חגיגה בשרון

Tami me

New member
חגיגה בשרון

הצצתי וממש נהניתי. הפורום התעורר לחיים. הגיע הזמן לקרוא לפורום - חגיגה בהרצליה לפני כשבוע הייתי די פאסימית - כתבתי דברים והתגובות היו דברי זימרה לראש העיריה. אני לא שכנעתי אותם והם לא אותי. עכשיו נכנס מישהו חדש - חטיבת הראל, ומתקסח עם כולם וכייף לקרוא זאת. אבל שים לב שכמו שנכנסת במרץ עוד שבוע ייגמר לך כל האוויר. שמור חמצן לסיום. כי ילדי מרצ מתחלפים ואתה רק תתעייף. דרך אגב - אתה תומך במועמד מסויים? סתם מעניין אותי אם אתה עוד יחצן של מישהו שעוד לא שמענו או שאתה כמוני לא מרוצה מהמצב ועוד לא החליט מי טוב יותר. יום טוב. דרך אגב מה אתם אומרים על הסירטון? חברה' צעירים השקיעו בזה קצת זמן אז תנו קרדיט (הסבירו לי שכדי להבין את כל המשמעויות הנסתרות צריכים קצת בגרות שעדיין לא נמצאת בחלק מהצעירים כאן).

יוצא למנוחה

מקבל את ההצעה. אם החברה של ועד ההורים ירוצו, קולי שמור להם - זו הקבוצה היחידה שאיננה חיבת כלום לאף אחד, שכל העיר מאמינה ביכולתה. אם בהתנדבות ועל בסיס של כמה שעות בשבוע הם הביאו לכזה מהפך בתקציבי החינוך - אז תני להם 24 שעות והם מנערים את האבק והחלודה מכל העיר. וכאמור - אני יוצא למנוחה.

