חג שבועות - ביכורי קציר חיטים

חג שבועות - ביכורי קציר חיטים

חג האביב, חג מתן תורה...
אני עוד זוכרת את סלי הביכורים שהיינו מביאים לגן ולבית הספר, טנא עם פירות העונה. בקיצור, אני זוכרת את החג לפני שהפך להיות חג מועצת החלב.
ומאז שאני טבעונית אני מתלבטת אם להתעקש על עוגת פירות או להכין עוגת כמו-גבינה.
איך אתם חוגגים?
אני עוד לא סגורה על תפריט, יש עוד שבוע וחצי, ומתחילה אצלנו עונת ימי הולדת שגם להם צריך לתכנן.
מה שבטוח - תהיה לזניה ממצות שהכנתי והקפאתי משאריות מצה שהביאה לי קולגה


 
אני אומרת

גם וגם.
אחת הפוכה מהממת ממיטב פרות העונה ויש- תות עץ, מישמשים, אפרסקים,שזיפים,דובדבנים, רק לבחור

ואחת לבנה למען המסורת- טופו שמנת סויה מיץ לימון ושקדיה מעט מלח סוכר וניל
או לעוגת שכבות או לעוגת קרם לבן פרורים או לאפויה עם זיגוג שוקולד ואולי בכלל גביניות נפלאות חמימות עם אבקת סוכר מלמעלה...
 
גמצלנו יומולדת

ממש בערב החג
אני חוככת מה להכין
החוגג טבעוני, אנין טעם ומוכן לנסות כל דבר...
 
בינתיים, גאלט במלית סלק מהממת

גאלט נשמע מאד מפונפן וצרפתי... אבל זה סתם בצק פריך שמקפלים על המלית בלי להתעסק עם כיסוי אלגנטי לפאי!
אני מאד אוהבת את השילוב של סלק+חזרת+ממרח פיסטוק
החזרת היא מפסח, ששמרתי בהקפאה - הטעם מתעדן מאד במקפיא, זה לא כמו החזרת פותחת הסינוסים של החג, וטוב שכך


אני עדיין מתלבטת בעניין העוגות לחג. ליום ההולדת זו תהיה עוגת שוקולד.
 

RSPA

New member
זה נראה טוב. אני כל הזמן לומד....

בשבילי גאלט זה דבר חדש. הרעיון נראה מעניין. בהזדמנות ינוסה.
הצצתי בבלוג שלך וראיתי משהו שלא מסתדר לי. כתוב טופו משי ויחד עם זה קשה/מוצק. עד היום טופו משי נתפש אצלי כסוג של טופו רך. אז איך זה הולך עם קשה/מוצק?
משהו לא ברור לי. אשמח ללמוד מה שצריך כולל לתקן את טעויותי.
 
אני מכירה שלושה סוגים של טופו משי

soft
firm
light-firm (נדמה לי שכך הוא נקרא... )
יכול להיות שיש יותר סוגים - כולם רכים, זה לא כמו הטופו המוצק שאפשר לחתוך בסכין. בשביל לאבנה אני משתמשת בהכי קשה שיש. אם אין, אני מסננת אקסטרה זמן כדי להגיר כמה שיותר נוזלים.
אני קונה ב"מזרח ומערב" בשוק הכרמל.
 

shavitta

New member
בנושא קשור - עזרה עם עוגה לעבודה

היי,
עושים אצלנו בעבודה תחרות עוגות לכבוד שבועות ואני חושבת להשתתף. רציתי להתיעץ לגבי שילוב הטעמים (ועוד כמה שאלות
):
חשבתי על תחתית של פתיבר עם שוקולד, מעל מלית של טופוטי-קצפת מחצית-פודינג וניל עם דובדבנים בסידור כמו כאן וחסר לי משהו יפה מעל... איך לסגור את החלק העליון? אולי כמו בקישור שצירפתי? וגם - איך מגלענים דובדבנים??
 
יש מגלען דובדבנים ייעודי, אני משתמשת בכזה של זיתים

שנמצא על כותש שום. כדאי תמיד לעשות את זה מעל קערה כדי לאסוף את הנוזלים הטעימים. אני גם עוטה כפפות דקות חד"פיות - עם דובדבנים ועם סלק.

העוגה נשמעת מצוינת - שיהיה בהצלחה! אני אוהבת גימור של מחית פירות יער, בעיקר כי כשאני מנסה לעשות סידור אמנותי זה לא מצליח לי... ומחית אפשר פשוט למרוח.
 

shavitta

New member
אוף - אין לי בכותש שום שלי

נראה איך לאלתר משהו. תודה!
 
אני מכינה מטופו משי, המתכון בלינק של הגאלט

כאן
בקצרה: חבילת טופו משי (מסוננת אם יש הרבה נוזלים) בבלנדר/מעבד מזון עם 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון - מעט חזרת מגוררת (אני תמיד מקפיאה שורש חזרת בפסח, הטעם שלו מתעדן בהקפאה), מלח.
אפשר גם להוסיף זעתר ועוד שמן זית.
מעולה!
ד"א קולגה שלי אמרה שהיא מכינה אותו דבר מטופו רגיל ופשוט טוחנת אקסטרה זמן.
 
הטופו הקשה בישראל

לא מקבל את אותו מרקם של הרך, לא משנה כמה טוחנים אותו
זה כנראה משהו בהתייצבות בתהליך הייצור, מרקם שונה
ניסיתי, בחיי שניסיתי
 

shavitta

New member
באמת מהיר אבל הורס את הצורה של הדובדבן


אני רוצה לשמר אותה לעוגה הספציפית שיש לי בראש.
תודה על המידע - בטח אצטרך אותו מתישהו
 

שרונה200

New member
את יכולה לקנות דובדבנים מגולענים בסירופ

לדוגמה -
http://www.mysupermarket.co.il/רמי-...נים_בסירופ_וילי_פוד_680_גרם/שימורי_פירות/מוצר
מה שטוב בזה שאת יכולה לבשל אותם עם הסירופ ועם מקריש, ואז השכבה של הדובדבנים תראה כמו דובדבנים בג'לי, וזו גם יכולה להיות השכבה העליונה (או למעלה קצפת עם עיטורי שוקולד).
אני עושה עוגה כזו ליום הולדת בסופ"ש, אם מעניין אותך איך זה נראה אפרסם תמונה.
 
למעלה