חברים כנסו- שנה טובה:)

orlyva

New member
חברים כנסו- שנה טובה:)

שלום חברי פורום יקרים שמי אורלי ואני מדריכת כושר מקצועית מוסמכת מטעם וינגייט, בעלת ניסיון של 9 שנים בתחומים שונים: אירובי, עיצוב הגוף, ספינינג, פילאטיס, התעמלות לנשים בהריון אחרי לידה, התעמלות למניעת אוסטיופורוזיס ולגיל הזהב. בימים אלה העתקתי את מקום מגוריי מירושלים למרכז תל אביב וכעת אני מחפשת להשתלב בשוק העבודה באיזור המרכז. אשמח מאד אם מישהו מכם מכיר מישהו שמכיר מישהו , או לחלופין אתם בעצמכם, תוכלו לסייע לי להשתלב בעבודה במקצוע. אם שמעתם על משהו או תשמעו על משהו..אשמח אם תסייעו לי להתחיל שנה חדשה בעיר חדשה בעבודה חדשה. אודה לכם מאד. למי שרציני אשלח קורות חיים והמלצות וכל מה שנדרש. שוב תודה. ותעשו כושר ותחייכו. שנה טובה:) אורלי ניתן תצור עימי קשר בנייד 052-2384342 או ב- [email protected]

orlyva

New member
תשובה

בעקרון ההתעמלות בנויה בדגש רב על תרגילי לחיצות וההעמסה על המפרקים והאיזורים "שמיועדים יותר לפורענות" לאוסטיופורוזיס, שהם על פי רוב, מפרק הירך , מפרקי כפות הידים וחוליות עמוד השדרה (קצת פחות). בדר"כ ההתעמלות הזו נעשת עם אוכלוסיה מבוגרת שאינה מתאמנת בחדר כושר ובהרמת משקולות, בהתעמלות מסוג זה, המטרה היא לתת מענה הולם ולבנות שיעור שבו נעמיס בצורה מובנת ומתונה על המפרקים גם כאשר אין ביכולתינו להרים משקלים כבדים או שהדבר עלול לסכן ולגרום לפציעות . התרגילים הרבה נעשים על ידי לחיצות כנגד כדור, קיר או איברי גוף של המתעמל בעצמו , הרבה עבודה גם על שיווי משקל. מקווה שעניתי לך. אם עדיין יש שאלות ואוכל לענות אשמח לתת מענה. שנה טובה:)

איך?

עבודה כנגד קיר, איבר גוף או כדור יוצרים התנגדות מספקת למניעת אוסטיופורוזיס? מי אמר שעומס מביא לפציעות? אם לא מעמיסים על השריר, השריר נשאר חלש.

MidNight Flame

New member
כמה חבל שRM יעיל לשיפור אוסטאופורוזיס...

הוא 3-8 וצריך להגיע אליו מאוד בהדרגה. כדור או כאלה לא יספקו RM כזה.

Dark Muse

New member
אני חושב שההתעמלות הכי טובה

לאוסטיופורזיס זה להתאמן עם משקולות. אפילו מכשירים ומכונות יתנו תוצאה טובה מאוד. לא רואה איך עבודה עם שיווי משקל תורם לזה, מאחר והעצמות נדחסת על ידי עומס ולא על ידי איזון ממה שידוע לי.

Y a n i B

New member
מעבר לזה:

חיפשתי בזמנו מחקרים על התרומה של בוסו ופיתות לעומת סקוואטים לשיווי משקל, ואם אני זוכר נכון - הן די שוות. ככה ששוב, במידה שאפשרי - סקוואט עדיף (כי הוא גם יחזק את העצם יותר טוב).

Y a n i B

New member
לפעמים צריך לקרוא בין השורות..

זה לא צריך להיות פר-אקסלנס טיפול באוסטאוארתריטיס עצמו, ובכל מקרה זה מסביר את ההיגיון הטיפולי.

Dark Muse

New member
לפעמים צריך לא לכתוב שטויות

כמו שאתה עושה עכשיו. אם היא מציעה אימון לשיפור שיווי המשקל או מניעת נפילות זה היה מדבר אל המטרה. כשאומרים אימון למניעת אוסטאופורוזיס זה אימון למניעת דילול צפיפות העצם. למנוע נפילה זה מונע שברים עתידיים שעלולים לקרות בגלל דלילות עצם, זה לא מונע את דלילות העצם. אין מה לקרוא בין השורות אם לא מבינים את הנאמר מלכתחילה.

orlyva

New member
טוב אני חושבת שיש כאן עינין לא כל כך ברור

כשהסברתי על ההתעמלות הסברתי שאלה הם אנשים מבוגרים. ייתכן וחלקם כבר סובלים מאוסטיופורוזיס הדבר אומר שמשקל שאינו מתאים להם עלול לפגוע בעצם ולא לסייע לחזקה. ואגב עבודה עם שיווי משקל מטרתה להעמיס על העצמות בדיוק כמו משקולות!!! משקל הגוף. מקווה שעניתי. ואגב אנחנו גם עובדים עם משקולות קטנות אומנם.

Y a n i B

New member
ברכותיי, אתה קורא מחשבות טוב יותר ממני.

אפשר להתייחס רק למה שנכתב.. ובאשר למה שנכתב - בכל זאת יש כאן עבודה שדוחסת את העצם בהתאם לוקטור של הכיוון שלו, אז אין הבדל עקרוני לעומת סקוואט. אצל אדם עם עצם פריכה במיוחד, יכול להיות שיש בזה הגיון. יתכן גם שסקוואטים הם פיתרון יותר טוב, אבל לגבי מי שעכשיו התחיל להתאמן - אני לא חושב שיש לנו כלים לדעת את זה, לפחות אני לא מכיר.

Ketosis

New member
אצל כל בן אדם,

משקל שאינו מתאים לו עלול לפגוע בו. איך זה מצדיק עבודה על כדורים במקום עבודה אמיתית עם משקולות?

MidNight Flame

New member
../images/Emo45.gif ובנוסף לזה עבודה על משטח מערער יציבה...

מסוכנת להם מאחר והיא מעלה את הסיכוי איך לא, ליפול!!! מכה אצל בנאדם שיש לו אוסטאופניה / אוסטאופורוזיס יכולה להגמר בשבר ומכאן שפשוט אסור. שבר בצוואר הירך וסאלאמת' לאותו מדריך חכם ששם בנאדם עם אוסטאופורוזיס על בוסו.

MidNight Flame

New member
אני מכיר כמה סיפורים ויודע מה?

גם אמא שלי נפלה אחורה בשיעור התעמלות וזכתה לשבר דיסטאלי ברדיוס... זה קורה. וזה עוד היה במצב של אוסטאופניה... תחשוב מה עשוי לקרות באוסטאופורוזיס.

למעלה