חג שמח

worrywort

New member
בני אנוש אינם חיות

כמו שחיות (למשל) לא מתקלחות אנחנו כן. השוני שלנו מחיות גורם לנו לעשות דברים אחרת, גם במישור החברתי. אני שוב ממליץ על הסרט מאוד, משום שהוא מעורר חשיבה, בדיוק בנושאים האלה, האם ההתנהגות האנושית היא התנהגות או טבע? התשובה של הסרט: היא התנהגות ולא טבע. לאורך כל ההיסטוריה רואים שינוי בערכים ודברים שנחשבו לטבע נכחדים. הסרט הזה מאוד מעורר חשיבה. אם לא תצפי בו עכשיו מטעמי החשיבות העצמית שלך והיהירות, את תצפי בו בעוד כמה חודשים או שנים כשתראי כמה התנועה הזו גדלה ותתחילי להתעניין.

Gilliana

New member
אתה מאד מאד מאד טועה

אילו היה לך טיפה רקע בביולוגיה ו/או סוציולוגיה היית מבין עד כמה אתה טועה ולא בכוון. להתעניין? במה? לא נעים לי להגיד לך, באמת שלא - אבל אין לי ברירה: אין סיכוי שאתעניין בטירוף, גם לא בגלגול הבא, שהרי מדובר בטירוף מהסוג המרחיק לכת ביותר שנתקלתי בו ואל תיפגע מכיוון שאין לי חלילה כוונה לפגוע, בודאי שלא בך אישית. בוא נדבר עוד כמה שנים, לאחר שהמציאות תטפח על פניך ותתפכח.

worrywort

New member
אם את כ"כ יודעת הכל כבר

אז למה שתהיה לך בעיה לצפות בסרט כדי שתוכלי ללגלג עליו עם הידע הרב שלך ולסתור כל פרט ופרט בו עם עובדות שאת יודעת. למה שלא תעשי את זה על גבי הקומונה ותעזרי לנו לצאת מהאשליות? זה כל מה שביקשתי

Gilliana

New member
לא מפריע לי שאתם חיים באשליות

אם אתם נהנים מהעניין - לבריאות, מי אני שאמנע מכם? ומדוע אתה חושב שיש לי זמן לעסוק בעניינים מיותרים וחסרי טעם? יש לי דברים חשובים בהרבה שאני לא מספיקה להגיע אליהם ואיתך הסליחה.

worrywort

New member
אה מיותרים וחסרי טעם

כמו שאמרתי, את יודעת הכל כבר בלי לבדוק. אחלה גישה גיליאנה.

worrywort

New member
ובתהייחס ל"תמיד אותם טיעונים מנטריים"

הביטוי "אנרכיה פרקטית" הוא שלי ושלי בלבד. אין לו שום קשר לתנועה ולפרוייקט ונוס. אני אחראי על הביטוי ולכן את לא יכולה לומר שזה משהו מכוון לשטיפת מוח אלא אם את חושבת שאני בנאדם זדוני שמנסה לשטוף מוחות של אנשים. הכוונה בחברה אנרכית היא לכך שאין מעמדות אין קניין וכו'. הפרקטיות באה בדמות העובדה שאין למעשה מחסור במשאבים ולכן פרקטית יכול להיווצר מצב שלא יהיה צורך בקניין ובמעמדות. את יכולה להתווכח עם הטענה שלא יכול להיות מצב שלא יהיה מחסור במשאבים, בקומונה. אבל קודם תצפי בסרט.

Gilliana

New member
זו לא אנרכיה, זה קומוניזם

וההיסטוריה כבר הוכיחה שזה לא עובד. לא אצל הגזע האנושי.

worrywort

New member
אפשר לדעת איך החלטת שזה קומוניזם?

בקומוניזם יש הנחה במחסור משאבים וחלוקת משאבים באופן שווה. בכלכלת משאבים יש הבנה לשפע הקיים בזכות הטכנולוגיה וע"י כך אין צורך בחלוקה. אין צורך בקניין או בחמדנות כי אין חוסר, כל אדם יקח כמה שהוא זקוק לו (להבדיל מקומוניזם) ויתרום כמה שיבחר (להבדיל מקומוניזם) ההנחה הבסיסית היא שבעולם ללא צורך בעבודה לצורך צרכים בסיסיים כמו מגורים מזון וכו', האדם יוכל להתרכז בלימוד של טכנאות בנושא מסויים בה יוכל לשפר את חייו וחיי כולם. גן עדן עלי אדמות בזכות הטכנולוגיה.

Gilliana

New member
מהה??? זה יותר גרוע ממה שחשבתי

זו פנטזיה מהסוג ההזוי ביותר שניתן להעלות על הדעת. מה זה אין קניין? אתה גר בבית, למי הוא שייך - לכל עמחא ישראל? או שמא לכל עמחא ישראל, פלשתין והעולם הגדול? והתחתנוים שאתה לובש, של מי הם? זה כבר לא מפחיד, זה כבר הזוי ברמות שלא ניתן בכלל לתאר...

worrywort

New member
אני מציע לך לצפות בסרט

ובחורה שכ"כ עמוק בתוך ערכים כמו קניין תצטרך יותר מצפייה אחת לדעתי. אני הייתי כבר חצי בחוץ והייתי צריך יותר מאחת.

סליידר

New member
גם אני ראיתי

אני חייב להגיד שזה היה מאוד מעניין, ואף על פי כן אני מגיע לפה וגילי אומרת שהסרט עצמו הוא שקר - אז לאיזה אמת אנחנו אמורים להאמין? טוב, אז נמשיך לסרט השני. מישהו רוצה לכתוב פה ביקורת על הסרט? להתייחס לדברים ולתוכן שעבר בו?

worrywort

New member
הי, אחרי שתצפה תגיע לקומונה נעזור לך להבין מה

שלא הצלחת, לענות על שאלות, ספקות וכו'. כל פעם שיעלה לך ספק בראש תזכיר לך שאני אמרתי: כן זה אפשרי. כל שאלה שתהיה לך. יש לה תשובה. והיא מחכה לך בקומונה.

סליידר

New member
מצחיקול

הכוונה הייתה שלא תייחצן פה את הקומונה שלך, ושדיונים על הסרט המדובר יתבצעו בפורום הזה.

Gilliana

New member
אני חייבת לציין ש...

אני מאד לא אוהבת את סגנון הכתיבה המסיונרי בעל גווני שטיפת המח שלך - מוסיף עוד נדבך לסלידה שלי מכל העניין ההזוי.

worrywort

New member
אל תבקרי את סגנון הכתיבה שלי

ואל תכני אותו מסיונרי. לא עד שלא צפית בסרט ולא ראית למה אני מתלהב. מותר לבני אדם להתלהב גם כשאינם מסיונרים וחדורי להט דתי. אולי שכחנו את זה בהתנוונות הבורגנית שלנו.

Gilliana

New member
למה לא?

זה גם חלק מהאג'נדה האנרכיסטית הפרקטית? סתימת פיות? לדעתי סגנון הכתיבה שלך מיסיונרי בעל גוון דתי, ואם תכתוב למשל שסגנון הכתיבה שלי ימרני, מתנשא ו/או כל דבר אחר שיעלה בדעתך - אני בודאי שלא אעלה בדעתי לומר לך לא לבקר את סגנון הכתיבה שלי.

worrywort

New member
סתימת פיות חח טוב שלא נסחפת

אמרתי את מה שהיה לי לומר על הלהט ועל אי ההבנה שלו בעקבות אי צפייה בסרט.

למעלה