חג שמח למי שחוגג, ושנה נפלאה לכולם.

יוקלילי

New member
יש גם הרבה ישראלים שבוחרים לחיות בחו"ל מסיבות אלו

הדירה הראשונה ששכרנו כשהגענו לאנגליה, הייתה מבחור שהגיע אליה ממצרים עם משפחתו בהיותו בן 4, לרגל לימודיו של אביו (ד"ר להנדסה). הם נשארו, הבן רכש השכלה מקומית וכיום הוא רופא ילדים.אין לו קשר למצרים. לפעמים מדינת המוצא במצב כה קשה מבחינת שחיתות ובטחון, עד שאין למה לחזור. כל אדם שמתקדם בחייו רוצה גם את הטוב למשפחתו. כמה אנשים יהיו מחוייבים למדינה? וכמה לשלומם האישי? כל אחד יענה לפי מצפונו והבנתו. אם הייתי מכילה את הצעתך למצב המהגרים הישראלים, אז אפשר היה לטעון כי ישראל הייתה במצב אחר היום. מצד שני, האם ישראל מציעה או יכולה להציע איכות חיים של שקט, שלום ומלחמה בשחיתות? בחיבור בין הדת והמדינה? אני יכולה לחשוב על בני עיירות פיתוח שלמדו תארים מתקדמים, ולשאול איפה הם בחרו לחיות- בהרחבה בקיבוץ? בעיר הגדולה? רבים הם אלו שבוחרים בעתיד טוב יותר למשפחתם, ואם מקום המוצא לא מאפשר זאת, הבחירה בהגירה קלה יחסית, אם היא אפשרית. איטלקים, יוונים וספרדים מהגרים כיום מאותה סיבה. אולי זהו טבע האדם? את היגרת בשלב אחר בחייך, והבחורים הצעירים רואים משהו שאת לא ראית וחווית, ואני מניחה שהם חשו תחושת 'אין ברירה', כי הגירה היא דבר קשה ומאתגר, מלווה בבדידות וחרדה. השאלה שאותי מעניינת בהקשר של ההגירה היא פחות 'מי מהגר', אלא מה הוא עושה במדינה החדשה שאליה הגיע. אם הוא ישמור על ערכיו ותרבותו מבלי לקחת חלק פעיל בחיים באותה מדינה, נוצרת בעיה.
אם אתייחס לטענה שהעלית, כי אנשים מגיעים ללימודים במדינות מפותחות על סמך כספים ציבוריים שהגיעו שלא כדין, הרי אני יכולה להסיק שמלכתחילה מדובר באליטות, ואכן כשהאליטות בורחות, המדינה מתרסקת. זו בגידה במדינה, כי זוהי שחיתות. אבל נראה לי שמה שכתבת על הרשות (כדוגמא) ומה שכתבת על הבוסנים שפגשת לא מצביעים על אותו סוג מהגרים.
 

forglemmigej

New member
הדוגמא של המצרי בדיוק נופלת למה שתארתי

המשפחה הגרעינית אפשרה להם מבחינה כלכלית להגר לבריטניה וללמוד , הסתכלתי בויקי לגבי השכלה גבוהה מצטטת:
מערכת ההשכלה הגבוהה
למצרים מערכת נרחבת של השכלה גבוהה וכ-30% מכלל המצרים בשכבות גיל רלוונטיות לומדים באוניברסיטאות. אולם, רק מחציתם מסיימת את דרישות התואר. במצרים פועלות 17 אוניברסיטאות ציבוריות, 51 מוסדות חינוך ציבוריים להשכלה גבוהה שאינם אוניברסיטאות, 16 אוניברסיטאות פרטיות ו-89 מוסדות פרטיים להשכלה גבוהה שאינם אוניברסיטאות.
חקיקה משנת 1990 נתנה בידי האוניברסיטאות הציבוריות מידת עצמאות רבה יותר, אבל תשתית מוסדות אלה, הציוד בהם ומשאבי האנוש אינם מספיקים כדי לתת מענה למספר הגדל של התלמידים.

