חג המולד - בעד או נגד?

raananh

New member
צ"ל זה כל כך מבריק הסיפור הזה

צ"ל זה כל כך מבריק הסיפור הזה שאני חושב שזה מנהג שכדאי לאמץ בארץ כדי להסביר את המתנות בחנוכה. רענן

Ludwig

New member
סנטה קלאוס דווקא היה...

אבל מכיוון שהיה אי שם בדרום טורקיה, לא מתאים לו כל מה ש"הלבישו" עליו אחר-כך... בכל אופן לא הייתי דוחף לילדים שלי סיפורי אגדות כאלו כאילו היו אמת. אין לי בעיה שיסווגו אתם כסיפורים, אבל לא הייתי משתף פעולה עם מצג שווא. אומנם אני מכבד אנשים באמונתם (כל עוד אינה פוגעת באחרים), אך כאתאיסט לא הייתי משקר ומציג את הדת לילדי כאמת היסטורית או כעובדה.

raananh

New member
כל ילד, בגיל מסויים, יודע שזה אגדה

כל ילד, בגיל מסויים, יודע שזה אגדה. בינתיים, עד שהוא מבין שזה אגדה, זה משמש כאמצעי נהדר להסביר דברים לילדים... כמו כל סיפורי האגדות... כמו הסיפורים על סופרמן... כמו הסיפורים על אליהו הנביא שבא לשתות כוס יין בפסח. אתה יודע על איזה נזק שקרה לילדים מסיפורי אגדות? רענן

לא בעד או נגד חג המולד...

אלא בעד או נגד לחשוף את הילדים אליו... בניגוד למדינות אחרות, שחג המולד מציץ מכל פינה, אצלינו כדי שהילדים יכירו את החג צריך לשעות פעולה אקטיבית...

לא בעד או נגד חג המולד...

אלא בעד או נגד לחשוף את הילדים אליו... בניגוד למדינות אחרות, שחג המולד מציץ מכל פינה, אצלינו כדי שהילדים יכירו את החג צריך לשעות פעולה אקטיבית...

בת שחף

New member
אצלנו אפשר לראות ברחובות אנשים

עם מצנפות פעמונים ויש אווירת חג. הרבה אשוחים והרבה אורות מנצנצים ושירי חג המולד. ביום שישי האחרון שמענו פתאום קולות רמים מאוד בוקעים מרמקולים. הצצנו החוצה ומה ראו עינינו? באחת החצרות הציבו עץ אשוח עליז ונוצץ, ואחד אחד התייצבו לפניו עשרות פיליפינים ומסרו דרישות שלום למשפחות שבבית. האמת שזה היה די הזוי ובעיקר מעצבן, כי השעה היתה מאוחרת והאנשים היו נרגשים מאוד ולכן גם צעקניים, והיה לי די קשה להסביר לילד שרצה לישון את נפלאות חג המולד. אבל בבוקר הוא קם מפויס וביקש עץ אשוח גם.

raananh

New member
הבנתי. ואיך תחשפי את הילד בלי הסבר?

ערבה, הבנתי את הנקודה שלך לגבי האם לחשווף (או לא) את הילד לחג המולד. אבל איך אפשר לחשוף את הילד למשהו בלי לתת הסברים? אז אם את בעד לחשוף את הילד לחג המולד, האם תספרי לו על ישוע וסנטה? אישית, אם לא היה לי שותף לא יהודי, לא הייתי חושף את הילד לחג המולד. רענן

אתה עושה מזבוב פיל

בששי האחרון היינו כל הבקר ביפו. יש המון סממנים של החג בחנויות, מרפסות, כנסיות, מכוניות. הבן שלי שאל לפשרם וקיבל הסבר על קצה המזלג לגבי החג ומנהגיו. כששאל למה לא דיברו על החג הזה בגן - הסברנו שזה חג של נוצרים. הוא שאל עוד כמה שאלות: גם בודהה נוצריה? (כך במקור, כי בודהה היא נקבה לדעתו של המלאך) יהודי יכול להיות נוצרי? אלוהים הוא של כולם? למה לנו אין סנטה שיביא לי ממתקים? - וזהו. לא הקדשתי לנושא אפילו שבריר של מחשבה שלאחר מעשה עד לדיון שהתעורר כאן.

raananh

New member
אז אתה היסברת לבן שלך. יופי.

