חג פסח שמח וכשר לכולם.

tgrt66

New member
חג פסח שמח וכשר לכולם.

חג פסח שמח וכשר לכולם.

https://www.facebook.com/Forecastin...3032164284670/206312163290003/?type=3&theater

omey11

New member
הבנו את המסר...

את התסכול התיאולוגי שחרר במקום אחר

לדזפ

New member
לא תסכול. סתם מגוחך לברך בפסח כשר. זה כמו לברך בצום קל...

נו, איך המילה הזו שמתארת היטב את הברכות האלו??
אה כן, פרימיטיביות.

ברכות

פסח כשר היא ברכה ראוייה למי ששומר על כשרות. המאמץ להגיע לפסח כשר הוא כה רב, שמגיעה ברכה בגינו.
לעומת זאת "ברכת" צום קל היא קללה. כתוב במיוחד ועיניתם נפשותיכם. מי שאינו מתענה - חוטא.

לדזפ

New member
תמיד אלחם בשביל מי שרוצה להתענות. זכותו. אני לשמחתי

לא מתענה.
חוזר על המילה - פרימיטיביות.
לחשוב שאלוהים, זה שאמור לברוא עולמות ולסובב גלקסיות החליט לצוות כי אין לאכול לחם במשך שבוע ימים - תשמעו, בשביל להאמין בדבר כזה באמת שצריך מעוף רציני מאוד.
אבל בסדר, אמרתי. מי שרומה לסבול - זכותו...
הגיע הזמן שנהוא יתרכז בלהוריד עלינו גשם במקום לצוות עלינו מצוות משונות.

הכל הכל מאלוהים למי שמאמין בזה

אבל את ה"צווי" העיקרי של האל מרבית מאמיניו מכל הדתות אינם מקיימים והוא ואהבת לרעך כמוך ולא תעשה לחברך מה ששנוא עליך.
באשר לגשם יש לפנות לבעל או לזאוס/יופיטר
האל "שלנו" מומחה לנקום ולנטור

matrix200200

Active member
קשה לי להבין איך שמאלנים מגיעים לנקודת מבט הזאת על הדת.

אם אתה דתי, אתה מקבל את כל מצוות הדת ומודה שזה בסדר גם לשחוט את העם כולל תינוקות (סיפור עמלק למי ששכח), מי שלא מאמין זה סבבה, אבל אז על תדחוף את השטויות שהמצאת על "אהבת לרעך כמוך", ושזה לא יהודי לגרש מהגרים לא חוקיים "כי גרים הייתם בארץ מצרים".
ואולי זה יהודי לצוד אותם
אם אתה מאמין ש"גרים הייתם בארץ מצרים" אז תקבל שזה גם בסדר לשרוף עם פצצות נפלם בתי חולים של ילדים בעזה ועל תמציא דת חדשה שבה אתה לוקח מה שנוח לך.
זה בלי לקחת צד ולהחליט מה לעשות, פשוט צריך להפסיק לשקר.

הדיון התאולוגי חורג מנושא הפורום

הגשם כן. לפיכך חייבים להבין את התהליכים ולנסות להשפיע עליהם.
עד כה קיימת הצלחה בשוליים ( המעוררת מחלוקת ) - זריעת עננים. אבל, מעבר לזאת אין הצלחה בשנוי מצבים סינופטיים ולא נראית באופק הצלחה שכזאת.
באשר לחיזוי : גלובלית ישנה הצלחה ודיוק לא מבוטל. מקומית (וישראל היא מקומית ), קשה מאד להצליח. תזוזה של מערכת מספר קלומטרים צפונה או דרומה משנה את כל התחזיות.

matrix200200

Active member
זריעת עננים עובדת בצורה מוגבלת (לא יודע מה מעורר בה מחלוקת).

היא לא שיטה "להביא גשם", אלה לכל היותר לגרום לגשם לרדת במצב גבולי, או לגרום לגשם לרדת בטרם עת, על מנת למנוע גשם בהמשך (סוביייטם היו לא רעים בזה).
ליצור גשם ממצב שאין בו גשם, מצריך הבנה הרבה יותר עמוקה של תהליכים שגורמים להיווצרותו, מה שעדיין לא קיים.
בתור התחלה, הדבר מצריך כוח חישוב שעדיין לא קיים בעולם (ולא ברור מתי ואם בכלל יהיה זמין).
כבר המעבר למחשבים בעלי כוח חישוב של אקסאפלופ (exascale) מתעכבר לכל הפחות בשנתיים.
במקור היה צפוי להיות כבר השנה, וכנראה יקרה לא לפני 2020.
גם בצד האלגוריטמי המצב לא מזהיר.
אז על תמהר כל כך עם השליטה על מזג אוויר.
אנחנו עדיין די רחוקים מכך (למרות שתאורטית הדבר צריך להיות אפשרי לדעתי).

יוטו2

New member
קודם שמשטרת האנטי יהודית תעביר את

התחרויות וההופעות שבדרך כלל מתקיימים בשבת ליום חול .

אנטי דתית, יהודים הם לא בהכרח דתיים.

אם מישהו בחר להאמין בחבר דמיוני שכל רצונו הוא לא להדליק מתג חשמלי בשבת,
אז שימנע מהופעות ותחרויות.
אצלכם כל מי שלא דתי קיצוני הוא אנטי יהודי, תחושת הקורבן וחוסר האחראיות לבחירות
שאתם עושים. אני מציע לך כן ללכת להופעות בשבת אם בא לך, אלוהים לא כזה קטנוני שמעניין אותו מתי אתה הולך להופעות :)

guprnds

Active member
נקודת המבט שלך מחטיאה

קיימת הבחנה ברורה בין הממסד הדתי שהוא סוג של גוף פוליטי עם מערכת משפטית משלו, לבין אמונה או הבחנה רוחית שאין להן דבר וחצי דבר עם הביקורת שלך על הממסד (מוצדקת ככל שתהיה). המושגים 'חבר דמיוני' או 'אלהים קטנוני' אינם מכבדים את העומק הפילוסופי שלך.

matrix200200

Active member
לגמרי

אגב תזכיר לי איזה חבר דימיוני סיפר לך שסודני שהיה עשיר מספיק בשביל לממן את הגעתו עד מדינת ישראל זכאי למשהוא שחבריו הפחות מוצלחים שעדיין גרים בסודן (או בכל shithole אחר ) לא זכאים לו?
ובכלל היתה איזה בת קול משמים שאמרה לך שאם יש לי צבע עור בהיר אז אני חייב משהוא לאלה שבמקרה צבע עורם כהה יותר?
כי אני כנראה בדיוק הייתי בשנ"צ בזמן שזה קרה

אה ובאותה הזדמנות תגיד, זה עושה אותי פחות יהודי אם אני חושב ככה?

יוטו2

New member
זאת אומרת מבחינתך כפיה חילונית מותרת וכפיה דתית אסורה ..

זאת לא כפייה, אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום

מישהו מכריח אותך לאכול לא כשר, או לבלות בשבת?
זאת בחירה אישית ומי שבחר אותה צריך להתמודד עם התוצאות.
כמו שחילוני בוחר לא להתפלל בבית כנסת וקיומם של הרבה בתי כנסת אינם כפיה עליו.

matrix200200

Active member
אף אחד לא מכריח אותי כלום?

אם אני יהודי/נוצרי/מוסלמי (השלם את החסר) אדוק בעל מסעדה ויבואו אליי זוג חד מיניים לחגוג חתונה שלהם, מותר לי לסרב שרות, או שמישהוא בכל זאת יכריח אותי?
אם יכריחו אותי, האין זאת כפייה דתית?

למעלה