חברי פורום יקרים, אני מאמין שאתם

• פותח הנושא yen d
  • פורסם בתאריך

glitter8

New member
לגבי הדיון חוקי-לא חוקי

הרי הורדה פיראטית היא לא חוקית כדי לא לפגוע במכירה החוקית אבל אם בלאו הכי הדיסק לא ניתן להשגה בשום מקום והאמן לא מקבל עליו תמלוגים ממכירות בשל כך אז מה הבעיה להעתיק? מי נפגע מזה? להיפך, ככה יש פרסום לשיר שאבד עליו הכלח או שאבדו עקבותיו זוהי בכל אופן דעתי הפרטית, אתם לא חייבים להסכים איתי או למחוק את ההודעה הזו אם רוצים למנוע העתקה שידאגו לספק באופן שוטף לחנויות את הדיסקים!

YulaShpil

New member
גם בחו"ל יש ענייני זכויות יוצרים

וגם לגבי אלבומים שנוצרו ונמכרו, ועדיין נמכרים בחו"ל יש זכויות יוצרים, ויש תמלוגים, אפילו אם האלבומים כבר לא ניתנים להשגה. הפתרון הוא לא להעתיק באופן פיראטי, אלא לפעול בדרכים לגיטימיות במסגרת החוק כדי ללחוץ על חברות התקליטים למכור אלבומים יותר בזול, ולספק מלאי מספיק לחנויות התקליטים.

the benjamin

New member
לגבי החוקי לא חוקי -

שוב - תנסה באתר : SONGS.CO.IL - לרכישה ב-40 ש"ח. לפי החוק מותר לך להעתיק שירים לשימוש עצמי. ותו לא. אמני ישראל נאבקים בשביל כמה גרושים, והמדינה לא עוזרת להם - להיפך מעודדת את הפיראטים ואת כל הגנבים למיניהם. בואו לפחות תהיו בגישה של אמנים ישראלים - קונים מקורי. אמנים זרים - תחליטו בעצמכם. המטרה בסופו של דבר שיעשו מוזיקה שנוכל להנות ממנה, להכיר זמרים חדשים, להיפתח לתרבויות חדשות, ולהקים פורומים. שוב - מגיע להם! בטח לדויד.

shanshan4

New member
זה גם לא חוקי להקליט תכניות רדיו

כמה מכם הקליטו תכניות רדיו או טלויזיה שאירחו את דויד בחיים...? אל תהיו מרובעים, גם אני מעריצה של דויד מגיל 10 ויש לי את כל הדיסקים שלו בעברית/אנגלית/ספרדית שהושגו אמנם בדרכים קשות, הבחור סה"כ רוצה לשמוע שיר שהוא אהב בהופעה ואין לו איך להשיג אותו, זה לא שהוא יכול לקפוץ לחנות דיסקים הקרובה לביתו ולרכוש ואני בספק אם יוכל גם להזמין אותו במיוחד...חוץ מזה, מה ההבדל אם אני שוחת לו את השיר במייל או פוגשת אותו פנים אל פנים ונותנת לו לשמוע את הדיסק שלי..? ואם אתם מכירים את דויד אתם בודאי יודעים שהוא הזמר האחרון שעושה מוזיקה בשביל כסף או זכויות יוצרים וכל השטויות האלה!!!

glitter8

New member
לא מסכימה איתך

אף אחד לא עושה מוסיקה בשביל כסף אבל מזה הוא מתפרנס, לא משיעורים פרטיים, אז בואו ניתן להם מה שמגיע להם. לא צריך להיות קיצוניים לשום כיוון.

YulaShpil

New member
לא נכון לגבי תוכניות רדיו

החוק לגבי זכויות היוצרים, ולגבי הקלטות מאפשר הקלטה מהרדיו. המחיר ל"תגמולים" במקרה הזה, ולפי החוק, מתגלם בתוך עלות הקלטות הריקות שקונים בחנויות. כעת יש פעילות כדי להרחיב את החוק גם לגבי מדיות אחרות, כלומר לגבי דיסקים ריקים, וצריבת מוסיקה.

handlessman

New member
הקלטה נראה לי חוקי לגמרי...

בהתחשב במה שיעל ציינה בהודעה האחרונה... ולגבי דיסקים - עקרונית אם רוצים להוריד אפשר (למרות שאין הרבה דיסקים\שירים\קבצי מדיה אחרים של דויד ברשת), אבל עדיין הכי עדיף מקורי, במיוחד של זמרים ישראליים ושל דויד בפרט...

למעלה