חג שמח!
פינת "המקרה השבועי"

w i n d s

New member
חג שמח!../images/Emo162.gifפינת "המקרה השבועי"

והפעם: על בטחון עצמי... המתאמן: בן 32, פרילאנסר בתחום ההפקה, נחשב כיום (בעיני עצמו וכפי שציין בפגישה הראשונה) לא מה"מובילים" בתחום, ורוצה להיות כזה. רוצה לפרוץ קדימה. הבעיה הראשונה שעולה באימון היא בעיית בטחון עצמי. המתאמן מתקשה לכתוב על עצמו תכונות חיוביות, מתקשה לדבר/להזכר בסיטואציות בהן הוא "טוב", נותן לעצמו ציונים בינוניים על ביצועים בתחום התקשורת/בטחון עצמי/שיווק עצמי וכו'. כך שבשלב הראשון, עלה הצורך לחזק את הבטחון העצמי שלו, כגורם מפתח (שוב - כך לדבריו) להצלחה בתעשייה הזו. אילו כלים, שיטות, עולים לכם בראש? כיצד הייתם ניגשים ל"חיזוק שריר" הביטחון העצמי, וההכרה העצמית כי אתה טוב? חג שמח, רגוע ונעים לכולם!

tlingit

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo155.gif

כסנונית ראשונה לדיון, הנה קישור לדיונים ורעיונות שהועלו בפורום בהזדמנויות שונות: האחד בנושא פירגון עצמי, השני בנושא העצמה

w i n d s

New member
../images/Emo140.gif תודה! אבל... שתי הסנוניות הן

אותה סנונית, לא?

מאיזה קומת ארכיון שלפת את זה? ../images/Emo13.gif

היה נחמד לקרא את עצמי שנה וחצי קודם. ובהמשך לדברים אלו תרגיל פשוט ופרקטי לחיזוק שרירי בערכה העצמית במשך שבוע (או שבועיים או כמה שתחליטו) יום יום, בסוף כל יום לכתוב 20 דברים שהלקוח מעריך או מוקיר או גאה בעצמו 20 משפטים שיתחילו ב אני גאה בעצמי על..... או אני מעריך את עצמי על..... או אני מוקיר את עצמי על............. מעניין לראות איך אנשים שונים מגיבים שונה לתרגיל ומה זה מעורר אצלם גם בלקיחת התרגיל וגם בביצוע שלו מציע לכל אחד להתנסות בכך בעצמו. חג שמח,

אוריק3

New member
משחק תפקידים דווקא מאוד מתאים פה

ועל ידיי שימוש בדמות אחרת חזקה ומועורכת על ידו. יציג הבחור בפנייך סיטואציה שבה מוכר את עצמו לפנייך בהנחייתך. כאשר הוא בגפו, יעשה זאת מול המראה. בחזרות יומיות. הדמות שהוא נכנס לנעליו חייב להיות בעל בטחון עצמי רב , מוחצן, אגרסבי, ויעיל. במקרה דנן.

תהליך as if

ב NLP יש דבר שנקרא מסגרת As If אם היית מהמובילים בתחום כיצד היית מתנהג? איך היית נראה, נשמע? עם מי היית מתרועע? כיצד היית מדבר? איך היית הולך/ עומד (יציבה)? באילו סיטואציות בעבר פעלת בצורה שאתה לא הכי מרוצה ממנה - וכיצד היית פועל בהן באם היה לך יותר ביטחון עצמי? באם היית מוביל בתחום? באם היית מעולה בתקשורת? (ואם הוא בא עם התשובה "לא יודע" - תבקשי שימציא) התהליך הזה מאמן את היען (המיינד) שלו לאתר ולחפש אחר מידע חיובי יותר, זכרונות חיוביים יותר והתנסויות חיוביות יותר (ממה שהוא זוכר) ואז, ברגע שיש לו את זה, עכשיו עליו לבחון סיטואציות אפשריות עתידיות ולומר כיצד הוא יתנהג בהן באם הוא כל הנ"ל... (יש עוד מספר שינויים שכדאי לעשות אבל זה כבר טכניקות שלמות של NLP שצריך להכיר את הבסיס, והיריעה קצרה מלפרטן - כרגע) בהצלחה מיקי

