בשמחה
המתכון שלי מתוך הספר של רוני ונציה "חלומות מתוקים". זה בערך המתכון היחיד שעשיתי עד כה מתוך הספר (שבמקרה מצאתי במזווה של אבא שלי) והתגלה כמתכון ממש מנצח לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה להפליא.
 
החומרים:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
6 ביצים מופרדות בטמפ' החדר (לשמור גם את החלמונים וגם את החלבונים)
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
 
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-ממיסים את החמאה עם השוקולד בבן מארי, מסירים ומצננים עד שהתערובת פושרת.
-בינתיים שמים בקערה את החלמונים והסוכר ומערבבים עם מקצף ידני עד שהתערובת אחידה.
-כשהשוקולד צונן, יוצקים אותו אל תוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
-בקערה אחרת מקציפים חלבונים ומלח לקצף יציב.
-מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת השוקולד והחלמונים, יוצקים לתבנית (תבנית עגולה בקוטר 26, אני משתמשת בחד פעמית עם נייר אפייה. אם לא בחד"פ כדאי לשמן מעט, במתכון היא גם ממליצה לבזוק סוכר על התחתית- אני לא עשיתי את זה)
-אופים כ25-30 דק' עד שקיסם שנועצים יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
 
אפשר להגיש עעם גלידת וניל או קצפת, או תותים, או רוטב שוקולד, אבל היא מעולה גם בפני עצמה. מומלצת בעיקר בחימום קל (אני מחממת עם נייר כסף על חום נמוך עד שהיא חמימה).
 
העוגה יוצאת לחה ונפלאה.