חג שבועות - ביכורי קציר חיטים

שרונה200

New member
אגב, נזכרתי בעוגה שעשיתי דומה למה שאת רוצה לעשות

טבעון של המתכון הבא -
http://www.metukimsheli.com/2012/02/4434
אני עשיתי שכבות של פתי בר, קצפת ותותים. ככה זה יצא -



 

shavitta

New member
מהמם!

בטח שרוצה תמונה גם על העוגה הראשונה שהזכרת - תודה!
 
שבועות טבעוני

שבועות בכלל היה אמור להיות החג שלנו -מיטב התנובה משלל צמחי הארץ. ואז באה מועצת החלב וגנבה לנו את החג.

בענין גבינה טבעונית - אני סקרן לשמוע האם רק אני מחזיק בדעה הבאה: אני נגד גבינה טבעונית כקונספט ממש כשם שאני נגד המבורגר צמחוני. החשיבה שלי היא כזו: כשעברתי להיות צמחוני גזרתי על עצמי (בשמחה רבה) לא לאכול סטייק או המבורגר לעולם. אותו כנ"ל לגבי גבינה כשעברתי לטבעונות. התחליף לעולם יהיה רק תחליף ולא טעים כמו המקור (אני עדיין חדש מספיק כדי לזכור את טעמי המקור). אני כשלעצמי לא מוצא צורך לאכול גבינה או "גבינה" ולא צריך להתרפק על אוכל שאינו מוסרי בעיני, גם לא על חיקוי טבעוני שלו.

יש לי כל כך הרבה מה לאכול ועוד לא התחלתי לגרד את פוטנציאל הטעם של הטבעונות. יהיה לי די והותר גם בלי גבינה, אמיתית או תחליף.
 

shavitta

New member
אין לי בעיה עם מאכלים מטובענים

אולי בגלל שאני כבר יותר מ-12 שנים טבעונית ויותר מ-20 צמחונית, ואין לי כבר למה להשוות
.
ברמה העקרונית - אני פחות נתפסת לשמות של דברים ויותר לטעם שלהם, בייחוד אם הם טעימים בפיתה

מדי פעם אני נאלצת להתמודד עם הערות מלא-טבעונים שמבקרים את העניין הזה, כאילו הטבעונים מתגעגעים בסתר למאכלי בשר/גבינות/ביצים ומנסים לפצות עם חיקויים חיוורים אז אני מבינה את הנקודה שלך.
 

kaur

New member
מחפשת המלצה לפשטידה טבעונית

שאוכל להביא לארוחה המשפחתית, כדי שגם לי יהיה מה לאכול.
חוץ מזה, במהלך חיפושיי נתקלתי במתכון הבא, ורציתי לשאול אם לדעתכם אפשר להחליף את קמח הכוסמין במשהו קצת יותר נדוש.
תודה וחג שמח!
 
יש המון

כרובית
ברוקולי
פטריות
בצל
תערובת ירקות
אטריות ו"גבינה"
קישואים
ת"א
חצילים ועגבניות מיובשות
כרוב ושומשום....
 

kaur

New member
אני אשמח לכל דבר שמערב

כרובית, ברוקולי, פטריות, חצילים - ואם אפשר בלי בצק בנפרד ומילוי בנפרד. מתכונים למאותגרות מטבח, גם בתור אומניבורית מעולם לא הצטיינתי בתחום הזה.
גם פשטידות פסטה יתקבלו בשמחה.
 
אני רואה שענו לך מלוא חופניים

רק לגבי העיקרון שביקשת- כל רכיב שתערבבי עם קמח תבלינים ונוזל כלשהו ירכיב לך פשטידה באפיה.

כאשר מדובר בבחושות ללא ביצים חשוב להכניס גורם מאוורר /מתפיח נניח אבקת אפיה או סודה לשתיה.

תמיד אפשר להעשיר בעזרת גררת "גבינה" טבעונית קנויה פנימה. יש לחברת משו משו מוצר שהם קוראים לו בולגרית אם אינני טועה והוא מצויין בתפקיד הזה, מספיק אריזה אחת לתבנית .

