חג שמח למי שחוגג, ושנה נפלאה לכולם.

חג שמח למי שחוגג, ושנה נפלאה לכולם.

רוצה לאחל לכולם פה, מי שמשתתף ומי שנמצא מאחורי הקלעים, שנה נהדרת, שנה של המון דברים טובים, קטנים וגדולים.

מה אתם עושים בערב החג (24/12)? ואולי אצלכם בעצם כבר קריסמס היום?
מה אתם עושים ב 25/12?

אשמח לשמוע איך חוגגים במקומות שונים בעולם, ואיך ישראלים חוגגים או לא, ומה עושים במקום. נשמח גם לראות תמונות אם אתם יכולים לעלות

alphadelta

New member
חג שמח למי שחוגג. וגם למי שלא.

אנחנו חוגגים אבל לא את חג המולד ( למרות שהנולד עצמו, היה בסך הכל יהודי חביב) אלא עוד יום חופשה. יום ללא לימודים ועבודה בו אפשר להיות יחד. מזג האויר משתף פעולה ואנחנו נטייל לנו. בכלל, אנחנו אוהבים חגים והולכים לחברים לחגוג מה שמוכנים לחגוג איתנו , מדיוואלי ועד עיד. בעיקר אם מעורב בעיניין אוכל טוב. חלק מהבתים פה מקושטים וזה כל כך יפה להסתובב בערב ולראות כמה אנשים השקיעו. אנשים אפילו עוד יותר חביבים אחד לשני ובמקום להגיד סתם שלום אחד לשני, גם לזרים ברחוב, מאחלים חג שמח. מה שמעניין אותי זה שהדור המבוגר יותר מאחל לנו ״חג מולד שמח״. ואילו הדור הצעיר יותר מאחל ״ חגים שמחים״.

danakama10

New member
שיפשפתי את עיני לשניה

מדובר בפורום ישראלי, לא? מדוע שמישהו כאן "יחגוג" את הולדת ישו?
כפי שגם אם באיסטר הולכים עם ילדים לאסוף ביצים ולהצטלם עם ארנב זה לא אומר שאנחנו "חוגגים" איסטר.
ולשאלתך, אני רק מחכה שיגמר. זה מזכיר לי את תקופת החגים בארץ שהכל נדחה, הכל מחכה, ומתחדש לאחר החגים. מחכה בקוצר רוח לינואר 1. בזמן הציפיה אנחנו נהנים מהקישוטים ומהשירים ואף עזרנו לחברים לקשט את העץ שלהם.

אנחנו חוגגים את קריסמס כי בעלי נוצרי וזאת המסורת שלו,

כמו שהוא חוגג איתנו את החגים הישראלים והיהודים.
אני יודעת שיש משפחות ישראליות שאוהבות לחגוג את החגים המקומיים, גם אם הם חגים דתיים, ובעיני זה לגמרי בסדר, בעיקר כשמדובר בחג כל כך ויזואלי שמאוד קשה להתעלם ממנו.

R750-Girl

New member
חוגגים גם חוגגים

(וזה לא באמת את הולדת ישו, כי זה בעיקר הטרמפ שהכנסיה הקתולית תפסה על הפסטיבל החילוני להחריד - אם כבר אז להצמד לעובדות).
חוגגים משפחה וקישוטים וכל הדברים הנחמדים שמגיעים עם זה.
לוקחת כריסמס (עם כל החורים בכרטיס אשראי) על כל יום כיפור / פסח ושאר הלקאות עצמיות.

carlimi

New member
טוב שכתבת "ישראלי"

ולא יהודי. כי חלקנו בוחרים לחיות חיים ללא דת.
אנחנו אישית לא "חוגגים" את כריסטמס, אבל אני גם ממש לא נגד, וזה בכלל לא ענייני מה אנשים אחרים חוגגים, בין אם יש להם בן זוג נוצרי ובין אם סתם בא להם.
שכל אחד יחיה את חייו איך שנכון לו.

shuttles3

New member
משפחת ישראלים-קנדים יהודים מתפקדת

הילדון בכלל קנדי יהודי נטו.

אנחנו חוגגים את קריסמס,

היום הכנו עוגיות שבוני תשאיר לסנטה, למרות שלא נראה לי שהיא עדין מאמינה בו, אבל היא כנראה לא מעיזה להגיד את זה כי היא מפחדת לא לקבל מתנות

בערב היא תשאיר צלחת עם עוגיות וכוס חלב לסנטה וגזר לרודולף דה ריין דיר, ותתלה גרב קריסמס ליד המיטה שלה.
מחר בבוקר היא תקום ותוודא שסנטה הגיע והגרב שלה מלאה בממתקים ומתנות קטנות. היא תעיר אותנו ונרד לסלון לראות אותו עמוס מתנות.
היא תשב ותפתח מתנות עד הצהריים, כי הנשמה שלי מתעמקת בכל מתנה
אני
מאוד מקוה שהיא תשמח עם המתנות שלה.

