חג המולד - בעד או נגד?

saritoosh22

New member
איזה אבא מדליק!

כמעט שחט את ישמאל, כמעט שחט את יצחק. ממש אבא למופת!

חג המולד - בעד או נגד?

אתמול היינו ב'שלושת החגים' ביפו... נהיננו וכייפנו, נכנסנו לכנסיה וישבנו בענן המנגלים של עיד אל פיטר, ובסוף הדרדסים התעניינו: אם חג המולד הוא חג של הנוצרים למה אנחנו חוגגים אותו? למה יצאנו לכבודו מהבית? אצלכם? חוגגים? מציינים? מסבירים?

COWZ

New member
../images/Emo197.gifמזל ש....

מזל שהוא לא הומו ומבקש מהשירות למען הילד צו אימוץ

../images/Emo178.gif והבוס שלו???

היום סיימנו את עשרת מכות מצריים, כשבכל אחת מוגלי מבררת למה אלוק' המוזר הזה - בורא עולם שלם רק בשביל להשחית כ"כ הרבה חיות נהרות וצומח, ואיך יתכן שבעצם הוא זה שמקשה את לב פרעה..."אז מה החכמה?? בעצם הוא עשה את זה!" כשהגענו ל'חושך' ג'וניור כבר הודיע שהוא לא מסכים ללמוד תורה

חכמים מדי...

בחיי שאני לא מבינה איך לאמא שלי - תמיד היתה די סבלנות.. תמיד היו תשובות... תמיד היה חשק...(אלינו!)... אני יותר ויותר מוצאת את עצמי, תוהה, ובכלל לא מובן לי מאליו, שאני אמורה להתמודד עם זה. משרד החינוך הזה שרוצה שהם ידעו את כל האמת הקשה על אלוק', כבר בגילים , נראה לי מטלה כבדה מדי בשבילי.

גם אצלינו בתקופה של ספר בראשית../images/Emo197.gif

היה זעזוע עמוק מהקפריזיות של הבוס. אני לא ממש זכרתי עד כמה מזעזעים סיפורי התורה עד שנאלצתי לקרוא אותם עם ילדי, כל אחד לחוד. כל מלחמות האחים, הקנאה והמאבקים, הסמויים והגלויים. וההוא, שכשהם לא טובים מחריב את העולם, חוץ מנח שאותו הוא בוחר, ומאלץ את אברהם להעלות את בנו לעולה. פשוט מדהים, התוכן והדילמות. אצלינו, הדיסק מעורר הענין ביותר באוטו הוא סיפורי התנך, אותם קוראים שלמה ארצי ומאיר שלו. הקטע שהילדים מחכים לו תמיד, ומעורר פרצי צחוק הוא :" פ-ח-ד-ני-ם" שקורא גוליית לבני ישראל.

saritoosh22

New member
ככה הדיסק נקרא?

סיפורי התנ"ך? דיסק אחד או סדרה? אני בדיוק עורכת רשימה לאחותי מה לקנות לבן ומוצא חן בעיניי רעיון של הדיסק. תודה!

כן, סיפורי התנך בדיסק אחד

וההקראה מאד נעימה. גם שלמה ארצי וגם מאיר שלו מספרים בקול חם ונעים. שווה.

זואיzoe

New member
האמת שלא דחוף לחגוג אותו

אין מה לחגוג אותו...הוא באמת לא חג שלנו והשאלות של הילדים מאד במקום. אולי כדאי להסביר שהמטרה אינה לחגוג, אלא להכיר להם את החג, מתוך אולי רצון ללמד על חגים ומנהגים של דתות אחרות.. זה מומלץ אפילו, בעיקר שבארץ הקטנה שלנו יש 3 דתות.

אני חושבת שיש הבדל

בין לחגוג את החג "כהלכתו" לבין ללכת לטיול ולראות את מראות החג אצל אחרים. אנחנו מסתפקים בחגים היהודיים שמהם יש לא מעט, ולא חוגגים חגים אחרים. עם זאת כבר כיום אני רואה שהבן שלי נחשף לתרבות הנוצרית הרבה יותר ממה שאני הייתי בגילו וזאת בגלל משחקי המחשב (מועדון הפינגויין מקושט כולו באדום וירוק) וסדרות הטלוויזיה. כשאנחנו היינו ילדים וראיתי אישה עם צלב נבהלתי. חשבתי שנוצרים זה דבר רע. הילדים שלנו הם אולי (אולי) מעט יותר פלורליסטים ונחשפים ליותר אפשרויות מאיתנו.