מעל פני המאפה כדאי לפ]זר עם כף שמרי בירה גם הם תורמים לאוירה הגבינתית ואם ממש רוצים ללכת לכיוון הזה אז פרמז'ן טבעונית מגוררת מעל או לתוך נותנת ארומה מצויינת.

לגבי הפסטה- מבשלת אותה . מערבבת בקערה עם שמנת סויה אחת על כל מארז פסטה, חבילה שזה סביב 300 גרם טופו מגורר על פומפיה גסה אני מרטיבה את הטופו עם רוטב סויה לפני שמכניסה לתערובת-לא חובה, "גבינה" טבעונית על אותה פומפיה ,מתבלת באגוז מוסקט, מלח פלפל שחור גרוס ושמרי בירה. אפשר להוסיף בצל מטוגן / קוביות קטנות של ירקות/ אפונה ירוקה עדינה של סנפרוסט אחרי ששטפת אותה היטב במסננת/ עשבי תיבול טריים מקוצצים גס/ בצל ירוק כנ"ל או שילוב של כמה.

משמנים תבנית פיירקס שתכיל את כמות הפסטה בנוחות. מניחים את התערובת ומשטחים . אני מפזרת מעל כמות של אגוזים וגרעינים מרוסקים גס במעבד מזון- לא חייבים. אפשר לפזר מלמעלה שמרי בירה ואפשר גם בלי כלום.

אופה בתנור 175 מעלות עד שמלמעלה משחים מעט.
 
הבהרה קטנה

אם הכנסת לשם ירקות לא מבושלים שווה להתחיל בחצי שעיה אפיה מכוסה ואז להסיר כיסוי ולהמשיך עש להשחמה.

ניתן להכניס לפשטידה כזו פרוסות חצילים מוכנות כבר,כרובית מחולקת ללחלקים קטנים שתתרכך, פטריות שצלית על מחבת...במקרה של הירקות הנ"ל כדאי לתבל אותם לפני ההכנסה לתערובת. את פרוסות החציל אם יש כאלב הייתי מניחה כבסיס ועליהן את שאר התערובת.
 

kaur

New member
נהדר!

אין לך מושג כמה עזרת לי. עכשיו נותר רק לשנס מותניים ולאפות!
 
לדעתי אין בעייה להחליף את קמח הכוסמין

בקמח לבן או מלא, במתכון של רעות שהבאת.
יכול להיות שתצטרכי תוספת כף א שתיים נוזלים.
האתר תיאבון בריא הוא מקום מעולה למתכונים טבעוניים.
איזה ירקות את אוהבת/לא אוהבת? ואיזו סוג פשטידה מתחשק לך?
 

kaur

New member
תודה על התשובה.

כמו שכתבתי למעלה, אני אוהבת מצליבים, כרישה, חצילים, פטריות. אני גם אוהבת תחליפי גבינות, אבל לא אוהבת להכין אותם, שזה קצת בעיה...
פשטידה - הקריטריון העיקרי שלי שההכנה תהיה כמה שיותר פשוטה. איך לומר בעדינות, מטבח זה לא הכישרון המרכזי שלי
 
פשטידת בצל של גלי לופו אלטרץ (גם הספר שלה מומלץ!)

המתכון כאן
יש באתר תיאבון בריא אפשרות לחפש לפי פשטידות - מומלץ!
 

ימימה

New member
יש את פשטידת הכרובית בטטה של נופר

http://tivonim-blog.co.il/חגיגות-עם-בטטה-וכרובית/
היא קלה להכנה, במיוחד אם את זורמת עם ההצעה שלה להשתמש בבצק קנוי וכולם אצלנו עפים עליה כל פעם שאני מכינה.
טיפ קטן לגביה - אל תוותרי על גבינת השקדים. אני מכינה אותה כמשחה, כלומר לא אופה את הגבינה, רק מבלנדרת קמח שקדים (שזה תכלס שקדים טחונים) עם החומרים האחרים, ואת העיסה הזו מוסיפה לעיסת הקמח. יוצא חבל"ז.
 
למעלה