חדר כביסה, להיות או לא....

chumca

New member
חדר כביסה, להיות או לא....

אני פונה למנוסים ולמבינים, האם לתכנן חדר כביסה או מספיק פינה במטבח/אמבטיה/ממ"ד וכו´, אם כן חדר כביסה אז איפה, איזו קומה (אני מתכנן בית דו קומתי)וסתם נקודה למחשבה אפרופו מרכז הבית...איפה מקפלים.שוב תודה

ואיך אתה "צורך" כביסה היום?

היי צ´ומקה איך היום אתה מכבס? יש חדר כביסה? איפה אתה מקפל? שאל עצמך מה נוח לך במצב הנוכחי ומה לא ושם תמצא את התשובה מה הוא חדר הכביסה שמתאים לך!

גם שאילה: בטוח, שאת הכביסה

צריכים להפריד מדברים אחרים? למשל, איפה עומד קרש הגיהוץ? פתוח, כל הזמן? אך מייבשים את הכביסה? במכונה? על חבלים? על קולבים? יש עוד כמה דברים לאחסן בבית...

שמופית

New member
אנחנו מתחילים לבנות ונמצאים

בשלב השרטוטים, ואני מתכננת חדר כביסה. הבית הוא רק קומה אחת וחדר הכביסה יהיה צמוד למקלחת הילדים, עם יציאה לחצר האחורית לחבלי הכביסה. אני מתכננת בחדר כביסה גם משטח לקיפול ומגהץ. זה חלום פרטי שלי, שנובע משנים של סחיבת הכביסה עד למכונה שנמצאת בחוץ וקיפולה על המיטה - ממש לא נוח

lili5

New member
חדר כביסה מרווח

אם יש לך מספיק מקום ואמצעים כספיים, אני ממליצה על חדר כביסה די גדול ובו יתוכננו להיות כל הפעילויות והמיכשור הקשורים בטיפול בכביסה דהיינו: ארון או סלסלה לכביסה מלוכלכת, מכונת כביסה, מכונת יבוש, קרש גיהוץ, משטח לקיפול, כיור גדול לכביסה ביד, ארון לחומרי ניקוי ואביזרים שונים. החלון צריך להיות רחב במיוחד ומחוצה לו יהיו מתוחים חוטי הכביסה. עדיף למקם את חדר הכביסה בקומת חדרי השינה כדי לחסוך את הריצה במדרגות עם הכביסה. כל זה מנסיוני האישי...

הייתי אומרת - חדר כביסה מסודר היתב

הגודל חשוב, אבל עוד יותר הסדר פונקציונלי, הפנימי. לכן אפשר לתכנן "חדר משק" גם בדירות סטנדרטיות. אם, האנשים רושמים במשך חודש, מה עושים ביום, וכמה שעות מבלים בתחזוקה השותפת של הבית, החדר משק יקבל מקום כבוד ברשימה.

מלי ש מ

New member
לילי 5 צודקת בכל מילה!!

אין חכם כבעל נסיון. אני מסכימה עם כל מה שלילי ציינה ועוד הערה קטנה לנושא החלון. יש לקחת בחשבון את הגובה של המשתמשים, הגובה צריך להתאים למי שאמור לתלות את הכביסה על מנת שיוכל לרכון קדימה בשעת התליה והורדת הכבסים. אני לא בחורה נמוכה, אבל בבית שאנחנו גרים כרגע (השכור) זה פשוט סיוט לתלות כביסה, עד כדי כך שאני נמנעת משימוש בחבלים ומשתמשת בעיקר במייבש.

lili5

New member
גם מלי צודקת בעניין הגובה

מעקה נמוך מידי מהווה סיכון לנפילה ואילו מעקה גבוה לא מאפשר להגיע לחבלים. ישנו גובה אופטימלי שאינני יודעת מהו בדיוק, אבל האדריכלית סיגל כנראה יודעת.

חוק תכנון הבניה מחייב בארץ מעקה

של 1.05 מ מהרצפה, אם המעקה בנוי, ואין אפשרות לטפס עלו. במידה, שהמעקה משולב בנוי ואחר (למשל ברזל), את גובה 1.05 מ צריכים לקחת מגובה מעקה הבנוי... זאת הסיבה, שלכל חלון U.K. (קו תחתון)מעל גובה הזה. דעות פרטיות שלי, מאוד שליליות על כל חוק התכנון בארץ, אולי נדבר על זה, גם...דרך הפרטים, כמו מעקה לתלית כביסה...

