חדר כביסה, להיות או לא....

lili5

New member
דיון פילוסופי על כביסה....באמצע הלי

צחוק בצד, אבל גם אני נגד לכלוך בחצרות ובאותה מידה נגד הקרקס של כביסה גלויה. אומנם כביסה זו לא בושה כמו לכלוך בחצר, אבל אם ניתן להסתיר ובו זמנית לאפשר לה להתייבש, מה רע? האם אנו צריכים לחזור לתקופות קודמות בהן תלו כביסה על חבל שנמתח בין שני בניינים מעל הרחוב כמו בסרטים הישנים? מה רע בבניין שלא "מציג לראווה" את כביסת דייריו? האם לא יפה להצניע את הכביסה? זה משהו די אישי ואינטימי. אנו חיים בתקופה מודרנית שבה האסטטיות מהווה ערך חשוב ולפי דעתי ערב רב של בגדים ובדים שתלויים על כל עץ רענן לא מוסיפים הרבה אסטטיקה. לילה טוב

המעניין, שגם בפרט כזה, כמה דברים

מתעספים... מי שאוהב את התכנון, לדעתי, כל "שתות" כזאות חשוב. לילי, את חושבת, שבתקופות הקודמות, שעבדו חודשים על רהיט אחד, האסטטיקה לא היתה חשובה? לדעתי, יותר משלנו. הפרטים המחושבים, הסימבולים, האנושיים, לא מסתירים את כבוד הגדול לאסטטיקה של היוצרים, בזמנם. נכון, בין הבניינים, מתחו חבלים, שמתחת סופיה לורן היפה עברה, בסרטים איטלקים...סתם מקשקשת. אני מחפשת את הרמוניה העבודה, של זמנים אחרים, של אסטטיקה פרטי גבר על אסטטיקה התעשיתי...הזהה, עבורי לא יפה, מה לעשות. עיר עם בניינים זהים עושה לי צמרמורת, לא ריגוש אסטטי. נקודות החשובות של הבית, לא במעמץ להסתיר את התחתונים המאוד אסטטים שלי.

lili5

New member
אפרופו "מגדלי הנובורישים" ../images/Emo68.gif

עד כמה שאני רואה, המגדלים בתל אביב והסביבה בנוייים בצורה אסטטית ושקטה ולא מנקרת עיניים (עזריאלי, סיטי-טאוור ועוד ועוד). תארי לך אווה שהיות תולים שם כביסה מכל מרפסת, איך זה היה נראה? ממש מגוחך...גם אם פרטי הכביסה הם יפים כשלעצמם. מרחוק הרי לא רואים את התחרה של הלבנים. מה שרואים זה אוסף בדים שמתנפנפים ברוח בצורה אקראית וזה משהו שמאפיין סלאמס. הרי ברור שחצרות המגדלים הם מאד מטופחים, אז למה לקלקל עם הכביסה?

זהו, שגם את המגדלים אני לא סובלת

הבן אדם לא הנוי לגור בשמיים. בעבר, בנו אובליסקים, כי סימבול פלליסטי, עיקר, לאחר מלחמה, הגבר המנצח, הירגיש, כנירא, צורך בלתי נשלת, לבנות משהו, שמסמל את גדולתו... כל צפיפות האוכלוסין, תרוץ לבנות מגדלים גבוהים, ולהתחרות, למי יש יותר גדול! למשרדים גם לא מי יודעה, אבל לגור, בדבר כזה, ממש לא לבני אנוש. כבר בקומה 13 אי אפשר לפתוח חלונות, כי הרוח מעביר רהיטים בסלון. ממוזג הכל, עולים במעלית, ועוד לא דיברנו על 11 לספטמבר. בקומות הגבהים, הבניין מנדנד, כמו אניה על הים, בקיצור אני לא הייתי גרה בשפיץ כזה, בגלל התלות האיומה שהייתי מרגישה. בגבעתיים בונים מגדלים כאלה, עם מרפסת גדולה. האנשים מתכננים איזה כיף יהייה לשבת במרפסת הפמטהאוס, להנות מהנוף! יש לי איזה תחושה, שהמרפסת תיהייה טובה, רק לנחות עם מסוק... זה גם משהו. לכביסה אין צ´נס להישאר על בניינים כאלה, על דאגה...

lili5

New member
אישית, גם אני לא מסוגלת לגור במגדל

בגלל פחד גבהים, כמובן. אבל המציאות מראה שיש ביקוש למגורים ומשרדים בגובה רב. כנראה שמתכנני המגדלים מוסיפים איכויות שונות לדיור במגדלים כך שזה מושך אנשים לגור שם. יש כאלה שהיתרון לגור בעיר הגדולה והרחק גבוה מעל לכביש מהווה עבורם פתרון אידאלי למגורים בקרבת מקום העבודה והבילוי. הבניה לגובה מהווה כיום פתרון לצפיפות בערים הגדולות. ישנה נהירה מתמדת לעבר הערים הגדולות עד שמגיעים למצב של פיצוץ דמוגרפי ומחסור במקום לבניה נמוכה וקרובה לקרקע. מה הפתרון? בניה לגובה, ורצוי עם הרבה יתרונות שמחפות על העדר הקירבה לאדמה. ואכן הפתרון הזה עובד אם נרצה או לא...

עטרה ב ט

New member
אווה איזה פתרון אחר יש לך לצפיפות ?

אני אוהבת את המודל שיש במנהטן, מגדלי ענק גבוהים ורחבים ומסביבם שטח עצום ירוק לחניה, לדשא ולפארק עם עצים. אני חושבת שבניה צמודת קרקע פה בארץ גומרת על כל הקרקעות ולא משאירה לא אויר ולא ירק. איזה פתרון אחר יש לכם?

lili5

New member
בניה צמודת קרקע

היי עטרה, ציינת שבניה צמודת קרקע גומרת את האויר. איך זה יכול להיות שבניה נמוכה תגזול אויר? להיפך, היא מאפשרת זרימה טובה יותר של אויר ללא הפרעה. מה שכן נכון הוא שהבניה הנמוכה גומרת את עתודות הקרקע כי לצערנו העולם הולך ומתמלא ולאט לאט נוצר פיצוץ דמוגרפי עם כל ההשלכות לגבי סגנון הבניה. הבניה לגובה היא למעשה הרע במיעוטו, כי פשוט אין ברירה אחרת. אולי הגבלת הילודה תפתור את הבעיה.

למעלה