בצהריים מתקיים אצלנו משחק במרכז העיר, כולם פה מתאספים במרכז העיר מול הקתדרלה, מישהו שנבחר זורק כדור עור שנתפר במיוחד לזה, ושתי קבוצות גברים, מתנפלות על הכדור וצריכות לקחת אותו לנקודת הבית שלה. בפועל יש שם הרימה ענקית של גברים אחד על השני שלא זז יותר מידי. הקהל הולך לידם ומלווה אותם. לרוב המשחק הזה מסתיים בסביבות 18:00 בערב. אנחנו מגיעים לזריקת ההתחלה, נפגשים עם אנשים ומאחלים חג שמח, וזה רק אם לא יורד גשם

בערב אנחנו אוכלים את ארוחת החג עם שולחן חגיגי.
חג שמח לכולם.

אצלנו ה"חגיגה" מתבטאת במתן שוקולדים לדורמנים, דוור וכו'

בצירוף איחולי happy holidays וכמובן גם נתנו כסף לאיסוף הכסף למען העובדים של הבניין.
יש לי עכשיו 10 ימי חופש החל מהיום, הבחור לקח גם חופש בימים האלה. אין ממש תוכניות אבל זה נחמד שהכל באיזי

&nbsp
אנחנו מחר מנצלים את החופש ונפגשים לארוחת בוקר אצל חבר שלנו

בטח שחוגגים

את החופש

&nbsp
החופשה התחילה ביום שני,
נסענו לגני טיבולי המקסימים ומשם לדודה של גדעון שגרה בעירת קיט מהממת בחוף הצפוני של שלנד (או זילנד כמו שכותבים בארץ)
ביקרנו בקרונבורג- טירתו המפורסמת של המלט,
וגם סתם שוטטנו בסביבה היפה.
היינו אצלה עד היום והיה נפלא-נפלא-נפלא.
&nbsp
הגענו הביתה עכשיו אחרי מסע של 4 שעות ו4 רכבות,
לגלות שהשכנים החמודים השאירו לבנות על הידית שקית ממתקים

מתכננת למחר יום-מיטה עם איזה סדרה כייפית.
&nbsp
ביום ראשון באים אלינו חברים מקופנהגן ל3 ימים.
&nbsp
איזה כייף של חופשה!
&nbsp
&nbsp
&nbsp

forglemmigej

New member
מבטאים שלן ,הדלת שקטה בסוף מילים בדנית

גם גימל לא מבטאים בסוף מלה קרונבור , ויבור וכו'.

forglemmigej

New member
לא חוגגת זה בעיקר חג לילדים עם העץ והקישוטים

אבל לא מותרת על ארוחת החג ומתנות כמובן.
זו היתה הארוחה היום: סטייק צלוי של חזיר בשם Flæskesteg, נקניקיה גם חזיר בשם Medisterpølse , כרוב אדום קצוץ ומבושל, תפוחי אדמה קטנים שמבשלים בסוכר חום פלאס חמאה, תפוחי אדמה רגילים , תפוחי אדמה מסוג אספרגוס משהו מאד עדין וטעים, לקינוח יש מעין פודינג אורז מתוק שעליו יוצקים רוטב דובדבנים וקוראים לזה ריסאלמן אורז עם שקדים

rona73

New member
רק ארוחת חג

השנה אין עץ אשוח,אין מתנות.
היתי במסיבת כריסמיס סוף שנה מהעבודה.הילדים חגגו ביום האחרון ללימודים(ביום רביעי)עם הכיתה.בבית ספר עושים באזר קולינרי,אפיתי לילדים עוגיות לבאזר.הכסף הולך לעמותה.
ב24.12 אוכלים ארוחה בלי בשר, רק ב25 אוכלים את ההודו.הכנתי בניצה(אוכל מקומי) ועוד כמה סלטים וכולם מרוצים.

חג שמח לכולן!

יוקלילי

New member
חגגנו בגן

שנינו ישראלים, אז כמובן שלא חוגגים בבית, אבל נהנים מאוד מהאווירה ומהמסיבות בגן. הילדון השתתף במקהלה של הגן, ועדיין שר את כל השירים, כולל את אלו של חנוכה, בעירבוביה. הוא רצה את העץ, אבל זה ממש לא בDNA שלנו..טיילנו בשוק חג המולד והיה יפה, אבל האמת היא שכל ההכנות לחג נמשכות כבר חודש וחצי אם לא יותר, וקצת נמאס לי. אני חושבת שהכי קרוב שהיה לי לאווירת החג באופן אישי זה קניית סוודרים של חג המולד עבור הילדון. כמו כן, שלחנו ברכות לחברים שלו מהגן ולצוות המקסים בגן. הגן שלו הוא המקום הכי רב-תרבותי שנתקלתי בו בחיי, יש שם ילדים מכל הלאומים, והילדון התחבר כמובן לכל הילדים מהמדינות שאין לישראל יחסים דיפלומטיים איתן. בחנוכה התנדבתי להגיע לגן ולספר לילדים על חנוכה, והבאתי איתי לגו ובניתי עם הילדים את החנוכיה. זה נחמד לראות את כל ההיבט הויזואלי וההפקות המדהימות שמתקיימות פה, כגון מקהלות חג המולד, העצים המוארים בכל פינה. מה עשו פה לפני מאה שנה לפי השימוש בחשמל?? עכשו אנחנו בבית, מתכוננים לטיסה שלנו לארץ לביקור ראשון אחרי שנה באנגליה.

