע את דעתך בכל נושא שהוא, וכל עוד הוא אינו פועגני או ושאין בו מימד של דיבה הוא ישאר ויהיה חשוף לכל.

ronen12313

New member
פורום או זירת אגרוף ?

חברים. חמש שנים אני עוקב כאן אחרי הפורום. כמועדון "חברים" זו זירה די אלימה.
התגובות נוקשות , הרבה קוצר רוח והמון עוקצנות.
מבאס. מאד.
אולי הגיע הזמן להרוג את הכלי המיושן הזה ולעובר לקבוצת פייסבוק...
כאן זה כמו טוקבקים. הרבה אנונימיות והרבה חבטות. סתם.
בפייסוק יש פנים ושמות ומעגלים חברתיים ולכן הכל יותר מרוכך. פחות אגרסיביות ויותר דרך ארץ.
ככה זה כשיש לך שם ופרצוף וחברים ומשפחה והכל גלוי.
לא סתם שם משתמש , שגם אם אתה חותם בשמך , רב החברים לא ממש יודעים מי אתה.
זה יותר חברי. יותר נעים , יותר מתאים לתחביב....
גם לאור ממצאי ועדת הביקורת והתחושה הכללית הדי "איכסית" שיש סביב המועדון הזה
שהיה אמור להיות משהו נפלא שנפגשים בו חובבי טיס לטייל , להחליף דעות , לזכות בהפריה מקצועית ובעיקר ליהנות
ומשום מה נגוע כבר שנים בכל כך הרבה חוסר נחמדות ציניות , אגרסיביות ולוחמנות....
זה יהיה שנוי מרענן.
בטוקבקים עוקצים ומכסחים.
בפייסבוק דנים ומדברים.
אלה עובדות , לא דעתי האישית.
יותר נעים. אולי זה ישפר את המצב הכללי.
סתם מחשבה. גם ככה תפוז כבר נמצאים דקה לפני סוף הדרך.
צעירים כבר לא יודעים בכלל פורום מהו.....

כנסו בי חופשי. ככה זה פה....:(

bensand

New member
רונן כתבת יפה, אני לא אתן לסייפא של דבריך להתממש...

כתבת את דעתך הלגיטימית ואין זה מתלהם... אני מקווה שתקבל תגובות הולמות ויפות ולא אתן ש"ייכנסו" בך

John Frum

New member
אני לא חושב שאתה מכיר באמת

את הפייסבוק. אין פה אנונימיות בפורום. 99% מהפרסונות מכירים על בסיס אישי והפייסבוק יכול להיות לא פחות חולה ומרושע. זה תלוי בנו כקבוצה ולא בפלטפורמה.
אל תחפש את האשמה האנושית בפלטפורמה. גם בפייסבוק אין שום בעיה לפתוח פרופיל פיקטיבי ואין פה שום משמעות שונה.
&nbsp
ספציפית לגבי הפלטפורמה, תפוז זו פלטפורמה נהדרת לדסקטופ, טובה בהרבה מפייסבוק לדיונים. צורת השרשור מאפשרת תגובה על תגובה על תגובה גם בעשרים תת רמות. לפייסבוק אין את זה. יש רק שתי רמות עומק של תגובות והן לא גלויות ויזואלית.
&nbsp
תפוז זו אכן פלטפורמה נחותה להפליא כשמדובר בסלולרי. בלתי נסבלת ובלתי אפשרית. הגרסה האחרונה הפכה אותה לטובה בהרבה לסלולרי ועדיין יש הרבה מאוד מה לשפר.

bensand

New member
לגבי הפייסבוק והווטצאפ

אני יכול להפנות אותך לכתבה שפורסמה אתמול בחדשות ערוץ 2 בדבר ה"נחמדות" של פייסבוק, ומניסיוני האישי (והטרי לצערי) גם הוואצאפ יכול להיות מקום אפל ורע שם אין מניעה להלבין, להכפיש ולשקר... אז בוא לא נאשים את הטכנולוגיה אלא את האנשים שעומדים מאחוריה...

