חברים...

notafish

New member
זה שקל להאמין במשהו../images/Emo19.gif

לא עושה אותו לנכון. מה לעשות, תורת האבולוציה טיפה יותר מורכבת ממה שתארת, והקריקטורה שלך עם התוכי וכו´ הוא בדיוק כך - קריקטורה. בין זה לתורת האבולוציה אין שום קשר. תאמין במש שאתה רוצה, יופי-טופי/סבבה/אחלה, אבל אל תשלה את עצמך שכל האמונות בעלות אותו משקל. חג שמח גם לך.

DRYICE

New member
אוקהאם חושב אחרת

עקרון התער של אוקהאם אומר לנו שכאשר יש לנו כמה הסברים חלופיים לאותה תופעה עלינו להעדיף את ההסבר הפשוט ביותר, זה פחות או יותר אומר להעדיף את מה שקל להאמין בו. DRYICE

notafish

New member
לא "פחות או יותר" ולא בטיח../images/Emo19.gif

זה שהסבר פשוט או מורכב לחלוטין לא קשור לזה שקל להאמין בו או לא. חוץ מזה, משתמשים בעקרון של אוקהאם כשבאים לבחור בין שני הסברים מדעיים שונים לאותה תופעה. ולסיום, הסבר בריאתני למיני החיים הוא לא הסבר מדעי. תורת האבולוציה, כן, אז בכלל אוקהאם לא רלוונטי כאן.

Alcharzor

New member
עובד לפעמים

נכון שלהב אוקהם עובד במקרים מסוימים עבל רק במקרים לא מסובכים לדוגמה: האים זה ששמש עולה כל בוקר ויורדת כל לילה אומר שהיא זזה וכדור הארץ עומד(מאד פשוט) או שכדור הארץ נמצא בחלל והוא שמסתובב מסביב לציר והשמש עומדת ובגלל שאני נמצאים על קדור הארץ נראה לנו שאנו עומדים והשמש זזה(יותר מסובך)

taxi555

New member
לא חסר דברים שעושים בגלל סיבות..

כאלה ואחרות ולא רק בגלל ה´ או אללה.... לא חסר כתות ולא חסר סיבות לבצע פשעים לא חוכמה סתם לזרוק את זה על הדת ולהגיד שבגלל שדברים בוצעו בשם ה´ אז זה אומר שזה מנוגד למשהו.. ושכל מה שקשור לדת או רע. והעיקר שיהיה שלום ביננו ואז כבר יהיה לנו שלום עם כולם ביי ואחל´ה חג

notafish

New member
ספק סביר../images/Emo19.gif

יפה ונחמד להימנע מלהסיק מסקנות, אבל לפעמים צריך לנקוט עמדה! עזוב את תורת האבולוציה: לכל דבר שאתה עושה או מחליט אתה יודע בודאות 100% שהבסיס להחלטה נכונה, שכל העובדות ידועות בודאות? ודאי שלא. כמעט כל החלטה שאתה לוקח אתה עושה מתוך "ספק סביר". ולגבי האבולוציה: לא מדויק לומר שתאוריה נמדדת רק לפי יכולת לחזות את העתיד. נכון יותר לומר שתאוריה נמדדת לפי יכולת לחזות תצפיות. למשל, לפי תורת האבולוציה, לא יתכן למצוא מאובן של בן-אדם באותו מקום (שכבה גיאולוגית) שנמצא מאובן של דינוסאור. תמצא כזה דבר, וזכית בתהילת עולם, כי הצלחת לסתור את תורת האבולוציה! (אגב, טענו שמצאו כמה כאלה, אך כולם התבררו כזיופים). יש עוד הרבה תצפיות שהאבולוציה מנבא, בתחום הגנטי, הפיזיולוגי, וכו´ וכו´.

אני מאמין בכוח עליון,

אך לא בצורה כזו, של העברה מדור לדור. לכל אחד האלוהים שלו.

PolarBear

New member
אם אכן למדת

מדעים מדויקים בתיכון, ואז בטכניון למדת עוד, אז בודאי היית יודע שאבי אבות אבותיך לא היה ניאנדרטלי. אבי אבותיך היה הומוסאפיינס, שחי לצידו של האדם הניאנדרטאלי. האדם הניאנדרטאלי נעלם בשלב מסוים (לא בדיוק ברור למה), ולא המשיך להתפתח בסולם האבולוציוני.

רק שתדע

שעכשיו עושים מחקרים והרבה מחקרים לא יוצאים יד ביד עם התורה של דארווין ויש המון סתירות בתוכה. אני לא מבין גדול בעניין אז לא אוכל להסביר בדיוק איזה . הגמד

L7

New member
תורת דרוין משתכללת . זה רק מחזק את

התפיסה המדעית הטוענת לשינוי מתמיד גם בתאוריות. תורת דרוין זה לא מתן תורה......... לא נימסר במעמד הר גלפגוס לאנגלי מגמגם.....

כמו שתורת דרוין משתכללת גם הדת

משתכללת. המשנה , התלמוד אלו לא שכלולים ? הזרם הרפורמי? הגמד

L7

New member
שיכלול בן זמננו

המישנה והתלמוד חוברו לפני ההקפאה העיקרית של הדת. הזרם הרפורמי איננו שיכלול. זהו ענף. הזרם האורתודוקסי מיתנכר לו. נראה שלא ברור לך ההבדל בין מדע לדת. דת כופה דרך חיים ויחסים עם על טבעי. מדע הוא הצעה . תרצה קח ותשתמש . דת יותר דומה למועדון המעריצים של אלויס פרסלי מאשר למדע.אז אולי תשווה ביניהם?

דבר ראשון אני לא השוויתי בין דת

למדע. השוותי בין מדע לאמונה ואתם הכנסתם ישר את הדת לעניין. דבר שני המדע גם כן כופה דרך חיים. אני הולך בבגדים שמיוצרים ע"י טכנולוגיה מדעית. אוכל מאכלים מהונדסים גנטית. אפילו המאכלים האורגנים "נעזרים" באמצעים מדעיים. אני לומד מדע בבית הספר כחובה. אם כבר המדע כופה את עצמו עלינו הרבה יותר מאשר הדת. דת אתה רוצה תאמין רוצה אל תאמין. הגמד

טכנולוגיה...

זה בהחלט חלק מן המדע. ושמעתי שיש איש הטוען שהוא ממשיכו של ישוע, והוא עשה מעין זרם של תנועה שמאמינה רק במדע המודרני. זה שקר מוחלט. כל העולם שקר אחד גדול. אין אף צדיק.

Alcharzor

New member
לא זה לא

ישנו מדע נקי תאוריות והוכחות כמו מטמתיקה או פיסיקה או כימיה או ביולוגיה טכנולוגי זוהי אפליקציה של המדע לדוגמה אלקטרוניקה זוהי אפליקציה של פיסיקה וכימיה ולכן יכול להיות לפעמים נראה שטכנולוגיה זה באמת מדע אבל זה לא

למעלה