isaacm

New member
אוהב את הרעיון של חיזוק שריר

לדעתי הביטחון העצמי קיים במידה מסויימת אצל כולנו. הוא בא לידי ביטוי בדברים מסויימים. בחלק יותר ובחלק פחות. וישנם חלקים בהם אינוו בא לידי ביטוי. ברור שבנושא שהאדם רוצה לחזק - חסר לו הביטחון העצמי. סקירה קטנה של הסביבות בהן הוא מתפקד, סקירה סקרנית, תאפשר לחשוף דברים שהוא גאה בהם, דברים שלגביהם יש לו תחושה טובה וכדומה. חפירה, לא גדולה, בדברים האלה תחשוף מקומות בהם יש לו תחושה של ביטחון עצמי. אם אקח אותו למקום כזה, אם אחזיק אותו שם, אם אתן לו לחוות בצורה מודעת את התחושות של ביטחון עצמי, יהיה לו קל יותר לשחזר לעצמו את התחושות וממילא לחוש יותר ביטחון עצמי. אני בטוח שישנן הרבה דרכים לבצע את מה שתיארתי. הייתי מבקש ממנו לתאר לי מקרה שחשפנו ושיסביר לי במה הוא מתגאה, או מה נותן לו את התחושה של ביטחון עצמי באותו מקרה. הייתי מקשיב, מנסה לחוש את הרגע העוצמתי ביותר בתיאור שלו - ולעכב אותו סביב הרגע הזה. בין אם ע"י שתיקה או הרחבה של הנושא. פשוט לתת לו לחוות את התחושות של ביטחון עצמי באופן מודע. אחר כך, כשברור לו איך מרגישה התחושה הזו, אבקש ממנו לקחת אותה איתו, ולתאר לי כיצד באה תחושה כזו לידי ביטוי בתחום בו הוא מחפש חיזוק. איך זה היה נראה כשהוא מרגיש כך בתחום המבוקש. אם היה מרגיש כך בתחום המבוקש, למה הוא מרגיש כך? לדעתי המשחק הזה מטפל היטב גם בעניין הביטחון העצמי, וגם בעניין ההכרה באיכויות האישיות הקיימות. איציק

רעיון נוסף

כתבתי, וציטטתי וכתבתי עוד ואז רציתי לשחזר משהו שכתבתי ומחקתי ולחצתי Ctrl+z במחשבה שזה יעשה Undo - מסתבר שזה מחק לי חלק גדול ממה שכתבתי אז רציתי לעשות Redo ולחצתי Ctrl+r ומסתבר שזה מרענן את דף האינטרנט. כך שהכל נמחק. אז בקיצור נמרץ כי אני נוסע בעוד כמה דקות לאילת לחג. ישנו ספר נפלא שנקרא "אישיות והישרדות" של אל סיברט בספר הוא מחלק את מה שרוב בני האדם קוראים ביטחון עצמי ל-3 חלקים: תחושת ערך עצמי, ביטחון עצמי ותפיסה עצמית. שזה: רגשות כלפי עצמנו, צפיה של יכולתינו לנקוט בפעולות יעילות ומחשבות על עצמינו (כל זה בקישור לשלושת מערכות העצבים הגדולות - האוטונומית, הסומאטית והמרכזית) הוא מגדיר את כל אחד משלושת המושגים הנ"ל ונותן תרגילים מעולים כדי לפתח כל אחד מהם. כל המסקנות שהוא מגיע אליהם בספר הן ממחקרים שהוא ערך עם מאות אנשים שעברו מצבי השרדות שונים. תהנו ממנו כמו שאני נהנתי, אני בטוח. שיהיה חח"ש (חג חירות שמח) לכולכם ונתראה מצידו השני של ערב החג מיקי

Yin

New member
שינוי שיטה

נוסף על כמה דברים מעניינים שכבר נכתבו, אפשר לשנות שיטת מדידה. אמרת שהוא נותן לעצמו ציונים בינוניים - לפי איזו שיטה הוא מודד את עצמו, ביחס למה? איך הוא מודד רמת מובילות? השלב הבא הוא לשנות את נקודת המבט ושיטת המדידה לכזו שמעצימה אותו מבלי לפברק. נושא נוסף שהוא שאלה לחברים כאן בפורום: מהו בטחון עצמי? ממה הוא מורכב? אביב שמח, עדי

אוריק3

New member
הדרייבר...

