חג שמח

WhiskyBar1

New member
חג שמח

במהלך עבודתי על הפלוידים, נתבקשתי לעשות סקר קטן. חלק מהשאלות נלקחו בהשראת הסקרים שנערכו פה בפורום, אשמח אם תענו לי. 1. כיצד התוודת לראשונה לפינק פלויד? 2. מה גרם לך לשמוע אותם? 3. מה היה הדיסק הראשון ששמעת שלהם? האם הוא מצא חן בעיניך? 4. איזה דיסק שלהם הכי אהוב עלייך? כולל אוספים ובוטלגים. 5. לפינק פלויד כמה גלגולים. אם זה תקופת הסיד בארט, אם זה התקופה הפסיכדלית יותר לאחר סיד, התקופה בה ווטרס שלט והתקופה שאחרי ווטרס. איזה גלגול מועדף עליכם? 6. אילו היית יכול להחליף את אחד מחברי הלהקה באמן אחר, את מי היית מחליף, ובמי היית מחליף? תודה. וחג שמח
[אני רואה שתפוז הרחיבו את האייקונים פה]

WhiskyBar1

New member
העבודה

במסגרת בית ספר, נתבקשתי לבחור שיר "פוליטי"[money] של להקה כלשהי, לנתח אותו, לספר קצת על רקע הלהקה ועוד כמה דברים.. ובין היתר אני צריכה לערוך סקר בעל 5-7 שאלות לא יותר על הלהקה, מדובר בשאלות "שטחיות" לאנשים ששומעים את פ"פ. כמובן שלא מצאתי מקום יותר טוב לשאול את שאלותי מאשר פה.

יפה, אבל

לא עדיף שהשאלות יהיו קשורות לנושא העבודה? היינו, שירים פוליטיים, או money, ספציפית? סתם תהייה.

WhiskyBar1

New member
מממ..

יש לך רעיונות לשאלות? את האמתי שהשאלות שלי היו הרעיון של המורה שלי..ואת יודעת..אני בקטע שלרצות אותה בכדי לקבל ציון טוב. אבל אני פתוחה לרעיונות

../images/Emo6.gif

באיזו כיתה מדובר? אחחח... מערכת החינוך. שוין, אם צריך לרצות את המורה, ניתן לך יד.

WhiskyBar1

New member
כתה י' :]

הצעתך דווקא נראתה לי. חשבתי לשלב ולשלב שאלות הקשורות לנושא עצמו. אני בטוחה שהמורה לא תתנגד, אז אם יש לך רעיונות לשיר אני אשמח לשמוע..

זה תלוי בניתוח שלך את השיר

מה את חושבת עליו בתור שיר פוליטי? לפי הדעות שלך, אפשר להרכיב שאלות ולראות אם גם אחרים חושבים אותו הדבר על השיר, או על שירים פוליטיים בכלל.

WhiskyBar1

New member
אוקיי

השיר מאני מדבר על קפיטליזם, על עושר, ועל ההשלכות של הכסף במערכת היחסים בין האנשים- im alrigh jack, keep your hand out of.., המשפט משקף את ה"קנאות" שיש לאנשים לכסף שלהם. השיר לצערי, היה רלוונטי באותה תקופה כשהדיסק יצא,1973,ועדיין רלוונטי כיום. משמע שכסף עדיין שולט בעולם ובחיים היומיומיים של כל בנאדם ובנאדם.

אוקיי, ומה אומרים הפלויד על זה?

1. האם הם בעד הקפיטליזם או נגדו? האם לדעתם עושר הוא דבר חיובי או שלילי? 2. מה דעתכם שלכם על כך? 3. האם שמיעת השיר השפיעה עליכם? שינתה את דעתכם? 4. האם שירי רוק/פופ בכלל יכולים להיות שירים טובים אם הם מדברים על פוליטיקה או נושאים חברתיים? 5. האם שיר פוליטי כלשהו השפיע עליכם מעולם?

WhiskyBar1

New member
שאלות מצויינות

אשמח אם תתייחסו אליהן גם כן. תודה גדולה ציףציף!!

NIR Y

New member
תשובות

1. הם נגד, לא חיובי ולא שלילי. 2.אני חושב שיחס לכסף הוא שיכול להיות שלילי. 3.לא, לא. 4.כן שיר יכול להיות טוב בלי קשר ללירקס בכלל. 5.לא.

wish i was here

New member
תשובות על השאלות אם זה רלוונטי...

1. רדיו בעיקר 2. הרצון שלי לשמוע משהו קצת יותר "מתוחכם" מכל סגנונות הרוק המודרנים יותר 3.האוסף Echoes 4. התלבטות קשה בין Wish You Were Hereל DSOTM...אבל כעיקרון אני מאד אוהב את התקופה שבין הצד האפל לחומה 5. תשובה בשאלה 4 6.אני חושב שהייתי מוסיף באסיסט ללהקה במקום שווטרס יצטרך "לתרוח" כל-כך כדי לת פה ושם באס...חייבים באסיסט רציני שהבאס זה הדבר שעדיפות ראשונה אצלו...כי הראש של ווטרס הוא רק בשירה...אולי הבאסיסט Guy Pratt שליווה את הפלויד כמה פעמים יכול להיות טוב או האסיסט של להקת הצ'ילי פפרז שלדעתי הוא מהטובים בעולם

