חג שמח,מצטרפת חדשה

מורין12

New member
חג שמח,מצטרפת חדשה

שלום לכל באי הפורום פרשתי פרישה מוקדמת מהוראה ואשמח להצטרף לפורום אני מאזור חיפה

p a l o m a

New member
מורין ברוך הצטרפותך.. בשעה טובה../images/Emo140.gif

עם יציאתך לגמלאות.. אני בטוחה שיהיו לנו המון נושאים משותפים לדון בהם... אומרים כ א ן שכיף להיות בגמלאות...

סימי12

New member
paloma תודה,אכן

"מולטי כף" להיות גמלאית. בלי המחויבות לבדוק עבודות,להכין מבחנים האמת היא שאהבתי את ההוראה,אך שחרור מכל עבודה אחרי הרבה שנים הוא מצוין לדעתי

odo13z

New member
מה הקטע ? כל המורות מוסיפות "12"

לניק. מה הכוונה. אההה. אולי זו השעה החביבה. שעת סיום הלימודים.

מנורה

New member
ברוכה הבאה מורין ל../images/Emo82.gifנו החמים

יש לנו הרבה חברות מהצפון תחרות רצינית בין השרון לצפון איפה אזור ירושלים והדרום?
לפרישתך

p a l o m a

New member
השרון - יודעים מה מקור השם?../images/Emo182.gif

ובכן למי שאינו יודע: האזור היה שרוי בתוך מים. כן, כן, בתקופה הקדומה ירדו כאן הרבה גשמים.. מכאן הביטוי, דומני שמופיע בתורה, או במקורות אחרים.. אנימו בטח תפתור לנו את התעלומה במיידי.. בכל אופן המקור מוסמך. מים מים בששון... אז למה אני צריכה להשקות כל יום את הצמחים אחרת ילכו לעולמם? איפה המים?....

מלוזין

New member
לפלומה-מקור השם ה"שרון" - המישור

הגדול המשתרע מחוף יפו עד הכרמל. יהושע , פרק י"ג: "מלך אפק לשרון אחד...." בשפה האשורית "שרון" פרושו יער ואכן פעם השתרע פה יער גדול. ואני חבצלת השרון...

p a l o m a

New member
תודה.. אני מקווה שהיער התפתח../images/Emo8.gif

כאן כי האדמה היתה רוויה במים ... כי את ההסבר שכתבתי קודם קיבלתי ממבין גדול ב"כתובים".. אם ככה תודה שתיקנת אותי...

../images/Emo6.gif היום חג ואני מתנהגת כאילו שבת

היום, התעוררתי מאוחר כל כך, בפעם האחרונה שזה קרה, נדמה לי אחרי הטירונות,יאללה ביי

מקור השם שרון

בשפה האכדית "שרון" או נכון יותר "שרנה" הוא כינוי כללי לחבל ארץ עם הרבה מים וחורש. בעת העתיקה, כונה גם האיזור שבין הר התבור לכנרת בשם "שרון" מאותה הסיבה. בימינו, גבולותיו של השרון הם: בצפון נחל התנינים, ובדרום נחל הירקון. במזרח שיפולי הרי שומרון ובמערב, כמובן הים. מכאן נגזר גם שמו של חבל ארץ זה "מישור חוף השרון". כידוע מישור החוף נחלק למספר איזורים, החל מראש הנקרה ועד לתחומי עזה. מישור חוף עכו; מישור חוף חיפה (עמק זבלון); מישור חוף הכרמל; מישור חוף השרון; מישור חוף יהודה (פלשת) ומישור חוף הנגב. השרון נזכר מספר פעמים בתנ"ך ביחד עם הכרמל, כאשר רצה "המשורר" לתאר יופי", כמו למשל בספר ישעיהו פרק ל"ה, פסוקים א'-ב': "ישושום מדבר וציה ותגל ערבה ותפרח כחבצלת. פרוֹח תפרח ותגל אף גילת ורנן וכבוד הלבנון ניתן לה הדר כרמל והשרון המה יראו כבוד ה' אלוהינו" או בשיר השירים פרק ב' פסוק א': "אני חבצלת השרון שושנת העמקים". כלומר רואים שיש כיסוי לביטוי בשפה האכדית לשרון. אגדה מספרת שיום אחד רכב שייח' זקן ועיוור על גבי החמור באיזור השרון. את החמור הוביל נכדו של השייח'. מפעם לפעם היה השייח' מתכופף קדימה. בשלב מסוים שאל הנכד את הסב: "סבא, מדוע אתה מתכופף קדימה כל הזמן?" ענה הסב: "זה בגלל העצים והענפים הרבים שיש כאן". "אין פה שום עצים וממילא גם לא ענפים", ענה הנכד. "יא איבני, מה אתה שח, בילדותי האיזור הזה היה מלא עצים, וצמיד הסתבכנו בין הענפים, אז לא נשאר מזה שום דבר?" שאל הסב. "כלום, אין עצים סבא", ענה הנכד. ואכן צדק השייח' הזקן, פעם היה השרון מלא בחורש וביער אלות ואלונים לסוגיהם, אולם כריתה מסיבית, בעיקר של התורכים שהשתמשו בעצים כחומר דלק לרכבות (רכבות קיטור, זוכרים???), גרמו לכך שהשרון המיוער נראה כיום כפי שהוא. אך מי שיחפוץ להתרשם ממה שהיה באיזור הזה פעם, מוזמן לטייל בגבולו המזרחי של השרון ולראות עדיין חורש סבוך ועצי אלות ואלונים.

אנימו

New member
ועוד על מקור המילה "שרון":

מתוך אנציקלופדיה "מפה". המקור הוא בשפה האכדית והוא שם כללי לחבל ארץ מושקה היטב ובו חורש (גם האיזור בין התבור לכינרת נקרא שרון בעת העתיקה). השם מופיע לראשונה בכתובות פרעה אמנחותפ ה-2 שכבר כאן במסעו הצבאי לסוריה. במקרא ואצל חז"ל - הכוונה לחבל הארץ המוכר לנו בימינו.

נֵנָה

New member
שרון פירושו שדה, שטח או מקום מישורי

אני חושבת שהמקור הוא בתנ"ך ...

נֵנָה

New member
לשם כך צריך לחפש באתרים המתאימים

אבל לי אין כל כך זמן לכך ... אם אינך מתעצל וזמנך בידך, אשמח אם תמצא אתה את הסימוכין ותביא לכאן

אנימו

New member
שומי-לדעתי וזכרוני מופיע ציטטה מן

המקורות בטכסטים וההסברים שהובאו כאן בקשר לשם.

יחי הצפון, עניי עירך קודמים הלא כן?

טוב נו גם השרון, דרום, וירושלים הנהדרת ומכל קצות הארץ נתקבצה גימלאים, או גימלאים בדרך

למעלה