חג שמח לכווווולללללםםםםם, אתם בטח

רותי ב.

New member
../images/Emo51.gif היא גדולה היא גדולה היא

גדולה.....

אסתרילו

New member
שומרונים-קראים לא אותה עדה../images/Emo26.gif

השומרונים- מרכזם בחולון והם שרידי שבטי ישראל, מקורם אכן בהר גריזים בו הקימו את מקדשם הראשון. הר גריזים קרוב לשכם ולכן יש גם תושבים שומרונים בשכם.נוסדו לפני הספירה. הקראים - עדה הרבה יותר מאוחרת. הקמתה ניוחסת לענן בן דוד במחצית השניה של המאה ה-8. הקראים מפוזרים בארץ ובעולם ויש מרכז גדול במצרים.הקראות מילאה תפקיד חשוב בחקר השפה העיברית והניקוד.

רותי ב.

New member
תודה רורגד, על הסיפור של עידה

מופלאה. מי פרסי קי לה רבנות נו לוס קונוסן א לוס קראים קומה ג´ודיוס... אונה וס מי איז´ה סליו קון אונו, קי אֵרה די לוס קראים..... נו סה אונדה סי חוארון א פאסיאר... אי מי איז´ה לי דיו לה ג´נטה, קי לה גוואדרה פור קוואנטס מינוטס... קוואנדו טורנו, לי דמנדו איל אמיגו: ´קוואלו אז אסטו?´ אי לי אמוסטרו ´תפילת הדרך´ קי טובו אל פורטופל (ארנק). ´אסטו אז ´תפילת הדרך´´, לי אריספונדיו מי איז´ה. ´ארונג´ה לה´, לי דישו איל אמיגו. ´נו לה וו ארונג´אר´, לי דישו מי איז´ה.... די אקי אאי, פיליארון פור אסטה תפילת דרך, אל לי דיזי ארונג´ה, אי איה דיזי ´נו´.... פין קי סי ספארטיארון דספואס די און פוקו.... אי יו קי לו אואי, דימנדי א און רב, קי מי ספליקי (שיסביר לי) פור אסטה קוזה... קוואלו אַי אין ´תפילת הדרך´ קי נו לה אגראדו אנסטה איז´ו. ... אי אנסינה אינטנדי, לו קי מוס קונטטס, אי מאס..... פור אסטה עדה. מוי אינטרסנטה, פרימי דזיר.

למעלה