כביסה תלויה זה מכוער!!!!!!../images/Emo10.gif

מישהו קולט כמה זה מכוער לראות כביסה תלויה??????????? טני לא מדברת על בנייני דירות, כי כבר התרגלנו... אבל בתים פרטיים שתוכננו אצל מיטב האדריכלים לא פותרים את בעית מראה הכביסה... למה? זה לא חלק מהתכנון? למה אי אפשר לתכנן מסתורי כביסה אפילו בגינה? למה כולם צריכים לראות את התחתונים של שוקה ואת החזיות של חווה´לה? ולמה בשבת, יום כביסה קלאסי, חייבים לצפות ברוח המנדנדת את החולצות של הילדים? תחשבו על זה כשאתם מתכננים! תצטרכו לחיות עם זה כל החיים!

שמופית

New member
תודה. חשבתי על זה....

אשמח לשמוע אם יש לך עוד טיפים למחשבה כשבונים בית במושב....

ועכשיו יותר ברצינות!

היי שמופית האם גרת כבר בבית עם גינה? אם כן נסי לדמיין כמה זמן את מבלה בגינה ובאילו שעות. לא תמיד אפשר לתכנן את כיווני הבית איך שרוצים. כדאי לחשוב שהמקום בו מבלים בגינה יהיה מוצל ע"י המבנה בשעות אחר הצהרים (הבילוי העיקרי, עם הילדים). גם לא לשכוח שבשבת יהיו חברים ובקיץ לפעמים נחמד לכול בחוץ אז שיהיה צל אם אפשר לפני שהעצים המתוכננים יגדלו. בכלל אני ממליצה לתכננן גינה עם כמה פינות ישיבה קטנות כדי לאפשר התקבצויות קטנות להנאה מכל פינות הגן. תחשבי על הקשר מטבח-גינה. חשוב לאירוח שלא "תעלמי" במטבח לעשות קפה ותפסידי את כל הדברים המעניינים כשיש אורחים. תחשבי אם את רוצה לתלות כביסה בגינה (תופס שטח יקר... ) או בקומה השניה (אפשר לעשות מרפסת כביסה עם חבלי כביסה רגילים) היכן תשימי את כלי הגינון? האופניים של המשפחה? אולי כדאי מחסן. קחי בחשבון שכשיש גינה לא ממש משתמשים במרפסות (קומה ב´) אלא אם את ממש ממש פריקית של מרפסת. חשוב מאוד גישה נוחה חניה-מטבח (דלת אחורית) לפריקת הקניות מהסופר... ממליצה על גינת תבלינים קרוב ליציאה מהמטבח (התבלינים אוהבים את המזרח מאוד! גם שמש בבקר וגם לא חם מידי) זהו בנתיים. אחשוב על עוד בהמשך! בהצלחה!!!!!!!

lili5

New member
מסתור כביסה - בהחלט הכרחי ../images/Emo9.gif

מה גם שאינו יקר במיוחד.

סיגל, פעם ראשונה לא מסכימה איתך

הכביסה, חלק מהחיים. בגדים נקיים, שתוים על חבלים, לא מפריעים לי בעיר עתיקה, בשום מקום, וגם לא בתל-אביב. אפילו אוהבת את ריח שלהם... מסתור כביסה - לדעתי, המצעה גברית טיפוסית... בשביל מה להסתיר? שיתייבש לאט יותר? לא מפריע התחתונים הנקיים של השכן, גם לא החזיה של השכנה... אני כל כך פרוורטית, שביום חמסין, עושה כביסה, ותולה אותם בכל הדירה! על קולבים, על מתקן מתקפל! בקיץ, לאחר שעשיתי גינה יפה מסביב, את המתקן יכולה לפתוח בחוץ, והבגדים יכולים להתייבש מהר ולקבל ריח השמש! אני לא אוהבת ארכיטקטורה סטרילית מהחיים, אולי, בגלל זה אני לא אוהבת את הבאוהאוס, אפילו שיצליבו אותי, כל אדריכלי תל-אביב!

lili5

New member
כביסה גלויה בכל מקום=סלאמס ../images/Emo11.gif

איך היו נראים כל מגדלי היוקרה אם מכל חלון היתה מתנפנפת כביסה???

חשבת על מגדלי הנובורישים ? ../images/Emo128.gif

הם לא צריכים כביסה, כדי להיות מכוערים...לדעתי. הם כמו מדים מבטון, מצופה בשיש כאילו... הכל כאילו - זאת היוקרה? המילה בעצמה, ראי על תפיסה נובורישית: לא יקרים לליבנו, אלא, אפשר לראות, שיש כאילו כסף! היית מבקרת בשכונה "יוקרתית", כתייר? לא חושבת... באי יווני, אף אחד לא חושב, שארכיטקטורה, זאת להסתיר את הכביסה! כביסה לא יוצרת סלאמס, לכלוך, כן. תל אביב מלוכלך בצורה איומה. חצר - כפח זבל, יותר מסמל סלאמס. אצלנו מסתירים את הבגדים הנקיים, ובמרכז "היוקרתי" חצרות של עולם השלישי.