אצלינו במשפחה זה לא כ"F פשוט...

אנחנו משתרעים על כל המנעד, החל משחור עברי כהה וכלה באנגליקנים וקתולים 'גזעיים'... הטולראנס הוא לא עיוני אלא מעשי, אם כי יש אפלייה די ברורה לטובת היהדות .

saritoosh22

New member
אצלנו החג מאוד דומיננטי בנוכחות ובמודעות,

בגן הילד כתב מכתב לסנטה וביקש מתנה, אנחנו הסברנו שסנטה לא יגיע אלינו הבייתה כי נחנו יהודים, אבל אמא ואבא יקנו לו מתנה בשמחה (אחרי 8 מתנות ל 8 ימי חנוכה). אתמול הסתובבנו קצת, אז בכל מקום שאלו אותו אם הוא מוכן לכריסמס והוא אמר אנחנו לא חוגגים כריסמס אנחנו יהודים. מצד שני, אנחנו הולכים לארוחת חג אצל חברים וקונים לחברים שלנו מתנה לחג ומכבדים את החברים בחג. אצלנו זה ברור שלא חוגגים אלא מכבדים, אצל הילד זה קצת יוצר בלבול והוא שואל כל הזמן למה אנחנו נותנים מתנות אם זה לא חג שלנו? אנחנו מנסים להסביר את ההבדל בין לחגוג ללכבד, מה שקצת מטושטש אצלו, אולי שנה הבאה הדברים יתחדדו אצלו.

raananh

New member
למעשה חג המולד מותקף בארה"ב

כל מה שאת אומרת זה נכון למרות שבארה"ב יש, כביכול, הפרדת הדת מהמדינה. אבל למעשה בשנים האחרונות, חג המולד מותקף בארה"ב... אסור להגיד "חג מולד שמח" כי זה עלול להעליב מישהו. תבדקי: אין כתובות של MERRY CHRISTMAS בהרבה מקומות, חנויות, קניונים, וזה אפילו אסור בתקשורת רשמית של הממשלה וחברות רבות. זה נקרא היום "WINTER FESTIVAL". חג המולד היום בארה"ב הוא כלום לעומת מה שהיה פעם. זה מאוד מצער אותי. אני מאשים קבוצה אחת בלבד של אנשים בהרס אווירת החג הזה באמריקה: האתאיסטים. למרות שהם מיעוט קטן מאוד באוכלוסיה, הם טוענים שהם "נעלבים" כשאומרים MERRY CHRISTMAS. אני יכול להבטיח לך שיהודים, בודהיסטים, ומוסלמים לא נעלבים מזה שאומרים "MERRY CHRISTMAS" ... לא שמעתי על יהודי אחד או מוסלמי או בודהיסטי שפעל נגד חג המולד. את שמעת על דבר כזה? אנשים מאמינים מכבדים את האמונה של אנשים אחרים (רוב מוחלט שלהם, ובטח שבאמריקה). כל איש מאמין לא יעיז לפעול נגד אמונה של אנשים אחרים. רק האתאיסטים מרשים לעצמם את זה... כי הם יודעים שלא ניתן להתקיף אותם בחזרה כנגד הדת שלהם... כי אין להם. סתם דוגמא: לא נתנו לאישה זקנה בת 85 בבית אבות ממשלתי לשים מלאך מעל עץ האשוח כי זה "סמל דתי". אבל עץ אשוח זה בסדר. ואגב, לידיעת הציבור הישראלי: אין הפרדת הדת מהמדינה בארה"ב. זה המצאה וטענה לא נכונה של אתאיסטים. החוקה של ארה"ב לא אמרה אף פעם "הפרדה של הדת מהמדינה". אם מישהו יטרח לקרוא את החוקה של ארה"ב וה-AMENDMENT הראשון יכולים לראות די בבירור, שחור ולבן, שרק כתוב שאסור לקדם כל דת שהיא ע"י הממשלה. יש הבדל גדול בין זה לבין "הפרדת דת מהמדינה" שהאתאיסטים טוענים. להגיד MERRY CHRISTMAS זה לא דוחף את הנצרות לתוך הנשמה של ילדים אתאיסטים, יהודים או מוסלמים מסכנים. רענן

החוקית

New member
יהודים לא פועלים נגד חג המולד?