melancholy man

New member
נו טוב נרצה את המורה ../images/Emo13.gif

ובהזדמנות זו נביע את המחאה התמידית על כך שלימור לבנת עדיין קיימת והעולם שותק... 1. ברדיו אני מניח. 2. כששמעתי פ"פ לראשונה הם היו להקה מאוד מושמעת ברדיו ולכולם היו אלבומים שלהם אני מניח שמה שגרם לי להמשיך ולשמוע אותם היו המילים (מדהים שאותן מילים שגרמו להזדהות כיום עם הלהקה, הם דווקא אלו שנראות לי הכי מטופשות היום). 3. שאלה קשה, נדמה לי ש WYWH, וכן, הוא מאאוד מצא חן בעיני. 4. TPAGD 5. התקופה הפסיכדלית בהתחלה, זו של החלילן והגסינגלים הראשונים. אם כי גם התקופה היותר ניסיונית, עד AHM, חביבה עלי לא פחות. 6. עקרונית התשובה שלי היא רוג'ר ווטארס, אבל רק את זה שמ 1973 ועד היום, והייתי מחליף אותו בבן אדם, לא משנה איזה, סתם בן אדם.

ואם לענות על השאלות המקוריות:

1. דרך הרדיו. 2. הרדיו. 3. למיטב זכרוני, AHM. מאוד אהבתי אותו. 4. כנראה Piper at the Gates. אבל גם הקלטות ה-BBC ובכלל. 5. תקופת בארט ופוסט-בארט, עד אמצע שנות השבעים. בעצם, עד סוף שנות השבעים, כולל "החומה". רגע, בעצם, כל הגלגולים. רק ל-TFC לא התחברתי. 6. הייתי מחייה מחדש את סיד בארט, והופכת את הפלויד לחמישיה. לחילופין, הייתי נותנת לווטרס השתלת אישיות אחרת.

אני יכול לנסות...

- דיסק "החומה" שקיבלתי מתנה! וקצת רדיו חו"ל בעיקר. - השירה של גילמור, המילים של ווטרס, והגיטרה ב-SOYCD. והתופים של מייסון ב-Echoes. - אח שלי קנה מערכת סטריאו לפני 4 שנים והוא קיבל כמה דיסקים חינם: בין היתר: זהבה בן, הט ליסט 2001 ואלבום "החומה"!, אם הוא מצא חן בעיני?! ברור! מזל שהייתה אחריות ארוכת טווח. הדיסק הזה לא יצא לי מהמערכת!!! היום הרבה פחות! - הכל במיוחד-"MEDDLE"- קסם, קלאסיקה ואוהדי ליברפול. - אני אוהב את כל התקופות עכשיו אני מכור ל-Relics המצויין יעני, תקופת בארט ופוסט-בארט. - ווטרס! בווטרס עצמו של התחלת שנות השבעים. שיהיה לך בהצלחה!

wish i was here

New member
לגבי רליקס

אני חושב שזאת הדוגמא הכי טובה להראות את החיפוש של הפלויד לסגנון מוזיקלי חדש אחרי בארט,אם זה בשיר Biding my time הג'אזי למדי,ובשיר The Nile Song שנוטה לכיוון ההבי מטאל עם ביצועי גיטרה בסגנון ג'ימי הנדריקס\רוברט פלאנט

שני הגרוש שלי

1. אחותי הקליטה מחבר שלה את WYWH 2. אחותי השמיע את זה בפול ווליום 3. WYWH - בהתחלה שנאתי (כקונטרה לאחותי), אבל אחר כך התאהבתי. 4. Meddle 5. התקופה שבה ווטרס שלט, אבל רק עד WYWH (כולל) 6. חס וחלילה! כפירה!

holo

New member
תשובות שלי:

1. אבא שלי הביא DVD של דיוויד גילמור בקונצרט, אחרי ששמעתי כמה קטעים מוכרים חיפשתי מידע באינטרנט ומצאתי עולם ומלואו. משם זה התגלגל להתמכרות קשה לסמי פינק פלויד.. הכרתי כמה שירים שלהם לפני זה (מאח שלי), אבל לא ממש התעמקתי בנושא. 2. אני חושב שהקריאה של הביוגרפיה שלהם של ברייטמן (בהתחלה חיפשתי בשביל אבא שלי מידע על רוברט וייט על ההופעה שלו בקונצרט של גילמור). 3. שמעתי שירים בהתחלה, אבל האלבום הראשון שקניתי היה החומה. 4. בינתיים הצד האפל של הירח והלוואי והיית כאן. 5. אוהב את כל התקופות עד לחומה. 6. לא הייתי מחליף

נימרודל

New member
אוקי

1. אח שלי השאיר לאמא שלי דיסק באוטו כדי שתשמע. אני לקחתי אותו ושמעתי אותו בדיסקמן. 2. שוב, אח שלי. 3. wywh. אהבתי אותו מאד. ואז חרשתי עליו כמו מטורפת. 4. שאלה קשה. אני מניחה שWYWH 5. אני אוהבת הכל עד החומה. :] 6. למה להחליף? כל אחד מהם הוא בדיוק פינק-פלויד.

למעלה