חברים כנסו- שנה טובה:)

MidNight Flame

New member
אוי ואבוי...

בתור מי שלומד את נושא האוסטאופורוזיס בימים אלו ממש עם החומר המעודכן ביותר כמה דברים לי אלייך : 1) אנשים הסובלים מאוסטאופורוזיס חייבים משקולות 2) עבודה עם שיווי משקל אולי מייצרת עומס אבל לא כמו עם משקולות 3) אין חיה כזו משקל לו מתאים להם. יש "משקל לא מתאים" וזה תקף לגבי כל בנאדם ומצב. 4) משטחים מערערי יציבה מסוכנים להם ואבוי אם מישהו מהם יפול לך בשיעור כי התביעה תהיה לא קטנה בכלל. פיטבול אסור, בוסו בערבון מוגבל, איסור על אימפקט, איסור על כפיפה בגו או כפיפה + רוטציה, עדיפות לתנועות מורכבות ושימוש בתרגילים נושאי משקל גוף. אפשר להוסיף בסוגריים המנעות מתרגילים היוצרים מנופים גדולים.

מסכים עם הרוב

ראשית הערכתי על ההחלטה להעמיק ידע בנושא של אוסטאופורוזיס. הנק' שהעלית נכונות וחשובות אבל דרך הצגת הדברים לא עושה תמיד צדר לאמת: 1. "חייבים משקולות"? אם יש משהו נכון לגבי תחום האימון הוא שאן שחור ולבן ובטח שאין אמת אחת. אימון במהותו הוא לא מדע מדוייק והמחקרים הרבים סביב כל נושא הקשור באימון וכיווניהם השונים מחזקים את העובדה הזו. משקולות הם רק דרך אחת על מנת ליצור את העומס הרצוי להאטה של תהליכי קטבוליזם של עצם. נכון היה לומר כי אם בגיל ההתבגרות היו (בעיקר אצל נשים) עוסקים בפעילות גופנית מתאימה אז אחוז הסובלים מאוסט' היה קטן בהרבה. עם זאת, גם בתהליכי האטה בהם אנו נדרשים להפעיל עומס על העצמות ניתן להשיגו בדרך רבות שאינן כוללות משקולות כמו עבודה כנגד משקל גוף. 2. עבודה על שוו"מ - המטרה סוג אימון זה בהקשר של אוסט' אינה באה כלל במטרה ליצור עומס, יותר מזה, רבים הם תרגילי שוו"מ שהעומס בהם הוא זניח (בהקשר על כוחות דחיסה של עצמות וכוי, הם בהחלט מפעילים עומס גדול על מע' העצבים במובן הפרופריאוספטיבי והקינסטתי המעורבים בתרגילי שוו"מ). תרגילי שוו"מ בתוכנית אימון של אנשים הסובלים מאוסט' הם, לתפיסתי, תרגילים שבאים לשפר את המרכיב הזה ספציפיצ על מנת להקטין סיכוי לנפילות כתוצאה מאיבוד שוו"מ, המהוות אחד מגורמי הסיכון המרכזיים לאוכ' זו. 3. מסכים עם האמירה כי יש במשטחים לא יציבים סיכון של נפילה א-ב-ל מכאן ועד לצאת בהצהרות של - "פיטבול אסור"? "בוסו בעירבון מוגבל"? הרי הסיכון אינו טמון באביזר אלא מהשימוש בו. בוסו יכול להיות מסוכן כפליים מפיטבול בשימושים מסויימים ולהיפך. ניתן לעשות שימוש מושכל באביזרים הללו תוך בחירה בתרגילים בעלי דרגות סיכון נמוכות שישרתו את המטרה של האימון. * החיים הם לא שחור ולבן, ויש הרבה יותר מדרך אחת נכונה לאימון בכלל ולגבי אוכ' מיוחדות בפרט. בין אם דובר באימוני כוח קלאסיים ובין באימונים אחרים חשוב לשלב בין ידע עדכני יחד עם שיקול דעת לפוס מרכיבים אחרים שכלל אינם קשורים ישירות באימון עצמו כמו היבטים פסיכולוגיים הקשורים במתאמן, המוטיבציה שלו לאימון, סוג האימון שהוא אוהב לעשות ויגרום לא להתמיד ועוד ועוד...

oridoron77

New member
../images/Emo45.gif

לעבודה על שיווי משקל יצא משום מה שם רע, כאילו הדרך היחידה לעבוד עליהם היא פשוט לנסות לעלות עליהם וישר להתייצב. אורי

MidNight Flame

New member
אתה מצחיק

בעיקרון פשוט הסכמת איתי והיה חשוב לך לציין שלא הכל שחור ולבן... באמת יופי.

אני מצחיק?

התגובה שלי הגיעה ממקום מאוד ברור - אחריות. אנחנו מתעסקים במדיה שגלויה לכל הן לאנשי מקצוע והן להדיוטות. ניסוח נכון של התשובות וקצת יותר השקעה יניבו תוצאות טובות בהרבה הן בהיבט של ההפריה ההדדית של אנשי מקצוע והן בהכוונה של קהל קוראים לא מקצועי שמגיע לפורום. בשורה התחתונה חשוב היה לשתף בתפיסה שלי לפיה אכן אין שחור ולבן והמילים אסור או לא לעשות צריכות להשקל היטב תוך הפעלת שיקול דעת. אז תעשה טובה, אל תעלב, תתיחס עניינית לדברים כי כמו שאמרת אני מסכים עם התוכן ורק "מרכך" קצת את האיסורים שהטלת. יואב

MidNight Flame

New member
אני רחוק מלהעלב,

פשוט לא רואה סיבה לכל כך הרבה מלל כדי להבהיר נקודה כזו. חוץ מזה, אני אחראי אימון קשה, אי אפשר לצפות ממני לתשובות ארוכות...

orlyva

New member
חברים יקרים תפרגנו קצת......

הכל התחיל כשחיפשתי עבודה. אז במקום להתפלסף פה. אני לא נגד. אפשר לארגן מפגש לזה. תסייעו לעמיתכם למקצוע ךמצו עבודה ותתיחסו למודעה המקורית. תודה רבה וחגים שמחים מאד:)

Dark Muse

New member
מפרגן לך

אבל אני מאמין שהתחום הזה סובל מיושרה ומחוסר מקצועיות, לא בהכרח באשמת המדריכים אלא אלו שמכשירים אותם.

למעלה