אני רואה שענו לך מלוא חופניים
רק לגבי העיקרון שביקשת- כל רכיב שתערבבי עם קמח תבלינים ונוזל כלשהו ירכיב לך פשטידה באפיה.
כאשר מדובר בבחושות ללא ביצים חשוב להכניס גורם מאוורר /מתפיח נניח אבקת אפיה או סודה לשתיה.
תמיד אפשר להעשיר בעזרת גררת "גבינה" טבעונית קנויה פנימה. יש לחברת משו משו מוצר שהם קוראים לו בולגרית אם אינני טועה והוא מצויין בתפקיד הזה, מספיק אריזה אחת לתבנית .
מעל פני המאפה כדאי לפ]זר עם כף שמרי בירה גם הם תורמים לאוירה הגבינתית ואם ממש רוצים ללכת לכיוון הזה אז פרמז'ן טבעונית מגוררת מעל או לתוך נותנת ארומה מצויינת.
לגבי הפסטה- מבשלת אותה . מערבבת בקערה עם שמנת סויה אחת על כל מארז פסטה, חבילה שזה סביב 300 גרם טופו מגורר על פומפיה גסה אני מרטיבה את הטופו עם רוטב סויה לפני שמכניסה לתערובת-לא חובה, "גבינה" טבעונית על אותה פומפיה ,מתבלת באגוז מוסקט, מלח פלפל שחור גרוס ושמרי בירה. אפשר להוסיף בצל מטוגן / קוביות קטנות של ירקות/ אפונה ירוקה עדינה של סנפרוסט אחרי ששטפת אותה היטב במסננת/ עשבי תיבול טריים מקוצצים גס/ בצל ירוק כנ"ל או שילוב של כמה.
משמנים תבנית פיירקס שתכיל את כמות הפסטה בנוחות. מניחים את התערובת ומשטחים . אני מפזרת מעל כמות של אגוזים וגרעינים מרוסקים גס במעבד מזון- לא חייבים. אפשר לפזר מלמעלה שמרי בירה ואפשר גם בלי כלום.
אופה בתנור 175 מעלות עד שמלמעלה משחים מעט.