נמאס
כבר מזמן שיש דפוס תשובה ברור לאנשי רשפי, כאשר הם נתקלים בטיעון שאינם יודעים להתמודד איתו או שהם יודעים שהוא נכון והם טועים. הם עונים באחד מתוך שני המשפטים הכלליים הבאים: א. "עוד אחד מיחצ"ניה של גרמן" ב. "עוד אחרי מנערי הפרחים/נערי מרצ האלה" (ולפעמים, כשממש אין לכם מה להגיד, אתם משתמשים בשילוב מקורי של השניים) מכיוון שהטענות הללו כאלה מטופשות ומכיוון שברור שאתם משתמשים בהן רק כשאין לכם מה לענות, לא התייחסתי אליהן עד כה. עם זאת, כבר נמאס לי לקרוא אותן. א. יחצנים - כתבתי הודעה ארוכה בנושא זה והאתר קרס בדיוק כשרציתי לשלוח אותה ולכן לא אכתוב את כולה מחדש. אבל רק על קצה המזלג - אני לא יחצנית. מעולם לא הייתי. מעולם לא אהיה. כשעבדתי מזמן בטלמרקטינג של איזה מוצר, שנאתי את זה ועזבתי תוך 3 חודשים, למרות שזה דווקא היה מוצר בסדר. אני לא אוהבת למכור דברים לאנשים. אני לא מסוגלת לקדם משהו שאיני מאמינה בו באמת. גם למען פרנסה, לא אסכים לעבוד בשביל מועמד או מפלגה שאין לי אמון בהם, לא בבחירות הכלליות ולא במוניציפליות. כל מה שאני נלחמת עליו נובע מהערכים שלי ותפיסת עולמי. המועמד שמוביל תפיסת עולם שהכי קרובה לשלי - יזכה באמוני ותמיכתי. לפני חמש שנים, למרות שלא היה נראה שיש ליעל גרמן סיכוי קלוש שבקלושים לזכות - תמכתי בה מההתחלה. מדוע? מאחר שהאמנתי בה ומכיוון שהיתה חפיפה משמעותית בין תפיסות העולם שלנו. לא עשיתי זאת למען כסף. לא קיבלתי שום תמורה. מעולם לא פניתי לעירייה עם בקשות כלשהו, מעולם לא קיבלתי שום דבר בתמורה. רק תודה והערכה. וכך גם כל שאר עשרות (ובסיבוב השני - מאות) המתנדבים שהיו אז, לפני חמש שנים. כשניצחנו - היתה לנו תחושת סיפוק אמיתית, כי המסירות הגדולה שלנו תרמה. כי ההתנדבות שלנו לא היתה לשוא. אז אני מבקשת להפסיק לענות לי את המשפט הזה, כי אני לא הייתי, ולא אהיה לעולם "יחצ"נית" של אף אחד. ב. "נערי מרצ". אתם מעליבים כאן עלבון כפול. ראשית כל, כמה פעמים אפשר להסביר לכם - הרשימה של יעל גרמן הינה רב-מפלגתית, וחברים בה אנשים מכל הקשת הפוליטית. אנשי מרצ, עבודה, ליכוד, וכמובן אנשים על-מפלגתיים. הסיבה המרכזית לשיבוצם ברשימה היא העשייה שהם מביאים ומקדמים, ולא ההשתייכות המפלגתית שלהם. כמו הרשימה - גם המתנדבים! יש מתנדבים מכל הקשת הפוליטית, וכן, זה כולל גם אנשים הרשומים כחברי מפלגות ימניות ושמאלניות והרבה אנשים שאינם מזוהים עם אף מפלגה, אלא פשוט תומכים בדרכה של יעל גרמן וחשוב להם שסיעתה תזכה לכמה שאפשר מנדטים במועצת העיר. לכן, אתם מעליבים את המתנדבים המבוגרים וגם הצעירים בכך שאתם מכלילים את כולם תחת אותה הכותרת השקרית. שנית, אתם מעליבים את נוער מרצ. מדוע אתם מתייחסים לנוער מרצ כשם גנאי? תסלחו לי, אבל נוער אשר מתנדב בתנועת נוער, בין אם זה נוער מרצ, הנוער העובד, הצופים או נוער בית"ר, תורם הרבה יותר לחברה מאשר הנער הממוצע והמבוגר הממוצע שיושב מול הפורום וכותב כל היום. הם אלה שמתנדבים בקהילה, הם אלה שמפגינים מול אי שוויון ואי צדק, וזה לא משנה אם אני מסכימה איתם על העקרון שעליו הם נלחמים. מה שחשוב הוא שהם מגלים מעורות ומעורבות שצריכות להוות דוגמא לנוער האדיש שיושב בבית ומשחק במחשב. כל הנוער שבמועצת תלמידים, כל הנוער שבתנועות נוער ותיקות, כל הנוער שבתנועות נוער מפלגתיות, גם נוער מרצ וגם נוער ליכוד - הם האנשים שינהיגו בעתיד ויביאו לשינוי החברה. אז אני מציעה לך ולכולם להפסיק לזלזל ולתת קצת כבוד לאנשים שנותנים מזמנם הפנוי למען החברה והקהילה! במקרה של נוער מרצ שמתנדב במטה יעל גרמן, מדובר בנערים ונערות בוגרים, רובם בי"ב, אשר בלחץ מבחנים ובגרויות ועבודות, אבל מספיק בוגרים כדי לדעת שלימודים ובילויים זה לא כל החיים, ויש עולם מבחוץ שחשוב להשפיע עליו. חבל שאת כל כך בקלות רומסת אחרים, אבל זה לא מפתיע, לאור הקלות בה מטה רשפי רומס את פני העיר בקלות שכזו ובאופן כזה מאסיבי ועקבי.