מה זה אומר 30% מתקבלים אבל רק מחצית מסיימים, אין לי מושג על הנתונים בישראל נדמה לי זה 50% שלומדים אבל כמה מסיימים זה סיפור אחר .

אמנם בישראל אין מדיניות רווחה שכל אחד יכול ללמוד על חשבון משלמי המיסים (זה שלומד על חשבון משלמי המיסים ישלם כשיגמור ללמוד, אין אפס) אבל בכל זאת המדינה מסבסדת את הלימודים הגבוהים בצורה די נדיבה.

לא מדובר רק על לימודים באוניברסיטה אלא על תשתית טובה כבר מגן חובה אם למשפחה אין כלים לממן את זה יגדל שוב דור בור ועני , חלוקת המשאבים כל כך מושחתת וחולה ,לימודים צריכים להיות נגישים כמו מים זורמים, חשמל , עיתונות חופשית , בריאות וכו' ,

אותם ברי מזל שמצליחים להגיע ללמודים בחו"ל לא מבינים בכלל שזה צריך לעבור שינוי בחברה שמהם הגיעו , בדיוק כמו שציינת ,האם עצם זה שלמדו במדינה מערבית מטמיע בהם אם ערכיה של אותה מדינה , האם יחזרו למדינתם ויעשו שינוי , האם יעשו שינוי בעצמם רוחני וליברלי , האם מישהו יקבל אותם לעבודה כאשר שמם מוחמד או איימן , מצד שלישי באשר אסאד למד בבריטניה הוא רופא כולנו ראינו מה יצא ממנו, מצד רביעי גם גבלס היה דוקטור וגם מנגלה כך שהשכלה גבוהה לא תמיד מודדת את טיבו של האדם,

עשו פה בדנמרק מחקר קטן על אנשים שעשו את המכה בגדול והתברר שחלקם בכלל לא למד, יש אחד שהקים חברה קמעונית אדירה בשם JYSK הוא אפילו את כתה גימל לא סיים , יש מישהי שהקימה איזו מפלגה קיצונית היא הגיעה רק לכתה חית, יש איזה טייקון שנפטר לפני כמה שנים שהקים את חברת מרסק אחת מחברות השינוע הימי הגדולת בעולם, גם הוא לא למד נדמה לי וגם זה שייסד את איקאה לא חבש את ספסל הלימודים ,

לפי דעתי הלא קובעת אנשים מיחסים כישורים אישיים גבוהים יותר מדי לאלו שלומדים באוניברסיטה , מצד אחרון כי באמת חפרתי כל אחד צריך ללמוד כי זה מוביל לעצמאות חשיבתית
 