נמאס

כבר מזמן שיש דפוס תשובה ברור לאנשי רשפי, כאשר הם נתקלים בטיעון שאינם יודעים להתמודד איתו או שהם יודעים שהוא נכון והם טועים. הם עונים באחד מתוך שני המשפטים הכלליים הבאים: א. "עוד אחד מיחצ"ניה של גרמן" ב. "עוד אחרי מנערי הפרחים/נערי מרצ האלה" (ולפעמים, כשממש אין לכם מה להגיד, אתם משתמשים בשילוב מקורי של השניים) מכיוון שהטענות הללו כאלה מטופשות ומכיוון שברור שאתם משתמשים בהן רק כשאין לכם מה לענות, לא התייחסתי אליהן עד כה. עם זאת, כבר נמאס לי לקרוא אותן. א. יחצנים - כתבתי הודעה ארוכה בנושא זה והאתר קרס בדיוק כשרציתי לשלוח אותה ולכן לא אכתוב את כולה מחדש. אבל רק על קצה המזלג - אני לא יחצנית. מעולם לא הייתי. מעולם לא אהיה. כשעבדתי מזמן בטלמרקטינג של איזה מוצר, שנאתי את זה ועזבתי תוך 3 חודשים, למרות שזה דווקא היה מוצר בסדר. אני לא אוהבת למכור דברים לאנשים. אני לא מסוגלת לקדם משהו שאיני מאמינה בו באמת. גם למען פרנסה, לא אסכים לעבוד בשביל מועמד או מפלגה שאין לי אמון בהם, לא בבחירות הכלליות ולא במוניציפליות. כל מה שאני נלחמת עליו נובע מהערכים שלי ותפיסת עולמי. המועמד שמוביל תפיסת עולם שהכי קרובה לשלי - יזכה באמוני ותמיכתי. לפני חמש שנים, למרות שלא היה נראה שיש ליעל גרמן סיכוי קלוש שבקלושים לזכות - תמכתי בה מההתחלה. מדוע? מאחר שהאמנתי בה ומכיוון שהיתה חפיפה משמעותית בין תפיסות העולם שלנו. לא עשיתי זאת למען כסף. לא קיבלתי שום תמורה. מעולם לא פניתי לעירייה עם בקשות כלשהו, מעולם לא קיבלתי שום דבר בתמורה. רק תודה והערכה. וכך גם כל שאר עשרות (ובסיבוב השני - מאות) המתנדבים שהיו אז, לפני חמש שנים. כשניצחנו - היתה לנו תחושת סיפוק אמיתית, כי המסירות הגדולה שלנו תרמה. כי ההתנדבות שלנו לא היתה לשוא. אז אני מבקשת להפסיק לענות לי את המשפט הזה, כי אני לא הייתי, ולא אהיה לעולם "יחצ"נית" של אף אחד. ב. "נערי מרצ". אתם מעליבים כאן עלבון כפול. ראשית כל, כמה פעמים אפשר להסביר לכם - הרשימה של יעל גרמן הינה רב-מפלגתית, וחברים בה אנשים מכל הקשת הפוליטית. אנשי מרצ, עבודה, ליכוד, וכמובן אנשים על-מפלגתיים. הסיבה המרכזית לשיבוצם ברשימה היא העשייה שהם מביאים ומקדמים, ולא ההשתייכות המפלגתית שלהם. כמו הרשימה - גם המתנדבים! יש מתנדבים מכל הקשת הפוליטית, וכן, זה כולל גם אנשים הרשומים כחברי מפלגות ימניות ושמאלניות והרבה אנשים שאינם מזוהים עם אף מפלגה, אלא פשוט תומכים בדרכה של יעל גרמן וחשוב להם שסיעתה תזכה לכמה שאפשר מנדטים במועצת העיר. לכן, אתם מעליבים את המתנדבים המבוגרים וגם הצעירים בכך שאתם מכלילים את כולם תחת אותה הכותרת השקרית. שנית, אתם מעליבים את נוער מרצ. מדוע אתם מתייחסים לנוער מרצ כשם גנאי? תסלחו לי, אבל נוער אשר מתנדב בתנועת נוער, בין אם זה נוער מרצ, הנוער העובד, הצופים או נוער בית"ר, תורם הרבה יותר לחברה מאשר הנער הממוצע והמבוגר הממוצע שיושב מול הפורום וכותב כל היום. הם אלה שמתנדבים בקהילה, הם אלה שמפגינים מול אי שוויון ואי צדק, וזה לא משנה אם אני מסכימה איתם על העקרון שעליו הם נלחמים. מה שחשוב הוא שהם מגלים מעורות ומעורבות שצריכות להוות דוגמא לנוער האדיש שיושב בבית ומשחק במחשב. כל הנוער שבמועצת תלמידים, כל הנוער שבתנועות נוער ותיקות, כל הנוער שבתנועות נוער מפלגתיות, גם נוער מרצ וגם נוער ליכוד - הם האנשים שינהיגו בעתיד ויביאו לשינוי החברה. אז אני מציעה לך ולכולם להפסיק לזלזל ולתת קצת כבוד לאנשים שנותנים מזמנם הפנוי למען החברה והקהילה! במקרה של נוער מרצ שמתנדב במטה יעל גרמן, מדובר בנערים ונערות בוגרים, רובם בי"ב, אשר בלחץ מבחנים ובגרויות ועבודות, אבל מספיק בוגרים כדי לדעת שלימודים ובילויים זה לא כל החיים, ויש עולם מבחוץ שחשוב להשפיע עליו. חבל שאת כל כך בקלות רומסת אחרים, אבל זה לא מפתיע, לאור הקלות בה מטה רשפי רומס את פני העיר בקלות שכזו ובאופן כזה מאסיבי ועקבי.