ronen12313

New member
תפוז. שיהיה תפוז. העיקר בלי הבוז

בן וג'ון ? (זה באמת השם שלך כי היה נדמה לי שבן התייחס אליך כאל דרור).....
זה לא שאני באמת חסיד של פלטפורמה זו או אחרת. מה שמאד מפריע לי הוא תרבות הדיון כאן. חוסר הסובלנות , העוקצנות. נכון שזה לא אלים או גס או פוגעני ונדמה לי שמאז שבן כאן , הוא מנהל את הפורום ביד רמה.
אבל רבאק , נעים זה לא.
וזה תחביב....
חברים שבאים לעשות משהו שכולו כיף. הנאה צרופה. כזו שיש בה גם רכיב מהותי של מקצוענות. לי לפחות , לטוס , זה לא לרכב על אופניים. כל הזמן לומדים דברים חדשים ומתמודדים עם אתגרים חדשים שלא הכרנו קודם. אני כזה לפחות.
לא טס במנחתים הפופולאריים. יש לי כלי שלי במשק ואני פחות מתחכך בחברים. הפורום מבחינתי הוא אחלה מקום להתעדכן , לשאול , ללמוד , להתמקצע. ואני לא ממש מצליח להבין למה לשונם של החברים כאן הופכת חדה כתער כשמדובר בפורום.
מכיר רק חלק , בודדים כנראה , ממש לא את כולם. אני בטוח שבחיי היום יום , בטלפון ברחוב או אפילו על כוס קפה במנחת , הרב אנשים נורמליים , חביבים , מנומסים. נזהרים בכבודו של אחר ולא פוגעניים.
ואז הם באים לכאן..... ומתחילים לנגח. אולי זו דרכו של עולם. לא יודע. רק חסר לי שאכתוב כאן מילה לא במקום והעליהום יקרה תוך שניה. רק בשרשור שמתחתיי יש איזו התייחסות לנודניק שהתעקש לנהל דיון (מהותי חשוב וסופר בעייתי) על ביטוח . אני אישית התחבטתי קשות מה לעשות עם הביטוח והשיפוי מול העמותה. מן הסתם גם אחרים. מאידך אני די בטוח שאחרי שאתה חוטף פעם פעמיים בפורום , אתה פשוט מפסיק לכתוב, ואז אתה תקוע עם הבעיה שלך. להסתבך עם הפורום ?
לא כולם דמויות מוכרות ומרכזיות בתחביב הזה כמוך "ג'ון" (לא ציני , באמת לא סגור על שמך) כאלה שמרגישים כאן בבית ומכירים את כולם. לרוב המכריע זה חלק קטן בחיים וההתנהלות כאן יכולה להיות מאד מביכה ולא נוחה. זה אמור להיות תחביב כיפי , למי יש ראש להתנצח ולהיעלב....
אנשים "רכילים" נוטים פשוט "נעלמים" כשמעליבים או פוגעים בהם (גם אני כזה , מודה). עדיף לשתוק מלחטוף.
בחברות שירות גדולות , הלקוחות שהכי מטרידים הם אלה שאינם מתלוננים.
מי שמתלונן , יודעים עליו ומטפלים. אבל הרב כשהם נעלבים או נפגעים פשוט נעלמים. לרב לחברה אחרת. אני נוטה לחשוב שזה מה שקורה כאן בפורום.
מי צריך שיתנגחו בו ? עדיף פשוט לא לכתוב כלום. רק חסר לי לשאול משהו ולחטוף "נודניק" או "אתה לא מבין כלום"..... ולא , אני ל נורא עדין , סתם לא נהנה מחבטות בציבור מכאלה שאני מכיר או לא מכיר.
זה מבאס , וזה חבל. לא מצליח להבין למה תחביב כל כך מגניב (אז מה אם יש קצת מורכבות ובעיות) מייצר כזה דם רע.
בגלל זה חשבתי על פייסבוק.
אז אולי זה לא פתרון.