יוקלילי

New member
כמו כל דבר, תלוי באיזו פרספקטיבה את בוחרת

אשה יקרה, ברור לך שתארים אקדמים אינם ערובה לאינטליגנציה לא כל שכן למוסר, כפי שציינת. אם להוסיף לרשימה, הרי גם היטלר היה צייר, אם כי לא מוצלח במיוחד, לפי מה שהבנתי. מסכימה כי השכלה אינה ערובה לעושר, ברור שעל מנת להצליח בעולם העסקי והקפיטליסטי אתה זקוק לתכונת אישיות וחוכמה, שאינה בהכרח אקדמית. ישנם עשירים מופלגים שאינם מוסרים, הבעלים של אמזון הוא כזה, ולא חסרות עוד דוגמאות. את הנסיך של מקיאוול את בטח מכירה, אפשר להכיל את משנתו גם על בעלי ההון של ימינו, בחלקם לפחות..מי מבקש תספורות בארצנו הקטנה על חשבון החוסכים לפנסיה? תשובה הוא דוגמא נהדרת לחסר השכלה שרכש הון ומנצל אותו לתועלתו האישית בלבד.
אם אחזור לראשית השיחה, הרי שאני עדיין מבכרת שאנשים ישקיעו את מרצם וכספם במטרות קהילתיות כגון חינוך, בריאות, אמנות והשכלה, במקום באפיקים של שחיתות, מוסדות דת וטרור. כל השאר מבחינתי שייך לבחירה של האדם כיצד לחיות. לא היה לי ברור מהי עמדתך לגבי מערכת החינוך בארץ, אבל מהיכרותי עם המערכת במספר רב של מוסדות ברחבי הארץ, כולל מערכת החינוך לגיל הרך, אני לא חושבת שישראל מספקת תשתית מספקת. הקטסטרופה האמיתית נמצאת במעונות היום, ויסלח לי כל מי ששלח את ילדיו לויצ"ו או נעמ"ת- התקנים שלהם פשוט לא תקינים מבחינת צרכי הילדים, והפיקוח שלהם הוא של משרד הכלכלה ולא משרד החינוך.
לסיום בקשה קטנה, את כותבת מעניין ומעלה רעיונת ונקודות מבט מאתגרות. עם זאת, לעיתים אני מרגישה שחסרים לי סימני פיסוק, שיקלו על הקריאה וישרתו את הרעיונות שלך ביתר בהירות.
 

forglemmigej

New member
מה שרציתי להגיד הוא שמערכת חינוך בכל מקום בעולם

צריכה להיות נגישה לכולם החל מגן הילדים , לא יתכן שרק הורים עשירים ומשכילים יספקו לילדיהם תנאים טובים לעתיד , בדרך כלל גם אותם ילדים להורים משכילים ועשירים קושרים את חייהם עם אחרים שכמותם, וכך יש מעגל קסמים שרק אלו שיש להם ישארו כאלה כי הם שומרים על המעמד שלהם .

המצב בארץ לא רע בכלל מבחינת השכלה ,כמובן שאפשר לשפר אבל זה אומר עוד מסים וספק אם אזרחי ישראל המדוכאים גם ככה יסכימו לזה .

אני רואה הרבה חברה בגילאי עשרים ושלושים ,שממשיכים להתמך על ידי ההורים על אף שרכשו תואר או שוכרים דירה, אבל בעצם ההורים משלמים את שכ"ד, רכב , ריהוט ועוד ,מה שמונע מהם בעצם לקחת אחריות על חייהם כי תמיד יש מי שיציל אותי , זה גם ככה כשמישהו עובר לגור בחו"ל, הן מבחינה משפחתית או לימודים , ההורים הרבה פעמים תומכים במאה אחוז כמעט בילדיהם, משלמים עבור נסיעות לארץ , עבור גני הילדים , עבור רכבים , לפעמים אני שואלת את עצמי אם אותם נתמכים חושבים גם על הוריהם שממנים אותם בלי הכרה, שלהם בעצם לא נשאר כלום שהרבה פעמים הם לוקחים הלוואות בשביל לכסות את הוצאות ילדיהם , זה מוזר מאד בעיני שאדם מעל גיל שלושים ממשיך לחיות על חשבון הוריו אבל לא נכנס לזה.

באשר לבעיות הפיסוק אצלי, דברתי עם המזכירה שלי לפני שהלכה הביתה שאמרתי לה שתשים לב יותר לבעיה .
 

יוקלילי

New member
אולי תשלמי לה יותר כדי שתעבוד ביעילות


 

shuttles3

New member
תהנו מתקופת החגים הנפלאה!


אנחנו לא חוגגים באופן רשמי, אבל כן נהנים מהתקופה היפה. מחלקים כרטיסי ברכה לחברים ולשכנים, אופים עוגיות, אתמול בערב נאספנו לארוחת ערב עם שני זוגות חברים וילדיהם. הבית מקושט והאוירה שמחה
.
 
למעלה