חבר חדש

barka60

New member
שרידי כפרים ערביים בארץ

את יודעת, בתהפוכות הזמנים והמלחמות שעברו על אזורינו, נוצרה בעייה אדירה של פליטים ערביים שברחו באלפיהם ממקומותיהם במישור החוף ובשפלה - אל הרי יהודה ושומרון, ומאוחר יותר חלקם נדד גם לירדן, לבנון וסוריה וכן לרצועת עזה. כל אלו לא נקלטו ממש אצל אחיהם הערביים שם, שאמרו להם: שבו כאן(שם) במחנות זמניים, ותוך זמן קצר נחזירכם לאדמותיכם.והם ממתינים שם 30-50 שנה, ואין מוצא לתסבוכת זו

מינהר

New member
גדעון, המילה יהודיה מצביעה שהישוב היה ישוב

יהודי בעבר. חשוב על היהודים שגורשו מכאן במרוצת הדורות, או הוכרחו להתאסלם.
הדסה, זו תשובה גם בשבילך.

ועוד נקודה

למה הערבים לא שינו את השם ?
מכיוון שערבים שהתיישבו באתרים יהודיים לא שינו לרוב את שמם אלא קראו להם בשמם אבל בעיקר בערבית.
"יהוד" בעברית זה "יהודייה" בערבית
למשל על הכרמל "מנצור אל עקב" היה ישוב יהודי בשם "משמר עקיבא" שם בנו ישוב שתפקידו היה לשמור בסוד את מיקום קברו של רבי עקיבא.
וכדומה

barka60

New member
זה ברור כשמש

אבל, אני מסתכל גם הלאה והלאה - עד לאחרית הימים, מועד בו ישרור שלום כלל- עולמי. במצב שישרור אז, כתוב "...וכיתתו חרבותם לאיתים וחניתותיהם למזמרות, לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדון עוד מלחמה..." ואז, למי יהיה אכפת מי היה כאן קודם? הפלסטינים ישובו למקומם ויחיו על ידנו בשלום ובאחווה.

מינהר

New member
גדעון, מתי זה יקרה בדיוק חזון אחרית הימים?

בעוד 1000 , 5000, או 100,000 שנה?

barka60

New member
למינהר

אנחנו מכירים את אור יהודה.קודם כל, אשתי ממוצא עיראקי, ואנו מכירים ממזמן את מרכז מורשת יהדות בבל.שנית יש לנו שם 2 זוגות חברים: יוסי גביזון מאור יהודה הותיקה, ודפנה ודני שילוני מנווה סביון

barka60

New member
יהדות בבל

ניתן לומר, שעד לפני כ- 20 שנה שיעור יוצאי בבל ברמת גן היה גבוה יותר מבכל עיר אחרת.
כיום אני כבר לא בטוח

רמת גן שינתה שמה בשבתות ל-"רמת בגדד"

שאז כל העירקים יצאו לטייל ברחובות בפיג'מות, כמו במקומות מהם באו.....

מ נ ט ה 1

New member
את בית מורשת ליהדות בבל

ניהל בעבר ח'' מרדכי בן פורת, בתו עידית
וחתנו איציק חייק מחיי במות הם חברים
טובים שלנו ומתגוררים בסביון, משפחה
נפלאה, שבוע טוב.

מינהר

New member
גדעון, גם ראש העין מקום עם הסטוריה. מבצר אנטיפטרוס.

ויש לכם גם נפט בסביבה.

רוב האנשים לא מכיר את האתר העתיק ממש

ליד בית הקברות של ראש העין "עזבת צ'ארטה" היא "אבן העזר" המוכרת מהתנך, האתר הוקם במאה ה-12 לפנ"הס .
רוב האנשים לא מכיר מכיוון שאין בו משהו מלהיב, יש בהחלט מה שמענין מי שמתענין בארכיאולוגיה (בית ארבעת המרחבים,בורות אגירה וכו), אבל לישראלי המצוי המחפש רק ריגושים, אוי ואבוי אם תכניס את האתר למסלול הטיול.....

למרות שהאתר הוא מתקופת השופטים (מאות 13-11 לפנה"ס), הסיפור דווקא
משמואל א' ד א :
א וַיְהִי דְבַר-שְׁמוּאֵל, לְכָל-יִשְׂרָאֵל; וַיֵּצֵא יִשְׂרָאֵל לִקְרַאת פְּלִשְׁתִּים לַמִּלְחָמָה, וַיַּחֲנוּ עַל-הָאֶבֶן הָעֵזֶר, וּפְלִשְׁתִּים, חָנוּ בַאֲפֵק. ב וַיַּעַרְכוּ פְלִשְׁתִּים לִקְרַאת יִשְׂרָאֵל, וַתִּטֹּשׁ הַמִּלְחָמָה, וַיִּנָּגֶף יִשְׂרָאֵל, לִפְנֵי פְלִשְׁתִּים; וַיַּכּוּ בַמַּעֲרָכָה בַּשָּׂדֶה, כְּאַרְבַּעַת אֲלָפִים אִישׁ.

אחרי ההפסד בקרב,לפי המסופר, הביאו את ארון הברית למקום (ה א) ואז ניצחו את הפלישתים, ושמואל (ז יב) לקח אבן וקרא לה אבן-העזר כי שם עזר להם אלוהים.

קצת סיפור עקום כאשר מהבחינה המדעית מסתבר שהאתר הוא מימי השופטים.....

אגב, המונח "עיזבת" באה מהמילה לעזוב. כאשר החקלאים שגרו בכפר לא יכלו במקרים רבים כל יום ללכת לשדה שלהם ולחזור. על כן בנו לעצמם מגורים אירעיים בשדה ורק בתום העונה עזבו את השדה וחזרו הביתה לכפר.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב וברוך הבא בצל קורתינו

מקווה שתמצא כאן נושאים נוספים וחברים.
מאיר שפירא חברינו הוא מדריך טיולים ותיק ומוסמך...
אני גרה בגלבוע איזור גיאוגרפי והסטורי מעניין של ארץ ישראל.

barka60

New member
תגובה ליוליקה

שבת שלום יוליקה.נעים מאד לשוחח כאן עם אנשים כלבבי.
אני מבין שאת מנהלת את פורום הגיל השלישי.
בעוד כשעה אנחנו מצטרפים לקבוצה המגיעה מצפון הארץ, לטיול במושבה האמריקאית בת"א, ואח"כ המשך הסיור בעקבות שיריו של אריק איינשטיין.
פרט לכך, אשאל אותך באיזה יישוב את מתגוררת באזור הגלבוע? יש לי סנטימנטים מיוחדים לאזור זה.משפחתה של דודתי התגוררה בשנות ה 50 וה 60 בקבוצת חפצי בה בעמק חרוד, ובתור ילד תל אביבי זה נראה לי לא פחות קסום מגן עדן...

יוליקה

Member
מנהל
אני גרה בצד השני של הגלבוע

ביישוב קהילתי בשם גן נר.
זה מול התענכים על רכס הגלבוע. גם אני מאד אוהבת
את האיזור.
אני גרה כאן רק 15 שנה - הגעתי לפה מדימונה!!

למעלה