forglemmigej

New member
שמו נרות ממש על העץ

אבל כמובן שלא בחוץ, בזמנו השתמשו בעצים אמיתיים היום יש הרבה עצים מבלסטיק ואפשר לשמור לשנה אחרי , אפרופו עצים מפלסטיק ראיתי הרבה בארץ ששמים דשא מלאכותי לא צריך להשקות אותו . לא יאמן.
התחברות לילדים ממדינות עוינות זה המבוגרים שעושים את המלחמות לא הילדים

יוקלילי

New member
את צודקת באשר למבוגרים

אך ילדים בגיל צעיר מאוד כבר קולטים את הלכי הרוח הללו, ויכולים לפתח עויינות בעצמם לילדים שאינם דומים להם. הילד שלי חזק בגזרת פקיסטן, אירן ומלזיה..גן של אוניברסיטה הוא מקום מעניין מאוד

forglemmigej

New member
זה גם נכון ילדים להורים ליברלים גדלים כאלה

וילדים להורים חשוכים גם גדלים כאלה , מצד שני גן של אוניברסיטה לא ממש מייצג את המציאות, בדרך כלל מי שמגיע לתארים גבוהים הוא עצמאי , יודע להתבטא ויש להניח שגדל במשפחה אמידה , לפחות אלו ממדינות מתפתחות שיכלו לאפשר לילדיהם חינוך טוב ולא ברור הרבה פעמים איך הגיע הכסף אליהם בכלל אין זה פירסט פלייס, למשל הרבה בכירים ברשות הפלסטינאית שלחו את ילדיהם ללמוד בחו"ל על חשבון כספי ההשקעות שמדינות וגופים שונים שלחו אליהם , אותו דבר בעירק או אירן וכמובן שהכל לכאורה

forglemmigej

New member
אופססס הרמת להנחתה של guter mann

מה שאומרים התיפיפות נפש, חינוך גבוה כמו נמוך צריך להיות לכולם ולא רק למשפחות שיושבות קרוב לצלחת ,

נניח שלא כל מדינה יכולה להיות מדינת רוחה שיש לימודים גבוהים לכולם אבל האפשרות שכל ילד יוכל להגשים את חלומו ולהיות מהנדס או רופא או אמן או איש רוח זה ה-בסיס של חברה דמוקרטית ומתקדמת , לא יתכן שיש ילדים שילכו לדקור מישהו במספריים וילד אחר יגיע למיטב האוניברסיטאות כי ההורים שלו יכלו לתת לו חינוך טוב , את זה הם לא מבינים במדינות האלו ,

הרבה פעמים אני רואה בטלויזיה כשמראינים "פליטים" ושואלים מה מביא אתכם לשבדיה/גרמניה/ דנמרק , התשובה היא כי פה אני יכול ללמוד ולרכוש מקצוע , את מבינה, אלו גברים צעירים , בריאים וחכמים במקום להלחם על עתיד מדינותיהם הם באים לקטוף את הפירות של המדינות פה,

אני זוכרת כשרק הגעתי בתחילת העשור הקודם והלכתי לקורס שפה , פגשתי שם הרבה אנשים מבוסניה שאלתי אותם מה לכם ולדנמרק המלחמה נגמרה בשנות התשעים , תלכו ותבנו עתיד למדינה שלכם כמו שעושים בישראל למשל שום דבר לא מובן מאליו הם כולם ענו לי אין שום עתיד בבוסניה, הכל רקוב ומושחת ..למדתי מאז שאני לא שואלת אף אחד מהיכן הוא ובטח לא אתן לו סדרת חינוך זה לא השולחן שלי כמו שאומרים בדנית, הכונה שאם אני מלצרית במסעדה יש מספר שולחנות שאני מופקדת עליהם ועל שולחנות אחרים, אחרים..
במילים אחרות חינוך זה מצרך יסוד וצריך להיות נגיש לכולם זה ה-עתיד של כל מדינה ולא אוצרות טבע מי שלא מבין את זה אסור לו לנהל מדינה אבל המלחמה ברקבון הזה יקח מאות שנים והישועה לא תגיע מאירופה.

למעלה