Tami me

New member
תשובות בקיצור

קודם כל הערה כללית - כדאי לך להציג את דבריך בקיצור האפשרי כי לאנשים כאן אין סבלנות לקרוא ספרים. אני מאמינה כי פעילותך בתום לב אבל אתם נאיבים ביותר. פגשתם פעם אחת את הגברת - התרשמתם מחיוכה ומהסבריה המלומדים והפכתם אותה לאלוהים. אבל אתם בעצם ילדים קטנים שיכולים גם לראות את המורה לתנ"ך כאלוהים. ניהול עיריה זה נושא מורכב ביותר וההתרשמות לא צריכה להתבסס על חיוך. יש הרבה אנשים שיש להם מגע שוטף עם העיריה ולהם יש טענות קשות. יש למרץ אינטרס עליון להצלחתה מאחר שהם יהיו צריכים לממן את עודפי ההוצאה אצלה (כל יום היא מציפה אותנו בדפי מידע והרבה פירסומות בעיתונות) לכן הם מושיבים חבורת ילדים במשרד שלהם בת"א שעסוקים בשיבוח הגברת. הם לא ראו אותה מעולם, לא יודעים מה היא עושה ואפילו לא יודעים איפה נמצאת הרצליה. בכך הם הופכים הכל לזול וקשקשני. אינני מזלזלת בנוער של מרץ אבל בתור ילדים לכו לעשות אש לילה ופעילויות אחרות ותעזבו את הפוליטיקה למבוגרים. ייתכן שצריך להוציא חוק שימנע ניצול ילדים על ידי פוליטיקאים. כי עדיין לא מופעלים אצלכם כל פילטרים ואתם מדקלמים כמו תוכים כל מה שדוברים ערמומים ופוליטיקאים צינים ונצלנים מספרים לכם. שבת שלום.

eopeace

New member
שטויות כרגיל או שיש הוכחות?

לא צריך לפגוש את יעל גרמן בשביל להבין איזה שינוי עברה הרצליה בחמש השנים האחרונות. ההשקעה המאסיבית בחינוך, תשתיות, תרבות, ספורט עממי וכן הלאה. איכות החיים של תושבי הרצליה כולה עלתה. הרצליה הפכה להיות לעיר מובילה בכל כך הרבה תחומים - רק עכשיו נזכרתי בכך שהיא עיר מובילה בתחום נגישות לנכים, איכות סביבה, בריאות, חינוך ועוד... קל לצעוק כל הזמן שיעל גרמן עשתה רק פסי האטה (לפחות אתם מכירים בכך סוף סוף), אבל פסי ההאטה, שהם דוגמה לעשייה של יעל גרמן, הורידו את תאונות הדרכים בהרצליה ב 46%. יעל גרמן הצילה את החיים שלכם. בשביל לראות את כל זה, לא צריך לפגוש את יעל גרמן. אבל אם כבר פגשתם את יעל גרמן אז גיליתם אדם שמתמצא בכל פרט בעיר הזו. בין אם מדובר במדרכה במקום זה או אחר, בחצר בי"ס, ברוחב הצינורות אשר ברחוב משה, וכן הלאה. הפעילים של יעל גרמן הם ברובם המוחלט תושבי הרצליה ואנשים שדואגים לעתידה של העיר - האם העיר תפרח, האם תושביה יחיו יותר טוב, יקבלו שירותים יותר טובים וחינוך יותר טוב או האם יישב בלשכת ראש העיר אדם המנותק מהעיר הדואג לאינטרסים של כמה חברים קבלנים ואילי הון ולטובתם יימכור את העיר. אבל כמה אנשים שכנראה לא כל כך אכפת להם מהעיר, יושבים כאן וזרקים שקר אחר שקר, שוב ושוב, מחפשים שטויות להטיחם כדי להתעלם מהדיון האמיתי והשאלה האמיתית. אז במסגרת הדיון הזה, אם מישהו רוצה לומר שאוריאלי יהפוך את הרצליה לעיר אוניברסיטאית אני מצפה לשמוע איך אוריאלי מתכוון לעשות זאת, כמה זה יעלה, מה זה בכלל אומר ומה נרוויח מזה? - זה קל לזרוק סיסמאות - אבל רק יעל גרמן עומדת מאחורי דבריה ועושה את אשר היא אומרת. (אזהרה מראש - אני יודע שעירבתי נושאים מהודעות שונות - אל תיטפלו לזה כיוון שזה יהיה שוב בריחה לשטויות)

לא דובר-תוכי!

