חג חנוכה שמייח

חג חנוכה שמייח ../images/Emo13.gif../images/Emo137.gif../images/Emo138.gif

אז הנה, אנחנו בפיתחו של חג חנוכה, שסמלו אור. אנחנו אומרים, חג האורים, מדליקים נרות, שרים את "באנו חושך לגרש" כד קטן של שמן שהספיק כדי להאיר להרבה זמן ועוד ועוד... במהלך השבוע האחרון דיברנו על רגשות, הרגשות, תחושות, וגם העלינו קצת את סף הרגישות... יש כבר "קשרים" שנוצרו, על אף שלא נפגשנו פנים אל פנים... אני ברשותכם רוצה להפסיק את הדיון על רגשות, מכיוון שחלק ניכר ממה שנעשה כאן היה, "להבין" למה מתכוון האחר, במקום להביא את הרגשות האישיים בצורה פתוחה. זה בסדר גמור, מפחיד לאללה לדבר על מה שאנחנו מרגישים, כי נדמה לנו שרק אנחנו חשים כך...ואני יודעת שרבים מכם חושבים כך...ואני לא מתכוונת לסתור את זה בשלב זה. נשאיר את זה פתוח, לעת עתה, ונראה איך אנחנו מדברים על המושג/מונח "אור". יש בו רגש? אין? זו תחושה? זה חפץ? מה זה אור? זיכרו, אין תשובה נכונה אחת, אבל יש אור אחד שכולנו מדברים עליו ומתכוונים איליו...וכשמגיעים לשם, הכל מובן... אז דברו, כיתבו, בצורה מכבדת, וכמובן גם הקשיבו. הרבה. נסו לא להבין את מה שאומר האחר, הקשיבו בלי להבין, רק לתת לזה להיות...
חג שמייח,

1234ab

New member
חג חנוכה שמח - האור../images/Emo42.gif ../images/Emo62.gif

כשאני מדברת על אור יש לי תחושת התרחבות בלב, אהההה... מן אנחה של שקט שלווה. כשאני מדליקה את האור בחדר אני מוצאת את אשר חיפשתי.... כשאני מדליקה אצלי את האור אני מוצאת את עצמי...את מי שאני באמת... אור = מודעות שיהיה לכולנו חג שמח ומלא אור

1234ab

New member
אכן, כן ../images/Emo13.gif

כשאני נמצאת במודעות... אני נמצאת כאן ועכשיו.... וכל "היש" פרוש לפני... יש לי ראיה רחבה, (מרחבית) יותר... פרושות לפני הרבה יותר אפשרויות.... ויש לי את הבחירה מבין כל מה שנגלה בפני... אני רואה כמה דרכים ולא רק אחת.

1234ab

New member
זה קורה כאשר

כל תשומת הלב שלי נמצאת פה ועכשיו, ממש ברגע הזה... פועלת/מגיבה כתגובה ישירה לכאן ועכשיו ולא כאוטומט.

אופפס, כנראה שכן...או קיי, נמשיך

אני שאלתי "איך את יודעת" והתשובה שלך היתה על "זה קורה"... האם את יכולה להיות במשהו וגם להסתכל ולדעת שזה מה שקורה? מה אומר לך שאת לא אוטומט באותו הרגע?

1234ab

New member
ערב טוב אביבה..../images/Emo140.gif שאלה טובה...וגם

קשה... לפעמים יש מצב שהבן שלי עושה משהו שקצת מרגיז אותי.... ניקח דוגמא קטנה.. אני במחשב הוא בדיוק באותו רגע רוצה משהו.. או להגיד משהו וזה מפריע ולפעמים גם קצת מרגיז... מצב שאני לא נמצאת במודעות לכאן ועכשיו ולא חושבת אז ישר משתחררת איזה צעקה לאוויר... אך אם באותה רגע אני בתשומת לב לרגע הזה.. שבסה"כ הילד רוצה ממני משהו..שאולי הוא לא יכול לקחת לבד או כל דבר אחר, התגובה שלי יכולה להיות אחרת.... יש לי את הבחירה לצעוק או להקשיב לו או לומר לו להמתין כמה דקות.... מה שאומר לי שאני לא באוטומט זה שברגע של מקרה מסויים, אני עוצרת אפילו לכמה שניות ואז עונה/מגיבה או כל דבר, בהתאם לאותו רגע...

ברשותך ובעדינות אעשה את זה...

אקשה עוד מעט... תשובתך מרגשת...ולכן אלך איתך עוד קצת... מי אמר שהאוטומט זו הצעקה ולא ה"לעצור לרגע"? אולי זה הפוך?

1234ab

New member
ערב טוב אביבה ../images/Emo39.gif

כרגע חזרתי מהצגה אשה, בעל, בית. הצגה טובה ומהנה. אני מאוד עייפה, ברשותך אענה מחר על שאלותייך. תודה לך אביבה את נפלאה
לילה טוב וחלומות נעימים

1234ab

New member
היי אביבה ../images/Emo140.gif בשבילי המילה....