בשבוע שעבר התפרסמה (כנראה רק באמצעי מדיה של ערבים ורוסים) פרסומת להום סנטר מבצים לשנה החדשה כשברקע עץ אשוח (אפילו לא מקושט). הפניה אחת לפרסום באתר כיפה, הולידה שירשור הקורא להחרמת הרשת, מכתבים למנכ"ל הום סנטר, והתנצלות של הום סנטר על הפרסום והבטחה להורידו.

raananh

New member
כן, זה קורה בישראל

כן, זה קורה בישראל... בושה... ולא רק ע"י יהודים. זה קורה גם בעזה: רק חמאס עלה לשלטון בעזה, והמספר הקטן של הכנסיות שנשארו בעזה (במשך מאות שנים) נהרסו והנוצרים המעטים שחיו שם די בסדר תחת שילטון עראפת, נאלצו לרדת למחתרת. עשיתי יופי של השוואה פה. בכלל אני זוכר שלפני שנה או שנתיים שמישפחה יהודית הותקפה ע"י שכנים יהודיים באיזה עיירה בגליל בגלל שהם שמו עץ אשוח. אני מבטיח לך שהיהודים האלו שקראו להחרים את הומ סנטר, לא היו מנסים דבר כזה בארה"ב. זה לא קורה בארה"ב. את מסוגלת לדמיין אפילו לרגע שיהודי שיתבע או יטען שהוא "נעלב" מעץ אשוח בבניין העיריה או בכל מקום אחר? או נוצרי בארה"ב שיתבע ויטען שהוא "נעלב" מהצגת חנוכיה לפני איזה בית כנסת יהודי או בחלון של בית יהודי... או בפירסומת של WALMART? את רק יכולה לדמיין את התגובה לתביעות כאלו בארה"ב ואת הסופר-התנצלות שיצטרכו לתת שני הצדדים. רענן

raananh

New member
זה לא צריך להיות בעד או נגד

ערבה, אני לא חושב שצריכים להיות בעד או נגד חג המולד. אפשר להיות עם חג המולד. אנחנו עם חג המולד. לא בעד ולא נגד. אצלנו יש בד"כ עצי אשוח והילד קצת מכיר את הסיפור של סנטה. אני חושב שעץ אשוח זה מאוד יפה ולקשט אותו ולאסוף קישוטים עבורו זה יופי של אינטראקציה בין ההורים לילד. מתנות במילא נותנים בחנוכה. והסיפור של סנטה זה סיפור מאוד מתוחכם כדי להסביר את המתנות. לכ זה יש לו קשר מאוד חלש לנצרות אגב. עץ האשוח TANNENBAUM זה מנהג גרמני פגניסטי שאומץ ע"י המלכה ויקטוריה בגלל בעלה שהיה נסיך גרמני. הוא עשה את זה בארמון שלה וזה מצא חן בעיניה. מאז כולם מחקים את המנהג... אפילו בארצות שאין בהם עתי אשוח או שלג... או יום קצר בדצמבר. הקדוש קלאוס היה באמת, אבל כל הסיפור עם הצבאים, ארובות, מתנות, גרביים, עוגיות וכוס חלב, גמדים, אף אדום לצבי הראשי, הקוטב הצפוני - כל זה פרי הדמיון הנהדר של האנושות. זה כל מבריק הסיפור הזה שאני חושב שזה מנהג שכדאי לאמץ כדי להסביר את המתנות של חנוכה (עם קצת שינויים להוואי הישראלי - במקום סנטה אפשר לקרוא לו "אליהו"... שגם בא בפסח). השנה אין לנו עץ אשוח כי לפי המסורת הפילפינית, לא מקשטים את הבית בשנה שבה יש אבל (אבא של השותף שלי נפטר השנה). למה להיות בעד? את מאמינה בישוע? ואם את בעד, את תלכי לכנסיה למיסה של חצות? למה להיות נגד? יש לך משהו נגד עצי אשוח או סנטה (או ישוע)? רענן

למעלה