ושוב איל היקר שלנו, מועמד למועצת העיר ברשימתה של יעל גרמן, שאגב לא יודע באיזה מקום הוא משובץ ולכולנו ברור שהוא יהיה במקום לא ריאלי... אך עדין ממשיך להלל את יעלי שלנו. חוזר על עלוני גרמן, האם דרך היחצ"נות של מטה גרמן, הוא גם ליטול מקום בפורום על הישגי גרמן, רק בחינם הפעם דרך דובר ראשי וכמה ילדי הפרחים של מרצ-כבר קבעתי לי עובדה-יעל גרמן היא דמות יחצ"נית בלבד ומתחת כולה זיוף אחד גדול...

eopeace

New member
הודעתך אינה ברורה

נכון, אני מועמד למועצת העיר. מקומי, כפי שאמרתי, הוא כנראה מקום שישי - אבל נניח ומקום זה אינו ריאלי - הרי זה רק מחזק את דבריי שכן אני לא פועל בעבור מקומי כי אם בעבור הרצליה - אני יודע כי יעל גרמן חייבת להישאר בראשות העיר - כיוון שבכך טובת הרצליה תלויה. אני לא חוזר על עלונים - אני מפרט סיבות לתמיכה, מעלה סוגיות וסותר טענות - אני עושה זאת מתוך היכרות וידיעה. אני שמח שאתה קובע לך עובדות, אבל כנראה שהעובדות שגויות בגלל שאינך מכיר - בוא לחוג בית, תשאל את אשר על ליבך ותתרשם בעצמך. מעבר לזה, לא ברור לי מה אתה מנסה לומר - האם בגלל שאני מועמד למועצת העיר אסור לי להביע דעתי? או האם העובדות לא קיימות בגלל שאני מועמד? או לחילופין, האם אני צריך להזכיר לחמשת מבקרי הפורום הקבועים, בכל הודעה, שאני מועמד שכן הם עלולים לטעות ולחשוב שאני בכלל נגד יעל גרמן?

מקום שישי???

אני לא מאמין, אני חוזר וקורא שוב... אתה מקום שישי?! אחרי כל העבודה הקשה שאתה עושה בשביל מלכתך, היא נותנת לך מקום שישי שבבחירות האלה הוא יהיה מקום די לא ראלי...-האם יעלי יודעת את עבודתך הקשה בפורום? עד כמה אתה מהלל אותה ומציג את פרי עבודתה בקדנציה האחרונה. ושימו לב, לפני נמצאים פליטי המפלגות השונות שגרמן צירפה: אלי כחלון שבפרימיירס של העבודה, הגיע למקום השמיני ואיזה מקום טובה רפאל? חברה קרובה של גרמן שהיא חברת מפלגת העבודה שפחדה להתמודד בבחירות לקביעת הפריימריס האחרון,פן שתגלה שהיא במקום האחרון ביותר. במקום הכי ראלי נמצאת (מקום שלישי), נמצאת רות רזניק, מרשימתו של שמוליק לוי (היועץ המפורסם..). האם אחרי כל הפליטים אתה מוכן להיות דובר לגרמן? יעלי מעדיפה פליטים מאשר אנשים צעירים ונאמנים (היא רואה בכלל את הפורום?) כמוך (תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה הצעיר היחידי ברשימה?) ומי היא שמעה הרישמתה-כחלון שביזבז כיסא במשך 5 שנים ומפלגתו העיפה אותו לכל ארוחות. מה עם שאר חברים מרשימתה היוצאת-דיתה שומרון, גילה טודלובקי, אהרון טייכנר, עדינה זילברשטין, דן פנחס לא ברשימה החדשה???

eopeace

New member
ניסיון לא מאוד מוצלח

זה בקושי שווה התייחסות כלשהי - ניסיון, הייתי אומר, אפילו עלוב לנסות לפגוע ולפצל וכולל בדרך פגיעה אישית בכל מיני אנשים אחרים שלא דיברת ולא שוחחת איתם. אני גאה במקומי ברשימה אליו נבחרתי.

מכיר מכיר

אני מכיר את האנשים האלו, חוץ מרזניק לאיש מהם לא מגיע להיות חבר מועצה- לא כחלון לא רפאל לא שאר מחברי הרשימה היוצאת של גרמן. אתה לא "נבחרת" גרמן בחרה את מקומך... ראיתי זאת מכתבה בלוקאל, כנס לכתבות בנושאי הבחירות-הרצליה.

eopeace

New member
לא מספיק טוב כנראה

כנראה שאינך מכיר אותם מספיק טוב ואתה מוזמן לבוא, לפגוש אותם ולהתרשם בעצמך. לגבי - אני כן נבחרתי כנציג מרצ, בבחירות פנימיות שהתקיימו בסניף מרצ בהרצליה. איני יודע לאיזה כתבה אתה מתכוון, אבל אני יודע שאני התמודדתי וניצחתי.