תל אביבי, אני שאלתי שאלה פשוטה: איך אפשר לשים עץ אשוח ושאר הסממנים של חג המולד בבית בלי ההסברים הנידרשים? ואתה אמרת שבמיקרה שלך, כמו שהיה צפוי, נישאלת והיסברת את זה לילד שלך. אז כל מה שאני אומר! שאם מתכוונים לשים אשוח בבית או להראות את זה לילד, צריכים גם לתת הסבר. וברור שלי אין לי שום דבר נגד עצי אשוח, סנטה, כולל לילדים יהודיים במקורם... אני בעצמי עושה את זה. רענן.

irisgov

New member
חמוד... בודהה נוצריה.. ../images/Emo13.gif

רק להזכיר, שישוע היה יהודי (שזה קצת מצחיק שמיליוני נוצרים ברחבי העולם חוגגים יומולדת ליהודי אחד), וליהודים יש דמי חנוכה, סופגניות לביבות ושאר מיני ממתקים באריזת סביבון, וגם סנטה כשר בדמותו של אליהו הנביא. וכן, אני מספרת לילדים את מה שאני יודעת על הנצרות, ועל תורות רוח אחרות, בסה"כ הסיפורים הללו מעבר לדברים שאני יודעת היום ליוו אותי כילדה והם חלק מהזכרונות הטובים ביותר, כך שאני שמחה לשתף את הילדים שלי בהם. בכל אופן, השיחות האלה מדהימות אותי בכל פעם מחדש, איך לילדים יש כזו יכולת להבין בלב ובבטן את מה שעומד מאחרי המבדיל של הדתות, לגעת בהוויה ולא בפולחן.

saritoosh22

New member
בגלל שאתה חי בארה"ב,

הילד שלך היה נחשף לכריסמס באם היית רוצה או לא. שהרי כריסמס זה דבר ענק כאן, אין מצב שדילד שחי בארה"ב לא נחשף. ועכשיו אני הולכת להלביש את הילד, הבטחנו לילד שלג ושלג במחוזותינו (כמו כריסמס) זה אירוע גדול. חג שמח!

raananh

New member
כן, בארה"ב זה שונה

שרית, כן, בארה"ב זה שונה... יש יותר חשיפה... אבל כל ילד קצת יותר גדול בישראל יודע על נצרות, חג מולד ואשוחים. כל מה שאמרתי שאם הורה ישראלי ישים עץ אשוח בבית ושאר הסממנים של חג המולד, הם יצטרחו להסביר דברים מסויימים לילד. וכמו שאת יודעת בטח, לי אין שום בעיות להסביר על נצרות וחג המולד לילדים... כולל ילדים יהודיים במקורם... נ.ב. שלג בלאס וגאס? איפוא את מוצאת את זה? אתם עולים לסיארה נבדה? רענן

saritoosh22

New member
Charlston Mounten

חצי שעה מהבית, יש אתר סקי והמון שטחים שמיועדים לילדים לבוא ולהחליק ולהשתובב בשלג, כמובן שיש איזורי פיקניק ואיפלו רכבל שלוקח לראש ההר. האתר פתוח מנובמבר 1 עוד סוף מרץ ואנחנו משתדליפ לקחת את הילד אחת לשבועיים כי הוא מאוד מאוד אוהב.

irisgov

New member
לא צריך פעולה אקטיבית

אלא אם את מגדלת את הילדים במאה שערים או משהו. חג המולד מציץ מכל פינה בהמון תכניות טלויזיה לילדים מיובאות, גם בלי לראות את הסממנים ברחובות, וגם את זה אפשר לראות היום בלי פעולות מכוונות.

Lucy Jordan

New member
אם החג משמח, אני בעד

זה לא שיש מחיר לחוג חגים. לא נראה לי, כל הקטע הבעלותי, אם זה חג שלי אני חוגג ואם זה לא חג שלי אז אני לא חוגג שכל אחד יבחר איזה חג הוא רוצה לחגוג ומאיזה דת שהוא רוצה ויקים לעצמו את רשימת החגים המשפחתית שלו.

batelmaimon

New member
חצי חצי

חג של נוצרים אז לא. אבל ככה סתם בתור יום ששווה לצאת בו אז למה לא?

אצלנו זה לא חוכמה כי מסביבנו הנוצרים

הם הרוב. ומכיוון שעץ האשוח פשוט יפהפה עם כל הקישוטים, האורות, הנצנצים והמתנות מתחת לעץ אז אימצנו אותו. ואנחנו משתפרים בקישוט משנה לשנה (הקישוט הזה הוא אמנות לשמה, בחיי). בנוסף, כל כריסטמס אנחנו מכינים חמין כהילכתו (האשכנזית...) וכל שנה מאז שאני כותבת בפורום אני כותבת על זה... חוץ מזה שאין לנו הרבה מה לספר על כריסטמס באופן ספציפי כי אנחנו מדברים על כל הדתות (בעיקר ביקורת..) כל השנה ולכן אין לנו מה להוסיף במיוחד לכריסטמס. Merry christmas and a Happy New Year!

Ludwig

New member
אצלנו הרוב מסביב מגדירים את עצמם בודהיסטים...

אבל זה לא מפריע להם להציג בימים אלו עצי "אשוח", קישוטים נוצצים ואורות גם מבלי להאמין בנצרות. הישראלים/יהודים (המעטים) שאני מכיר כאן אינם משתתפים בכך כלל, למרות שילדיהם של אלו בעלי משפחות דווקא נחשפים לזה בבתי-ספר בינלאומיים.

למעלה