תפוז. שיהיה תפוז. העיקר בלי הבוז.

John Frum

New member
פתח את הכרטיס שלי

בתפוז מופיע כינוי ובכרטיס יש שם. זה הכל. ג'ון פרום הוא דמות מיתולוגית מכתות המטען.
קוראים לי דרור אלן.

GILADMONI

New member
השם שלך לא מופיע...רק הכינוי

כיוון שגם אני נפלתי בעניין הג'ון..... הסתכלתי עכשיו בכרטיס.
אין שום אזכור לשם האמיתי... רק הכינוי.
כנראה בהגדרות הפרטיות....
לחברים כמוני בפורום שלא מכירים אותך , אתה באמת ג'ון פרום.... :(

MosheRudko

New member
ובהמשך לנ"ל,

שלום,
ראוי שקבוצת אנשים המונה 100, 200 חברים והחולקת אותו תחביב ברמת מורכבות שכזו, יעמוד בראשה צוות מוביל. צוות המורכב מאנשים נמרצים, אכפתיים החושבים איך לעשות לנו טוב יותר, איך לקדם אותנו ואיך לחבר בין כולנו, ותיקים כחדשים (בכוונה השימוש בקבוצה וצוות על פני עמותה וועד). ישנן קבוצות שמה שמחזיק אותן יחד הוא אותו "מורעל" אחד ויחיד שרץ ועושה לנוחיות כולם ללא הגדרה רשמית כזו או אחרת.
כמידי שנה אנו בוחרים צוות מוביל ובכל שנה אנו מחוייבים לבחון את ביצועיי הועדות והתאמתן ולא לתת לסוגיות כאלה ואחרות להיגרר שנים ולהתנפץ בפנינו. מרגיש לא נכון, לא מכבד עצמו ולא טהור. אם האשמות לכאורה כאלה ואחרות עולות כעת סבור אני שכולנו שותפים להידרדרות. הכרחי שתקנון הקבוצה יעודכן מידי שנה על מנת שדברים ומוסכמות יהיו נהירים לכולנו וימנעו דילמות ופילוג.

חשוב שהצוות המוביל ימנף רעיונות של חברים בקבוצה ויהפוך אותם לנחלת כולם. לא תמיד העומדים בראשינו צריכים להמציא את הכל. אין כל פסול ביוזמת הפרט המונחלת לרבים. להיפך, אם הצוות הנבחר לא ישתף אראה זאת ככישלון.

הסמכנו את העומדים בראשינו לנהל את הכספים. קיימים מצבים בהם קופת הקבוצה מתדלדלת. אחריות הצוות המוביל לתמרן כדי לשמור על מאזן ויש לו הלגיטימציה בטווח סביר. על פי הרישומים לא נראה שנפרצו גבולות. רק מי שהתנסה בניהול כספי התנדבותי יכול להבין את האתגר שבזה.

אצלנו שטייס חורג, מיד קם דיון. צורם לפעמים, אך עדין, אני/אנחנו למדים מכך ומשתדלים לתקן עצמנו. רואה קבוצות מתחום מקביל שבכל יום מותחים עוד ועוד את הגבולות ואיש לא זועק. בסוף שיבכו, מייחל שלא על חשבון נפגעים.

הבסיס איתן, קיימת אכפתיות של כולם. ללמוד ולהמשיך הלאה. מקווה שכל דיון ומפגש בנושא לא יעסקו בהמשך הטחות אלא בראיה קדימה לגיבוש והסדרת הנהלים.

מחזק ומפרגן לאלה המוכנים בזמנם (ועד, ביקורת וכ"ו) לעשות עבורנו. תודה לכם.
משה

למעלה