אוטומט זה לעשות/להגיב למשהו מבלי לחשוב.... מבלי שתהיה לי אפשרות בחירה... מבלי שתהיה לי אפשרות להבין את אותו רגע בדרך שונה מהרגיל..... אז הצעקה היא "האוטומט" כי במקום הזה לא היתה לי אפשרות בחירה. מחכה לתגובתך
לילה טוב

אתיחס בהמשך היום ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif

בינתיים אשאל אותך כמה שאלות למחשבה, האם תגובה שחוזרת על עצמה כל פעם, גם אם היא מלווה בחשיבה, אינה תגובת אוטומט? לדוגמא, "אם אני כועסת אז אני אחשוב קודם, כי זה לא טוב/נכון/כדאי לכעוס..." האם עצם ההכרח לחשוב ולא להגיב ספונטני לא הופך את התגובה לאוטומטית? האם הספונטני, הריגשי, הראשוני שאינו מלווה בחשיבה, אלא מבטא אותנו ואת מי שאנחנו באותו הרגע הוא ההיפך של האוטומט שמאפשר חשיבה ופעולה לפי מוסכמות, חוקים וכל מה שלימדו אותנו? מה את אומרת? יש בדברים שאת כותבת ים של חוכמה, הבנה, רכות, אהבה, תשמת לב ועוד המון דברים נהדרים. תודה לך שאת כאן והולכת איתי ביחד... כל מי שרוצה להשתתף בדיון מוזמן בידיים פתוחות יום נהדר!

1234ab

New member
ערב טוב ותודה רבה לך אביבה ../images/Emo140.gif

אחזור ברשותך שוב למילה אוטומט שהיא בשבילי משהו שנאמר/נעשה בשליפה ללא כל חשיבה. אולי לדוגמא שאת נתת אפשר לקרוא לזה תגובה מכנית...שגרתית עוצרת...חושבת...ואז מגיבה. נכון אני מסכימה איתך בהחלט שהספונטני,הריגשי, הראשוני מבטא אותנו ואת מי שאנו באותו רגע.... אך כשאנו רוצים להשתחרר ולשחרר התנהגות מסויימת אנו קודם כל צריכים להיות מודעים רגע לפני התגובה ואז לראות שישנה שם באותו מקום אפשרות בחירה לתגובה אחרת. חשיבה מכנית..שיגרתית גורמת לנו לפעול להגיב לפי מוסכמות וחוקים ועוד.... בשבילי מודעות/עירנות זה לא לחסום את הספונטני,הריגשי אלא להיות כאן ועכשיו כל כולי ברגע הזה וזה מאפשר לי לא להגיב באופן אוטומט, שיגרתי... להיפך זה פתח לחשיבה יצירתית עם המון אפשרויות... וואוו דיון מעניין ולא קל.. מחכה לתגובתך בכיליון עיניים לילה טוב חלומות נעימים

אוטומט, כן או לא

לי ברור תמיד שיש לי אפשרות בחירה בכל רגע/מצב נתון לכן, אינני צריכה לעצור ברגע מסוים כדי להבחין בכך. מה שאת אמורת בעצם זה, שתגובה של כעס היא לא תגובה שאת רוצה לקבל אותה כי היא בעינייך אוטומטית. לעומת זאת, אם תחשבי, אולי תגיעי לתגובה אחרת שאיננה "אוטומט, והיא לא כעס. האם כך הם הדברים? לא לחסום את הספונטי מצד אחד ולעצור לרגע ולחשוב... לא יכולם להתקיים ביחד... פתחי הודעה חדשה בבקשה, אחה"צ נעים

SHAHAF UZI

New member
אהלן,מה הענינים? איך את מדליקה אותו

את האור הזה,מה גורם לו להידלק ? אצלי רק אנשים מדליקים אותו. מצבים שונים. וגם אכזבות "מדליקות" אותי. גורמות לאור להיכנס......

Deerest

New member
עוצמה וכוון

אני לא אוהב אור חזק. אור חזק מסנוור אותי, גורם לי להסגר. אני מסתדר טוב עם אור בעצמה כזו שמאפשרת לראות את הדברים "באור הנכון". כזה שהצללים נראים כצל ולא כעצם עצמו, כזה שאפשר לזהות מה הארתי. הכיטוב זה שיש עמעם כזה שניתן בעזרתו לכוון את עוצמת האור. לפעמים אני מאיר על הדברים הלא נכונים ואז כלום לא קורה. ז"א אני לא צועק "אאורקה" כזה, סתם דממה. אולי הכיטוב שיהיה גם משהו שניתן בעזרתו לכוון את האור למקומות בהם גם אמצא את מה שאני מחפש. לא לשאול למה התכוונתי. אין לי מושג, כך זה יצא.

SHAHAF UZI

New member
DEEREST,חג שמח,שליטה היא גם חלק

מהעצמה כנראה !!! אם נשלוט בכמות האור ,זה באמת ישפר את איכות החיים שלנו ללא הכר. אצלי שליטה-זו העצמה ! תודה לך DEEREST !!! ידעתי שתהיה לך "יציאה" מיוחדת לחג החנוכה ! היה חכם להדליק היום את האור,לאביבה יש מתג מיוחד..... זה ממש נחמד שיש חדר מואר בתפוז,חדר שבו יש כמה פרוז'קטורים,שיודעים לווסת את כמות האור,לאור יפה,אור חיובי. להשתמע,וחג שמח לכולנו.

מצוין שלא התכוונת...

נדבר עוד על "אור נכון, אור חזק, וכיוון... בוא נתמתקד רק באור. נסה להביא אוד דברים למילה הזאת ושהיא תהיה ללא תוספות של שמות תואר... נראה אם אפשר

למעלה