פגשתי והתרשמתי...

חוץ מרזניק כולם לא שווים הרבה... ואינם ראוים להיות חברי מועצת עיר. וכן הם לא עשו רבות בשביל העיר! בקיצור זה מה רוצה גרמן, אנשים שלא יעשו כלום, מכיוון שאין להם מושג מה זה להיות חבר מועצת עיר ולהביא במקומם 21 יועצים אז אם זאת רשימתה של גרמן, אני לא אצביע בשבילם...

eopeace

New member
מועצת העיר

ראשית, רות רזניק, כמו שגם אתה מודה, עשתה הרבה בשביל העיר ובשביל המדינה הזו. להזכירכך, מעוני הנשים הראשונים בישראל הם יוזמתה. רות רזניק תמיד היתה חברת מועצה פעילה עד מאוד וצריך להצביע לרשימה ולו רק בגללה. אתה כבר הבהרת בעבור מי אתה מצביע, ולכן זו לא הפתעה גדולה, אבל מי שבוחן את רשימת "הרצליה שלנו" בראשות יעל גרמן מגלה שמדובר ברשימה מגוונת ורצינית. אני מהווה ייצוג לצעירים - אבל אחרי שנים של פעילויות שונות והכרת המערכת המוניציפלית. כל אחד מהמועמדים השונים מציג ניסיון עשיר בתחומו ובעל רקע עשיר בתחומים שונים. בין אם מדובר בחינוך, ברווחה, בכלכלה ועוד. אני יודע שאותי לא פגשת, ולכן כבר בכותרת הודעתך שוגה אתה. אתה מוזמן לפגוש אותי, ולפגוש כל אחד מהנציגים האחרים ברשימה. אבל אני הרי לא מצפה להפתעות - הרי אתה אמרת מאיפה אתה...

ומי ברשימה?

טובה רפאל,חברת מפלגת העבודה שחששה להתמודד במפלגתה שלה-פן תמצא עצמה במקום האחרון... ומה היא עשתה, מ"מ יור ועדת החינוך? אלי כחלוןחבר מועצת העיר בקדנציה הנ"ל שבבחירות לקביעת הרשימה הגיע למקום ה-8... הוא לא עשה כלום למען העיר. שתק כל הקדנציה וליקק את התחת של גרמן כמו שוקולד... אתה, שאיזה ניסיון יש לך, חברות בועדת החינוך העירונית?-במקרה שלך אני אתפשר ואומר מגיע לך צ'אנס אתה צעיר ומהקדנציה האחרונה שמעתי לב עד כמה הצעירים עשו יותר מ"המבוגרים"... וכן את גרמן וסגנה יונתן יסעור שהם צמד כישלון והיחידה שראויה להיות חברת מועצה, גב' רות רזניק, אישה יקרה שעשתה רבות למען נשים, בריאות וקצת לרווחה לאחרונה-לה מגיע להיבחר וכל המוסיף משהו לגביה, גורע!!! מי עוד ברשימה, יש פליטי מפלגות נוספות-ספר אשמח לדעת...

eopeace

New member
רשימה מצויינת

טובה רפאל פעלה רבות בתור מ"מ יו"ר ועדת החינוך - ויו"ר ועדת החינוך בפועל. אלי כחלון הגיע למקום אליו הגיע כיוון שפעל לטובת תושבי העיר במועצת העיר ולא לטובת האינטרסים הצרים של רשפי. את יהונתן יסעור פטרת במילה הקבועה "כישלון" בלי שום התייחסות עניינית אחרי פועלו הרב בתחומים שונים בעיר, כולל תחום התחבורה - להזכיר את הירידה בתאונות הדרכים. אבל אני לא האחרון ברשימה. יש עוד רבים וטובים, כפי שציינתי - ותלמד עליהם בפרסומים בעתיד.

