חג חנוכה שמח לכל בית ישראל

../images/Emo9.gifאני מאוד אוהבת את יצירותיו

נחשפתי אליהן לראשונה בבלט הסילפידות. בלט אותו אני אוהבת ביותר.

L m a o

New member
ממליץ לשמוע גם את היצירות הפחות מוכרות

הבולרו, הרונדואים(במיוחד א-לה קרקוביאק), וריאציות על אריה מתוך דון ג'ובאני(אהבתי את זה מאוד, בתור אחד שאוהב את האופרות של מוצארט), הלידר המהממים(תחפשי ביצוע של Hana haase), הבלדה השניה(לא הכי מפורסמת אבל הכי יפה לטעמי- תלוי בביצוע, את צימרמן הפעם לא אהבתי- הכי אהבתי את בלה דוידוביץ'), המזכרת מפגניני והברקרולה. את הוואלסים, המזורקות והפרלודים נורא כיף לנגן. יצירות קטנות ונפלאות שמחממות את הלב ביום חורף קר

hberlioz

New member
כן, אישיות חביבה בהחלט...

אחד מגדולי האנטישמים במוזיקה. שנא יהודים אלא אם כן היו עשירים במיוחד כמו משפחת רוטשילד...

L m a o

New member
שקר מוחלט.

ביררתי על כך בהמון מקומות וארגונים, האמן לי. יש עדות אחת והיא לא כנגד יהודים אלא יציאה של שופן כנגד בית דפוס יהודי. דבר נוסף- לא הייתה גזענות כלפי יהודים אז. אנטישמי היה מי שהאמין שכל העולם חייב להתנצר, כמו היהודים. נוצרים הטיפו ליהודים שעליהם להתגייר- ואם הם התגיירו זה היה בסדר- לכן אין זו גזענות. היו כאלו שפשוט שנאו את היהדות והאמינו שהיהודים צריכים לקבל את ישו ומהר, מתוך תפיסה דתית, והיו כאלו ששרפו יהודים(ומתנגדי כנסייה כגון מדענים שלא קיבלו את מה שהכנסייה אמרה בקשר למדע ולרפואה) כי הם לא התנצרו, כמו בספרד. קרא לזה אקסנופוביה דתית- או אנטישמיות מסורתית. בדקתי עם ארגונים שונים ומוזאונים של שופן- ואי אפשר לקרוא לו אנטישמי. אולי אקסנופובי, מה ששכיח בעם הפולני- אבל את זה לא בדקתי. אם כבר אנטישמים- רוברט שומאן, עליו אפשר לומר את זה בבהירות(גם הוא אנטישמי מסורתי).

GustavM

New member
לך תאמין לפולנים

בור שלהפולנים ולכל אוצי מוזיאוני שופן למיניהם יש אינטרס די גדול להפריך את הטענה ששופן היה אנטישמי, ולכן אם אתה באמת רוצה לגלות אם כן או לא, דווקא המוזיאונים והפולנים לא נראים לי המקום הכי אמין. ומעבר לזה, זה קטנוני לשפוט מלחין לפי דעתו על העם היהודי. בסופו של דבר, אם מחליטים ש"לא שומעים/מבצעים/שמים זין על מלחינים 'אנטישמים'", פוסלים חלקים נכבדים מדי מתולדות המוזיקה, מלחינים שהם יותר מדי חשובים מכדי שיפסלו אותם על סיבה זניחה שכזו.

L m a o

New member
שום פולנים

בעיקר כמה פרופסורים למוסיקה(אחד מהםמתמחה בשופן) מארה"ב וצרפת. ובשבילי אנטישמיות זו לא סיבה זניחה, אבל שיהיה. דרך אגב- יש מכתב שהוא כתב לאחותו- בו הוא מספר על פגישה עם פולקלור יהודי שהוא מאוד אהב- והוא אף רשם סקיצות. כמובן שאין זכר לסקיצות הללו, מאחר והוא שרף את כל היצירות הלא גמורות- ונשארו כמה עותקי פוסטיום(וואלס מס' 19, נוקטורן בדו דיאז מינור וכו') אצל בני משפחתו.

jonbaum

New member
מה זה משנה בעצם

מה היה יחסו ליהודים?? הרי זה לא מעניין אותנו מה הוא חשב על כושים, רוסים, צרפתים או אמריקאים.

hberlioz

New member
אינני מומחה לביוגרפיה של שופן ולכן

אין בכוונתי להתווכח על עניין האנטישמיות שלו. בהחלט ייתכן שאני טועה. יחד עם זאת, עניין זה מופיע במקורות רבים (כמו במאמר המצורף) וכנראה שאין עשן ללא אש... מעולם לא טענתי שיש לעניין האנטישמיות קשר להערכה לה הוא זוכה אצלי כמלחין. אני אוהב מאוד את המוזיקה של וגנר והרי ידוע שמלחין זה ממש לא היה מל"ו הצדיקים... jonbaum , זו זכותך המלאה לא להתעניין במי מהמלחינים היה אנטישמי, גזען או סתם אנטיפטי. אולם יש כאלה שאותם זה מעניין. עניין האנטישמיות הוא בהחלט רלוונטי להערכת אישיותו של המלחין (עבור מי שמתעניין בזה). ציינתי עניין זה מכיוון שנכתב כאן על שופן ש"הייתה לו אישיות מאוד חביבה ומעניינת". אז כנראה שזה תלוי את מי שואלים...

L m a o

New member
כשאמרת "מאמר"

חשבתי על אותו מאמר אותו קישרת להודעה- קראתי את המאמר הזה. כתוב שם בין היתר שהוא היה גם הומוסקסואל- לזה גם לא מצאתי ביסוס.

L m a o

New member
דרך אגב-

הוא היה מיודד עם אלקאן, שהיה ממוצא יהודי.

חנוכה שמח!../images/Emo213.gif

אמנם אין לי ממש זמן לחגוג אותו,אני די עמוסה עתה. אך בזמן הסידורים השונים מאזינה ליצירות אהובות במיוחד לכבוד החג.

למעלה