הציבור לא טיפש
לשמחתי, מרבית הציבור לא טיפש, ואין לו "בעיה" כזו חמורה עם השיטה הדמוקרטית, שהיא, ברור לכל, הדרך הכי הוגנת, אף אם לא מושלמת, לבחור שלטון. לשמחתי, רוב הציבור מספיק חכם בכדי להבדיל בין שואו ביזנס וסלבריטיז לבין תפקידי ציבור. לאלה בעלי הזכרון הקצר, אני מבקשת להזכיר שיעל גרמן היתה אנונימית לחלוטין לפני חמש שנים, ולמרות שאוריאלי ופלד היו הרבה יותר ידועים, והרבה יותר "פופולריים" הציבור ידע להבדיל ובחר באדם אשר הכי מתאים לתפקיד. נכון, עכשיו יעל גרמן הכי פופולרית, הרבה יותר משאר המועמדים, אבל זה בשל חמש שנות עשייה ולא על בסיס סדרת תכניות טלויזיה קלילות. אני מאמינה שלו שרון היתה מתמודדת, לא היו מצביעים לה, ולא כי היא לא נחמדה. תראו כמה אנשים הצביעו בזמנו לוילוז'ני בתל-אביב! למרות שאין כמעט עוררין שהוא איש מאוד מוכשר בתחומו. אולי שרון ווילוז'ני היו עושים עבודה מצויינת בניהול העיר, אבל אם כן - הציבור היה בוחר בהם בשל כישוריהם ולא הפנים היפות שלהם. אני רוצה גם להפנות את תשומת ליבך לכך שכל התבטאות שלך כנגד הדמוקרטיה היא אמנם לחלוטין לגיטימית במסגרת חופש הביטוי, אך היא עושה נזק למועמד/ת בו/בה את תומכת! מה גם שחבל לי מאוד לגלות שעובדת ציבור, שבוחרת לקחת חלק פעיל במערכת השלטונית, מביעה כזה חוסר אמון בדמוקרטיה! האם את מודעת לאיזה אחוז קטן מהאוכלוסיה ניהל חברה גדולה?? ולגבי העקרון - תסלחי לי - אנשים שניהלו חברה גדולה תמיד הצליחו בכך? אנשים שניהלו חברה גדולה הם בהכרח אנשי ערכים וחזון? כמה פעמים אפשר לחזור על זה? עירייה בוודאי שצריכה ניהול כספי טוב. כמובן. אבל עירייה נבדלת מעסק פרטי בפרט מהותי ובסיסי ביותר - המטרה הסופית. המטרה הסופית של עסק פרטי היא רווח! כל הפעולות של העסק יעשו למען רווח! אם אני רוצה יותר רווח אני אתן שירות יותר טוב, אבל אם בכל מקרה אני ארוויח אותן תשואות אני לא אוסיף להוצאות שלי רק כי זה משפר את השירות. זה רק מפסיד לי כסף. לעומת זאת, העירייה - מטרתה הסופית לשרת את התושב. מטרתה המשנית היא לשמור על איזון תקציבי על-מנת שמירב הפרוייקטים המשרתים את התושב יתגשמו. לכן, מלבד ההבנה בכלכלה (שזו כמובן יש לא רק בידי אותו קומץ שניהל חברת בנייה זו או אחרת) אין בין ניהול עסק פרטי למטרות רווח לבין ניהול עיר טובה ולא כלום! לשמחתנו, יש ליעל גרמן נסיון הן בתחום החינוכי-ערכי והן בתחום הניהולי, אז במקרה זה, יצאנו ברווח משני הכיוונים. חבל שאת שואפת להחליף אותה באדם שאולי ניהל חברה אבל אין לו את הבסיס הרעיוני המספק. לגבי הפקקים - איזה זכרון קצר יש לכם, זה ממש עצוב. למי שלא זוכר - שדרות שבעת הכוכבים כפי שהן היום, לא היו קיימות לפני חמש שנים, היציאה היתה דרך הכביש שמוביל לרכבת והיו בו פקקים של שעה וחצי או יותר! אני מגיעה לעבודה באיזור התעשייה כל בוקר ממרכז העיר (ועוד באוטובוס שעוצר בכל תחנה) ומעולם לא ארכה הנסיעה יותר מחצי שעה, וגם זה במקרים יוצאי דופן. לגבי חנייה - תפסיקי לדבר ותצאי להסתכל! יש הרבה חנייה באיזור התעשייה! אולי מפריע לך שלא מצאת מקום בדיוק מתחת לבית הקפה שרצית לשבת בו, אבל כשיש ריכוז כזה של אנשים במקום אחד זה בסדר ללכת שלוש דקות ברגל. יש חניון במשכית ממש, באמצע שורת בתי הקפה והפאבים, יש חניון חדש מאחוריו בגלגלי הפלדה, שהוא חניון גדול, יש גם במנופים חניון וכמובן שיש חניות לכל אורך הרחובות שנקר, המנופים, וברחוב הדרומי שמקביל למנופים ששכחתי את שמו, ולאורך גלגלי הפלדה בשני צידיו. ואחרון חביב - לפני שאת מביעה ביקורת (או יותר נכון במקרה שלך - זלזול), לפחות תהיי בטוחה במה שאת אומרת. "קאט זה בולשיט" זה לא באידיש. 250 37 76