חבריא אתם תמימים

טובה רפאל היא בחורה טובה. יסעור הוא פוליטיקאי ממולח ומסוכן - אבל הוא איש ביצוע רציני. כחלון הוא אינטרסנט - היושב במועצה, מכהן כיו"ר האיגוד לכבאות, ובמקביל מככב שלטים בעיר כמפקח כיבוי אש במסגרת משרד פרטי ליעוץ שהוא מחזיק. יסעור ישרוד - הוא חזק, ואולי גם מגיע לו - הוא יהיה מספר שניים בבחירות כחלון ישרוד - הוא גם חזק, הוא ימוקם במקום עם הערכת "ריאלי" בואו נחכה ונראה מי יועף לתחתית הרשימה כשיתחילו הקומבינות. חובה לזכור כי גרמן מבינה כבר כי מצבה רעוע וסביר להניח שיהיו קומבינות עוד לפני הסיבוב הראשון - קומבינות אשר ישפיעו על הרשימה למועצה. בקיצור אל תאמר מעתה מקום 6 אמור מקום 66 (אותו דבר - גם הראשון גם השני לא ריאליים).

eopeace

New member
חבר אתה לא מכיר

אני מציע, כפי שהצעתי לא' הבלתי מזדהה - אם אתה חושב שאתה מכיר כל כך טוב את האנשים, שיהיה לך יום טוב. אם זו ההערכה שלך אז אני מציע שבמקום לכתוב דברים על אנשים שאינך מכיר, תבוא, תפגוש את המועמדים, תראה את הרשימה שתפורסם בימים הקרובים ותחליט לעצמך. אני בטוח שתהייה שלם עם החלטתך, אשר תהייה. אבל כל ההערכות הפוליטיות שלך, הנראות כל כך מקצועיות ורציניות מנותקות מכל מציאות.

הפרסומים-רק גרמן

בפירסומים שלכם מוצגת רק גרמו, חייכנית, איכפתית וכל הבלה בלה שלכם. גם באתר האינטרנט אין הזכר לרשימה החדשה... האם אתה אומר שכחלון הגיע למקום שלו העקבות"שפעל לטובת תושבי העיר במועצת העיר ולא לטובת האינטרסים הצרים של רשפי" ושאלה הם הוא פעל לטובת התושבים, איך הגיע למקום כה נמוך? הרי לאורית רשפי אין השפעה במפלגה, היא לא חברת העבודה והיא לא רצה בראש הרשימה... (היא נתמכת ע"י מפלגת העבודה).

eopeace

New member
תדייק בבקשה

אני כתבתי לגבי הפרסומים שיהיו בקרוב - לא הפרסומים שהיו. בפרסומים הקרובים תושבי העיר יכירו את הנציגים החדשים ברשימה ויראו את הנציגים הותיקים. אורית רשפי ביחד עם טנר יצרו פילוג במפלגת העבודה בעיר בין אנשים הנאמנים לעקרונותיהם ומחוייבים לתושבי העיר - ולפיכך נשארו בקואליציה, לבין כל מיני עסקנים שמחפשים קידום. אותם עסקנים עבדו קשה בסניף על מנת לדחוק את נציגי העבודה שתומכים ביעל גרמן ואלי כחלון ביניהם. מפלגת העבודה בעיר לא התעלתה מעבר לקטנוניות ועסקנות קטנה וההפסד מכך, יהיה כולו שלה.

מתי נכיר?

ובנוגע למפלגת העבודה-אין לי שמץ של מושג מה הולך אחרי הקלעים. רק מה שאמר לי חבר סניף העבודה שכחלון הגיע לרשימה מכיוון שאיבד את עקונותיו ליעל גרמן. בנוסף הוא אמר לי שכחלון לא היה נאמן למפלגה-סירב לפרוש לשורות האופוזיציה ונשאר בקואליציה ובתפקידו, ואח"כ שעזב לטובת מקום ראלי לרשימתה של גרמן, הרבה הסכימו שהוא בוגד במפלגת העבודה ולא מוכן היה להמשיך ברשימה. בנוסף כיום הוא לא בנאדם רצוי מאחר שהוא לא החזיר את המנדט של למפלגה ונתן אותו לרשימתה של גרמן. בנאדם שכזה אינו ראוי להיות חבר מועצת עיר.

למעלה