חג שמח ושנה מתוקה וטעימה לכל החברות והחברים בפורום. מה בתפריט לארוחת החג?

yair_bar

New member
מנהל
אנחנו במתכונת משפחתית מצומצמת ועוד לא החלטתי מה להכין
 

uty

Member
אנחנו הכי מצומצמים שאפשר... 3. הילדים רחוקים.
לא ממש בא לנו ארוחה כבדה בשעות הערב, ובשר אנחנו לא אוכלים כבר שנים, אני מכינה בשר רק כשהילדים כאן.
אז נאכל מרק ירקות, עם כרישה, בצל, גזר, תפו"א, דלעת וקצת עגבניות. אולי אכין גם בצקניות קטנות מקמח וביצה, עוד לא החלטתי.
אחר כך יהיו סלטים: כרוב וגזר, סלט ישראלי שהאיש שלי לא מוותר עליו, ויש בו עגבניות, פלפלים, בצל, גזר, מלפפון, פלפל חריף ושמן זית, ואכין צ'יפס פולנטה אפוי שתמיד מתקבל כאן בברכה: אני חותכת ממליגה פשוטה (על מים, בתיבול מלח ופלפל בלבד, 3.5 כוסות מים לכוס קמח תירס) אחרי שמצטננת ומתקשה בתבנית שטוחה למעין צ'יפס, מורחת בשמן זית, זורה שום גבישי ומלח גס ואופה בתנור עד לתחילת השחמה. אפשר לזרות ישר כשיוצא מהתנור קצת גבינת פרמז'אנו או פיקורינו, לנו הערב לא יהיה כי לא קניתי, אולי בכל זאת אצא עוד מעט לקנות.
והכנתי עוגת דבש בננות, מתכון חדש שמצאתי ברשת, שיצאה לי נימוחה ועסיסית.
קילפתי סברס שממתינים בקופסא במקרר, אם נרצה לקנח בהם את הארוחה הקטנה.
זהו.
מנסה קצת לשמור, אנחנו עדיין סוחבים עלינו עודפים מהסגר הקודם...
 

yair_bar

New member
מנהל
אנחנו הכי מצומצמים שאפשר... 3. הילדים רחוקים.
לא ממש בא לנו ארוחה כבדה בשעות הערב, ובשר אנחנו לא אוכלים כבר שנים, אני מכינה בשר רק כשהילדים כאן.
אז נאכל מרק ירקות, עם כרישה, בצל, גזר, תפו"א, דלעת וקצת עגבניות. אולי אכין גם בצקניות קטנות מקמח וביצה, עוד לא החלטתי.
אחר כך יהיו סלטים: כרוב וגזר, סלט ישראלי שהאיש שלי לא מוותר עליו, ויש בו עגבניות, פלפלים, בצל, גזר, מלפפון, פלפל חריף ושמן זית, ואכין צ'יפס פולנטה אפוי שתמיד מתקבל כאן בברכה: אני חותכת ממליגה פשוטה (על מים, בתיבול מלח ופלפל בלבד, 3.5 כוסות מים לכוס קמח תירס) אחרי שמצטננת ומתקשה בתבנית שטוחה למעין צ'יפס, מורחת בשמן זית, זורה שום גבישי ומלח גס ואופה בתנור עד לתחילת השחמה. אפשר לזרות ישר כשיוצא מהתנור קצת גבינת פרמז'אנו או פיקורינו, לנו הערב לא יהיה כי לא קניתי, אולי בכל זאת אצא עוד מעט לקנות.
והכנתי עוגת דבש בננות, מתכון חדש שמצאתי ברשת, שיצאה לי נימוחה ועסיסית.
קילפתי סברס שממתינים בקופסא במקרר, אם נרצה לקנח בהם את הארוחה הקטנה.
זהו.
מנסה קצת לשמור, אנחנו עדיין סוחבים עלינו עודפים מהסגר הקודם...
נשמע מצויין! אגב, איפה את קונה פקורינו?
 

raya

Active member
כמו בפסח - שולחן ל-2.
לערב תפוח בדבש, חלת דבש ועוגת דבש.
 

קבצים מצורפים

  • 20200918_200005 (Medium).jpg
    20200918_200005 (Medium).jpg
    KB 198.7 · צפיות: 6
  • 20200918_195747 (Medium).jpg
    20200918_195747 (Medium).jpg
    KB 231.9 · צפיות: 5
הכנתי לחג ממש מנות קלות ומהירות הכנה:
מרק טעים עשוי מ- 2 סוגי ירקות בלבד : 5 קישואים 2 גזרים וחצי כוס שמיר קצוץ. את הירקות חותכים לעיגולים,שמים בסיר מים לכיסוי הירקות ,תיבול במעט מלח ופלפל וכף חוואייג' -למרק שהוא עשיר בטעימים,ולא צריך יותר מזה.

מנה חלבונית: דג אמנון שטעים במיוחד ומהיא הכנה: לאחר שטיפת מנות הדג בכף חומץ,(לנטרול ריח-הים),
מברישים כול מנה בכף וחצי שמן-זית ,ומעליו מפזרים מעט מלח ומעט כורכום וכפית פפריקה מתוקה ,
מעל הכול לפזר כפית תבלין לדגים, הנותן לדג טעם נפלא.מכניסים לתנורמחומם ל- 200 מעולות חום ,וצולים 13 דקות בלבד .(לכוון שעון ),
חשוב להקפיד על הזמן בכדי שיהיה עסיסי ולא יתייבש בתנור.

תבנית ירקות אפויים בתנור: 8 תפו"א ,4 בטטות ,4 שורשי-פטרוזיליה גדולים. 10 בצלצלים קטנים שלמים וקלופים.
את הירקות חותכים לקוביות ומתבלים ב-1/4 כוס שמן 5 שיני שום 2 כפות סילאן ,מלח פלפל.)

סלק אדום :לאחר בישול הסלק כ- 30 דקות, לקלף קליפתו ולחתוך לקוביות קטנות ולתבל בכף שמן זית, 1/4 כוס מיץ-לימון-טרי ,שן שום גדולה וכתושה, מלח חצי כפית כמון. ולהכניס למקרר למינימום חצי יום לצינון.רצוי לילה במקרר.

סלטים: כרוב גזר ושומר : לחתוך את פקעת -השומר לרצועות דקות ולתבל בכפית שמן, ב-5 כפות מיץ- לימון ,מלח. להוסיף 5 עלי כרוב חתוכים לרצועות, וגזר אחד מגורר ולערבב היטב.
סלט עגבניות עם בצל חתוך לטבעות דקות ,מעט שמן מלח ומיץ לימון.
סלט חסה.

לקינוח:
גלידה ועוגת תפוחים בחושה.
 
למעלה