אי הסכמה = כר פורה לדיונים../images/Emo45.gif

היי אווה נחמד שאנחנו לא מסכימות על משהו. לי אישית, כאמור, מאוד מפריע לראות את הכביסה מתנפנפת ו"מסתירה" לי את האדריכלות ואפילו את הגינה. אם מישהו "יחשוף" את הכביסה במסגרת איזושהי אמירה, יתכן שהתוצאה הסופית תהיה מקובלת עלי. אולם בפועל אני רואה בתים שהושקעה בהם מחשבה בכל פרט קטנטן של המבנה ועל פתרון כביסה בכלל והסתרתה בפרט לא חשבו .ואז איזור הכביסה נראה במפורש כלית ברירה. בבתים שאני מתכננת אני ממליצה ללקוחותי לחשוב על הנקודה. לא מצאתי אדם אחד שלא אמר: "וואלה.. בואו נחשוב על פתרון" אני מנסה למצוא פתרונות ארכיטקטונים הקשורים לבית ולא להתעלם מן הנקודה. למעשה אני נוטה לתכנן מן "חצר משק" בלתי מקורה בה תולים כביסה, כאשר קירות ההיקף יש בהם עיצוב ומחשבה. למשל ביתי הפרטי אשר יש בו קוים של הבית הערבי ושימוש רב בפריקסים (אלמנטים של משרביות יצוקות) יצרתי קירות "מחוררים" אשר אויר עובר בהם, מצד אחד, אך מסתיר קמעה את הכביסה, מן הצד השני. נוצרת, לדעתי הרמוניה עם הבית בין אם תלויה כביסה או לא. אם בית מתוכנן עם פרגולות עץ למשל, אז אני מנסה להשלים את הקומפוזיציה של הבית עם קירות היקף של חצר המשק מאותו החומר. באופן הזה למשל קל יותר ליצור "מרפסת כביסה" גם בקומה השניה בבית בו מרכז הכביסה הוא באיזור חדרי השינה. אינני משתמשת במיסתורי הכביסה הקונבנציונליים, אותם אני מוצאת דוחים לא פחות. אני מנסה ליצור אלמנט עיצובי העובד עם הבית ובשבילו.

אין לי צל של ספק, שאת חושבת על

כל פרט... דרך החשיבה שלנו לא שונה בהרבה, אבל עם הזמן, יותר ויותר מתרחקת מלתכנן "תצוגה", אלא לחשוב על הבני אדם, שצריכים לגור שם...פחות מעניין מה יגידו השכנים. לא אמרתי, שככה נכון, אלא זו דעתי. אני יכולה לקבל את אסטטיקה של חיים הפשוטים, קרובים לטבע, מתאים למזג האוויר, המנטליות, אם תרצי... לא רוצה להיות, כמו באמריקה, או כמו בגרמניה... אני אוהבת סדר, ניקיון, ולא אהבת "להסתיר" דברים. לא בטוח, שברור, מה מתכוונת, די אייפה, אחשוב, לסדר את הרעיון, בצורה ברורה יותר.. חוץ מזה, אפילו שמחה, שחושבים קצת אחרת... מעצבן אותי להיות "בקונצנזוס".

לא השכנים חשובים אלא הדיירים

היי אווה את צודקת שהשכנים לא חשובים!!! אבל אנחנו כדיירי הבית, גם חשוב לנו כיצד נראה הבית של עצמנו בעיני עצמנו. לא מה השכנים יגידו אלא מה אנחנו נרגיש!!! כמובן שבמסגרת התכנון חשוב לי בראש ובראשונה איך יהיה נוח להשתמש במבנה בנוחות המירבית. והפתרונות שלי הם קודם כל פרקטיים ונועדו לדיירים אך אני לא מפסיקה לחשוב גם על איך יראה מכלול המבנה!!! אני באה מן התרבות הים תיכונית ואין לי שום התייחסות, א-פריורי, ל"מה יגידו השכנים" אלא אך ורק " איך אני ארגיש!!" במסגרת הזו אני מוצאת שלתכנן חצר משק נוחה לשימוש ואסטתית והרמונית עם המבנה הוא צורך של הגרים בבית. שכנים, מיצידי, רק יכולים להגיד תודה אם מול חלונם צמח בית נאה...

למעלה