עוגן העשייה, בסיס המוצא, התוכנה המוציאה לפועל את הפנטזיות..עוגן הנפש..וכן הלאה. כל תרבות והגדרתה לבטחון העצמי. זהו ה"כלי" הביצועי המוציא לפועל את כל המהלכים השכלתניים החל מפעולה בסיסית כמו ייזום אכילה ועד למימוש הפנטזיה המוטרפת ביותר. הבטחון העצמי , בפני עצמו אין בו את החיות שלו, אבל הוא המנוע. כמו במכונית, שהיא הפלטפורמה, המרכיבה את את כל המכללים המאפשרים תנועה מצד לצד. הנהג המעוניין להגיע מנקודה אחת לשניה, ואז את המנוע (הדרייבר)המאפשר זאת.ככל שהמנוע יהייה "גמיש" יותר ובר ביצועים יותר כך המכונית תוכל לנוע בכל מצב (עלפי מוכנותה).אפשר להכנס לפרשנויות ללא סוף על :"הרכב" הבטחון העצמי. רבדיו, קשוריו. האם האנטליגנציה אחראית לתפעולו וקיומו או שהמכניזם אלמנטרי.ועוד אמרות שפר רוחניות: אבנים חמות וחצץ רייחני. זה כבר נושא אחר. במהות האבולוציונית, בין התובנה היצירתית ליכולת הביצועית (קוגניציה)הוא הוא הגורם המקשר..הדרייבר (לא הנהג כי אם הפונקציה ..דוגמא נוספת במחשב, האמצעי לקשר בן המחשב לבן רכיב המותקן בו, בלעדיו הרכיב לא יופעל והפונקציה הרצויה (אפליקציה) לא תופעל..ולכן.."הרכיב" הזה במערכת ההפעלה של המוח אקוטי למהלכים פרודוקטיבים בחיינו. היתרון הבסיסי הוא שניתן לשלוט לכוון לאמן ולתקן את הדרייבר דנן. בטכניקות כאלו ואחרות, אולם המטרה זהה לגרום למקסימום יעילות ביצועית. המהלך התקין של הבטחון העצמי בחיי היומיום אייננו בולט ונלקח כמובן מאליו בפעילות השוטפת. וכמו בהרבה עניינים אחרים המחסור בו מעיד על קיומו ונחיצותו.. שימוש חריג..במצבי חוסר בולטים כמו הדחקות, "כוויות" ופצעים נפשיים נרכשים אחרים. המוח עשוי להפעיל ביתר פעילות את פונקצית הקישור הזה - הבטחון העצמי, עד כדיי יצירת דימוי מגן כפסונה, ופאסאדה ותופעות בייניים" כשחצנות, התנשאות, ואנוכיות. פעילות יתר זאת ניתנת לבלימה ולניטרול, בפעולות של הצפת המודעות לחסרים. ותובנת קיומם. בבחינת טכניקות ייצוב, הגברה, הגדלה ומודעות של הבטחון העצמי . כאן הטכניקות שונות ומגוונות החל מפסיכוטראפיה בסיסית ועד לאימון פילוסופי קוגנטיבי. ואבנים חמות באמצע..

Yin

New member
אתה טוען

שהבטחון העצמי הוא המנוע לכל הפעולות שלנו? שבלעדיו אין אפשרות להפעיל את המחשב הפנימי (מיקי קורא לו י.ע.ן)? הבנתי נכון?

אוריק3

New member
כל הפעולות שאינן ספונטניות

שצריכות להדחף החוצה בעיקר פעולות אקטיביות יזומות או תגובתיות

Yin

New member
כי לדעתי

בטחון עצמי נמצא רק במקום בו יש חשש וספק ופחד. בטחון עצמי הוא אשלייה - דבר שאינו קיים. לדעתי נכון יותר לעבוד מתוך היש, להסיר ספקות, פחדים וחששות, או להתעלם מהם, או ללמוד לקבל אות וללמוד מהם. לא תמיד צריך להחליף מנוע - לפעמים כדאי להוריד את בלם היד. עדי

אוריק3

New member
אני חושב שאתה טועה עדי..

כאשר המכונית נוסעת סבבה אתה לא תוהה עם בכלל יש מנוע..אבל שהאוטו מקרטע או אז אתה נזכר בוודאי באמא שלו..

Yin

New member
זו תמיד אפשרות סבירה

עדיין אני חושב שבטחון עצמי הוא דבר שקיים רק בשביל לכסות על פחדים וחששות, כשאלה יעלמו לא יהיה צורך בבטחון עצמי.

איך הבנת את זה מבליל המילים??

אני מודה, הלכתי לאיבוד.. אפילו ניסיתי לקרוא את זה 4 פעמים... בכל הארבע מצאתי את עצמי בצד הדרך תקוע איפה שהוא... אוריק, עשה טובה... תכתוב עם פסקאות, זה יהיה יותר קל לעינים (שלי בכל אופן) רוב תודות וחג נפלא מיקי

למעלה